X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • admiralka Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2018, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!

Jestem z kciukami za wszystkie dzisiejsze wizyty :)

MEŚKA - jesteś kochana! BAJECZKO - będzie lepiej :*

LUNKA, kochende :* Ja się chyba podpisuje pod tym co napisała RUCOLA. Sama nic lepszego nie napiszę :( Oby tylko się ułożyło, ale nie uciekałabym z domu :*

My wczoraj byliśmy w IKEI. Dokupiliśmy różne drobiazgi typu wanienka, ręcznik, ramki na plakaty, małe wieszaki do szafy, przegródki do szuflad w komodzie itd.

Meśka, Bajkaaa lubią tę wiadomość

atdc9vvjhr7v1l6t.png

h84f9vvj1bgblfir.png

03.08.2017 - Nasze cuda 8tc [*]
    16.12.2017 - Marysia 15tc [*]
  • Nadzieja22 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2018, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kupowała któraś z Was legginsy lub tregginsy z Lidla? Wzięłam sobie wczoraj obydwa rozmiar M, noga, tyłek ok, brzuch wiadomo jeszcze luz, ale z przodu w kroku luz i zastanawiam się czy jak brzuch urośnie, to się to naciągnie.

HrQwp1.png
    21.06 hcg 14,3, 23.06 hcg 92,07, 25.06 hcg 307, 27.06 hcg 803
    ♡♡♡
    MTHFR 677 homo; niedoczynność tarczycy, ANA+++, NK 17%, kiepskie cytokiny
    W drodze do macierzyństwa od 05.2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2018, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justynka odnośnie przechowywania pokarmu: https://mamaginekolog.pl/odciaganie-i-przechowywanie-pokarmu-kobiecego/

Właśnie kupiłam wszystko na alie, co miałam w koszyku, w tym laktator :-D bo zaczęły się te specjalne promocje w tym tygodniu.

Lunka mam nadzieję, że wszystko szybko się z emkiem ułoży, a takie głupie gadki trzeba drugim uchem wypuszczać...

Karma z kim się spotykasz? :-)

Rucola lubi tę wiadomość

• StaraczkaNika Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2018, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna przecież wiesz, że zadna z nas tak nie pomyśli. Wiemy że jesteś inteligentną i ogarniętą babką, i że o macierzyństwie wiesz już więcej niż wiele babek po 30tce - jak na przykład ja - które jeszcze nie do końca wiedzą w co się pakują ;)
    Te nerwy o serduszko Zuzinka odbiły się na Was i Waszym związku - Ty potrzebujesz bliskości, a Twojemu facetowi kamień spadł z serca i odreagowywuje stres odrzucajac na chwilę rolę odpowiedzialnego taty i eracając do fazy gówniarza. Przejdzie mu. Mój też ostatnio więcej wybywa czy bawi się konsolą - niech korzysta póki może, potem go sterroryzuję ;)
    Teściową następnym razem zwyczajnie wyśmiej. Może daj jej znać, że słabo się spisała z wychowaniem, skoro gi nie nauczyła że pewne rzeczy się poprostu w domu robi.
    Babci powiedz że potem już będziesz mieć Zuzię i chcesz teraz spędzić wiecej czasu z Tosią we dwie ;) Pewnie babcia ma potrzebę bycia potrzebną i doskwiera jej jak nie prosisz o pomoc.

Aksamitna hurra! Crio się zbliża - i tym razem wszystko musi być dobrze. No pomyśl - za chwilę || na teście, słuchanie bicia <3, pierwsze ruchy - same piękne momenty. Trzeba się na to cieszyć, a nie zamartwiać. Macie silne mrozaczki, które pewnie nie mogą się doczekać aż je ogrzejesz pod swoim sercem.
    Pieniądze ważna sprawa, ale przecież poradzicie sobie. Hej, w końcu nie można mieć wszystkiego - i extra kasa i udane crio to by mógł być nadmiar szczęścia ;)
    Kciuczki!

A ja oddałam krwii na badania - 4 fiolki pobrała, chciwa kobieta. W drodze powrotnej - ok 1 km robiłam 6 przystanków - na kupienie coli (czułam się niedocukrzona ;) ), na picie coli na ławce, na zgonowanie na innej ławce, na kupienie batona, na żarcie batona na pieńku w krzaczorach, na krawężniku przed wspinaczką pod górkę. Ale doszłam!
    Pierdzielę, następnym razem wracam taxi jak królewna.

Luna1993, Rucola, summer86, JustynaG, Lusesita lubią tę wiadomość

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • admiralka Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2018, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja22 wrote:
    Kupowała któraś z Was legginsy lub tregginsy z Lidla? Wzięłam sobie wczoraj obydwa rozmiar M, noga, tyłek ok, brzuch wiadomo jeszcze luz, ale z przodu w kroku luz i zastanawiam się czy jak brzuch urośnie, to się to naciągnie.

