X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • olik321 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2018, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy super ze wychodzicie!!

Minie, Marcel mówi że Klarcia ładna dziewczynka jesr :) aż oczy szerzej otworzył niż dziub do cyca :)

Minie Black, Luna1993, Jeżowa, Rucola, lamka, Amy333, Emiilka, pilik lubią tę wiadomość

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2018, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oo na telefonie widzę zdjęcia:) Klara cudna! Lunka super pamiątka!!!

Minie Black, Luna1993 lubią tę wiadomość

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2018, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olik321 wrote:
    Amy super ze wychodzicie!!

Minie, Marcel mówi że Klarcia ładna dziewczynka jesr :) aż oczy szerzej otworzył niż dziub do cyca :)
    Mała tak się zawstydzila, że rumieńce aż przez brzuch przebijają <3

Luna1993, Jeżowa, Achia, Emiilka, olik321 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2018, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakis forumowy romansik się szykuje :D <3

Bajkaaa, Minie Black, Rucola, lamka, Emiilka, olik321, pilik lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2018, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, bo ja dzisiaj też robiłam wyniki i wyszła mi krew w moczu, bardzo to lipa?
    Do doktorka mojszego idę za tydzień dopiero....

• StaraczkaNika Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2018, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hemoglobina glikowana przyszła. Ktoś sie pokusi o interpretację?
    Wynik 4.5% przy normie 4.8-5.9%
    Szacunkowy sredni poziom glukozy 82.45 mg/dl

Raczej spodziewałam się że będzie powyżej normy, a tu wynik jakby świadczył o częstej hipoglikemii. To by mi nawet pasowało do tej mojej porannej słabości - ja rano nie mogę sobie nawet sałtki pokroić, bo zaczynam się pokładać na blat. Jedyna opcja to szybko zalać płatki i dopiero na drugie śniadanie zjeść coś wymyślniejszego. Kurczaki, może powinnam wstawać o 3iej na nocną przekąskę?

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png

Wysłany: 27 sierpnia 2018, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minie Black wrote:
    Dziewczyny, bo ja dzisiaj też robiłam wyniki i wyszła mi krew w moczu, bardzo to lipa?
    Do doktorka mojszego idę za tydzień dopiero....
    To może być problem z pęcherzem - czujesz parcie albo pieczenie? I nawet jeśli nie, to warto teraz zrobić posiew i profilaktycznie popijać sok żurawinowy

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2018, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze, nic nie czuje właśnie.... Robiłam ogólne badanie + osad, wszystko w normach, tylko ta krew w ogólnym.... Boję się, że to może wskazywać na cukrzyce (oczywiście dzięki dr google) jak w ciąży ze Staszkiem....
    Jutro chyba siknę dodatkowo i zrobię posiew

Wysłany: 27 sierpnia 2018, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minie Black wrote:
    Kurcze, nic nie czuje właśnie.... Robiłam ogólne badanie + osad, wszystko w normach, tylko ta krew w ogólnym.... Boję się, że to może wskazywać na cukrzyce (oczywiście dzięki dr google) jak w ciąży ze Staszkiem....
    Jutro chyba siknę dodatkowo i zrobię posiew
    Ja tam nie czuję począkowej fazy zapalenia pecherza - ból zaczyna się z krwiomoczem (zauważalnie z krwią).
    Jeśli się boisz cukrzycy to zrób jutro przy okazji oddawania sika też hemoglobinę glikowaną i glukozę na czczo - niezłe jaja wychodzą!

[*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • Jeżowa Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2018, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minie, ja bym po prostu powtórzyła badanie jutro, tak jak piszesz i jak wynik będzie taki sam, to wtedy jakaś konsultacja na pewno.

Nika, ja oczywiście nie pomogę, bo ja się nie znam na niczym pożytecznym dla tego forum :/

Za to zajęcia z SR powinny się zacząć o 18, a jeszcze poprzednia grupa nie wyszła... Może to taki test czy mamy cierpliwość do karmienia piersią?

