Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzień dobry!
Jestem z kciukami za wszystkie dzisiejsze wizyty
MEŚKA - jesteś kochana! BAJECZKO - będzie lepiej :*
LUNKA, kochende :* Ja się chyba podpisuje pod tym co napisała RUCOLA. Sama nic lepszego nie napiszęOby tylko się ułożyło, ale nie uciekałabym z domu :*
My wczoraj byliśmy w IKEI. Dokupiliśmy różne drobiazgi typu wanienka, ręcznik, ramki na plakaty, małe wieszaki do szafy, przegródki do szuflad w komodzie itd.Meśka, Bajkaaa lubią tę wiadomość
-
Kupowała któraś z Was legginsy lub tregginsy z Lidla? Wzięłam sobie wczoraj obydwa rozmiar M, noga, tyłek ok, brzuch wiadomo jeszcze luz, ale z przodu w kroku luz i zastanawiam się czy jak brzuch urośnie, to się to naciągnie.
-
nick nieaktualnyJustynka odnośnie przechowywania pokarmu: https://mamaginekolog.pl/odciaganie-i-przechowywanie-pokarmu-kobiecego/
Właśnie kupiłam wszystko na alie, co miałam w koszyku, w tym laktatorbo zaczęły się te specjalne promocje w tym tygodniu.
Lunka mam nadzieję, że wszystko szybko się z emkiem ułoży, a takie głupie gadki trzeba drugim uchem wypuszczać...
Karma z kim się spotykasz?Rucola lubi tę wiadomość
-
Luna przecież wiesz, że zadna z nas tak nie pomyśli. Wiemy że jesteś inteligentną i ogarniętą babką, i że o macierzyństwie wiesz już więcej niż wiele babek po 30tce - jak na przykład ja - które jeszcze nie do końca wiedzą w co się pakują
Te nerwy o serduszko Zuzinka odbiły się na Was i Waszym związku - Ty potrzebujesz bliskości, a Twojemu facetowi kamień spadł z serca i odreagowywuje stres odrzucajac na chwilę rolę odpowiedzialnego taty i eracając do fazy gówniarza. Przejdzie mu. Mój też ostatnio więcej wybywa czy bawi się konsolą - niech korzysta póki może, potem go sterroryzuję
Teściową następnym razem zwyczajnie wyśmiej. Może daj jej znać, że słabo się spisała z wychowaniem, skoro gi nie nauczyła że pewne rzeczy się poprostu w domu robi.
Babci powiedz że potem już będziesz mieć Zuzię i chcesz teraz spędzić wiecej czasu z Tosią we dwiePewnie babcia ma potrzebę bycia potrzebną i doskwiera jej jak nie prosisz o pomoc.
Aksamitna hurra! Crio się zbliża - i tym razem wszystko musi być dobrze. No pomyśl - za chwilę || na teście, słuchanie bicia, pierwsze ruchy - same piękne momenty. Trzeba się na to cieszyć, a nie zamartwiać. Macie silne mrozaczki, które pewnie nie mogą się doczekać aż je ogrzejesz pod swoim sercem.
Pieniądze ważna sprawa, ale przecież poradzicie sobie. Hej, w końcu nie można mieć wszystkiego - i extra kasa i udane crio to by mógł być nadmiar szczęścia
Kciuczki!
A ja oddałam krwii na badania - 4 fiolki pobrała, chciwa kobieta. W drodze powrotnej - ok 1 km robiłam 6 przystanków - na kupienie coli (czułam się niedocukrzona), na picie coli na ławce, na zgonowanie na innej ławce, na kupienie batona, na żarcie batona na pieńku w krzaczorach, na krawężniku przed wspinaczką pod górkę. Ale doszłam!
Pierdzielę, następnym razem wracam taxi jak królewna.
Luna1993, Rucola, summer86, JustynaG, Lusesita lubią tę wiadomość
-
Nadzieja22 wrote:Kupowała któraś z Was legginsy lub tregginsy z Lidla? Wzięłam sobie wczoraj obydwa rozmiar M, noga, tyłek ok, brzuch wiadomo jeszcze luz, ale z przodu w kroku luz i zastanawiam się czy jak brzuch urośnie, to się to naciągnie.
Ja mam eski z Lidla kupione już dawno temu i wciąż mam luz w kroku, więc chyba niestety takie są -
Nadzieja22 wrote:Kupowała któraś z Was legginsy lub tregginsy z Lidla? Wzięłam sobie wczoraj obydwa rozmiar M, noga, tyłek ok, brzuch wiadomo jeszcze luz, ale z przodu w kroku luz i zastanawiam się czy jak brzuch urośnie, to się to naciągnie.
W maju mnie dopiero uczennice doedukowały z zakresu dżegginsów, ale tego to nie znam...
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyNika polubiłam, bo uwielbiam jak cos opisujesz
dzięki Tobie sie w końcu uśmiechnęłam
jak chodziłam do sklepu, czy gdziekolwiek to robiłam takie same postoje, na żarcie i zgonowanie na ławce czy nawet trawniku
Co to są treginsy też nie wiem, muszę wygooglowac
Co do emka to też tak pomyślałam, że tak może odreagowuje stres. Mam nadzieję, bo na samą myśl że już mnie może nie kochać mam łzy w oczach...
