X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2018, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja chyba najlepiej jak spytasz emka o zdanie, żeby jemu przykrości nie sprawić, że się kłócisz z jego bądź co bądź rodzina. Rozumiem złość, ale sama tak robiłam kiedyś i to powodowało spięcia między mną a emkiem

• Siwulec Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2018, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minie - Klara jest przesłodka <3 już się nie mogę doczekać jak pokażesz nam ją po porodzie :)

Patrycja - wdech i wydech, wyladuj się na jakiejś szmacie do podłogi albo kotletach :) nie daj się sprowokować i zniżyć do poziomu siostry męża :) a na wieczór włącz jakaś dobra komedie i zapomnij o szanownej obywatelce :)

Dziewczyny kiedy dłuższe chodzenie zaczęło Was męczyć ? Zrobiłam dziś jakieś 7km i po powrocie do domu musiałam się położyć bo brzuch mnie zaczął boleć :( wizytę mam za tydzień wiec dopytam, mam nadzieje ze to nie ta wredna szyjka która w poprzedniej ciąży tez mnie zmusiła do 3 miesięcznego leżenia :(

Minie Black lubi tę wiadomość

relgwn15fhhth20g.png
    30.05 - 9dpo HCG 2,24; 04.06 - 14dpo HCG 268,80; 06.06 - 16doo HCG 496,00; 13.06 - 24dpo HCG 8619,00
    20.06 zarodek 3,4mm z czynnością serca
    02.2018 - 12tc [*] ♥️
    Siła jest kobietą <3
  • Patrycja20 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2018, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macie racje nie będę się przejmować ..
    Luna no właśnie on uważa żebyśmy dalej spokój i się nimi nie przejmowali .. dlatego tez odpuszczam ...

Olivierek 27.01.2015🥰❤
    201901205364.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2018, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siwulec, jak pytasz o to dłuższe chodzenie to powiem Ci tak, przed ciążą męczyła mnie przechadzka 500 metrów (długość na dwie fajki), teraz od kilku tygodni to 250 to już wyczyn, więc wg moich obliczeń masz pełne prawo teraz odpocząć! A brzusio poglaskaj żeby przestał boleć :)

Siwulec, summer86, pilik lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2018, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siwulec ja się bardzo szybko męczyłam już na początku ciąży, a podobno szyjka na tym etapie jeszcze się nie skraca, tak mówił mi lekarz i Emilce chyba też, bo się martwilysmy :)

Siwulec, Emiilka lubią tę wiadomość

• Jeżowa Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2018, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siwulec, ja to w 16 tygodniu ciąży męczyłam się szybciej niż teraz! :D i mam na myśli zdecydowanie krótsze dystanse niż 7 km, o mamuniu, bliżej mi do Minie haha :D

Siwulec lubi tę wiadomość

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

age.png
  • Patrycja20 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2018, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siwulec pffff 7km to dla mnie dystans niedopokonania haha :) nie dość ze brzuch by mi chyba pękł to w dodatku jestem w tej ciąży tak leniwa ze sama sobie się dziwie :))

Luna a jak Twój emek ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2018, 20:17

Olivierek 27.01.2015🥰❤
    201901205364.png
  • Siwulec Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2018, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki kobitki za odpowiedz :*
    Ja przed ciąża chodziłam zdecydowanie więcej a 1,5 roku temu biegałam półmaratony i biegi górskie :(
    Nie sądziłam ze tak szybko może mnie dopaść taka niemoc :/ No ale jak mówicie ze u Was było podobnie to przyjmuje na klatę i zwolnię trochę tempo.
    Brzusio pogłaskany, młody odwdzięczył się jakimiś mikro kopniakami :)

Patrycja20, Rucola, Jeżowa, summer86 lubią tę wiadomość

relgwn15fhhth20g.png
    30.05 - 9dpo HCG 2,24; 04.06 - 14dpo HCG 268,80; 06.06 - 16doo HCG 496,00; 13.06 - 24dpo HCG 8619,00
    20.06 zarodek 3,4mm z czynnością serca
    02.2018 - 12tc [*] ♥️
    Siła jest kobietą <3
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2018, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siwulec - 7km to ładny dystans :)
    U mnie kilkugodzinne spacery (fakt, że w 3 trymestrze) kończyły się z reguły uziemieniem na następne dwa dni.. :p

Dziecko mnie dziś wymęczyło.. całe popołudnie jęczała i marudziła nawet nie wiem z jakiego powodu a zasnąć nie chciała.
    Nawet na buziaka nie mogłam liczyć, bo wolała całować pieska z książeczki!
    Ale za to mamy już dwa kolejne zęby :D czyli łącznie 4 :)

