X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • StaraczkaNika Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2018, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    veritaserum wrote:
    Ja pisałam tylko że jest w szpitalu i się akcja zaczęła ( mam nadzieję że mi wybaczy ) ale te porody sprawiają że strasznie mi andrenalina rośnie i przeżywam to mocno :D
    To sie nazywa akcja "zbiórka kciuków i pozytywnych myśli" dla koleżanki ;)

veritaserum, Rucola, pilik lubią tę wiadomość

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2018, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola wrote:
    A u mnie dziwna sytuacja, nic mi nie leci z piersi, ale sutki zrobiły sie wrażliwe i wręcz mnie pieką. hmmm moze coś zaczyna się dziać ;)
    Mam nadzieję że piekące sutki to jednak nie jest wyznacznik, bo od kilku dni aż szału dostaje tak pieką ;)
    I u mnie jest pieszczotliwie Miniątko <3

Rucola, Malwas lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2018, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie maluch dalej bezimienny.. Ksywka z Wiktora przeszła na malucha czyli "młody"...

Wysłany: 24 sierpnia 2018, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga9090 wrote:
    U mnie maluch dalej bezimienny.. Ksywka z Wiktora przeszła na malucha czyli "młody"...
    A imię już wybrane? Ksywę to Twój mały Fighter sobie wyrobił już dawno temu ;)

EDIT: doczytałam, że jeszcze nie macie imienia. Ostatnio czyranie ze zrozumieniem mi szwankuje :/ Musiałabym sobie postawić lachę za takie upośledzone reading comprehension!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2018, 16:15

Aga9090 lubi tę wiadomość

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2018, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mówimy po prostu Zuziulek <3

Rucola, Emiilka lubią tę wiadomość

• ibishka Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2018, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna gratulacje! Trzymajcie się dziewczyny! :*

JustynaG lubi tę wiadomość

qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    StaraczkaNika wrote:
    A imię już wybrane? Ksywę to Twój mały Fighter sobie wyrobił już dawno temu ;)
    Nie mamy żadnego pomysłu i Narazie zostawiamy na później..

• Lena21 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola mój Franio ewidentnie może być Buła :D mówimy też na niego łejuś, bo jego ulubiony dźwięk oststnio to łejołejo :)

Zobacz co znalazłam na Alie dla Lewka <3

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/0132e26b0207.png

Jesli planujecie dla rodziny czy odwiedzających jakiś miły drobiazg to bardzo polecam magnesy na lodówkę ze zdjęciem malucha, u nnie zrobiły totalny szał i wszyscy zachwyceni. Zamówiłam z allegro wg własnego projektu, koszt to 1.10 zł za sztukę i co 5 jest gratis :)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/2942a0725522.jpg

Luna1993, Amy333, StaraczkaNika, Rucola, Nadzieja22, JustynaG, Aga9090, KateHawke, pilik, Emiilka, Jadranka, Lunaris, Yoselyn82 lubią tę wiadomość

• ibishka Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2018, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moja malutka kończy dziś 4miesiace i zafundowała matce rano prezent i pierwszy raz obrocila się samodzielnie z brzuszka na plecy:D mało się nie poryczalam a kwiczalam jak glupia że dziecko było bardziej zdziwione matka niż tym że nagle się znazła na plecach :D

veritaserum, Luna1993, Aga9090, Jeżowa, Lena21, Amy333, StaraczkaNika, Rucola, Nadzieja22, Achia, KateHawke, Lusesita, Karma88, emi2016, pilik, Emiilka, Lunaris, olik321, Kaczorka, malka lubią tę wiadomość

qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png
  • Amy333 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2018, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola wrote:
    Dziewczyny z wrześniówek wiem, ze Amy leży w szpitalu, ma wysokie crp, podejrzewają jakąś infekcję i szukają.
    Może Amy sama do nas wpadnie i napisze co tam u niej, co Amy?

hej Dziewczyny:) Prawda,prawda, jesteśmy od środy w szpitalu. Mialam bardzo silne bóle w dole brzucha, promienujace do lewej pachwiny i nogi, nie bylam w stanie sama chodzic. Do tego temp do 38 skoczyla. Początkowo myślalam, ze to po badaniu ginekologicznym, bo mnie jakos wyjątkwo mocno bolało, ale przez noc bylo tylko gorzej, wiec decyzja o szpitalu. No i dobrze,bo okazało sie, ze CRP 50, w drugiej dobie juz 78. Dostaje antybiotyk dożylni i Nospe, wczesniej kroopłówki z elektrolitami i paracetamolem. Bol minął, gorączka tez, ale do pon musze brac leki, potem kontrola wyników. Nie wiadomo czego to dokładnie jest zapalenei, ale wiele wskazuje na układ moczowy, bo byly tez leukocyty w moczu, a ha bylam mocno opuchnieta. Teraz znow mam kostki i przerwy miedzy malcami:)
    Z Malutką wszystko dobrze, ktg w porządku, skurcze sie jeszcze nie piszą, a to dobrze. Najpier trzeba zaleczyc ten stan zapalny, poród byłby teraz niewskazany, bo zlapalaby to cos ode mnie i od razu antybiotyk musieliby jej podawac.
    Dzięki Kochane za kciuki, bedę dawac znac co u nas:*