Ja mam eski z Lidla kupione już dawno temu i wciąż mam luz w kroku, więc chyba niestety takie są :P

atdc9vvjhr7v1l6t.png

h84f9vvj1bgblfir.png

Wysłany: 27 sierpnia 2018, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja22 wrote:
    Co to są tregginsy?!
    W maju mnie dopiero uczennice doedukowały z zakresu dżegginsów, ale tego to nie znam...

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2018, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna, Achia dobrze prawi!

Ja jutro po wizycie powoli będę każdego oswajać.
    Ważne że synek strasznie się cieszy, dzieci są Kochane.

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2018, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika to kciuki za pozytywne wyniki badań! Po takim poświęceniu i powrocie muszą być super!

StaraczkaNika lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2018, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika polubiłam, bo uwielbiam jak cos opisujesz <3 dzięki Tobie sie w końcu uśmiechnęłam :) jak chodziłam do sklepu, czy gdziekolwiek to robiłam takie same postoje, na żarcie i zgonowanie na ławce czy nawet trawniku :)

Co to są treginsy też nie wiem, muszę wygooglowac :D

Co do emka to też tak pomyślałam, że tak może odreagowuje stres. Mam nadzieję, bo na samą myśl że już mnie może nie kochać mam łzy w oczach...

Zadzwoniłam do matki, ta mnie opieprzyła że mam się nie przejmować tym gadaniem, bo ludzie są poprostu głupi i nie zdają sobie sprawy z niektórych rzeczy. Dla nich to sensacja, że ktoś urodził wczesniaka i nie myślą o konsekwencjach. A my same wiemy, jak było z Tosia mimo skończonego 36 tc.

Zaraz dzwonię do babci jej wytłumaczyć jak krowie na rowie sytuację i że nie ma co się na mnie obrażać.

Wysłany: 27 sierpnia 2018, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia wrote:
    Nika to kciuki za pozytywne wyniki badań! Po takim poświęceniu i powrocie muszą być super!
    Boję się tej hemoglobiny glikowanej. Doktor postanowił że póki co oszczedzi moją trzustkę i zamiast obciążenia glukozą najpierw zlecił takie coś :/ - ponoć to pokazuje poziom cukru we krwi w ciągu ostatniego pół roku... wyjdą na jaw wszystkie grzeszki!

Jeżowa, lamka lubią tę wiadomość

[*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • Jeżowa Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2018, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry <3 na mnie pełnia nie zadziałała, spałam jak zabita prawie 12h, ale myślę, że to kwestia dwudniowego wesela :) teraz walczę ze sobą, żeby zwlec się z łóżka, bo obiecałam sobie wielkie porządki od dzisiaj!

Czytałam w miarę na bieżąco w weekend, ale kurde nie bardzo pamiętam coś, do czego mogłabym się odnieść, przepraszam...

Minie, kciuki za Klarę, na pewno wszystkie małe narządy są w perfekcyjnym stanie!

Luna Twój mąż to jakiś skomplikowany przypadek. Dużo dziewczyn już wypowiedziało moje myśli, więc nie będę się powtarzać. A teściową to patelnią przez łeb, widać w niej stare podejście do życia, że to kobieta ma tylko latać ze szmatą, a facetowi powinno się podtykać wszystko pod nos i w domu nic nie wymagać...

Lamka, też zaraz zakupię laktator :D

Co do narodzin dziecka i "próby związku"... Ja o nasze małżeństwo jestem akurat całkowicie spokojna. Mąż jest dla mnie największą ostoją spokoju, co przy dziecku na pewno się przyda. Wszystko potrafi ogarnąć sam w domu, więc pewnie on będzie sprzątał i gotował, ja nawet nie udaję, że planuję to robić po porodzie, tak szczerze mówiąc (dlatego wyżywam się teraz!). Ja też zawsze mówię prosto z mostu, czego od niego oczekuję, bo domyślanie się nie jest jego mocną stroną i to zdecydowanie przyspiesza komunikację. Dużym plusem są też super elastyczne godziny pracy na doktoracie i bliskość uczelni, praktycznie mogę mieć go na zawołanie, jeśli tylko będzie taka potrzeba. Po prostu wiem, że będzie dobrze, bo nikogo nie jestem w życiu tak bardzo pewna, jak niego.