Luna1993, Patrycja20, Rucola, Lunaris, Jeżowa, KateHawke, Siwulec, Lena21, summer86, Aga9090, emi2016, Emiilka, Nadzieja22, olik321, ibishka, Yoselyn82, pilik, Lusesita lubią tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2018, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja ciężko stwierdzić, nie gadam z nim :D leżę z popcornem przed TV i mam wszystko w poważaniu ;)

Kaczorka lubię za ząbki, nie za brak buziaków. Jutro dla odmiany pewnie da Ci ich sto :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2018, 20:34

Rucola, Kaczorka, Emiilka lubią tę wiadomość

• Patrycja20 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2018, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i chyba tak najlepiej :) stres i nerwy działają na nasza niekorzyść :)
    Ja wstawiłam sobie pyzy z miechem coś mnie na nie wzięło :D

Kaczorka gratulacje kolejnych ząbków :) Olivierowi pierwszy ząb wyszedł jak skończył 13 miesięcy :) później wychodziły w expresowym tępie

Kaczorka lubi tę wiadomość

Olivierek 27.01.2015🥰❤
    201901205364.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2018, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piona! Mojej też pierwszy wyszedł po roczku, wszyscy przeżywali że tak późno ;)

• Patrycja20 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2018, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas babcia nawet do lekarz dzwoniła czy to normalne :o haha

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2018, 20:42

Luna1993 lubi tę wiadomość

Olivierek 27.01.2015🥰❤
    201901205364.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2018, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siwulec, wiem że to jest bardzo przykre czuć taką niemoc, bo też przed ciążą byłam aktywna (nie tak, jak Ty, ale 7-10km biegi były w moim zasięgu), a teraz po spacerze z psem dycham jak po godzinnym treningu siłowym. Także chu**we, ale normalne. :-D

• Kaczorka Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2018, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj to ja jednak wolę, żeby jej wolniej szły te zęby.. mojemu bratu szło 7 w jednym czasie i aż w szpitalu wylądował. No i mieliśmy też w rodzinie zgon przez ząbkowanie.. fakt, że to w 1948 roku i teraz dziecko by przeżyło. Ale jednak takie rzeczy siedzą w głowie.

Luna - a co do buziaczków, to ona woli misie całować ;)
    Męża pewnie na Twoim miejscu też bym olała. Czasami trzeba w końcu pomyśleć o sobie :)

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2018, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dołączam do grona zmęczonych. Spacer po Ikei i mam dosyć :p dobrze że astma mi w ciąży nie dokucza bardziej niż zwykle po bym zwariowała. Ale jutro będę leżeć do góry brzuchem cały dzień :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2018, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika co do wyniku hemoglobiny glikowanej, to nie jest zły, ale tak jak zauważyłaś wskazuje na epizody hipoglikemii, które u Ciebie wynikają z hiperinsulinemii. Pokusiłabym się o posprawdzanie glukometrem cukrów o różnych porach (w tym w nocy).

StaraczkaNika, summer86 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2018, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ..a z posiewu jutro nici.
    Właśnie sobie uświadomiłam, że nie mam kubeczka. Rano nie ma opcji żebym bez siku wyszła z domu (modlę się żeby wyjść z łóżka bez siku ;) ), a dzisiaj już nie pojadę, bo piłam piwo.... Warke radler 0%, ale to zawsze powód żeby dupy nie ruszyć ;) poza tym piwo jest spoko na nerki!
    Tak więc reasumując, nie mam kubeczka, a teraz się lecze :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2018, 21:27

• StaraczkaNika Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2018, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki, Lamka. Ja właśnie podejrzewam, że w nocy coś się musi dziać, bo w dzień mierzę glukometrem po większych posiłkach i nie ma tragedii. Chyba przerzucę się na kłucie 2 h po jedzeniu zamiast 1. To wstawanie w nocy na pomiar to nie wiem czy mi wyjdzie w praktyce. No ale warto spróbować ;)
    Wizyta już pojutrze - ciekawe co wymyśli mój nowy szpitalny gin

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2018, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mialam pracowity dzien. Ale Was podczytywalam.
    Mam za soba pierwszy sukced - dzis Ania karmiona tylko moim mlekiem i jeszcze sciagnelam okolo 70ml. Mam to w 2 porcjach w lodowce o iutro chce polaczyc w jedna. Czy takie mleczko moge zamrozic by wykorzystac w prxyszlym tygodniu?

summer86, -Mamunia-, Rucola, Emiilka, Nadzieja22, lamka, Kaczorka, Lunaris, Yoselyn82, Phnappy, pilik, Lusesita lubią tę wiadomość

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
‹‹ 1653 1654 1655 1656 1657 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