X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • Jeżowa Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2018, 07:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna powodzenia! Oby wszystko poszło jak najszybciej. No i nici z Lata z Radiem, córcia nie posłuchała :D trzymam kciuki z całych sił <3

Przysięgam, że całą noc w głowie dudniło mi "trupek", oczywiście zaczęłam sobie wyobrażać najgorsze, a Mała jak na złość spokojna, dopiero teraz się rozbrykała. Takie bezuczuciowe określenie na wyczekiwane i kochane z całych sił dziecko, które umarło jest nietaktowne i doprawdy dziwi jego użycie z ust kobiety w ciąży.

Olik ja tylko teoretycznie oczywiście dumam, ale czytałam o kompresach na sutki z Multi Mam, drogie to cholerstwo, ale podobno pomaga... Wierzę, że grunt to przetrzymać te początki, choć teraz będzie ciężko (ale to normalne!). Super się mąż spisał <3

JustynaG lubi tę wiadomość

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

age.png
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2018, 07:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia mnie już 10 tygodni męczą nocne bóle bioder. Mam na materacu koc złożony na 4 razy żeby było miękko i próbuje się układać żeby bolało jak najmniej, ale boli cały czas. Współczuję Ci że jeszcze tyle czasu przed Tobą ale z doświadczenia wiem, że jak coś zaczyna boleć w ciąży to raczej nie odpuszcza :(
    Lewko nie czuje presji pełni:) siedzi sobie tam, gdzie mu najlepiej. Puszczamy przodem wszodem wszystkie dziewczynki :) dziś Justyna, wkrótce Amy i Veritaserum.
    Chyba jestem pierwszą psycholką na forum, ale mi naprawdę się nie spieszy. Nie mam ciśnienia. Czuję się dobrze i chcę rozkoszować się każdym dniem kiedy możemy być tak blisko !!!

pilik, Achia, KateHawke lubią tę wiadomość

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2018, 07:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam dzisiaj pierwsze KTG ciekawa jestem czy jakieś skurcze się zapisza. Bo oprócz bólu pośladka czasami czy lekkiego bólu brzucha jak na miesiączkę to ja nic nie czuję... Śpię tez normalnie tzn budzę się i ciężko się przekrecac z boku na bok ale tragedii nie ma.
    Moja mała się rusza ale znacznie mniej niż jeszcze tydzień temu. Staram się nie panikować i mam nadzieję że będzie dobrze.

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2018, 07:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola- no to mnie pocieszylaś :p mamy masakryczną burze, grzmi jak co chwilę gdzieś piorun przywalił. Chyba nie zasnę :(
    Znalazłam ortezę na olx, z Gdańska
    Chyba serio się skusze...

Veritaserum- daj znać po ktg :) o której masz?

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2018, 07:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia o 11 :) dam na pewno znać.

Przekonałyscie mnie i zarezerwowałam ostatecznie stolik na jutrzejsza kolację z mężem :) typowo włoska knajpka a ja już myślę jaki deser zjem hahaa

Achia, lamka, Rucola, Kaczorka, Emiilka, Nadzieja22, pilik, KateHawke, Aga9090 lubią tę wiadomość

• Jeżowa Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2018, 07:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia, ja na pocieszenie powiem, że akurat u mnie bóle fizyczne (typu kość łonowa, biodra) były wcześniej silniejsze niż są teraz! Jakoś właśnie okolice 20-któregoś tygodnia się załamywałam, że już tak boli, a jeszcze tylko czasu, ale przeszło później samo... Teraz oczywiście wraca, zwłaszcza po wysiłku, ale próbuję dać Ci nadzieję! :)

Veritaserum kciuki za KTG! I oczywiście, że myślisz już o deserze, normalka! Nie ufam ludziom niejedzącym deserów :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2018, 07:13

Rucola, Siwulec lubią tę wiadomość

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

age.png
  • Sarna84 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2018, 07:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna trzymam kciuki, powodzenia! Oby poszło szybko i bezproblemowo!

Yru0p1.png
    yusqp1.png
  • olik321 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2018, 07:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna powodzenia! Trzymam mocno kciuki!!

Rucola lewatywa woda? Tylkk wode wlewam do pojrmniczka i tym robie?
    Probiotyk kupilam sobie vivomix. Drogie cholerstwo ale od wczoraj właśnie stosuje... zobaczymy

Jadranka ale mała Ci pospała szok!

Pilik mi szwy będą ściągać we wtorek wiec juz chyba wytrzymam.

Jeju mi jutro mija tydzien od porodu... dziwne było po 10 dniach wrócić do domu. Więc podziwiam dziewczyny które tygodnie spędziły w szpitalu.

