Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
JustynaG wrote:Mialam pracowity dzien. Ale Was podczytywalam.
Mam za soba pierwszy sukced - dzis Ania karmiona tylko moim mlekiem i jeszcze sciagnelam okolo 70ml. Mam to w 2 porcjach w lodowce o iutro chce polaczyc w jedna. Czy takie mleczko moge zamrozic by wykorzystac w prxyszlym tygodniu?
Justyna, z tego co wiem, pokarm odciagniety w tym samym dniu trzeba własnie osobno schładzać i schłodzony połączyć a następnie można zamrozić.pilik lubi tę wiadomość
-
JustynaG wrote:Mialam pracowity dzien. Ale Was podczytywalam.
Mam za soba pierwszy sukced - dzis Ania karmiona tylko moim mlekiem i jeszcze sciagnelam okolo 70ml. Mam to w 2 porcjach w lodowce o iutro chce polaczyc w jedna. Czy takie mleczko moge zamrozic by wykorzystac w prxyszlym tygodniu?JustynaG lubi tę wiadomość
-
Mnie też dzisiaj dziecko wymęczyło. Nie wiem co jej jest, ale z jedzenia co godzinę dzisiaj popołudniu zrobiło się widzenie na cycu non stop. I ogólne marudzenie. Tak się zastanawiam, bo dzisiaj jej pękł ropień po szczepieniu na gruźlicę, może to ja trochę boli i dlatego tak się zachowuje. A może ma jakiś skok rozwojowy, albo nie wiadomo co
Ale za to od kilku dni zasypia punkt 21. A dzisiaj nawet udało mi się ją uśpić w łóżeczku
Mamusie, jakie macie sposoby na usypianie dzieci do popołudniowej drzemki? Bo czesto widzę, że jest zmęczona a nie śpi. Przysypia na cycku, ale budzi się jak ją chcę odłożyć.
-
Justyna gratulacje!!!! Super że tak dobrze Ci idzie
Ja dziś też ponarzekam na dobranoc. Mam wyrzuty sumienia bo opieprzyłam mamę że mnie dręczy telefonami (jest na pielgrzymce we Włoszech) i kompletnie nie mam luzu psychicznego. Cały czas ktoś mnie dręczy pytaniami czy urodziłam i chyba faktycznie przestanę odbierać i będę wysyłać SMS " jak urodzę to dam znać". Jestem zirytowana upierdliwością a ludzi. Normalnie ta końcówka robi się nie do zniesienia właśnie przez to dręczenie. Z jednej strony jest mi głupio ale z drugiej muszę mamę doprowadzić do pionu... A jak jeszcze usłyszałam jak teściową pyta emka przez tel czy mi brzuch już opadł to chciałam złapać ten telefon i wyj***ć przez okno. Mam ochotę wyjechać, zmienić nr telefonu i wrócić za rok.#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
Malka, pytanie w punkt! Dzis tak bylo, najedzona, pielucha czysta a i tak placz. Tylko w ramionach byla spokojna.
-
Justyna co do pokarmu u nas na sr mówili żeby nie łączyć z dwóch różnych odciągań... ile w tym prawdy nie wiem
Co do świeżości to takie mam wytyczne,:
W tenp pokojowe 24h
W lodówce 48h
W zamrażarce do 3 miesięcy
Takie same mam ns opakowaniu woreczków do mrożenia mleka -
olik321 wrote:Justyna co do pokarmu u nas na sr mówili żeby nie łączyć z dwóch różnych odciągań... ile w tym prawdy nie wiem
Co do świeżości to takie mam wytyczne,:
W tenp pokojowe 24h
W lodówce 48h
W zamrażarce do 3 miesięcy
Takie same mam ns opakowaniu woreczków do mrożenia mleka
Olik mi w klinice mówili dokładnie tak samo, max 48h w lodowce a w pokojowej nawet mniej chyba do 6h. Mam to gdzieś zapisane poszukam i wstawię. JuicyB wie na pewno jak to jest
Summer co u Was? Karmię właśnie małego i myślę o Was, mam nadzieję, że lepiej z emkiem i w ogóle -
Malka, trzymaj się tam jakoś, to pewnie chwilowe. Mieliście już drugi skok?
Co do usypiania, nasza zasypia przy piersi i najcześciej odkladam ją do łóżeczka i głaszczę jeszcze chwilę po główce. Ale wczoraj np. w dzień spała tylko na spacerze, więc w domu prawie nic nie zrobiłam.
Lena, dziękuję, że pytasz. EMek zachowuje się jak gdyby nigdy nic, ale ja nie odpuszczę póki mnie porządnie nie przeprosi. I tu też jest zmiana w życiu, kiedyś po prostu bym się nie odzywała i ignorowała a teraz trzeba przynajmniek parę zdań na temat małej wymienic.
