X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2018, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia Tosia miała szumiptaszka- zero reakcji, więc to chyba zależy od dziecka

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2018, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola- jakoś mnie ominęła ta historia :p

Luna- no to na pewno. Jak ze wszystkim w sumie ;) ale od czego jest olx?:p

• JuicyB Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2018, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna - gratulacje! Dzielna dziewczyna z Ciebie, to teraz rzeki mleka życzę i spokojnych dni z małą :)

Rucola widziałam gdzieś, że pytałaś o kompresy. Ja mam te żelowe z Lansinoha i zastępują mi kapustę przy zastojach. Przynoszą super ulgę i bardzo szybko się schładzają.

Rucola lubi tę wiadomość

age.png
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2018, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justynka duże gratulacje i wielkie brawa! pięknie to załatwiłaś :) <3 Zdrówka dla Was i dużo mleczka!

Amy dla Ciebie duuuużo zdrówka, żebyś jeszcze wróciła do domu przed porodem.

Amy333 lubi tę wiadomość

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2018, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz, ja mimo to chce szumisia dla Zuzy :D może jak się ma od małego to działa, Tosia dostala trochę później. A co do cry sensor to myślę że warto dołożyć, skoro się samo włącza jak dziecko zacznie płakać, po co wstawać w nocy żeby włączać :D

Z takich bajerów to ja kupiłam termofor mrb, myślę że będzie fajny do grzania Zuziulka na spacerach zima

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2018, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna1993 wrote:
    Wiesz, ja mimo to chce szumisia dla Zuzy :D może jak się ma od małego to działa, Tosia dostala trochę później. A co do cry sensor to myślę że warto dołożyć, skoro się samo włącza jak dziecko zacznie płakać, po co wstawać w nocy żeby włączać :D

Z takich bajerów to ja kupiłam termofor mrb, myślę że będzie fajny do grzania Zuziulka na spacerach zima
    tylko myślę że jak zacznie płakać to i tak się obudzę i wstanę i zobaczę co i jak-a wtedy mogę sama załączyć miśka ;) bo nie będę miała sumienia czekać czy cry sensor zadziała :p

A o tym termoforku z mrB słyszałam same dobre opinie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2018, 19:30

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2018, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    summer86 wrote:
    Wygląda na to, że Anie nie lubią męczyć mam długimi porodami :)

Ach aż mi lepiej jak to przeczytałam :D

summer86, Rucola, pilik, Jeżowa, Aga9090, lamka lubią tę wiadomość

• Lena21 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2018, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja myślałam o szumisiu, ale ostatecznie nie mamy i w sumie to nie potrzebujemy. Mamy za do dużo zabawek w kontrastowych kolorach :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2018, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i własnie wymyśliłam ,że na mężowym urlopie pojedziemy do aquaparku w Redzie! będzie poza sezonem, jakoś od rana najlepiej :) mieszkamy blisko a jeszcze nie byliśmy :p
    co prawda nie wiem z ilu atrakcji będe mogła skorzystać- bo zjeżdżalnie chyba odpadną :(

pilik lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2018, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytam siebie i sobie myślę "ale mała terrorystka"!

• Rucola Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2018, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunka dzis ogladałam ten termoforek z mrB ale kurka 80 zł kosztuje i nie wiem czy zwykłego nie kupić. ten jest super ładny, ale przyznaje, ze szkoda mi tyle kasy :P
    mam pytanie do Mamusiek. Słuchajcie, Justyna pisała dziś, ze dostała oxy, jak to jest, jeśli akcja porodowa rozkręca się sprawnie samoistnie to trzeba dawać to oxy?

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2018, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minie Black wrote:
    Czytam siebie i sobie myślę "ale mała terrorystka"!
    Minnie, niech się cieszy, ze go nie bijesz. Inni emkowie mają gorzej, uwierz mi :P

Minie Black lubi tę wiadomość

Synek 💚 31.08.2018r.
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2018, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola oxy dostajesz by wywołać skurcze bo np masz rozwarcie albo wody odeszły i nie ma skurczy to trzeba je wywołać, ale jak masz skurcze to oksytocyny nie dostaniesz :)

Kurcze dziewczyny co macie tulika wkladacie go przed karmieniem czy po? Bo moja często usypia przy karmieniu i nie wiem jak to rozwiązać czy jak nie chce się uśpić to dopiero zakładać?

