X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2018, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justynka to pewnie zmęczenie i stres!!! jesteś 5ty dzień po porodzie, więc dopiero dochodzisz do siebie, a Malutka pewnie nie raz was jeszcze zaskoczy. Całe szczęście, ze usnęła, może za to dzis w dzien da wam troszkę luzu :)

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • olik321 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2018, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minie zazdroszczę snów
    Nika Tobie futra i czerwonych szpilek haha

Macie rację pomyliłam to ciśnienie mam 128/96

U nas noc ok tylko zasikany materac i szybkie przebieranko.

Wywaliłam z łóżka emka. Ubrał malego teraz niech robi śniadanie. Ja dziś leze i pachnie.. siurkami synka :)

Rucola, Minie Black, Lusesita, JustynaG lubią tę wiadomość

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 sierpnia 2018, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olik to rozkurczowe masz poza normą, masz możliwość konsultacji chociażby z rodzinnym albo ze swoim ginem?

Nika sen zacny :-D

Rucola pacz co zamówiliśmy wczoraj (niech będzie, że wspólnie z mężem) na Aliexpress :-D
    fa9e2f9ad6d920cbmed.png

pilik lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 sierpnia 2018, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    summer86 wrote:
    Podobno kończy się jak dzieci do szkoły idą, bo wtedy trudno je rano dobudzić ;)
    Polubiłam, bo to po części prawda..
    Wiktor w wakacje wstaje o 6,a do szkoły z łóżka się go nie da wygonić..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2018, 08:53

summer86 lubi tę wiadomość

• Rucola Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2018, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lamka, a co to jest? takie cosik na ścianę? mega fajne :)

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 sierpnia 2018, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Obrazek na płótnie na ścianę :-D chcemy finalnie wziąć trzy, ale najpierw zobaczę jaka jakość.

A w ogóle witamy się w 27tc :-) jeszcze tydzień i trzeci trymestr!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2018, 08:30

Rucola, olik321, Minie Black, Siwulec, Patrycja20, Flowwer, Lena21, Achia, Lunaris, malka, pilik, Lusesita, Nadzieja22, Bocianiątko lubią tę wiadomość

• Kaczorka Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2018, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna - noce dla takich maluszków z reguły są gorsze, bo brzuszek męczy. Powodem często jest niedojrzały układ pokarmowy. Najczęściej mija po 6 tygodniach :)
    A do tego czasu trzeba się uzbroić w cierpliwość i w jakiś sposób próbować ulżyć dzieciątku - masować brzuszek, przyciągać nóżki, podawać probiotyki. Też kilka razy zdarzyło się, że brałam małą na siebie, bo to przynosiło jej ulgę.

Nika - w grudniu może i futro się przydać ;)

Olik - pilnuj, żeby siurka w pieluszce układać do dołu, to może nie będzie przesikiwać :)

Lamka - mi na hemoroidy w ciąży ginekolog zaleciła czopki i maść Procto-Glyvenol. Jeszcze robiłam okłady z naparu z kory dębu (nasiadówki w ciąży nie są wskazane).

lamka, Rucola lubią tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Phnappy Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2018, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :*
    U mnie coraz gorsze noce. Przekręcanie z boku na bok to jakiś koszmarek, zawsze spałam na plecach, teraz mój kręgosłup się buntuje :( Dodatkowo przez weekend na działce układałam puzzle (:D) i się garbiłam no i bach nadwyrężone plecy :( Wczoraj robiłam jakieś 20 minut ćwiczeń na macie, dzisiaj może na basen pójdę. Babcia dała mi swój kostium :D :D może nie jest super sexi, ale mieszczę się, tylko ma te dziwne wkładki na cycki i moje ich nie wypełniają. Więc jest efekt pustych trójkątnych stożków. No ale chyba nikt nie będzie naciskał :) Przed chwilą zamówiłam za 99zł zestaw na allegro - duża poducha do spania, mała do karmienia i materacyk żeby z dużej zrobić kojec.

Odniosę się też do Tracy Hogg, bo jestem na świeżo.
    Mam podobne odczucia jak Rucola - babka jak dla mnie pisze b z sensem i jak czytałam to byłam zachwycona jej sposobami i planami. Przedstawia swoją metodę jako tę po środku - jako skrajności jest właśnie karmienie na żądanie i z drugiej strony metoda, że dziecko ma tak długo płakać aż zaśnie z wycieńczenia.
    My musimy mieć jakiekolwiek sztywne ramy przy bliźniakach. Chcę karmić piersią a karmienie bliźniaków na żądanie to chyba rzecz niewykonalna.

edit. oczywiście życie zweryfikuje, ale tak jak Rucola muszę mieć chociaż jakieś ramy a nie iść na żywioł :)

Lamka wizytujemy razem w pon :) ja o 11

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2018, 08:37

Rucola lubi tę wiadomość

ckai43r8zmly7il4.png

staramy się już ponad 2 lata :( - udało się!!
    aktualnie 2 cykl z CLO (pierwszy bez owu) - szczęśliwy podwójnie <3
    Maj 2017 - 13tc (8tc) poronienie zatrzymane :(
  • Karma88 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2018, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry

powodzenia dziewczyny dzisiaj na wizytach, na pobraniach!