Nika, niechcący polubiłam ten post nad moim, sorki!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2018, 11:43

StaraczkaNika, Rucola lubią tę wiadomość

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

age.png
  • admiralka Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2018, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika kciuki za dobre wyniki!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2018, 11:42

atdc9vvjhr7v1l6t.png

h84f9vvj1bgblfir.png

• Nadzieja22 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2018, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    admiralka wrote:
    Ja mam eski z Lidla kupione już dawno temu i wciąż mam luz w kroku, więc chyba niestety takie są :P
    Dobra, za tę cenę przeboleje :D
    StaraczkaNika wrote:
    Co to są tregginsy?!
    W maju mnie dopiero uczennice doedukowały z zakresu dżegginsów, ale tego to nie znam...
    Dokładnie to nie mam pojęcia, napisałam nazwę z opakowania :P Ale coś mi świta, że to samo co dżegginsy. Słowo kojarzy mi się z trousers i leggins :D

HrQwp1.png
    21.06 hcg 14,3, 23.06 hcg 92,07, 25.06 hcg 307, 27.06 hcg 803
    ♡♡♡
    MTHFR 677 homo; niedoczynność tarczycy, ANA+++, NK 17%, kiepskie cytokiny
    W drodze do macierzyństwa od 05.2017

Wysłany: 27 sierpnia 2018, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna1993 wrote:
    Nika polubiłam, bo uwielbiam jak cos opisujesz <3 dzięki Tobie sie w końcu uśmiechnęłam :) jak chodziłam do sklepu, czy gdziekolwiek to robiłam takie same postoje, na żarcie i zgonowanie na ławce czy nawet trawniku :)
    You are welcome ;)
    Luna1993 wrote:
    Co to są treginsy też nie wiem, muszę wygooglowac :D
    HAA! czyli nie tylko ja nie wiem!

I dokładnie tak - ludzie myślą że wcześniak to jest takie mniejsze dziecko. Mało kto zdaje sobie sprawę jakim obciążeniem dla systemu nerwowego jest przedwczesny poród i wybycie na świat albo że wiele wcześniaczków ma potem przez całe życie problemy psycho-ruchowe :( Dla ludzi wcześniaczek to taki normalny mini-dzidziuś, który musi sobie dłużej "*poleżeć" w szpitalu.
    *zawsze mnie rozwala jak ktoś walczy o życie a ludzie mówią że leży ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2018, 11:50

[*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png

Wysłany: 27 sierpnia 2018, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo, zapomniałam napisać że ja też niewyspana - budziłam się co chwilę z myślą "tylko pamiętaj nasikać do kubeczka!" A że każda taka myśl prowokowała pęcherz do działania, to jeszcze musiałam prowadzić kalkulacje czy to ten sik będzie najlepszy czy dopiero następny! Można się wykończyć!

Kaczorka, a ja Jesieniuchę pamiętam jeszcze z Domowego przedszkola :) Tylko tam to było żwawiej śpiewane niż na tym nagraniu co znalazłam w necie. Brakuje mi domowego przedszkola :(

Wszyscy mają laktator z ali... chcę i ja ;)
    Podeśle któraś dobra dusza linka?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2018, 12:00

Siwulec lubi tę wiadomość

[*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2018, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do wczesniaczków to popieram, sama zanim byłam w ciąży nie zdawałam sobie sprawy z tego, że to taki ciężki temat. Teraz też dokształciłam się z zakresu hipotrofików i stwierdzam, że ktoś kto nie był w ciąży, miał ciążę bezproblemową, albo nie był członkiem grupy gdzie kobiety mają takie problemy lub nie miał w bliskiej rodzinie takiego przypadku, to kompletnie nie rozumie problemu. Łatwo się mówi o sprawach o których nie ma się zielonego pojęcia, spłyca się to wszystko. Dlatego też wychodzę z założenia, że nie ma się co przejmować opinią innych. Trzeba robić swoje i dbać o Malucha najlepiej jak się potrafi

Karma88, StaraczkaNika, Achia lubią tę wiadomość

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2018, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My już po! Wizyta w lux medzie, więc krótko mówiąc - 2 ręce, 2 nogi i siusiaka dalej brak :)
    A tak na poważnie, serduszko bije 136 ud/min, mała waży 440 g i jest bardzo aktywna - tak machala wszystkimi konczynami, że małż przekonany, że drugi Minionek się gdzieś ciągle przed nami chowa :) z wymiarami ciągle gonimy, tp z usg niezmiennie 29 grudzień!
    A o to Klarunia:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/a5756dff24f1.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2018, 12:10

