X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2018, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna gratuluję!:) Tylko niestety co do reszty nie pomogę...a jak się czujesz ?:)

• summer86 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2018, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JustynaG wrote:
    Mialam pracowity dzien. Ale Was podczytywalam.
    Mam za soba pierwszy sukced - dzis Ania karmiona tylko moim mlekiem i jeszcze sciagnelam okolo 70ml. Mam to w 2 porcjach w lodowce o iutro chce polaczyc w jedna. Czy takie mleczko moge zamrozic by wykorzystac w prxyszlym tygodniu?

Justyna, z tego co wiem, pokarm odciagniety w tym samym dniu trzeba własnie osobno schładzać i schłodzony połączyć a następnie można zamrozić.

pilik lubi tę wiadomość

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • StaraczkaNika Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2018, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JustynaG wrote:
    Mialam pracowity dzien. Ale Was podczytywalam.
    Mam za soba pierwszy sukced - dzis Ania karmiona tylko moim mlekiem i jeszcze sciagnelam okolo 70ml. Mam to w 2 porcjach w lodowce o iutro chce polaczyc w jedna. Czy takie mleczko moge zamrozic by wykorzystac w prxyszlym tygodniu?
    Wczoraj się dokształciłam, to się podzielę wiedzą - świeży pokarm można przechowywać w lodówce 3-5 dni, a w zamrażalniku 2 tygodnie (jak masz bardzo mocny to nawet 6 tyg).

JustynaG lubi tę wiadomość

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • malka Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2018, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie też dzisiaj dziecko wymęczyło. Nie wiem co jej jest, ale z jedzenia co godzinę dzisiaj popołudniu zrobiło się widzenie na cycu non stop. I ogólne marudzenie. Tak się zastanawiam, bo dzisiaj jej pękł ropień po szczepieniu na gruźlicę, może to ja trochę boli i dlatego tak się zachowuje. A może ma jakiś skok rozwojowy, albo nie wiadomo co ;)
    Ale za to od kilku dni zasypia punkt 21. A dzisiaj nawet udało mi się ją uśpić w łóżeczku :)

Mamusie, jakie macie sposoby na usypianie dzieci do popołudniowej drzemki? Bo czesto widzę, że jest zmęczona a nie śpi. Przysypia na cycku, ale budzi się jak ją chcę odłożyć.

5b09trd8ji0unw2g.png

34bwflw153i9m8vo.png
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2018, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna gratulacje!!!! Super że tak dobrze Ci idzie :)
    Ja dziś też ponarzekam na dobranoc. Mam wyrzuty sumienia bo opieprzyłam mamę że mnie dręczy telefonami (jest na pielgrzymce we Włoszech) i kompletnie nie mam luzu psychicznego. Cały czas ktoś mnie dręczy pytaniami czy urodziłam i chyba faktycznie przestanę odbierać i będę wysyłać SMS " jak urodzę to dam znać". Jestem zirytowana upierdliwością a ludzi. Normalnie ta końcówka robi się nie do zniesienia właśnie przez to dręczenie. Z jednej strony jest mi głupio ale z drugiej muszę mamę doprowadzić do pionu... A jak jeszcze usłyszałam jak teściową pyta emka przez tel czy mi brzuch już opadł to chciałam złapać ten telefon i wyj***ć przez okno. Mam ochotę wyjechać, zmienić nr telefonu i wrócić za rok.

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2018, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malka, pytanie w punkt! Dzis tak bylo, najedzona, pielucha czysta a i tak placz. Tylko w ramionach byla spokojna.

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • olik321 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2018, 00:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna co do pokarmu u nas na sr mówili żeby nie łączyć z dwóch różnych odciągań... ile w tym prawdy nie wiem
    Co do świeżości to takie mam wytyczne,:
    W tenp pokojowe 24h
    W lodówce 48h
    W zamrażarce do 3 miesięcy
    Takie same mam ns opakowaniu woreczków do mrożenia mleka

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • Lena21 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2018, 02:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olik321 wrote:
    Justyna co do pokarmu u nas na sr mówili żeby nie łączyć z dwóch różnych odciągań... ile w tym prawdy nie wiem
    Co do świeżości to takie mam wytyczne,:
    W tenp pokojowe 24h
    W lodówce 48h
    W zamrażarce do 3 miesięcy
    Takie same mam ns opakowaniu woreczków do mrożenia mleka

Olik mi w klinice mówili dokładnie tak samo, max 48h w lodowce a w pokojowej nawet mniej chyba do 6h. Mam to gdzieś zapisane poszukam i wstawię. JuicyB wie na pewno jak to jest

Summer co u Was? Karmię właśnie małego i myślę o Was, mam nadzieję, że lepiej z emkiem i w ogóle <3

• Lena21 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2018, 02:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malka u mnie najlepiej działa wózek i krótki spacer po podwórku - mieszkam na parterze wiec jak zaśnie wjeżdżam do domu i dosypia już w środku a ja najczęściej coś gotuje

malka lubi tę wiadomość

• ibishka Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2018, 03:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malka u mnie jak była mniejsza to tak jak dziewczyny pisza wózek do domu :)

malka lubi tę wiadomość

qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2018, 03:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malka, trzymaj się tam jakoś, to pewnie chwilowe. Mieliście już drugi skok?
    Co do usypiania, nasza zasypia przy piersi i najcześciej odkladam ją do łóżeczka i głaszczę jeszcze chwilę po główce. Ale wczoraj np. w dzień spała tylko na spacerze, więc w domu prawie nic nie zrobiłam.

Lena, dziękuję, że pytasz. EMek zachowuje się jak gdyby nigdy nic, ale ja nie odpuszczę póki mnie porządnie nie przeprosi. I tu też jest zmiana w życiu, kiedyś po prostu bym się nie odzywała i ignorowała a teraz trzeba przynajmniek parę zdań na temat małej wymienic.