My wczoraj mieliśmy fajną rocznicę. Nie dość, że dobre wieści z Emi i szyjką to potem ze znajomymi się spotkaliśmy i z ich 3-letnim synkiem (jaki aparat z niego!) i oglądaliśmy razem wózki. Trochę nam podoradzali i widziałam, że mąż mocno się napalił (bardziej niż ja!) na jeden model - Coletto Modena. Miała któraś z Was z nim styczność?

Później chłopaki sobie piwkowali, a my plotkowałyśmy. :)
    Wczoraj rano mąż wziął się za odświeżanie sypialni, więc jestem coraz bliżej ruszenia z zakupami. :D :D :D

Kaczorka, lamka, olik321, Lunaris, KateHawke, Lusesita, Nadzieja22, Bocianiątko lubią tę wiadomość

Emilka <3

gg649vvjtg0z1oj0.png

Od 09.2013:02.2014-5t6dc <3 07.2015-12tc <3
    MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 sierpnia 2018, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do odbijania :
    https://www.hafija.pl/2017/07/kolkigazyodbijanie.html

malka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 sierpnia 2018, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Phnappy ja mam chyba o ósmej. To zaczynam już trzymać za nas kciuki :-D też mi trochę doskwiera kręgosłup i spojenie. Może jakieś zdjęcie naszych jedynych forumowych bliźniaczków wrzucisz? ;-) W sensie brzunia.

• Phnappy Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2018, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robiłam wczoraj :) ale nie ma różnicy specjalnie - ostatnio wrzucałam niecałe 2 tygodnie temu :) poczekam jeszcze troszkę i wrzucę do porównania. Ale jakby co - nadal jest dosyć mały :D A ciąży jak cholera.

W ogóle przepraszam, że się nie odnoszę i nie udzielam ale czytam i lajkuje na bieżąco :* jesteśmy w trakcie przeprowadzki i mam sporo pracy - robię wszystko meeeega wolno i duużo odpoczywam, ale tak czy siak jestem zmęczona i ogólnie zajęta przeprowadzką.
    Nie mogę się doczekać już urządzania kącika maluchów :) A propos planowania to o ból głowy przyprawia mnie też kwestia- jak bączki będą spać? Razem czy osobno? Czy mam zrobić dostawkę z jednego łóżeczka? Czy mają spać z nami? Kręci mi się w głowie o tych niewiadomych... a jedyne co czytam to, że wszystko wyjdzie w tzw. praniu :) a ja lubię mieć zaplanowane wszystko od razu...

ckai43r8zmly7il4.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 sierpnia 2018, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też w poniedziałek wizytuje! :) między wami, bo o 10 :) mało tego, wymyśliłam sobie, że 3d sobie zasponsoruje kartą do małża konta :D

lamka, Phnappy, pilik, Lusesita, Bocianiątko lubią tę wiadomość

• ibishka Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2018, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Negatywny.. Kamien z serca. Ale za ten pozytywny jeden wczoraj po południu to mam ochotę zabić producenta..

Luna1993, Rucola, Achia, Bajkaaa, Lunaris, lamka, Flowwer, pilik, Jeżowa, malka, Kaczorka, KateHawke, Sanka, Lusesita, Phnappy, Nadzieja22, JuicyB, Jadranka, JustynaG lubią tę wiadomość

qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png
  • Phnappy Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2018, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wizytuje u zaprzyjaźnionej gin :) więc liczę na jakieś przyzwoite fotki (nie wiem czy ma 3d, to nfz więc nie jestem pewna).

ckai43r8zmly7il4.png

• Siwulec Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2018, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dołączam do wizytujących w poniedziałek :) ja na 18:00 jakoś ide po 4 tyg przerwy :) pierwszaka tak odległa wizyta i pewnie teraz już takie będą.

lamka, Phnappy lubią tę wiadomość

relgwn15fhhth20g.png
    30.05 - 9dpo HCG 2,24; 04.06 - 14dpo HCG 268,80; 06.06 - 16doo HCG 496,00; 13.06 - 24dpo HCG 8619,00
    20.06 zarodek 3,4mm z czynnością serca
    02.2018 - 12tc [*] ♥️
    Siła jest kobietą <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 sierpnia 2018, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Olik Marcel do schrupania! Nie dziwię sie, że Klara sie rumieni na jego widok :)