Jeżowa, lamka, Rucola, Nadzieja22, Aga9090, Lena21, StaraczkaNika, Emiilka, Bocianiątko, Lunaris, Yoselyn82, Kaczorka, Sarna84 lubią tę wiadomość

14 cs- suplementacja M- udało się w ostatnim dniu roku!
    2 cykl po sono HSG- polecam każdemu przeczyścić rurki;)
    3i49hdgeac44oma5.png

Wysłany: 24 sierpnia 2018, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga9090 wrote:
    Nie mamy żadnego pomysłu i Narazie zostawiamy na później..
    Z wojownikami kojarzą mi się:
    Gabriel i Michał - anielscy wojownicy
    Gerard i Gerald - to chyba nawet znaczy wojownik
    Aleksander - odpierający wrogów (jak znalazł dla Waszego miśka)
    Andrzej - odważny
    Jerzy - tak jak sw Jerzy co ubił smoka

Moze coś Cię zainspiruje.
    W końcu dla pierwszego syna też wybraliście imię z przesłaniem :)

Aga9090, Rucola lubią tę wiadomość

[*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2018, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    StaraczkaNika wrote:
    Z wojownikami kojarzą mi się:
    Gabriel i Michał - anielscy wojownicy
    Gerard i Gerald - to chyba nawet znaczy wojownik
    Aleksander - odpierający wrogów (jak znalazł dla Waszego miśka)
    Andrzej - odważny
    Jerzy - tak jak sw Jerzy co ubił smoka

Moze coś Cię zainspiruje.
    W końcu dla pierwszego syna też wybraliście imię z przesłaniem :)

I jeszcze Dawid co załatwil Goliata ;)

StaraczkaNika, Aga9090, Rucola, Sarna84 lubią tę wiadomość

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2018, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy dużo zdrówka dla Was! W którym szpitalu leżysz?

Amy333 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Michał mi się podoba :)
    No ale tu trzeba eMka przekonać co nie jest w sumie łatwe... Z każdym dzieckiem późno decyzja co do imiona zapadła, no zobaczymy, czekam też na pomysły eMka, bo póki co on nie wie

• summer86 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania chyba odsypia po fizjo.. śpi już 2 godziny a to się rzadko zdarza. Ciekawe czy w nocy sobie odbije ;)

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2018, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    summer86 wrote:
    I jeszcze Dawid co załatwil Goliata ;)
    Dawid też ładne mój brat ma tak na imię, a sama mu wybrałam :)

summer86, pilik lubią tę wiadomość

• Jeżowa Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2018, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy, super, że już się lepiej czujesz, oby to dziadostwo do końca szybko wyleczyli :) no i grzeczna córcia, nie pcha się na świat, pewnie czuje, że w brzuszku u mamy bezpieczniej <3

Ja na moją Agatkę kiedyś mówiłam Tancereczka, bo tak fikała, a teraz głównie dupeczkę wywala i nią rusza, ale przecież nie będę do niej mówić Królowa Twerkingu czy coś :D no i Gruba!!! W końcu trochę grubasek z niej jest :D

Rucola, Amy333, Lusesita, Emiilka lubią tę wiadomość

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

age.png
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2018, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lenka a jesteś w stanie mi podrzucić linka? bo chcę zamówić. Jesli nie masz gdzies pod ręką to poszukam sobie na piechotę ;)

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie dlatego nasz Michał to Michał- przez to że późno siostra się dowiedziała o ciąży, on miał niedowagę i w ogóle był stres to wpadli na to zeby był Michal- wojownik:)

• Amy333 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lamka wrote:
    Amy dużo zdrówka dla Was! W którym szpitalu leżysz?
    w Brzegu Dolnym i ...jestem sama na całej patologii:)

14 cs- suplementacja M- udało się w ostatnim dniu roku!
    2 cykl po sono HSG- polecam każdemu przeczyścić rurki;)
    3i49hdgeac44oma5.png
‹‹ 1627 1628 1629 1630 1631 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