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • pilik Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2018, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola nie! Ja nie miałam oxy, urodziłam w tezy godziny od pierwszych mocniejszych skurczy i rozwarcia 1cm,
    Oxy dostałam już po porodzie małej żeby urodzić łożysko sprawnie, ale szczerze? Nie czułam już nic wtedy ani skurczy ani tego łożyska.
    U nas nie ma prądu po mega burzy, ostatnio nie było przez tydzień, mam jednak nadzieje, że naprawia w nocy bo cała zamrażarka jedzenia :(

Ja polecam termofor ładny i tańszy sporo :p (jest jeszcze wersja ruda)
    https://patiimaks.pl/produkt/termofor-bialo-czarny-z-pestkami-wisni-947-hencz.html?utm_source=ceneo.pl&utm_medium=porownywarka&utm_campaign=standard

Bajka dziecko nie powinno teoretycznie jeść w tuliku, ja przez to z niego zrezygnowałam ostatnio, ale u nas problem z przybieraniem. Ja bym spróbowała po karmieniu, ułożyć tulik w łóżeczku, odłożyć małą i zapiąć na śpiocha

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2018, 20:15

Rucola, Achia, Bajkaaa, lamka lubią tę wiadomość

ds022el.png

u4uGp2.png
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2018, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja myślę Bajeczko, że wsadź ją w tulika, ale nie zapinaj zamka do końca, żeby mogła raczkami machać. Jak ją nakarmisz to zapnij zamek i do łózia :)

Bajkaaa, pilik lubią tę wiadomość

Synek 💚 31.08.2018r.
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2018, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pilik ja mam taki termofor z pestkami wiśni, dostałam od kogoś, ale nie mam mikrofalówki ;/

Synek 💚 31.08.2018r.
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2018, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy to jest Lew?
    https://allegro.pl/termofor-w-pluszowym-pokrowcu-dla-dzieci-5-wzorow-i5888547022.html#imglayer
    tzn 7my zwierzaczek :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2018, 20:18

lamka lubi tę wiadomość

Synek 💚 31.08.2018r.
  • Vivanillka Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2018, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taki trochę wybiedzony ten lew :-)

Rucola lubi tę wiadomość

3jgx43r8f7ktg11a.png
    klz9uay3wdw0gjek.png
    12.09 - 12cm/ Martynka <3
    20.08-82mm/97%female <3
    10.08 - 63mm człowieka <3
    13.07 - kropuś 23mm i <3
    23.06 - 8mm pęcherzyk
    01.2012 - Żanetka <3
    2010 i 2018 aniołki [*]
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2018, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wam zapomnialam napisac ze w srode bylam u dermatologa bo non stop cos mi wychodzi na skorze i mnie swedzi i dostalam skierowanie do szpitala na oddzial dermatologiczny na rozne testy.

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • Nadzieja22 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2018, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola jakby lew :)

Kurde Yoselyn, ja chyba też powinnam pójść do dermatologa :/ Dalej mam plecy i ramiona wysypane, z tym, że mnie nie swędzi nic.

Rucola lubi tę wiadomość

HrQwp1.png
    21.06 hcg 14,3, 23.06 hcg 92,07, 25.06 hcg 307, 27.06 hcg 803
    ♡♡♡
    MTHFR 677 homo; niedoczynność tarczycy, ANA+++, NK 17%, kiepskie cytokiny
    W drodze do macierzyństwa od 05.2017
‹‹ 1630 1631 1632 1633 1634 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikrobiom intymny a infekcje - wakacyjny niezbędnik

Mikrobiom pochwy to złożony ekosystem mikroorganizmów, który pełni kluczową rolę w utrzymaniu zdrowia intymnego. Jego zaburzenie może prowadzić do różnorodnych dolegliwości, które są szczególnie uciążliwe podczas podróży. W tym artykule przyjrzymy się, jak działa mikrobiom pochwy, jakie czynniki mogą go zaburzyć podczas wakacji, a wreszcie jak skutecznie chronić zdrowie intymne w trakcie podróżowania oraz kiedy warto sięgnąć po sprawdzone wsparcie z apteki.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