Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
...moje dziecko ma 5 lat... A ja cały czas mam nieprzespane noce... Kiedy to się wreszcie skończy?
Marcel boskiolik321 lubi tę wiadomość
-
Lunaris wrote:...moje dziecko ma 5 lat... A ja cały czas mam nieprzespane noce... Kiedy to się wreszcie skończy?
Marcel boski
Podobno kończy się jak dzieci do szkoły idą, bo wtedy trudno je rano dobudzićAga9090, pilik lubią tę wiadomość
-
O matko... Jeszcze 2 lata i kolejne 7 przy Staszku! Wyślę się już niedługo na emeryturze
-
Ja to chyba przez te nocne wstawania niedługo cały internet przeczytam
przerzuciłabym sie na książki, ale nie chce w nocy włączac mocniejszego światła.
-
Ja maltretuje seriale bo mnie usypiają
Idę spróbować zasnąć bo tak krzywa cukrowa wyjdzie rano mega dziwnie. -
Nic z tego spania, jednak trzeba się dobić jakimś serialem. Szkoda że po porodzie tak się nie da- pół nocy przesiedzieć.
Coś czuję że to będzie uroczy dzieńWiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2018, 03:56
malka lubi tę wiadomość
-
Olik, tak jak pisze summer, rączki muszą całkiem zwisać na plecach. Skoro widziałaś, to zdjęcie usuwam, żeby emek nie marudził
tę pozycje z linka od summer pokazuje też Zawitkowski w filmiku na YouTube o odbijaniu.
Aaaa i Fela też spoko odbija w pozycji na lemura o której już dziewczyny kiedyś pisały.
I jest dokładnie tak jak u małej Ani, od jakiegoś czasu dopiero porządnie odbija i często jej się przy tym uleje.
Summer przybij piątkę! Też mam już cały internet przejrzany
Fela bije dzisj jakieś rekordy. Najpierw spała od 20:30 do 1:30, kolejną pobudka 4:15. Mam nadzieję że kolejna o 7
A Wasze dzieci też w nocy wszytsko robią na śpiocha? Moja mała w ogóle oczu nie otwierajęczy i stęka w łóżeczku, biorę ją i przykładam do cycka, pije jakiś 10min i odkładam, a ona w ogóle oczu nie otwiera
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2018, 04:32
summer86, Rucola, lamka, Aga9090 lubią tę wiadomość
-
Malka, u nas jedzenie w nocy na śpiocha, przy przewijaniu czasem otwiera
malka lubi tę wiadomość
-
Uwielbiam nocne rozmowy naszych mam
znam już teorię odbijania dziecku, teraz tylko niech się urodzi i zobaczymy, jak nam będzie szło
OlikMarcel przystojniakwspółczuję bóli głowy, na pewno są zbędnym dodatkiem, a potrafią dodatkowo umęczyć
Myślę, że po 1,5h przerwy i zjedzeniu śniadania spróbuję jeszcze usnąć... Na pewno w październiku będę tęsknić do tych chwil, kiedy miałam czas spać, ale organizm wolał czuwać w nocypokręcone to wszystko!
summer86, malka, KateHawke lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyOliczku, ciśnienie wygląda niefajnie, skonsultuj lepiej....
Marcel jest do schrupania
Ponizej wstawiam Ci przykładowe zdjęcie z odbijania Stasia
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/4f2a45b.jpg
Lunaris, wiem jak może Ci brakować snu, jednak wydaje mi się to dziwne przy 5 latku? Staszek generalnie śpi całe noce już, czasem przybiegnie do nas. Jednak mam świadomość, że może się to zmienić w każdej chwili (oby nie po porodzie!)
P. S. W nocy spało mi się cudownie! - całą noc sniły mi się przypadkowe seksy z nieznajomym! Ahhh.... Aż się rozmarzylamWiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2018, 12:45
Bajkaaa, Patrycja20, olik321, lamka, Karma88, Yoselyn82, Flowwer, pilik, Jeżowa, malka, Lunaris, KateHawke, Lusesita, Nadzieja22 lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry dziewczyny
Jeżowa gwarantuje ci ze będziesz tęsknićtak jak ja czasem tęsknię nawet do tego szpitala ale to dlatego że ja jestem strasznym spiochem
Moja dziś prawie co godzinę się w nocy budziła masakra najgorsze jest to że zaraz będzie jeść i ja wiem ze ona nie zaśnie bo nie sypia rano a ja bym chciała tak 3 godz jeszcze pospać hehe ah te marzenia
Miłego dnia dziewczęta -
Olik - Marcel super chłopak
Justyna - ja w ogóle nie brałam Alutki do odbijania. Nie miała żadnych problemów z brzuszkiem i nie ulewała.
Zresztą słyszałam, że przy kp wcale nie ma obowiązku odbijania
Planów na "wychowywanie" młodej też żadnych nie miałam. Ale to dlatego, że ja z góry wiem, że i tak bym się do nich nie dostosowała :p kieruję się po prostu instynktem
A jedynym rytuałem przed wieczornym spaniem jest ścielenie łóżka, zmiana pieluszki, piżama i hop do cycakąpiel zazwyczaj jest wcześniej - przed kolacją.
