X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • Meśka Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2018, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajkaaa wrote:
    Ja miałam kiepska noc i teraz m w m kryzys i ryczę cały czas, zawołałam siostrę by mi uspila Zosie bo zwariuje

Bajko gdybyś potrzebowała pomocy to ja chętnie. Wiem, że osobiście się jeszcze nie znamy ale nie jestem psychopatką i bardzo chętnie mogę wyjść na spacer jeśli będziesz potrzebować chwili dla siebie.

Ten zły czas w końcu minie, wiem że na razie to brzmi nieprawdopodobnie bo sama też o mało niewylądowałam w psychiatryku ale będzie lepiej :)

Minie Black, summer86, Lusesita, Lena21, Jeżowa, Bajkaaa, JustynaG, Sarna84, Emiilka lubią tę wiadomość

19.11.2018 laparo - jajowody przedmuchane, bez endomendy
    Starania od lipca 2016 r.
    Synuś ❤️ 11.2014 r.
  • KateHawke Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2018, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry wszystkim! <3
    Trzymam kciuki za wizyty zarówno połówkowe jak i zwykłe :) &&&

08.05.2020 - II na teście 💕
    f2wl2n0auw5gzezn.png
    9f7jtv73nku3ge5t.png
    27 Styczeń 2018 - 18cs - ET
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2018, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meśka, polubiłam za postawę!
    to jest właśnie to co kocham na tym forum - bezinteresowna pomoc e-cioć! <3
    .... Czy się wali, czy się pali, czy trzeba opieprzyc, czy połechtać w nagrodę!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2018, 09:34

Achia, Meśka, Phnappy, admiralka, summer86, pilik, Emiilka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2018, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry! Ja również budziłam się w nocy po czym jak już zasnęłam miałam straszne sny które mnie wybudzaly.
    Może dlatego ze przyszedł ten czas powiedzenia o ciąży. Wśród najbliższych i w pracy.
    Jutro wizyta u ginekologa i przed żadna się tak nie stresowalam jak przed ta. Ciekawe czy mąż zechce iść ze mną, w sumie jak nie pójdzie to mam nadzieję że będę mogła nagrać filmik na pamiątkę.

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2018, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry wszystkim! Ja spalam nie najgorzej,a bałam się że po wczorajszym wyjściu z domu spojenie będzie bolało.ale tak to jest, zdecydowałam się kupić ortezę i jest lepiej :p ale i tak kupię,w końcu brzuch i mały będzie coraz większy :p

Luna- nie wiem niestety co Ci doradzić
    ..mam nadzieję że to tylko etap przejściowy.
    Ale nie wiem czy hotel to dobry pomysł.w domu jednak Emek jest gdyby coś sie zaczęło dziać no i masz nakaz leżenia! Ale jakbyś po porodzie miała dosyć Emka to zostaw go z ferajną i zapraszam do Gdańska na weekend, miejsce mamy;)

Ale to że dziecko to sprawdzian już slyszalam. Ale ja wierzę w mojego męża. I mam nadzieję że na początku damy rade. On sam zimą ma zastój w firmie i wymyślil żeby być z nami miesiąc(2tyg L4 i 2 tyg tacierzynskim)-no ale zobaczymy.w ogóle Już starania moim zdaniem to turbo próba.mam nadzieję że kazdy forumowy tata w końcu się ogarnie jeśli ma jakiś problem!

Kciuki za wizyty!:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2018, 09:40

• malka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frez ja załatwiałam i nie miałam żadnego problemu. Wszytsko działało.

Minie kciuki za połówkowe!

Pierś można po 15min zmienić, najlepiej w między czasie dac się ko do odbicia. Jeśli z drugiej piersi będzie piła krócej to następne karmienie zaczynamy od tej piersi. Trzeba pilnować żeby nie karmić tylko jedną, bo później są nierównej wielkości ;) trzeba starać się każdego dnia tyle samo czasu z każdej piersi karmić.

JustynaG lubi tę wiadomość

5b09trd8ji0unw2g.png

34bwflw153i9m8vo.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KateHawke! Dziękuję! <3 zmiana przeglądarki zadziałała! taki banał! niesamowite! :D Niech Ci Bozia w pięknym porodzie wynagrodzi! <3

Rucola, KateHawke, summer86, Kaczorka, Lusesita, Lunaris, Phnappy, Aga9090, lamka, Lena21, Nadzieja22, Jeżowa lubią tę wiadomość

