X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2018, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia Tosia miała szumiptaszka- zero reakcji, więc to chyba zależy od dziecka

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2018, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola- jakoś mnie ominęła ta historia :p

Luna- no to na pewno. Jak ze wszystkim w sumie ;) ale od czego jest olx?:p

• JuicyB Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2018, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna - gratulacje! Dzielna dziewczyna z Ciebie, to teraz rzeki mleka życzę i spokojnych dni z małą :)

Rucola widziałam gdzieś, że pytałaś o kompresy. Ja mam te żelowe z Lansinoha i zastępują mi kapustę przy zastojach. Przynoszą super ulgę i bardzo szybko się schładzają.

Rucola lubi tę wiadomość

age.png
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2018, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justynka duże gratulacje i wielkie brawa! pięknie to załatwiłaś :) <3 Zdrówka dla Was i dużo mleczka!

Amy dla Ciebie duuuużo zdrówka, żebyś jeszcze wróciła do domu przed porodem.

Amy333 lubi tę wiadomość

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2018, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz, ja mimo to chce szumisia dla Zuzy :D może jak się ma od małego to działa, Tosia dostala trochę później. A co do cry sensor to myślę że warto dołożyć, skoro się samo włącza jak dziecko zacznie płakać, po co wstawać w nocy żeby włączać :D

Z takich bajerów to ja kupiłam termofor mrb, myślę że będzie fajny do grzania Zuziulka na spacerach zima

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2018, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna1993 wrote:
    Wiesz, ja mimo to chce szumisia dla Zuzy :D może jak się ma od małego to działa, Tosia dostala trochę później. A co do cry sensor to myślę że warto dołożyć, skoro się samo włącza jak dziecko zacznie płakać, po co wstawać w nocy żeby włączać :D

Z takich bajerów to ja kupiłam termofor mrb, myślę że będzie fajny do grzania Zuziulka na spacerach zima
    tylko myślę że jak zacznie płakać to i tak się obudzę i wstanę i zobaczę co i jak-a wtedy mogę sama załączyć miśka ;) bo nie będę miała sumienia czekać czy cry sensor zadziała :p

A o tym termoforku z mrB słyszałam same dobre opinie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2018, 19:30

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2018, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    summer86 wrote:
    Wygląda na to, że Anie nie lubią męczyć mam długimi porodami :)

Ach aż mi lepiej jak to przeczytałam :D

summer86, Rucola, pilik, Jeżowa, Aga9090, lamka lubią tę wiadomość

• Lena21 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2018, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja myślałam o szumisiu, ale ostatecznie nie mamy i w sumie to nie potrzebujemy. Mamy za do dużo zabawek w kontrastowych kolorach :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2018, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i własnie wymyśliłam ,że na mężowym urlopie pojedziemy do aquaparku w Redzie! będzie poza sezonem, jakoś od rana najlepiej :) mieszkamy blisko a jeszcze nie byliśmy :p
    co prawda nie wiem z ilu atrakcji będe mogła skorzystać- bo zjeżdżalnie chyba odpadną :(

pilik lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2018, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytam siebie i sobie myślę "ale mała terrorystka"!

• Rucola Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2018, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunka dzis ogladałam ten termoforek z mrB ale kurka 80 zł kosztuje i nie wiem czy zwykłego nie kupić. ten jest super ładny, ale przyznaje, ze szkoda mi tyle kasy :P
    mam pytanie do Mamusiek. Słuchajcie, Justyna pisała dziś, ze dostała oxy, jak to jest, jeśli akcja porodowa rozkręca się sprawnie samoistnie to trzeba dawać to oxy?

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2018, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minie Black wrote:
    Czytam siebie i sobie myślę "ale mała terrorystka"!
    Minnie, niech się cieszy, ze go nie bijesz. Inni emkowie mają gorzej, uwierz mi :P

Minie Black lubi tę wiadomość

Synek 💚 31.08.2018r.
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2018, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola oxy dostajesz by wywołać skurcze bo np masz rozwarcie albo wody odeszły i nie ma skurczy to trzeba je wywołać, ale jak masz skurcze to oksytocyny nie dostaniesz :)

Kurcze dziewczyny co macie tulika wkladacie go przed karmieniem czy po? Bo moja często usypia przy karmieniu i nie wiem jak to rozwiązać czy jak nie chce się uśpić to dopiero zakładać?