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

age.png
  • Patrycja20 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2018, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam takie nerwy dzisiaj, ze szok !!!! Słuchajcie razem z eMkiem nie gadamy z jego siostra bo wcześniej ładnie mówiąc obrobila nam tyłki wcześniej pożyczyłam jej krzesełko po Olku do karmienia słuchajcie pojechaliśmy dzisiaj do brata emka i jego żona mówi ze siostra emka przywiozła do nich krzesełko i oczywiście rzucała głupoty tekstami żeby zadzwonic do braciszka i powiedzieć żeby przyszedł sprawdzić w jakim stanie jest krzesełko itp oczywiście było gadanie na nasz temat ... mój emek jest taki ze woli się nie odzywać a ja już mam zwyczajnie dosyć tego pierdzielenia kuzwa ile można tego słuchać długo to znosiłam ale teraz mam ochotę zadzwonic i powiedzieć ze sprawdziliśmy jak wyglada krzesełko ale powinno ono trafić do nas do domu i zamiast tego pierdolenia mogła by ladnie podziękować za pożyczenie ... myślicie ze mogę zadzwonic i jej to wygarnąć ??
    Sorry jak pisze bez ładu ale mam mega nerwa ...

Olivierek 27.01.2015🥰❤
    201901205364.png
  • admiralka Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2018, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    StaraczkaNika wrote:
    Admirałka, polubiłam bo jakimś magicznym sposobem sprawiłas że zdjęcie Minie, króre mi się nie wyświetla, nagle pokazało się u Ciebie :)

Minie, śliczne dzieciątko :)

O jak fajnie <3

Co do ręczników, to my kupiliśmy kąpielowy dziecięcy w IKEI, ale jest całkiem sporych rozmiarów :)

atdc9vvjhr7v1l6t.png

h84f9vvj1bgblfir.png

03.08.2017 - Nasze cuda 8tc [*]
    16.12.2017 - Marysia 15tc [*]
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2018, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja niech emek zadzwoni i kulturalnie zapyta czemu krzesełko było u brata? Czemu nie chciała się z Wami spotkać??

Synek 💚 31.08.2018r.
  • Patrycja20 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2018, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola bardzo bym chciała żeby on zadzwonił ale on woli się wcale nie odzywać .. jest z trudnej rodziny jego mama zginęła w pożarze a ojciec ma nowa kobietę i całkiem inne życie ... woli nie mieć z nią kontaktu niż cokolwiek wyjaśniać :/ a mnie to denerwuje ze siostra w dodatku jest nastarasza ciagle ma coś do powiedzenia na nasz temat ja mam w tyłku niech na mnie sobie gada ale czemu na niego ? Nigdy nic jej nie zrobił ... mam ogromny żal

Olivierek 27.01.2015🥰❤
    201901205364.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2018, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja może odczekaj godzinę i zobacz czy nadal chcesz do niej dzwonić. Nerwy nie są dobrym doradcą...
    Nie mam ortezy. Wyszło na to że chyba rozmiar był za mały. Na razie będę czekać dalej, mam nadzieję że sytuacja nie ulegnie pogorszeniu. Na razie jest bardzo ok.. oby tak zostało!
    Byliśmy za to w akpolu, mamy butelki :)
    A teraz jedziemy do Ikei :)

Widać/nie widać?
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/b2bdd5ab3daf.jpg

Luna1993, Rucola, Aga9090, Nadzieja22, Kaczorka, Lunaris, Emiilka, Lusesita lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2018, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja też jestem zdania, że jak ktoś nas wkurza to lepiej chwilę odczekać aż emocje opadną, napisać tutaj co i jak i poczekać. Może lepiej w ogóle nie poruszać tematu skoro to rodzina emka a on nie chce tego ruszać ?

Chce Was spytać czy to normalne, że mała ma czkawkę kilka razy dziennie?

• Jeżowa Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2018, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna, Agatka też ma kilka razy dziennie, raczej nie wzbudza to mojego niepokoju :)

Luna1993 lubi tę wiadomość

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

age.png
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2018, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmmm Lunka myślę że normalne ale mój ma sporadycznie

Synek 💚 31.08.2018r.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2018, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi przykro że nie mogę jej pomóc, a czuję jak jej główka mi stuka ciągle o biodro :D

• Patrycja20 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2018, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok macie racje dziewczyny odczekam... dzięki

Olivierek 27.01.2015🥰❤
    201901205364.png
‹‹ 1652 1653 1654 1655 1656 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