Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
U mnie sami fajni kurierzy
jak w ciąży byłam, to z DPD ciągle ten sam mi paczki dostarczał. Się śmiałam, że czas się zakumplować
Tylko przez Pocztex już nic nie zamówię, bo nie przyjeżdżają, tylko od razu zostawiają paczkę na poczcie. A awizo znalazłam w skrzynce tydzień po tym, jak paczka zdążyła wrócić do nadawcy..
Też u Was dziś tak wieje? Normalnie masakra! -
A ja mam odwrotną sytuację z paczką - mąż już dawno napisał że skoczy odebrać moje zamówienie ze Smyka i przepadł
Już dawno powinien być.
Gdybym to ja tam poszła, to byłoby w pełni zrozumiałe, gdybym przepadła w Smyku na dobrą godzinkę... a tak to się już zastanawiam co on tam wyprawia.
Także firma kurierska mąż też jest do niczegolamka, Achia, summer86, Rucola, Siwulec, Phnappy, Minie Black, KateHawke, Lusesita lubią tę wiadomość
-
Bajkaaa wrote:Z chęcią się możemy spotkać i pogadać na żywo, w końcu dzięla nas tylko osiedla a było by miło poznać koleżankę z forum
To może na priv sie zgadamyBajkaaa lubi tę wiadomość
19.11.2018 laparo - jajowody przedmuchane, bez endomendy
Starania od lipca 2016 r.
Synuś ❤️ 11.2014 r. -
U mnie DHL jest okropny. Kilka razy miałam sytuację, że byłam w domu a dostałam smsa, że kurier nikogo nie zastał. Za do DPD jest super. Przyjeżdża kurier Maciej i już mi się chce śmiać, że to będzie wujek kurier bo czesto otwieram z Felą na rękach i on zawsze się śmieje, że znowu paczka dla małej przyszła
summer86, pilik lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Minie śliczna Klara
Co do kurierów, to miała mi w piątek przyjść paczka dhl i oczywiście nie przyszła, a jak sprawdziłam na śledzeniu, to niby o 17 nikogo w domu nie było, taaa jasneDopiero dzisiaj rano przyjechał kurier i na pytanie co się stało, że w piątek takie info było, to on, że się nie wyrobił. No suuuper...
Za to z gemini (oni chyba dpd) już 2 razy był kurier w sobotęWiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2018, 15:04
Minie Black lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Powrócił wreszcie ojciec marnotrawny (dużo czasu i pieniędzy zmarnował w McDonaldzie, to marnotrawny)
Karuzelka fajna, chociaż kolory jakby mniej żywe niż na fotach Smyka.
Lewek aktywizujący superowy - jak pociagnąć to wibruje, łapki szeleszczą i każda ma inny stopień twardości a jedna też piszczy. Od spodu są w czarno-białe wzorki
Sukienki z promki nie mieli jednak w magazynie i oddali kasę
Cieszę się, że kupiłam wcześniej bo wali kartonem - ale tak naprawdę mocno i nieprzyjemnie. Powyjmuję zabawki z kartonów wcześniej, żeby nabyły swojskiego zapachu.Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2018, 15:23
Lena21, Luna1993, Achia, Rucola, Nadzieja22, Aga9090, Karma88, Kaczorka, Patrycja20, Jeżowa, lamka, Minie Black, Lunaris, Emiilka, pilik, Lusesita lubią tę wiadomość
-
Hehe co do kurierów oststnio słyszę dzwonek do drzwi, ale właśnie karmiłam małego z całym sprzętem na wierzchu, zaczęłam się ogarniać a on zadzwonił że stoi pod drzwiami i czy ktis zejdzie - mówię mu czy da mi chwilę, bo karmie dziecko, a on się chyba jakoś speszył bo zaczął przepraszać, że przeszkadza i zostawi mi paczke na wycieraczce
Najlepszą minę ma moja listonoszka jak przychodzi 60 ta paczka z aliezawsze już z daleka woła, że ma paczkę od majfrenda
A jeszcze mi się przypomniało jak byliśmy koedys na wakacjach w Grecji, poznaliśmy 1 pare i tam taka luzna gadka na plazy kto co robi i chłopak był kurierem. Wieczorem dołączyła do nas jeszcze inna para, siedzimy, pijemy drineczki i dziewczyna zaczyna opowiadać jak ją wkurwiają kurierzy w pracynasze miny bezcenne, tego chłopaka zajebista, ale tej dziewczyny jak jej powiedział, że jest kurierem wygrała wszystko
lamka, Achia, Rucola, Aga9090, malka, Jeżowa, Lunaris, Emiilka, pilik, Lusesita lubią tę wiadomość
-
Achia wrote:Nika a o której mają być Twoje wyniki?
