Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
JustynaG wrote:W wodzie skurcze przeszly... Ale wody sie sacza wiec i tak czeka mnie Ip. I ten dylemat czy zaczac sie ruszac czy sprobowac jeszcze sie polozyc. Bo jednak moze byc dzis ciezki dzien.
Jak się wody Sącza to bezwzględnie szpital kochana i na nic nie czekajcie
Olik ja też miałam problem z 2 ale poszłam do wc i czytałam wszystko by odwrócić uwagę id strachu i długie posiedzenie i się udało, a jak naprawdę nie dasz rady to posmarować trzeba tam kremem i powinno pomóc..
Na sutki faktycznie ta lanoline ja miałam purelan drogi ale robił robotę
Amal... Dziwne że kobieta w zaawansowanej ciąży może tak napisać... W szoku jestem, może to przez połog ale trochę taktu by się przydało...
Edit: moje dziecię pozwoliło mi się wyspać do teraz bo spała z tatą więc teraz nie chce iść spać moja kruszynka a szkoda bo dzień chciałam zacząć trochę późniejWiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2018, 02:39
-
Justyna jestes pewna że to wody?
U mnie tak się sączył rozwodniony czop.
Jedz i sprawdź jutro na ip bo jeśli wody to musisz dostać antybiotyk
Dziewczyny zwykłą lanoline mam. Kupie tę co Bajka poleciła moze będzie lepsza.
U mnie w wc nie chodzi o strach... musze jutro poczytać co moze mi pomóc -
Olik, zwykla lanolina wystarczy
inne się różni opakowaniem i mogą mieć jakieś dodatki, ewentualnie są trochę bardziej oczyszczone, ale to nie ma specjalnie znaczenia
jak masz to smaruj.
Justyna, powodzenia!
A moje dziecko dopiero zjadło! Po 7h nieprzerwanego snu!!!! I pociągła by jeszcze chwilę ale juz zaczynała ssać kciuka, a mi cycka chciało rozsadzićZjadla i śpi dalej. Az jej temperaturę zmierzyłam.
Mam wrażenie ze to zasługa spania na brzuszku, śpi tak trzecia noc ale może musiała się przyzwyczaić?
Odważyłam się ją kłaść na brzuchu na noc dzieki poston Malki i Ibishki. DZIĘKUJĘ
Ciekawe czy to było jednorazowe...Rucola, lamka, olik321, Emiilka, JuicyB lubią tę wiadomość
-
1,5 palca rozwarcia. Chyba raczej to wody bo przyjmuja mnie na oddzial.
pilik, Bajkaaa, Flowwer, Karma88, Achia, malka, veritaserum, Kaczorka, Rucola, lamka, Jadranka, Lunaris, Jeżowa, Sarna84, Patrycja20, olik321, Lena21, blue00, Emiilka, Bocianiątko, Angelika83, Yoselyn82, Nadzieja22, Aga9090, KateHawke, Sanka, Lusesita lubią tę wiadomość
-
Justyna powodzenia!!
U mnie z lekkich skurczy i rozwarcia na palec Ninka była za 4 godziny obok.
Olik tak jak pisze Jardanka nie warto przepłacaćmnie przez dwa tygodnie tak bolały sutki że musiałam zaciskać zęby przy karmieniu a łzy nie raz same leciały. Ale nie były poranione tylko właśnie jak ciągnęła. Ale to mija, z każdym dniem jest troszkę lepiej
U mnie najlepiej się sprawdzała pozycja pół leżąca, kanapa była rozłożona (nadal jest) i poduchy i tak pół leżałam na boku. Ciężko, ale trzeba znaleźć coś dla siebie, jakby Ci nie mijało to ciągniecie do dwóch tygodni to poproś położną żeby Ci podcięła szwy, u mnie ból wtedy w momencie prawie zniknął..!
-
Mam zlecone oxy
moze pozwola mi poskakac albo pochodzic.
pilik, olik321, Aga9090, Lusesita lubią tę wiadomość
-
Justyna powodzenia !
Po oxy pójdzie szybko, jeszcze chwila.Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2018, 05:50
JustynaG lubi tę wiadomość
112 cs o syna, 15 lat walki !!
Provita-Paliga
NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
⛄⛄⛄
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyDołączam do grona oburzonym brakiem wyczucia U Ciebie Amal.
Olik jestem za Jadranką, lanolina to lanolina, więc każda będzie tak samo działać. Na zaparcia zrób sobie owsiankę, śliwki suszone zalane gorącą wodą, dużo picia, sok z buraka też pomaga. A po lewatywie może tak być, że nie ma dwojeczki przez kilka dni.
Lunaris do tych baloników są specjalne prezerwatywy, ale też bym się brzydziła, jeszcze na miejscu ćwiczyć a sprzęt nie wiadomo po ilu osobachewentualnie sam balonik można dokupić a pożyczyć samą pompkę.
Justynka powodzenia, dzisiaj się już poznacieLunaris, JustynaG lubią tę wiadomość
-
Justyna ogromne kciuki za Ciebie!!! Oby było szybko, sprawnie i bezpiecznie i czekamy na dobre wieści!!!
Amal pewnie nie chciałaś źle ale kurcze tak niesmacznie to zabrzmiałoobyśmy wszystkie szczęśliwie donosiły dzidzię do terminu.
Jadranka gratulacje!!! Może wszystko zaczyna się powoli normować!!! Oby
Ja stosując się do zaleceń Trący Hogg po przebudzeniu głośno i wyraźnie przywitałam Lewka a w odpowiedzi dostałam takiego radosnego kopa że podskoczyłam na łóżku
Oliczku biedaku adrenalina z Ciebie schodzi, hormony też uciekają i stąd brak siły. Musisz się zregenerować więc tutaj duża rola emka. Co do piersi to nie mam praktyki ale mam w pogotowiu purelan medeli, nakładki silikonowe i muszle ochronne. Co do zaparć to ogromnie współczuję, nie wiem czy Ci wolno ale ja zrobiłabym delikatną lewatywę samą wodą, tylko emek musi Ci kupić wlewniki gumowy a potem dobrej jakości probiotyk. Te zaparcia mogą być też efektem po lewatywie w szpitalu gdzie nikt nie zadbał o odbudowę flory bakteryjnej....Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2018, 06:52
Jadranka lubi tę wiadomość
#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
Dzień dobry,
Justynka szybkiego i przyjemnego porodu! KciukamyJustynaG lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyRucola może pełnia też Lewka wyciągnie z brzucha
Jak ja już zasnęłam jako tako ( kupuje chyba ortezę,jak mam tak się męczyć w nocy bo wyszłam z domu na 3h to dziękuje) to obudziła mnie potężna burza i ulewa... Będę próbować jeszcze pospać ale nie wiem czy mi się uda. No ale dzięki pobudkom tak co 40-60min wiem że Oskar wariował całą noc. Tańczył albo nie wiem co tam wyprawiał. Ciekawe jak nocne ruchy mają się potem do tych za dnia?
Amal- już abstrahując od nazywania, to wydaje mi się że chyba nie ma sensu opowiadać tu takich historii. Zwłaszcza że to z innego forum- ja zawsze biorę poprawkę na opowieści dziwnej tresci- mimo wszystko. Szkoda naszych nerwów.Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2018, 06:57
Rucola lubi tę wiadomość