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • pilik Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2018, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola nie! Ja nie miałam oxy, urodziłam w tezy godziny od pierwszych mocniejszych skurczy i rozwarcia 1cm,
    Oxy dostałam już po porodzie małej żeby urodzić łożysko sprawnie, ale szczerze? Nie czułam już nic wtedy ani skurczy ani tego łożyska.
    U nas nie ma prądu po mega burzy, ostatnio nie było przez tydzień, mam jednak nadzieje, że naprawia w nocy bo cała zamrażarka jedzenia :(

Ja polecam termofor ładny i tańszy sporo :p (jest jeszcze wersja ruda)
    https://patiimaks.pl/produkt/termofor-bialo-czarny-z-pestkami-wisni-947-hencz.html?utm_source=ceneo.pl&utm_medium=porownywarka&utm_campaign=standard

Bajka dziecko nie powinno teoretycznie jeść w tuliku, ja przez to z niego zrezygnowałam ostatnio, ale u nas problem z przybieraniem. Ja bym spróbowała po karmieniu, ułożyć tulik w łóżeczku, odłożyć małą i zapiąć na śpiocha

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2018, 20:15

Rucola, Achia, Bajkaaa, lamka lubią tę wiadomość

ds022el.png

u4uGp2.png
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2018, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja myślę Bajeczko, że wsadź ją w tulika, ale nie zapinaj zamka do końca, żeby mogła raczkami machać. Jak ją nakarmisz to zapnij zamek i do łózia :)

Bajkaaa, pilik lubią tę wiadomość

Synek 💚 31.08.2018r.
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2018, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pilik ja mam taki termofor z pestkami wiśni, dostałam od kogoś, ale nie mam mikrofalówki ;/

Synek 💚 31.08.2018r.
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2018, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy to jest Lew?
    https://allegro.pl/termofor-w-pluszowym-pokrowcu-dla-dzieci-5-wzorow-i5888547022.html#imglayer
    tzn 7my zwierzaczek :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2018, 20:18

lamka lubi tę wiadomość

Synek 💚 31.08.2018r.
  • Vivanillka Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2018, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taki trochę wybiedzony ten lew :-)

Rucola lubi tę wiadomość

3jgx43r8f7ktg11a.png
    klz9uay3wdw0gjek.png
    12.09 - 12cm/ Martynka <3
    20.08-82mm/97%female <3
    10.08 - 63mm człowieka <3
    13.07 - kropuś 23mm i <3
    23.06 - 8mm pęcherzyk
    01.2012 - Żanetka <3
    2010 i 2018 aniołki [*]
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2018, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wam zapomnialam napisac ze w srode bylam u dermatologa bo non stop cos mi wychodzi na skorze i mnie swedzi i dostalam skierowanie do szpitala na oddzial dermatologiczny na rozne testy.

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • Nadzieja22 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2018, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola jakby lew :)

Kurde Yoselyn, ja chyba też powinnam pójść do dermatologa :/ Dalej mam plecy i ramiona wysypane, z tym, że mnie nie swędzi nic.

Rucola lubi tę wiadomość

HrQwp1.png
    21.06 hcg 14,3, 23.06 hcg 92,07, 25.06 hcg 307, 27.06 hcg 803
    ♡♡♡
    MTHFR 677 homo; niedoczynność tarczycy, ANA+++, NK 17%, kiepskie cytokiny
    W drodze do macierzyństwa od 05.2017
‹‹ 1630 1631 1632 1633 1634 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ

Alergiczny katar u maluchów: domowe wsparcie i sygnały alarmowe.

Rozpoznanie, czy katar u dziecka to alergia, czy infekcja, bywa trudne, a poprawne odróżnienie objawów jest kluczowe dla skutecznego leczenia. Ten artykuł to kompleksowy przewodnik dla rodziców, pomagający zrozumieć specyfikę kataru alergicznego u dziecka, jego symptomy, domowe sposoby łagodzenia oraz kiedy konieczna jest wizyta u lekarza. Dowiedz się, jak zapobiegać powikłaniom i skutecznie wspierać malucha w walce z dolegliwościami.

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