U nas też kiepska noc, dla mnie już czwarta z rzędu. Jutro chyba zapałki pod powieki będą potrzebne
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2018, 03:12
-
nick nieaktualnyRucola - to chyba jest jakaś reguła. Koleżanka mi mówiła dokładnie to samo o swojej rodzince. Wiecznie telefony, smsy- "czy to juz??", Bo nie odzywała się np pół dnia. Szlag ją trafił i ostatecznie napisała jak juz urodziła, bo miała tego dosyć.
-
Malka, mój synek też zasypia w dzień tylko przy piersi i to góra na 10-15 minut. Musi mieć sutka w buzi inaczej alarm. Kiedyś mąż go uspil skacząc z nim na piłce, ale odłożyć się nie dał. A od tygodnia synek budzi się w nocy co godzinę. Można uswierknać
Leżę z nim całą noc, próbuje przysypiac miedzy karmieniami.
-
Dziewczyny bardzo Wam współczuję tych nieprzespanych nocy, u nas też się zdarzają jeśli jest problem z brzuszkiem, ale muszę napisać dla naszych kochanych ciężarówek, żeby nie myślały, że noce zawsze będą takie:teraz ok 10 tygodnia mój syn zasypia między 20 a 21 i spi ok 5-6h (rekord 7) później karmienie i najczęściej ok 3-3,5 h snu. Także u mnie ze snem nie ma tragedii (chociaż ja z tych co uwielbiają spać i chętnie bym przyjęła jakieś 2-3h gratis) mamy oczywiście inne problemy jak ta nieszczęsna anemia czy ulewanie, ale chociaż sen jest ok.
O i mamy nowy „problem” od przedwczoraj od ok 19 nie ma kupyczy to normalne ?
JustynaG lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKochane ja jeszcze raz napiszę, że na temat odciągania i przechowywania pokarmu jest post u mamyginekolog
Rucola szczerze boję się jak będzie u mnie z tymi telefonami.zwłaszcza oczywiście od teściowej
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2018, 06:47
-
Lena, jesli nie męczy go brzuszek to jest ok. Na piersi dziecko może robić kilka kipek dziennie a może też robić raz na kilka dni. Podobno im starsze dziecko tym mniej kupek.
U nas znowu problem z zielonymi kupkami, pediatra kazała sie nie przejmować, bo takie moga być na piersi, ale boję się że coś jej nie tak.. z nabiału jem tylko czasem masło i ser żólty, myślę czy całkiem nie spróbować odstawić, żeby sprawdzić czy będzie poprawa. -
nick nieaktualny
-
Summer mi wczoraj polozna mowila ze maluchom szkodzi jedzenie jeśli dostaną wysyłki, krostek.
Ja na szczęście jem wszystko. Mały czasami sie pręży i nie umie zrobić kupki ale nie zauważyłam by korelowalo to ze zjedzeniem nabiału lub jaj.
Ale też każde dziecko jest inne
Dziewczyny co ile wyparzacie laktator?
Bo ja pierwszy raz tylko i teraz normalnie myje płynem do butelek -
Dziewczyny co do usypiania dzieci w ciągu dnia po wykluczenie że są głodne i obsikane Trący Hogg zaleca zaciemnienie pomieszczenia w którym dziecko ma spać, otulenie tulika,kocyk,pielucha)siedzenie w wygodnym fotelu (nie huśtać i nie bujać) tylko przytulać, coś zaśpiewać, uspokoić dziecko spokojem. Można włączyć delikatną muzykę. Nie czekać aż dziecko zaśnie tylko w fazie błędnego wzroku odłożyć do łóżeczka. Powtarzam zalecenia autorki, wydają się być rozsądne, z tym że ona zaleca robić tak od pierwszych dni i stałych godzinach. Nie wiem czy to się sprawdzi u dzieci na innym systemie od początku#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
Dziewczyny współczuję wam takich bezsennych nocy ja jestem słaby egzemplarz i ja nie daje rady bez snu, psychicznie mnie to wykańcza więc podziwiam i współczuję jeśli u was to standard...
U nas pierwsza nocka bez taty za nami i to że została Zosia w moim łóżku i opatulona kocami dało mi w miarę spokojna noc, wiecie moje dziecko lubi ciepło miałam unikać przykrywania ale nie da się ona lubi być na jednym a przykryta drugim i mieć koło twarzy coś... Także tyle z mojego bezpiecznego usypiania
Ktoś dziś ma coś ważnego? Chętnie podtrzymamy kciuki:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2018, 07:31