H. Glikowana ma być najpóźniej jutroAchia, Rucola, Aga9090, Nadzieja22, Phnappy lubią tę wiadomość
-
Hmm, faktycznie te kolory misiów z karuzeli zdecydowanie mniej intensywne niż na zdjęciach... jestem zdziwiona, bo widziałam w sklepie inne zabawki z tej serii i kolory wydawały mi się bardziej nasycone. Ale zwierzaki słodkie, to nie zmieniam zdania co do kupna
Ja nie lubię kurierów, bo oni zawsze przyjdą, jak mnie nie madlatego póki mogę to zamawiam do paczkomatu, dla mnie to najlepsze rozwiązanie. Choć paczuchę z Gemini zamówię do domu, tego to ja dźwigać nie będę
Mam jeszcze pytanie do naszych mam - zamówiłam ręczniki ze Smyka nie patrząc na wymiar, przyszły, no i wydają mi się ogromne (140x80cm). Czy za duży ręcznik to problem, nie wiem, może jest niewygodny w użyciu czy coś? Bo bardzo mi się podobają, no i starczyłyby na dłużej, a tak to jeszcze waham się czy nie zwrócićRucola lubi tę wiadomość
-
Jezowa przybij piatala, ja jestem fanka paczkomatów, ale to głównie dlatego że nie znosze być uwiązana w domu a dalszą część kurierki ogarnia emek po pracy, dostaje tylko sms ode mnie z numerem. W ostateczności biore kuriera, z gemini nie ma wyjścia, ale przyznam, ze nigdy problemów nie miałam#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
nick nieaktualnyMam wyniki gbs- ujemny
a lekarz mówił, że skoro w 1 miałam dodatni to jest duże ryzyko, że teraz też bedzie.
summer86, StaraczkaNika, Jeżowa, Achia, Aga9090, Kaczorka, Bajkaaa, Nadzieja22, Rucola, Karma88, lamka, Phnappy, Minie Black, KateHawke, Yoselyn82, Lunaris, Emiilka, pilik, Lusesita lubią tę wiadomość
-
Nadrabiam i niedowierzam...
Lunka, jakim trzeba być IDIOTĄ żeby porównywać kogokolwiek do jakiejkolwiek innej ciężarnej, tym bardziej mamyginekolog. Życzę jej jak najlepiej ale mówienie, że jest wszystko w porządku jest troszkę na wyrost. Dziecko jeszcze nie wyszło ze szpitala (no chyba, że jestem nie na bieżąco).
Szczerze mówiąc, w ciąży często ludzie pytali "jak się czujesz?" ale tak naprawdę nie chcieli znać odpowiedzi. Najlepiej było odpowiadać "Ok". Bo jak przyznałam, że coś doskwiera "ogólnie całkiem nieźle ale XYZ (tu można podać dowolną dolegliwość ciążową" to zaraz zaczynała się licytacja, że to nic bo ktoś miał coś innego...
Myślę Lunka, że właśnie taki typ ludzi próbuje z Ciebie robić księżniczkę. Ciekawe jak taka osoba by się poczuła gdyby np. złamała nogę i by ją bolało. A ty na jej uskarżanie byś powiedziała "Eee tam, złamanie nogi. Ludzie bez nóg żyją i się da." Wtedy byłaby pewnie obraza - jak śmiałaś tak porównać.
A jeśli chodzi o firmy kurierskie, to wszystko zależy od kuriera. U mnie w rejonie DPD działa przyzwoicie. Ale trafiłam na kuriera innej firmy (nie pamiętam jakiej), który co prawda zadzwonił przed dostawą ale paczkę zostawił mi pod drzwiami - a ja w 9 miesiącu ciąży. Co prawda wcześniej powiedziałam, że mąż jest w domu. Ale mimo wszystko przyzwoitość wymagałaby by paczkę zostawić za drzwiami a nie przed...Luna1993 lubi tę wiadomość
-
Jeżowa, rozmiar ręcznika nie ma większego znaczenia. Najwyżej kapturka nie założysz (jeśli go masz), a tak jak piszesz, starcza na dłużej. Ja mam w sumie 3 ręczniki, jeden mniejszy i dwa większe i chyba z tych większych lepiej mi się korzysta. Mogę sobie dokładnie owinąć mała i przejść z nią do pokoju gdzie ją ubieram. Przynajmniej wiem, że mi nie wypadnie jak ją w taki kokon zawinę
Jeżowa lubi tę wiadomość
-
Aha Nika jeszcze tylko chciałam Ci napisać, że HbA1C to retrospektywny wskaźnik glikemii z około 3 miesięcy a nie pół roku. Związane to jest z tym, że jest to poziom hemoglobiny, która jest w erytrocytach, a te średnia żyją 120 dni
summer86, StaraczkaNika, Rucola lubią tę wiadomość
-
malka wrote:Aha Nika jeszcze tylko chciałam Ci napisać, że HbA1C to retrospektywny wskaźnik glikemii z około 3 miesięcy a nie pół roku. Związane to jest z tym, że jest to poziom hemoglobiny, która jest w erytrocytach, a te średnia żyją 120 dni
Musiałam pomieszać, ale Twoja wersja podoba mi sie o wiele bardziej, dzięki
A u mnie skończyła się dobra passa z wynikami. APTT 23, czyli mimo heparyny 0.8 ml i acardu ciągle mam nadkrzepliwość. No kurcze, już te zastrzyki co mam teraz są spore i bolą, a jak mi doktor jeszcze zwiększy dawkę, to będę chyba robić zastrzyki na wc na wypadek gdybym się miała zesrać z bóluWiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2018, 16:13
malka lubi tę wiadomość