Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Juz sie nie moge doczekac jak poczuje malego kopniaczka
lamka, pilik, Flowwer lubią tę wiadomość
Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️
Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
❤️❤️❤️ -
Aaa mieliśmy dziś sesje https://naforum.zapodaj.net/thumbs/d031f0fe58b3.jpg
Aga poklepuje ale to i tak niewiele daje. A ile powinnam go trzymac w pionie?
Maly strssznie nie lubi tej pozycji...
Nadzieja u nas ruchy bylo czuć w 16tcWiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2018, 00:02
Yoselyn82, Aga9090, JustynaG, Siwulec, Nadzieja22, Emiilka, Lunaris, Bajkaaa, Jeżowa, Karma88, Achia, Patrycja20, StaraczkaNika, Minie Black, Kaczorka, Lena21, Angelika83, blue00, Rucola, lamka, Amal, -Mamunia-, pilik, Sanka, Flowwer, moniśka..., JuicyB, KateHawke, Lusesita, Morusek lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyOlik w pionie najszybciej powinno się odbic, możesz też spróbować jak ty jesteś na pół siedząco to on na tobie i tez można delikatnie poklep.
Co do czasu czasem może długo się nie odbic ja czekałam max 15 min, jak się nie odbiło to kladłam na brzuszku do spaniaWiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2018, 00:02
-
Moze to głupie pytanie Co się może stać gdy dziecku nie odbija się po jedzeniu piersią?
-
Dziękuje Aga.
Mam jeszcze jeden problem... co dziennie wieczorem pulsuje mi głowa. Konkretnie typowy migrenowy ból jednej strony. Nie pomaga drzemka ani tabletka.. co do tego mam ciśnienie 96/130 lub w tych okolicach. Dziś tak było trzeci dzień pod rząd. Przeszło jakusnełam razem z małym o 20 i obudzilam sie po 23..
To normalne połogu?
Czy może związane z tą moją trsnsfuzją krwi... Nie wiem czy iść do lekarza gin/rodzinny?
Czy narazie jeszcze czekać
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2018, 00:06
-
nick nieaktualnyJustynaG wrote:Moze to głupie pytanie Co się może stać gdy dziecku nie odbija się po jedzeniu piersią?
-
nick nieaktualnyOlik 96 na 136? To stąd ten ból głowy.. Może zmiana pogody, niewyspanie, zmęczenie.
Jak ja mam inne niż 120 na 70 ledwo żyje i umieram z bólu
Edit, może jak się będzie powtarzać to skonsultuj to z lekarzem.
Ja podejrzewam u Ciebie zmęczenie i niewyspanieWiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2018, 00:11
Siwulec lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyolik321 wrote:Nom teraz mialam 89 na 127. Juz głowa nie boli ale to chyba nadal nie jest w normie.
Jutro mam plan caly dzień odpoczywać z małym i zobaczymy jak będzie wieczorem
Edit i suwaczek chyba trzeba uaktualnićWiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2018, 00:18
olik321 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Aga9090 wrote:A Marcel to taki słodziak
za to ma 2 podbrudki haha.
Wczoraj była położna i w ciągu 4 dni przybral 200gram. Śmiała się ze jak skończy miesiąc będzie pod 6kgWiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2018, 00:29
Aga9090, Emiilka, lamka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Olik, syna masz wspaniałego, ale to pewnie wiesz
chciałam tylko zaznaczyć ze ja tez w nim to dostrzegam
olik321, Rucola lubią tę wiadomość
-
Olik 89/127? Na pewno w tej kolejności? Ja tak to najlepiej skonsultuj to jutro z lekarzem.
U mnie Fela długo miała problem z odbijaniem. Nie chciało jej się odbijać, a jak tylko ja odkładałam to jej się ulewalo. Teraz jest trochę lepiej, ale jak w ciągu dnia nie przypilnuje, żeby ją odbić to zawsze jej się uleje później. W nocy nie odbijamy, bo je mniej łapczywie i zwykle jej się nie odbije i musiałabym z nią chodzić pół godziny, a nie mam siły.
Położna i pediatra kazały mi nosić ja do odbicia w takiej pozycji
-
Główka i rączki, powinny zwisać po drugiej stronie ramienia, a tyłek podpieramy dłonią. No trzymamy za nóżki. Jutro jak nie zapomnę zrobię jakieś zdjęcie z boku. W związku z tym, że nie powinno się pionozować dzieci do 3mż, żeby nie uszkodzić kręgosłupa i bioderek. W tej pozycji dziecko może być tylko do odbicia, jak najrzadziej i jak najkrócej. Innych pionowych pozycji nie wolno stosować.
A Fela uwielbia tą pozycję i najchętniej by tak spałano nic, musimy się ograniczać
Lamka, to Anna Stesia pisała jakie specyfiki stosować. Ja w końcu kich nie kupiłam, bo położna mnie obejrzała i stwierdziła, że nie mam hemoroidów tylko blizna mnie trochę tak dziwnie ciągnęławięc nie pomogę niestety bo nie pamiętam.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2018, 04:34
olik321, Lunaris, lamka lubią tę wiadomość
-
A jeszcze jak się krztusi, to może być spowodowane tym, że mleko za szybko wypływa i nie nadąża połykać. Spróbuj na półleżąco, albo nawet całkiem na leżąco, żeby mały był od góry na piersi. Tak, żeby mleko mialo trochę "pod górkę" wtedy powinno wolniej płynąć i będzie mógł spokojnie zjeść
Rucola lubi tę wiadomość
-
Co do od odbijania, nam jeszcze fizjo polecila taka pozycję:
https://goo.gl/images/6tPt5R
Plus taką jak wkleiła malka, tylko maluch musi być ulożony głęboko na ramieniu aby rączki mu zwisały.
Nasza na początku rzadko odbijała, dopiero od 3 tygodni solidnie jej się beka i troszkę przy tym ulewa.
Słyszałam również podejście, żeby na kp odbijać tylko do ukończenia 3 m-ca, ale pewie będziemy to dłużej robić.
U nas rytuał to karmienie, po kilkunastu minutach kąpiel i po ubraniu znów karmienie, z reguły usypia na tyle, że po odbiciu można ją odłożyć do łóżka. Długo działało i jak położylismy między 20 a 21 tak budziła się o 24 dopiero, a od 2 dni cos się popsuło i wstaje po 1,5 h na krótkie karmienie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2018, 02:28