U nas też kiepska noc, dla mnie już czwarta z rzędu. Jutro chyba zapałki pod powieki będą potrzebne ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2018, 03:12

3i49mg7yu2aqel15.png
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2018, 04:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola - to chyba jest jakaś reguła. Koleżanka mi mówiła dokładnie to samo o swojej rodzince. Wiecznie telefony, smsy- "czy to juz??", Bo nie odzywała się np pół dnia. Szlag ją trafił i ostatecznie napisała jak juz urodziła, bo miała tego dosyć.

• Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2018, 05:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malka, mój synek też zasypia w dzień tylko przy piersi i to góra na 10-15 minut. Musi mieć sutka w buzi inaczej alarm. Kiedyś mąż go uspil skacząc z nim na piłce, ale odłożyć się nie dał. A od tygodnia synek budzi się w nocy co godzinę. Można uswierknać ;-) Leżę z nim całą noc, próbuje przysypiac miedzy karmieniami.

• Lena21 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2018, 06:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny bardzo Wam współczuję tych nieprzespanych nocy, u nas też się zdarzają jeśli jest problem z brzuszkiem, ale muszę napisać dla naszych kochanych ciężarówek, żeby nie myślały, że noce zawsze będą takie:teraz ok 10 tygodnia mój syn zasypia między 20 a 21 i spi ok 5-6h (rekord 7) później karmienie i najczęściej ok 3-3,5 h snu. Także u mnie ze snem nie ma tragedii (chociaż ja z tych co uwielbiają spać i chętnie bym przyjęła jakieś 2-3h gratis) mamy oczywiście inne problemy jak ta nieszczęsna anemia czy ulewanie, ale chociaż sen jest ok.

O i mamy nowy „problem” od przedwczoraj od ok 19 nie ma kupy :O czy to normalne ?

JustynaG lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2018, 06:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane ja jeszcze raz napiszę, że na temat odciągania i przechowywania pokarmu jest post u mamyginekolog :-)

Rucola szczerze boję się jak będzie u mnie z tymi telefonami. :-P zwłaszcza oczywiście od teściowej :-D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2018, 06:47

• summer86 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2018, 06:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena, jesli nie męczy go brzuszek to jest ok. Na piersi dziecko może robić kilka kipek dziennie a może też robić raz na kilka dni. Podobno im starsze dziecko tym mniej kupek.

U nas znowu problem z zielonymi kupkami, pediatra kazała sie nie przejmować, bo takie moga być na piersi, ale boję się że coś jej nie tak.. z nabiału jem tylko czasem masło i ser żólty, myślę czy całkiem nie spróbować odstawić, żeby sprawdzić czy będzie poprawa.

3i49mg7yu2aqel15.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2018, 06:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summer pytanie czy jest sens, jeśli dzidzia nie ma żadnych objawów poza kolorem kupki? A nie mieliście szczepień na rota niedawno? Bo podobno po tym mogą być takie kupki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2018, 06:51

• olik321 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2018, 07:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summer mi wczoraj polozna mowila ze maluchom szkodzi jedzenie jeśli dostaną wysyłki, krostek.
    Ja na szczęście jem wszystko. Mały czasami sie pręży i nie umie zrobić kupki ale nie zauważyłam by korelowalo to ze zjedzeniem nabiału lub jaj.
    Ale też każde dziecko jest inne

Dziewczyny co ile wyparzacie laktator?
    Bo ja pierwszy raz tylko i teraz normalnie myje płynem do butelek

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2018, 07:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny co do usypiania dzieci w ciągu dnia po wykluczenie że są głodne i obsikane Trący Hogg zaleca zaciemnienie pomieszczenia w którym dziecko ma spać, otulenie tulika,kocyk,pielucha)siedzenie w wygodnym fotelu (nie huśtać i nie bujać) tylko przytulać, coś zaśpiewać, uspokoić dziecko spokojem. Można włączyć delikatną muzykę. Nie czekać aż dziecko zaśnie tylko w fazie błędnego wzroku odłożyć do łóżeczka. Powtarzam zalecenia autorki, wydają się być rozsądne, z tym że ona zaleca robić tak od pierwszych dni i stałych godzinach. Nie wiem czy to się sprawdzi u dzieci na innym systemie od początku

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2018, 07:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny współczuję wam takich bezsennych nocy ja jestem słaby egzemplarz i ja nie daje rady bez snu, psychicznie mnie to wykańcza więc podziwiam i współczuję jeśli u was to standard...
    U nas pierwsza nocka bez taty za nami i to że została Zosia w moim łóżku i opatulona kocami dało mi w miarę spokojna noc, wiecie moje dziecko lubi ciepło miałam unikać przykrywania ale nie da się ona lubi być na jednym a przykryta drugim i mieć koło twarzy coś... Także tyle z mojego bezpiecznego usypiania :)

Ktoś dziś ma coś ważnego? Chętnie podtrzymamy kciuki:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2018, 07:31

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
‹‹ 1654 1655 1656 1657 1658 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z poczuciem winy i ze wstydem?

Poczucie winy i wstydu może wpływać na to, jak postrzegasz siebie, jakie decyzje podejmujesz i jak budujesz relacje z innymi. Jeśli nie umiesz ich rozpoznać i zrozumieć, mogą Cię przytłaczać, odbierać energię i podcinać pewność siebie. Nie musisz w tym tkwić. Nauka rozróżniania tych emocji i skutecznego radzenia sobie z nimi pomoże Ci odzyskać wewnętrzny spokój i lepszy kontakt ze sobą.

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