Karma88, Sanka, lamka, Jeżowa, StaraczkaNika, Achia, Luna1993, Rucola, Lena21, Bajkaaa, Kaczorka, Aga9090, Patrycja20, Angelika83, KateHawke, malka, summer86, Lunaris, -Mamunia-, Nadzieja22, JustynaG, Siwulec, JuicyB, admiralka, Phnappy, Kotowa, Kotowa, 91Ewela09, olik321, Yoselyn82, Emiilka, Bocianiątko, pilik, Lusesita, Morusek lubią tę wiadomość

• Karma88 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2018, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minie dawaj znać jak wizyta! ;)

Przepiękna Klara. To jesteś tydzień za mną z terminem. :D :D :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2018, 12:09

Minie Black lubi tę wiadomość

Emilka <3

gg649vvjtg0z1oj0.png

Od 09.2013:02.2014-5t6dc <3 07.2015-12tc <3
    MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia
  • Sanka Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2018, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)
    Alicja ostatnie 3 dni urządziła nam istny dramat - nie chciała położyć się w dzień spać choć była bardzo zmęczona a to oczywiście wiązało się z bardzo mocnym marudzeniem i wyciem. Wczoraj zasypiała już nad naleśnikami i usnęła nam o 17.30. Oczywiście byłoby zbyt pięknie gdyby spała do rana więc po 19 się przebudziła i tak walczyliśmy z nią do 21 aż nie usnęła ostatecznie w naszym łóżku :) baliśmy się ją przełożyć do jej łóżka żeby znowu nie wywołać dramatu więc ostatecznie Emek wylądował w salonie :P ale mam nadzieję że już się sytuacja unormuje i ładnie zaśnie w żłobku i wieczorem też pójdzie spać o normalnej porze. Tak więc dziewczyny problemy ze snem kończą się chyba dopiero w wieku szkolnym :P

A co do Emków to mój też nie jest ideałem. Ma swoje przyzwyczajenia o których utrzymanie bardzo mocno walczy i z których wiem że nie zrezygnuje i do których ja muszę się przyzwyczaić. Ale wiedziałam o tym bo jednak brałam sobie starego kawalera za męża dla którego wizja posiadania dzieci nie była na szczycie priorytetów. Mój Emek jest zapalonym graczem i potrzebuje wieczorem mieć chwilę żeby posiedzieć przed konsolą. Czasami coś porobimy razem, obejrzymy film czy po prostu pogadamy ale jednak konsola jest stałym elementem. Raczej u nas jest tak że jak wróci do domu ok 17.30-18.30 to czas do położenia małej spać jest nasz wspólny ale już po tej 21 to on ma czas dla siebie. I wiem że tego po prostu potrzebuje, jak sam chętnie wspomina jest introwertykiem i musi pobyć sam ze sobą.

Ale z pozytywów to właśnie umówiłam się na przyszłą środę z panią na sprzątanie mieszkania! Emek powiedział że on sprzątać nie lubi i nie będzie ale że bardzo chętnie zapłaci żeby ktoś to zrobił za nas. Szczerze mówiąc to już dawno mi to proponował a ja miałam wyrzuty sumienia że to ja powinnam to robić. Ale już mi przeszły :P

Lena21, summer86, JustynaG, Phnappy, pilik lubią tę wiadomość

16udrjjgntojuwbl.png
    7cs - szczęśliwy! 14dpo-202,3 16dpo-607,4
    25.11.2017 - 6tc [*]
    Córeczka - 08.2016
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2018, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika proszę Cię bardzo, teraz w promce: https://pl.aliexpress.com/item/Real-Bubee-Single-Double-Electric-Breast-Pump-With-Milk-Bottle-Infant-USB-BPA-free-Powerful-Breast/32775419890.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.7f4a5c0fV7BTqD
    A hemoblobina glikowana to serio dobry marker.

Jeżowa dlaczego nie pochwaliłaś się weselną stylówką? :-)

Aksamitna będzie dobrze, wszystkie w to wierzymy, niedługo dzidziuś Ci się zagnieździ pod serduszkiem.

‹‹ 1648 1649 1650 1651 1652 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zwiększyć szansę na ciążę? Poznaj badanie PGT wykorzystywane w leczeniu in vitro.

Starania o dziecko dla wielu par stanowią najważniejszy i najbardziej emocjonalny etap w życiu. Gdy naturalne poczęcie okazuje się trudne lub niemożliwe z pomocą przychodzi medycyna. Dzięki nowoczesnym technologiom i coraz lepszemu zrozumieniu mechanizmów genetycznych specjaliści są w stanie nie tylko wspierać proces zapłodnienia pozaustrojowego, ale także zapobiegać potencjalnym trudnościom. Coraz większą rolę w leczeniu niepłodności odgrywa diagnostyka genetyczna zarodków – a jednym z najbardziej przełomowych narzędzi w tym obszarze jest badanie PGT (Preimplantation Genetic Testing).

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