Sanka trzymam kciuki za wizytę :)

Temat odbijania- znów jestem ciemna masa i naprawdę macierzyństwo się ze mną łagodnie obeszło, ja nic prawie nie wiem! ;) Czuję że Zuza dla odmiany będzie zupełnie inna i da mi w kość

Plan działania jest dobry, jeśli się go kurczowo nie trzymamy, bo to dodatkowo stresuje jak coś jednak wychodzi inaczej. Ale jakiś plan chyba dobrze mieć :)

Emek wczoraj poszedł po rozum do głowy (jak walnął focha to przynajmniej się uczył, a nie grał) i resztą wieczoru była bardzo miła. Dzisiaj otworzyłam oczy i czekało na mnie śniadanie (!!!) Byłam w szoku <3 może wreszcie to idzie w dobrą stronę.

Jeżowa też chciałam ten kocyk ale ostatecznie zdecydowałam się na całoroczny, żeby starczyło na lata. Do otulania chyba naprawdę kupię muślinowy, żeby tylko mała miała ciasno i przytulnie, a jak będzie jeszcze chłodno to można przykryć czy do rożka wlozyc. Dobrze myślę? Trochę mi już szkoda kolejnej stówy na kocyk, szczególnie że moje baby shower to tylko dla rodziny, nie zapraszamy jednak przyjaciół, bo głupio jakby przyszli a ja w pozycji półleżącej. Emek już się zobowiązał że wszystko ugotuje i mam nie zamawiać gotowych rzeczy ;)

Lamka gratuluję 27 tc :) już za momencik będzie 3 z przodu.

Mnie od wczorajszego popołudnia nie boli brzuch! Aż mi dziwnie. Mała się mniej rusza i trochę się martwię, że to cisza przed burzą. Ale nie pojadę przecież do szpitala zmartwiona, że nie mam skurczy :D

Achia, Lunaris, lamka, Patrycja20, Sanka, Phnappy, Nadzieja22 lubią tę wiadomość

• Siwulec Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2018, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A właśnie, Sanka - kciuki za wizytę i czekam na foto z pięknym opisem ;)

Luna, je leżałam z córka 3 miesiące i tez odkąd się położyłam to mała wykazywała zdecydowanie mniejsza ruchliwość, może „leżące „ dzieciaczki są mniej aktywne ;) i mam nadzieje ze bol brzucha przeszedł bo grzecznie leżysz i eMek nie wkurzył dziś :)

Luna1993 lubi tę wiadomość

relgwn15fhhth20g.png
    30.05 - 9dpo HCG 2,24; 04.06 - 14dpo HCG 268,80; 06.06 - 16doo HCG 496,00; 13.06 - 24dpo HCG 8619,00
    20.06 zarodek 3,4mm z czynnością serca
    02.2018 - 12tc [*] ♥️
    Siła jest kobietą <3
  • olik321 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2018, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny my polecamy wszelakie otulacze dużych rozmiarów.
    Mozna malego przykryć czy otulic, brzuch i cyca gdy karmimy naprawdę u nas w ciągłym ruchu.
    Mam tez typowy otulaczy z moterhood i tylko lezy i sie kurzy... mały nie lubi być skrępowany.
    No nic bedzie dla drugiego.. :)

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 sierpnia 2018, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Phnappy wrote:
    Robiłam wczoraj :) ale nie ma różnicy specjalnie - ostatnio wrzucałam niecałe 2 tygodnie temu :) poczekam jeszcze troszkę i wrzucę do porównania. Ale jakby co - nadal jest dosyć mały :D A ciąży jak cholera.

W ogóle przepraszam, że się nie odnoszę i nie udzielam ale czytam i lajkuje na bieżąco :* jesteśmy w trakcie przeprowadzki i mam sporo pracy - robię wszystko meeeega wolno i duużo odpoczywam, ale tak czy siak jestem zmęczona i ogólnie zajęta przeprowadzką.
    Nie mogę się doczekać już urządzania kącika maluchów :) A propos planowania to o ból głowy przyprawia mnie też kwestia- jak bączki będą spać? Razem czy osobno? Czy mam zrobić dostawkę z jednego łóżeczka? Czy mają spać z nami? Kręci mi się w głowie o tych niewiadomych... a jedyne co czytam to, że wszystko wyjdzie w tzw. praniu :) a ja lubię mieć zaplanowane wszystko od razu...

Phnappy u moich zaprzyjaźnionych twinsów-to dziewczynki od początku mają swoje łóżeczka. dwa. mogę zapytać koleżanki dlaczego tak a nie inaczej i czy może ma jakes rady dla mamy bliźniąt- jeśli oczywiście chcesz. fakt że one mają swój pokoik więc też było miejce na dwa łózeczka.

‹‹ 1666 1667 1668 1669 1670 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