Wyspałam się i jest inne nastawienie. Nawet mam w planach wycieczkę do Askota bez malego. Zobaczymy jak wyjdzie:)

Achia, Lunaris, pilik lubią tę wiadomość

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • StaraczkaNika Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2018, 07:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia, a u mnie sucho - w nocy musiało trochę pokropić bo płyty chodnikowe pociemniały, ale nawet nie ma kałuż :)

Justyna, powodzenia! Kciuki za szybką, możliwie bezbolesną akcję :)

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2018, 07:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżowa dziękuję <3
    Olik- chyba czas zmienić suwaczek ;) no i patrz- masz maleństwo w domu a jesteś wyspana, a ja nie mam i nie jestem wyspana :p

Nika- moze dojdzie. U nas tak od godziny ściana deszczu..pies wrócił przemoczony wręcz że spaceru.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2018, 07:18

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2018, 07:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Veritaserum szkoda, że tiramisu nie można :-( ale super, że spędzicir romantyczny czas.

U mnie się trochę pojawiły bóle kości kości łonowej przy chodzeniu. Ginka może mi sprawdzić spojenie podczas wizyty?

Olik poproszę o zdjecie Marcelka w swoim pokoju :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2018, 07:19

• Rucola Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2018, 07:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    veritaserum wrote:
    Achia o 11 :) dam na pewno znać.

Przekonałyscie mnie i zarezerwowałam ostatecznie stolik na jutrzejsza kolację z mężem :) typowo włoska knajpka a ja już myślę jaki deser zjem hahaa
    My też byliśmy we włoskiej i było tico-romantico !!!

Synek 💚 31.08.2018r.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2018, 07:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lamka- może, ale czasami nie widać dokładnie. Najlepsze jest rtg-ale wiadomo że nie możemy.

lamka lubi tę wiadomość

• Rucola Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2018, 07:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oliczku vivomix najlepszy!!!
    A lewatywa czystą wodą w temperaturze ciała. Odrobinkę, max 200 ml i pójdzie

Synek 💚 31.08.2018r.
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2018, 07:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia, myslisz ze moja malenka zechce wyjsc w te burze? :)

StaraczkaNika, pilik lubią tę wiadomość

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2018, 07:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna jesteś na forum czyli nie jest tak źle ;) bardzo boli? Dostałaś oxy?

Synek 💚 31.08.2018r.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2018, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane. Oficjalnie zaczynam podejście do krio. Jutro jadę zrobic badania i oznaczyć progesteron, i zaczynam encorton i inne cuda :) we wrześniu bąbel bedzie juz za mną. Przynajmniej taka mam nadzieję.

blue00, StaraczkaNika, Lena21, lamka, Karma88, Rucola, Kaczorka, Achia, Jeżowa, summer86, Sarna84, Minie Black, Jadranka, Siwulec, Emiilka, Flowwer, Bocianiątko, Lunaris, Angelika83, Bajkaaa, Yoselyn82, Nadzieja22, pilik, Sanka, malka, KateHawke, moniśka..., Aga9090, Phnappy, Lusesita, JustynaG, JuicyB, 91Ewela09, Jedna_z_Wielu, Morusek lubią tę wiadomość

• Lena21 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2018, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzuewczyny wczoraj zasnęłam w połowie nadrabiania, a od rana próbuje być na bierząco między zabawami i masowaniem brzuszka bo mój synuś ewidentnie próbuje coś zrobić od 5:30

Brzuszki macie takie piękne - wiem że nie raz w ciąży narzekałam i tyle było różnych niedogodności, ale uwierzcie mi że już o nich nie pamietam i tęsknie za brzuszkiem :) mam nadzieję, że jeszcze do mnie wróci <3

Rucola robiłam tak samo z tym kocem - mój mąż mówił na mnie księżniczka na ziarnku grochu, bo mówiłam, że mnie sprężyny z materaca uwierają w nocy ;)

Justynaaaaaaaa kciuki ogromne :) myślałam, że jutro przy sobocie a tu piąteczek :p nie wiem czemu ale gra mi głowie ta idiotyczna piosenka z reklamy: jak sobota to tylko do lidla do lidla rampampampam - może powinnysmy ułożyć jakąś forumową wersję ;)

Lunka wiem jakie to trudne, ale musisz leżeć, a my będziemy Ci tu umilać czas między nauką <3

Achia zaraz się skupię na liście i spróbuję skomentować co i jak po 10 tygodniach

Rucola, JustynaG lubią tę wiadomość

• Karma88 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2018, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna czemu nie? Wyjdzie z hukiem. Jak sytuacja?

Aksamitna ekstra, ze sie odezwalam. Trzymam za Was kciuki. Jak sie czujesz?

Emilka <3

gg649vvjtg0z1oj0.png

Od 09.2013:02.2014-5t6dc <3 07.2015-12tc <3
    MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia
  • Lena21 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2018, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aksamitnaa wrote:
    Hej kochane. Oficjalnie zaczynam podejście do krio. Jutro jadę zrobic badania i oznaczyć progesteron, i zaczynam encorton i inne cuda :) we wrześniu bąbel bedzie juz za mną. Przynajmniej taka mam nadzieję.

Czekamy tu na Ciebie <3

‹‹ 1617 1618 1619 1620 1621 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