-
Ja tez zawsze podczytuje te nocne rozmowy i skrzetnie notuje porady:)
Wczoraj wieczorem pojechalam jednak na IP,ale lekarz jakos tak lekko en tematu podszedk. mowi ze temp.38 to nie tragedia,crp jest dobre,ktg tez:)
Dzisiaj'daje mocz do badania i mam sie leczyc tak naturalnie,wit c,zurawina. Mam nadzieje,ze to pomoze,a tak w ogole to wiecie co..chciałbym już rodzic:) -
Dzień dobry
Minie co do snów mi się śnił basen z moim eMkiem i jakas kobieta z gołymi cycami i kolczykami w sutkachi mój mąż mocno oglądający się za ową dziewczyna
no cóż rano wstałam jeszcze bardziej zła na niego, lepiej dla niego jak już pójdzie do pracy
-
Dzień dobry!!! Ja też dziś wyspana!!
Olik Marcel jest śliczny!! Brak szyi nie odbiera mu uroku :p a co do ciśnienia to bezwzględnie lekarz... Nie fajne masz te wyniki. W pierwszej chwili też myślałam że odwróciłas wartości, ale jeśli jest tak jak piszesz to lekarz koniecznie.
Lamka a jak po tardyferonie? Chodzi mi o zaparcia... Ja przyznam się że staram się go brać już bardzo rzadko, bo hemoglobiną rośnie mi w niekontrolowanym tempie ale dzięki temu że go biorę nie mam zaparć. Próbuje oszukać organizm sanprobim ale to już nie jest to samo...
Co do odbijania to moja teoretyczna wiedzą że SR mówi, że jeśli jest kp i dziecko je spokojnie, to próbujemy odbić do 10 minut i odpuszczamy. Jeśli dziecko jest na mam lub je łapczywie to są te 2 pozycję o których pisałyście ale nie należy nosić dziecia do skutku, tylko gdy odczuwamy zmęczenie położyć na brzuszku i koniecznie obserwować. Ogólnie póki dziecko nie panuje na podnoszeniem i odwracaniem główki na brzuszku leży tylko pod naszą opiekąmalka lubi tę wiadomość
#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
nick nieaktualnyCześć Kochane
Olik na pewno się nie pomyliłaś z tym ciśnieniem? Bo chyba nie da się mieć niższego skurczowego niż rozkurczowe, czyli masz jakieś 130/90, co generalnie jest górną normą, ale jeśli normalnie miałaś sporo niższe to warto byłoby się tym zainteresować. Marcel miał super sesję i wygląda bardzo elegancko.
Malka, dziękispróbuję złapać AnnaStesię.
Rucola zjadłam kilka taksówki hemaferu, ale już mi się skończył, więc czekam na receptę do poniedziałku i w tym czasie będę też powtarzać morfologię. Bo badania robiłam po ostatniej wizycie. A zaparcia niestety mam nadal.Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2018, 07:54
-
Miłego dnia dziewczęta
Ja dziś wizytuję o 10.40, mam nadzieję że syneczek ładnie rośnie i że moja morfologia się poprawiła. Za radą Rucoli popijałam Tardyferon sokiem pomarańczowym lub wodą z cytryną. Ale nie cierpię go brać, nie mam żadnych problemów z zaparciami ale wkurzają mnie przy nim inne dwójkowe niedogodności
Trzymam mocno kciuki za wszystkie wizytujące dzisiaj -
Olik, śliczny ten Twój synek :*
A mi się śniło, że dostałam od kolegi z pracy futro po jego matce - takie ogromne, że by się brzuch zmieścił. I tak szłam w tym futrze i mi się wlekło po podłodze, więc zdecydowaliśmy, że jak będę tak jechać do porodu to muszę ubrać szpilki (czerwone, oczywiście!) żeby się nie poniszczyło.
Ja nie wiem, skąd to się bierzeJustynaG, Rucola, Minie Black, olik321, lamka, Kaczorka, veritaserum, Aga9090, Achia, Patrycja20, Jeżowa, Lunaris, pilik, KateHawke, Lusesita, Nadzieja22, Bocianiątko lubią tę wiadomość
-
Ciezka noc za nami... Caly dzien byla idealna, pobudki co okolo 3h na przebranie i jedzenie. A w nocy 2 razy jadla co 1,5h a potem po 1h zaczela tak plakac ze ciezko bylo. Probowalam przystawiac do piersi, kolysac, zawinac w tortilke, noszenie przez mame, przez tate, w koncu uspokoila sie jak emek wzial ja na swoja klate gdy lezal w lozku. Ale caly czas byla niespokojna wiec zostala z nami na noc.
Za to mnie zaczelo telepac z zimna w nocy. Mam nadzieje ze to tylko ze zmeczenia.
A ja tak jak mowi kaczorka slyszalam ze przy kp nie trzeba odbijac ale sprobuje dzis skorzystac z wassych rad no moze jadla zbyt lapczywie i nocne problemy z tego wynikaly.Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2018, 08:07