Zadzwoniłam do matki, ta mnie opieprzyła że mam się nie przejmować tym gadaniem, bo ludzie są poprostu głupi i nie zdają sobie sprawy z niektórych rzeczy. Dla nich to sensacja, że ktoś urodził wczesniaka i nie myślą o konsekwencjach. A my same wiemy, jak było z Tosia mimo skończonego 36 tc.
Zaraz dzwonię do babci jej wytłumaczyć jak krowie na rowie sytuację i że nie ma co się na mnie obrażać. -
Achia wrote:Nika to kciuki za pozytywne wyniki badań! Po takim poświęceniu i powrocie muszą być super!
- ponoć to pokazuje poziom cukru we krwi w ciągu ostatniego pół roku... wyjdą na jaw wszystkie grzeszki!
Jeżowa, lamka lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry
na mnie pełnia nie zadziałała, spałam jak zabita prawie 12h, ale myślę, że to kwestia dwudniowego wesela
teraz walczę ze sobą, żeby zwlec się z łóżka, bo obiecałam sobie wielkie porządki od dzisiaj!
Czytałam w miarę na bieżąco w weekend, ale kurde nie bardzo pamiętam coś, do czego mogłabym się odnieść, przepraszam...
Minie, kciuki za Klarę, na pewno wszystkie małe narządy są w perfekcyjnym stanie!
Luna Twój mąż to jakiś skomplikowany przypadek. Dużo dziewczyn już wypowiedziało moje myśli, więc nie będę się powtarzać. A teściową to patelnią przez łeb, widać w niej stare podejście do życia, że to kobieta ma tylko latać ze szmatą, a facetowi powinno się podtykać wszystko pod nos i w domu nic nie wymagać...
Lamka, też zaraz zakupię laktator
Co do narodzin dziecka i "próby związku"... Ja o nasze małżeństwo jestem akurat całkowicie spokojna. Mąż jest dla mnie największą ostoją spokoju, co przy dziecku na pewno się przyda. Wszystko potrafi ogarnąć sam w domu, więc pewnie on będzie sprzątał i gotował, ja nawet nie udaję, że planuję to robić po porodzie, tak szczerze mówiąc (dlatego wyżywam się teraz!). Ja też zawsze mówię prosto z mostu, czego od niego oczekuję, bo domyślanie się nie jest jego mocną stroną i to zdecydowanie przyspiesza komunikację. Dużym plusem są też super elastyczne godziny pracy na doktoracie i bliskość uczelni, praktycznie mogę mieć go na zawołanie, jeśli tylko będzie taka potrzeba. Po prostu wiem, że będzie dobrze, bo nikogo nie jestem w życiu tak bardzo pewna, jak niego.
Nika, niechcący polubiłam ten post nad moim, sorki!Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2018, 11:43
StaraczkaNika, Rucola lubią tę wiadomość
-
admiralka wrote:Ja mam eski z Lidla kupione już dawno temu i wciąż mam luz w kroku, więc chyba niestety takie są
StaraczkaNika wrote:Co to są tregginsy?!
W maju mnie dopiero uczennice doedukowały z zakresu dżegginsów, ale tego to nie znam...Ale coś mi świta, że to samo co dżegginsy. Słowo kojarzy mi się z trousers i leggins
StaraczkaNika lubi tę wiadomość
-
Luna1993 wrote:Nika polubiłam, bo uwielbiam jak cos opisujesz
dzięki Tobie sie w końcu uśmiechnęłam
jak chodziłam do sklepu, czy gdziekolwiek to robiłam takie same postoje, na żarcie i zgonowanie na ławce czy nawet trawniku
Luna1993 wrote:Co to są treginsy też nie wiem, muszę wygooglowac
I dokładnie tak - ludzie myślą że wcześniak to jest takie mniejsze dziecko. Mało kto zdaje sobie sprawę jakim obciążeniem dla systemu nerwowego jest przedwczesny poród i wybycie na świat albo że wiele wcześniaczków ma potem przez całe życie problemy psycho-ruchoweDla ludzi wcześniaczek to taki normalny mini-dzidziuś, który musi sobie dłużej "*poleżeć" w szpitalu.
*zawsze mnie rozwala jak ktoś walczy o życie a ludzie mówią że leżyWiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2018, 11:50
-
Ooo, zapomniałam napisać że ja też niewyspana - budziłam się co chwilę z myślą "tylko pamiętaj nasikać do kubeczka!" A że każda taka myśl prowokowała pęcherz do działania, to jeszcze musiałam prowadzić kalkulacje czy to ten sik będzie najlepszy czy dopiero następny! Można się wykończyć!