• Rucola Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2018, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dokładnie sobie nadrobiłam co od wczoraj naprodukowałyście i chciałam się odnieść, przedwe szystkim do Ciebie Lunka. Kochana jesteś w bardzo trudnej sytuacji, ale byłaś w znacznie gorszej. Przez 10 tygodni żyłaś w przeświadczeniu, ze Twoje dziecko jest chore i nic co by teraz się działo nie odczaruje tamtego czasu, masz po prostu bardzo ciężką ciążę, ale patrząc na to z boku, wszystko co najgorsze za Toba. Zuzia prawie donoszona, Tosią zdrowa, uczysz się do egzaminu. A Emek?? nie uzyskasz w nim wsparcia poprzez sposoby o których piszesz... mało tego, według mnie nie uzyskasz od niego wsparcia póki on sam się nie opamieta. To, że wyjedziesz na noc czy kilka dni, to w dłuższej perspektywnie nic nie zmieni, to że będziesz mu powtarzać pewne kwestie po milion razy. Może to brutalne co teraz napiszę, ale jedynyą metodą (działającą na mojego eks, który podobnie się zachowywał) było to, ze przestawałm zwracać na niego uwagę... Zyłam własnym życiem. Wiem, ze u Was sytuacja jest diamteralnie różna od mojej kiedys tam, nie w małżeństwie i bez dzieci. Ale nic nie boli bardziej niż ignorancja. Ciebie boli ignorancja z jego strony to jego też zaboli... na poczatek kilka dni, jak pomoże to super, potem znowu zacznie się psuć, Ty dalej swoje. Nie umiem Ci nic innego doradzić i naprawdę wierzę, ze Ci ciężko. ja nie byłam w stanie dogadać się ze swoim eks, ale my nie mieliśmy o co walczyć, więc się rozstaliśmy. U was sytuacja jest inna. Lunka wiem, ze i tak postąpisz po swojemu, ale patrząc na to co piszesz, granie na jego emocjach kompletnie nie działa. Pisze Ci to z boku i obiektywnie.

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • malka Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2018, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze gdzieś czytałam metodę, że jeśli dziecko nie ssie aktywnie to żeby przerzucać je z jednej piersi do drugiej co 5min, ale nie próbowałam tego.

U mnie Fela w związku z rozpoczęciem dnia znów rozpoczęła cykl jedzenia 7min co godzinę :/

5b09trd8ji0unw2g.png

34bwflw153i9m8vo.png
  • KateHawke Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2018, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    frezyjciada wrote:
    KateHawke! Dziękuję! <3 zmiana przeglądarki zadziałała! taki banał! niesamowite! :D Niech Ci Bozia w pięknym porodzie wynagrodzi! <3
    Noo przynajmniej na coś się przydałam :D Wybuziaczkuj od nas Smerfiątko przy okazji :* :* :* <3

08.05.2020 - II na teście 💕
    f2wl2n0auw5gzezn.png
    9f7jtv73nku3ge5t.png
    27 Styczeń 2018 - 18cs - ET
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2018, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za pamięci... Nadrobię Was przy kolejnym karmieniu.

Lamka Dziękuję za polecenie Blossoma... Używałam go w ciąży ale dopiero teraz widać jaki jest wygodny. Ładnie trzyma piersi. No a chyba nawał mi się zbliża bo jest przynajmniej o rozmiar większy niż nosiłam w ciąży.

Polecam stanik Blossom, szczególnie na początek karmienia gdy nie wiadomo jaki rozmiar będziemy nosić.

Rucola, lamka lubią tę wiadomość

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2018, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry, mam nadzieję że dzisiaj będzie dla wszystkich lepszy dzień po wczorajszych smutkach

Minie trzymam mocno kciuki i na pewno wszystko jest z księżniczką dobrze

Mamunia jak reakcja na ciążę? Mam nadzieję, że wszyscy ładnie umieli się zachować i się cieszą razem z Tobą

Rucola dziękuję, doszłam do tych samych wniosków. Głupio mi że w ogóle o tym piszę, bo pewnie myślicie że gówniarze chcieli dziecka i tego nie przemyśleli. Ale to naprawdę nie tak... Przecież do tej wizyty w Łodzi wszystko było dobrze. Naprawdę nie wiem, dlaczego tak nagle stałam się piątym kołem u wozu. Tak jak piszesz układam sobie wszystko w głowie sama, bez niego. Jak się ogarnie to ok, jak nie to wtedy będę myśleć. Tylko to cholernie boli, że zamiast się cieszyć, że mała jest zdrowa to tak się ode mnie odsunął. To nielogiczne. Może za dużo oczekuje, żeby mój mąż zamiast grać sobie na telefonie czy zajmować się swoim akwarium chociaż obejrzał ze mną film. Ja jestem taka że najchętniej bym go posadziła i porozmawiała, chciała wiedzieć co się dzieje i dlaczego. Ale wiem że nie mam po co.

Do tego moja babcia się obraża, że jej małej nie przywożę, bo ona przecież się ze mną nudzi (miło mi to słyszeć), a nie dociera do niej że się fatalnie czuję po tych tabletkach. Teściowa też dowala swoje, jaki to emek biedny bo spadło na niego prowadzenie domu. I ona by w sumie przyjechała pomoc ale nie ma czasu. Jestem tak sfrustrowana ta cała sytuacja że naprawdę niewiele brakuje a wybuchnę

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2018, 10:30

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2018, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczynam powoli panikować. Zaczęłam brać estofem, i dotarło chyba do mnie że crio zbliża sie wielkimi krokami. Do tego jeszcze mojemu nie wypłacili premii wiec kaszanka pełną parą. Potrzebuje motywującego kopa za ogarnięcie się.

