Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
summer86 wrote:ja1986, zaczęliśmy podawać mniej więcej w tym wieku w jakim jest obecnie Wasza córeczka. Podawaliśmy tak jak piszesz 3 x dziennie profilaktycznie, kładliśmy często na brzuszku, odbijaliśmy po karmieniu i przyciągaliśmy kolanka do brzuszka co pomagało w odgazowaniu lub zrobieniu kupki. Ciężki mi określić kiedy przyszła poprawa, bo od czasu do czasu zdarzały się nadal prężenia, ale już bez tego krzykliwego płaczu. Myślę, że po 3-4 dniach były już pierwsze efekty.
Oprócz tego podawaliśmy od początku probiotyk, najpierw Dicoflor, teraz Biogaję, bo podobno dobrze jest zmieniać probiotyki.
dziękuję Ci , w takim razie odczekam parę dni i będę obserwowacpozdrawiam Ciebie i małą Anie:)
summer86 lubi tę wiadomość
16.09.2016 I AID18.10.2016 II AID
CP
usunięty prawy jajowód 06.06.2017 III AID
02.11.2017 IV AIDbeta 14 dpo 99,96 18dpo 521,08
-
A właśnie zrobiłam dziś nalot na Pepco w poszukiwaniu jakichś spodni/spódnic dla mnie i złapałam dla Emilki przy okazji.
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/65e555103bab.jpgAga9090, StaraczkaNika, Rucola, Luna1993, Nadzieja22, Lusesita, emi2016, lamka, Jeżowa, KateHawke, pilik, Bocianiątko, Emiilka, Lunaris lubią tę wiadomość
Emilka
Od 09.2013:02.2014-5t6dc07.2015-12tc
MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia -
Justyna, gratulacje
55 cm to duza dziewczynka
Czekamy na szerszą relację - zwłaszcza pozostałe trójmieszczanki
Achia, JustynaG lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJustynka gratuluję i pozytywnie zazdroszczę ! Poród to chyba ekspres miałaś
Masz juZ swoje szczęście obok siebie wspaniale !
Edit: a chyba 3 dni temu pisałaś że mama Ci przepowiada poród w przeciągu max tygodnia. I kurcze sprawdziło się !!!Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2018, 14:40
JustynaG lubi tę wiadomość
-
Justyna MEGA gratulacje
zdrowka dla was
JustynaG lubi tę wiadomość
Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️
Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
❤️❤️❤️ -
Pilik wyjęłaś mi te słowa z ust, tez zobaczyłam dziś tą piosenkę u mamyginekolog w kontekście bycia mamą i po prostu się rozkleiłam na amen, zamiast robić cokolwiek to leżę na kanapie i tulę się z Franiem i mam przed oczami siebie jak wyłam nas tym inkubatorem. Moje hormony dziś pływają sobie we łzach
Lunka to coś dołączone do szczotki to taka pieluszka 40x40 we wzorek z mr B, Franio bardzo lubił na to patrzeć w wózku np.
Summer my mamy umówiona kontrole u fizjo 4.09 i to prywatnie trzeba i tak czekać. On się ewidentnie bardziej układa na tą prawą stronę choć pilnujemy tego bardzo, może ona coś doradzi więcej. Mam nawet wrażenie, że ma lekko odkształcona głowę po tej stronie
Odnośnie Alie pierwsza rzecz kupiłam w kwietniu, a teraz powinnam wstać i powiedzieć: Cześć jestem Lena, od 4 miesięcy nałogowo kupuję na Aliedziewczyny mają rację - paczki z alie są jak kinder niespodzianki
dobrze, że mąż jest w pracy jak przychodzą, aktualnie czekam na wypłatę bo mam w koszyku 55 rzeczy
Moja teściowa kiedyś we wspaniałych czasach przyjeżdżała do nas 3x w roku i my tam raz na ok miesiąc, ale odkąd jest Franio widziałam ją więcej niż przez oststnie dwa lata niestetychoć muszę przyznać, że chyba ją teść trochę ustawił, bo widzę, że bardziej się pilnuje z tą swoją głupia gadką i radami. Niestety jesteśmy tam teraz non stop zapraszani a teściowa robi mojemu mężowi pranie mózgu i jemu jest jej żal wiec muszę to przeczekać aż go sama wkurwi, bo inaczej będziemy się przez nią kłócić
Rucola, Aga9090 lubią tę wiadomość
-
Justyna gratuluję
Buziaki dla Anulki
Swoją drogą, też się wzruszacie za kazdym razrm, jak nam się rodzi kolejne, forumowe maleństwo?
Nika, Achia czyli teraz wy z 3miasta zostalyście
Dziekuje za kciuki. My już po pobraniu. Mała bardzo płakała ale jak tylko wyszliśmy to się uspokoił i zasnęła. Teraz śpi w wozkubw ogrodzie. Oby już wyniki były ok i nie trzeba było więcej pobierać.
Kaczorka z żyły normalnie pobierają niestety.
Jeszcze dziś tylko podjadę ja zdążyć do przychodni.Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2018, 14:45
Bajkaaa, JustynaG, KateHawke lubią tę wiadomość
-
Hihi, to ja mam "szczęście" posiadać walniętą szwagierkę, ktora non-stop siedzi u swojej mamy a mojej teściowej. Mąż ma na nią nerwa i zapiera się rękami i nogami żeby tam nie jeździć, także my odwiedzamy teściów średnio 4 razy w roku + teściowa przyjezdża na 1 weekend do roku
I to się po narodzinach Ryjówki nie zmieni.