Kaczorka, a ja Jesieniuchę pamiętam jeszcze z Domowego przedszkolaTylko tam to było żwawiej śpiewane niż na tym nagraniu co znalazłam w necie. Brakuje mi domowego przedszkola
Wszyscy mają laktator z ali... chcę i ja
Podeśle któraś dobra dusza linka?Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2018, 12:00
Siwulec lubi tę wiadomość
-
Co do wczesniaczków to popieram, sama zanim byłam w ciąży nie zdawałam sobie sprawy z tego, że to taki ciężki temat. Teraz też dokształciłam się z zakresu hipotrofików i stwierdzam, że ktoś kto nie był w ciąży, miał ciążę bezproblemową, albo nie był członkiem grupy gdzie kobiety mają takie problemy lub nie miał w bliskiej rodzinie takiego przypadku, to kompletnie nie rozumie problemu. Łatwo się mówi o sprawach o których nie ma się zielonego pojęcia, spłyca się to wszystko. Dlatego też wychodzę z założenia, że nie ma się co przejmować opinią innych. Trzeba robić swoje i dbać o Malucha najlepiej jak się potrafi
Karma88, StaraczkaNika, Achia lubią tę wiadomość
#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
nick nieaktualnyMy już po! Wizyta w lux medzie, więc krótko mówiąc - 2 ręce, 2 nogi i siusiaka dalej brak
A tak na poważnie, serduszko bije 136 ud/min, mała waży 440 g i jest bardzo aktywna - tak machala wszystkimi konczynami, że małż przekonany, że drugi Minionek się gdzieś ciągle przed nami chowaz wymiarami ciągle gonimy, tp z usg niezmiennie 29 grudzień!
A o to Klarunia:
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/a5756dff24f1.jpgWiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2018, 12:10
Karma88, Sanka, lamka, Jeżowa, StaraczkaNika, Achia, Luna1993, Rucola, Lena21, Bajkaaa, Kaczorka, Aga9090, Patrycja20, Angelika83, KateHawke, malka, summer86, Lunaris, -Mamunia-, Nadzieja22, JustynaG, Siwulec, JuicyB, admiralka, Phnappy, Kotowa, Kotowa, 91Ewela09, olik321, Yoselyn82, Emiilka, Bocianiątko, pilik, Lusesita, Morusek lubią tę wiadomość
-
Minie dawaj znać jak wizyta!
Przepiękna Klara. To jesteś tydzień za mną z terminem.Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2018, 12:09
Minie Black lubi tę wiadomość
Emilka
Od 09.2013:02.2014-5t6dc07.2015-12tc
MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia -
Dzień dobry
Alicja ostatnie 3 dni urządziła nam istny dramat - nie chciała położyć się w dzień spać choć była bardzo zmęczona a to oczywiście wiązało się z bardzo mocnym marudzeniem i wyciem. Wczoraj zasypiała już nad naleśnikami i usnęła nam o 17.30. Oczywiście byłoby zbyt pięknie gdyby spała do rana więc po 19 się przebudziła i tak walczyliśmy z nią do 21 aż nie usnęła ostatecznie w naszym łóżkubaliśmy się ją przełożyć do jej łóżka żeby znowu nie wywołać dramatu więc ostatecznie Emek wylądował w salonie
ale mam nadzieję że już się sytuacja unormuje i ładnie zaśnie w żłobku i wieczorem też pójdzie spać o normalnej porze. Tak więc dziewczyny problemy ze snem kończą się chyba dopiero w wieku szkolnym
A co do Emków to mój też nie jest ideałem. Ma swoje przyzwyczajenia o których utrzymanie bardzo mocno walczy i z których wiem że nie zrezygnuje i do których ja muszę się przyzwyczaić. Ale wiedziałam o tym bo jednak brałam sobie starego kawalera za męża dla którego wizja posiadania dzieci nie była na szczycie priorytetów. Mój Emek jest zapalonym graczem i potrzebuje wieczorem mieć chwilę żeby posiedzieć przed konsolą. Czasami coś porobimy razem, obejrzymy film czy po prostu pogadamy ale jednak konsola jest stałym elementem. Raczej u nas jest tak że jak wróci do domu ok 17.30-18.30 to czas do położenia małej spać jest nasz wspólny ale już po tej 21 to on ma czas dla siebie. I wiem że tego po prostu potrzebuje, jak sam chętnie wspomina jest introwertykiem i musi pobyć sam ze sobą.
Ale z pozytywów to właśnie umówiłam się na przyszłą środę z panią na sprzątanie mieszkania! Emek powiedział że on sprzątać nie lubi i nie będzie ale że bardzo chętnie zapłaci żeby ktoś to zrobił za nas. Szczerze mówiąc to już dawno mi to proponował a ja miałam wyrzuty sumienia że to ja powinnam to robić. Ale już mi przeszłyLena21, summer86, JustynaG, Phnappy, pilik lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNika proszę Cię bardzo, teraz w promce: https://pl.aliexpress.com/item/Real-Bubee-Single-Double-Electric-Breast-Pump-With-Milk-Bottle-Infant-USB-BPA-free-Powerful-Breast/32775419890.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.7f4a5c0fV7BTqD
A hemoblobina glikowana to serio dobry marker.
Jeżowa dlaczego nie pochwaliłaś się weselną stylówką?
Aksamitna będzie dobrze, wszystkie w to wierzymy, niedługo dzidziuś Ci się zagnieździ pod serduszkiem.