• Rucola Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2018, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aksamitna jaka kaszanka!!! zaraz będziesz mieć Malucha pod sercem a pieniądze to rzecz nabyta. jesli nie macie teraz kasy, to na pewno znajdzie się ktoś kto Wam pożyczy. Za rok będziecie mieli Bąbla a o problemach finansowych nikt nie będzie pamiętał ;)

Synek 💚 31.08.2018r.
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2018, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki za rady dotyczace karmienia. Postaram sie je wprowadzic w zycie. Ile czasu moze w lodowce stac sciagniety pokarm?

Lunka, trzymam kciuki za Ciebie. Wszystko sie pouklada. Wierze w to.

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2018, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziewczyny ogarnełam temat bankowania, zdecydowalismy się po rozmowie z moją położna, która nas zapewniła, że dziecko podczas pobierania nie ucierpi i jutro jadę podpisac umowę. Wiem, ze większość z Was ma mieszane uczucia co do bankowania, ale u naszych znajomych jest taka sytuacja, ze ta krew naprawdę mogłaby sie przydać... Poza tym przy załozeniu, że Lewcio będzie zdrowy (nie biorę innej opcji pod uwagę) to mamy zabezpieczenie dla kolejnego Malucha :)
    a koszty bankowania, tak jak pisała kiedys Olik, co rok płacisz jak za ubezpieczenie samochodu (tylko mniej) a wpłata poczatkowa będzie w całosci pokryta z kasy, którą dostajemy z ubezpieczenia na życie za urodzenie dziecka w naszych firmach :) Nie odczujemy tego, więc się zdecydowaliśmy

Synek 💚 31.08.2018r.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2018, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna- strasznie mnie denerwuje takie gadanie jak Twojej teściowej- Emek biedny-a co Ty nie? Ty się źle czujesz, boisz się że zaraz możesz urodzić i w ogóle! i że na niego spadł dom-aha, czli kobieta może zapir** i ogarniać chatę a jak facet musi wziąc te sprawy w swoje ręce to od razu biedny? jak jej tak żal syna to niech przyjedzie i pomoże,a nie wykręca się brakiem czasu :/
    albo Tosię zabrać na plac zabaw.. nie dziwię Ci się że jestes bliska wybuchu, bo mnie samej pewnie podniosło się teraz ciśnienie :p

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2018, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola jak Was stać i jesteście przekonani to uważam że dobrze robicie. To przecież zabezpieczenie dla malucha :)

Achia nic mi nie mów, domyślasz się jaka ja wściekła jestem. Jej nigdy do nas nie po drodze i i tak się obraziła, że do porodu do nich nie przyjedziemy. Już z nikim nawet nie gadam, koleżankom nie odpisuje nawet na wiadomości bo mam wrażenie, że każdy ma mnie za księżniczkę, która sobie wymyśliła że musi leżeć. Wczoraj mnie rozwalił tekst jednej z nich, że nie jest tak źle, bo mama ginekolog (co mnie ona obchodzi) urodziła w 31 tygodniu i nie leżała, a ja zaraz będę w 34 to dziecko jest bezpieczne. I nie dociera ze to zależy od wagi dziecka, a mała jest 2 tyg do tyłu. Także poprawiam koronę i leżę wkurwiona dalej :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2018, 10:58

• Karma88 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2018, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunka pewnie boli takie nasze komentowanie, ale chyba Ty myślisz to co my tu piszemy.

Dom spada na M? No jak jak wychodzi na to, że Ty zasuwasz cały czas mimo, że masz zakaz. Współczuje Ci takiej zależności w tym momencie, ale pamiętaj, że musisz robić wszystko co jest dobre dla dziewczynek w tej chwili.

Mam nadzieję, że znajdziesz sposób na przemówienie M do rozumu.

Kurde, a ludzie też bez mózgu zawsze coś palną.. Naczytają sie w necie czegoś. OK spoko mamaginekolog, ale jak piszesz wszystko zależy od danego przypadku, od wagi dziecka itp i to nigdy nie jest tylko białe albo tylko czarne...

Ja dziś mam wychodne z domu. :P M zostaje, a ja jadę spotkać się z dziewczynami z forum! Tak, dziad chyba dziwnie się czuje, że żona wyjeżdża sama z domu. :D :D :D I to na dłużej, nie po zakupy, nie pozałatwiać coś w pracy tylko spotkać się i pogadać. :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2018, 11:00

lamka lubi tę wiadomość

Emilka <3

gg649vvjtg0z1oj0.png

Od 09.2013:02.2014-5t6dc <3 07.2015-12tc <3
    MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2018, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna zrobiłas to co najlepsze- poprawiłas koronę i leżysz dalej :)

my dziś jedziemy do ikei po karnisz i najprotsze firanki- do sypialni bo tylko tam mamy "normalne" okno- nie dachowe :p jaram się jak nie wiem :D bo ciągłe zasłanianie rolet żeby sąsiedzi nie widzieli mnie juz wkurza ;p

‹‹ 1647 1648 1649 1650 1651 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