Z mamą widuję się nawet rzadziej za to zawsze dłużej. I to, podejrzewam, zmieni się już od grudnia. To będzie pierwsze wnuczątko mojej mamy - ona już ma fisia na jej punkcie. To baaardzo utrudni mi kiedyś życie.
Miałam sprzątać, ale mi się dziecko aktywowało i niestety, muszę tak leżeć z ręką na brzuchu i głupim uśmiechem na ryjku
Może zaciągnę zasłony i nie będzie widać kurzu...Karma88, Lusesita, Achia, Patrycja20, lamka, Siwulec, Rucola, Aga9090, Bajkaaa, Jeżowa, KateHawke, pilik, Emiilka, Jadranka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDziewczyny jeśli chodzi o pobranie krwi u takich maluszków to tak jak któraś napisała najlepiej z główki... Ale to moze Robić tylko położna i mimo że wygląda przerażająco to takie nie jest.
Pobieranie z palca to jest męczarnia i dla dziecka i dla pobierającego. Nie chcę lecieć za dobrze cisnąć ten mały paluszek trzeba koszmar.
Jak się da to z żyły lepiej ale często u takich maluszków żył nie widać jeszcze.emi2016 lubi tę wiadomość
-
Nika leż i zamknij oczy najlepiej.
Wyniki morfologii mi już wskoczyły i jest niezmiennie stabilnie.Tyle dobrze.
Grzmi u nas od pół godziny. Mogłoby popadać, ale pewnie więcej krzyku niż to warte.
Mąż wraca z pracy, więc koniec ciszy.Emilka
nick nieaktualnyLusesita odpoczywajcie po tym stresie :* wyniki na pewno będą dobre, my tu czarujemy kciukami
Przeglądałam zdjęcia na telefonie (tak się właśnie ucze) i znalazłam Tosie jak liże kanapę... Później usunę
Czas wracać do książek
Karma a jak się emek sprawuje?Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2018, 16:14
Lusesita, Karma88, Achia, lamka, Nadzieja22, Lena21, Rucola, summer86, Aga9090, StaraczkaNika, Siwulec, Bajkaaa, Jeżowa, olik321 lubią tę wiadomość
-
Boska Tosia!
Dzięki, że pytasz. W sumie jeden dzień po kłótni (wczorajszy) nieźle, ale wiesz jak oni mają. Na chwilę poprawa, a potem spokojny spadek zapału do stanu sprzed kłótni. Pożyjemy zobaczymy.
Wiecie co upolowałam w Biedronce? Dumle na wagę. To zło, wciągam i wciągam i Emi mnie kopie.Dobrze mi.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2018, 14:59
Jeżowa, Emiilka lubią tę wiadomość
Emilka
veritaserum wrote:Dziewczyny jeśli chodzi o pobranie krwi u takich maluszków to tak jak któraś napisała najlepiej z główki... Ale to moze Robić tylko położna i mimo że wygląda przerażająco to takie nie jest.
Pobieranie z palca to jest męczarnia i dla dziecka i dla pobierającego. Nie chcę lecieć za dobrze cisnąć ten mały paluszek trzeba koszmar.
Jak się da to z żyły lepiej ale często u takich maluszków żył nie widać jeszcze.
Oni w Brussie nie pobierają z główki. Za to odkąd mała skończyła 3 tyg. ma pobierane z żyły
Luna ja byłam z mężem, ale taki zjazd złapałem labo, myślałam że padnę.
Cała drogę do domu dochodziłam do siebie.
Dziewczyny wyświetliło mi się na fb. Skopiowałam zdjecie, moze jtoras skorzysta.
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/08878cd96e13.png
-
Witam kochane! Wróciłam wczoraj z moją kochaną córeczka. Wieczorem was nadrobię obiecuję. Tymczasem wrzucam zdj mojego kochanego jednorożca
proszę nie cytować ok?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2018, 16:44
Lusesita, Karma88, Lena21, Rucola, Aga9090, StaraczkaNika, Flowwer, Siwulec, Bajkaaa, Achia, Jeżowa, Nadzieja22, KateHawke, emi2016 lubią tę wiadomość
-
Lusesita wrote:Oni w Brussie nie pobierają z główki. Za to odkąd mała skończyła 3 tyg. ma pobierane z żyły
Luna ja byłam z mężem, ale taki zjazd złapałem labo, myślałam że padnę.
Cała drogę do domu dochodziłam do siebie.
Dziewczyny wyświetliło mi się na fb. Skopiowałam zdjecie, moze jtoras skorzysta.
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/08878cd96e13.png
To chyba zależy od labu, bo Franio ma już prawie 10 tygodni ma pobieraną często krew i zawsze z paluszka, zapłacze tylko przy nakłuciu, resztę przesypia na szczęście. Przy morfologii idzie szybko, gorzej jak mieliśmy np morfologię z rozmazem, żelazo i crp -
Lena21 wrote:To chyba zależy od labu, bo Franio ma już prawie 10 tygodni ma pobieraną często krew i zawsze z paluszka, zapłacze tylko przy nakłuciu, resztę przesypia na szczęście. Przy morfologii idzie szybko, gorzej jak mieliśmy np morfologię z rozmazem, żelazo i crp
Nam powiedzieli że na te badania ktore robimy, z palca nie pobierają -
Ok, to ja mam propozycję, w zasadzie same się nadstawiacie
Niektóre z naszych forumowych dzieciątek powinny mieć ksywki:
Achia, Oskarek to Kokosek
Nika, Renatka to Ryjówka
Mój Lewcio w sumie nie potrzebuje ksywki, imię ma jak przezwisko
ktoś coś chce dodać od siebie?
Myślę cały czas nad Ninką i Franiem, moze mamy coś podsunąAchia, KateHawke lubią tę wiadomość
#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021