Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
Justynka to pewnie zmęczenie i stres!!! jesteś 5ty dzień po porodzie, więc dopiero dochodzisz do siebie, a Malutka pewnie nie raz was jeszcze zaskoczy. Całe szczęście, ze usnęła, może za to dzis w dzien da wam troszkę luzu#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
Minie zazdroszczę snów
Nika Tobie futra i czerwonych szpilek haha
Macie rację pomyliłam to ciśnienie mam 128/96
U nas noc ok tylko zasikany materac i szybkie przebieranko.
Wywaliłam z łóżka emka. Ubrał malego teraz niech robi śniadanie. Ja dziś leze i pachnie.. siurkami synkaRucola, Minie Black, Lusesita, JustynaG lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnysummer86 wrote:Podobno kończy się jak dzieci do szkoły idą, bo wtedy trudno je rano dobudzić
Wiktor w wakacje wstaje o 6,a do szkoły z łóżka się go nie da wygonić..Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2018, 08:53
summer86 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyObrazek na płótnie na ścianę
chcemy finalnie wziąć trzy, ale najpierw zobaczę jaka jakość.
A w ogóle witamy się w 27tcjeszcze tydzień i trzeci trymestr!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2018, 08:30
Rucola, olik321, Minie Black, Siwulec, Patrycja20, Flowwer, Lena21, Achia, Lunaris, malka, pilik, Lusesita, Nadzieja22, Bocianiątko lubią tę wiadomość
-
Justyna - noce dla takich maluszków z reguły są gorsze, bo brzuszek męczy. Powodem często jest niedojrzały układ pokarmowy. Najczęściej mija po 6 tygodniach
A do tego czasu trzeba się uzbroić w cierpliwość i w jakiś sposób próbować ulżyć dzieciątku - masować brzuszek, przyciągać nóżki, podawać probiotyki. Też kilka razy zdarzyło się, że brałam małą na siebie, bo to przynosiło jej ulgę.
Nika - w grudniu może i futro się przydać
Olik - pilnuj, żeby siurka w pieluszce układać do dołu, to może nie będzie przesikiwać
Lamka - mi na hemoroidy w ciąży ginekolog zaleciła czopki i maść Procto-Glyvenol. Jeszcze robiłam okłady z naparu z kory dębu (nasiadówki w ciąży nie są wskazane).lamka, Rucola lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry :*
U mnie coraz gorsze noce. Przekręcanie z boku na bok to jakiś koszmarek, zawsze spałam na plecach, teraz mój kręgosłup się buntujeDodatkowo przez weekend na działce układałam puzzle (
) i się garbiłam no i bach nadwyrężone plecy
Wczoraj robiłam jakieś 20 minut ćwiczeń na macie, dzisiaj może na basen pójdę. Babcia dała mi swój kostium
może nie jest super sexi, ale mieszczę się, tylko ma te dziwne wkładki na cycki i moje ich nie wypełniają. Więc jest efekt pustych trójkątnych stożków. No ale chyba nikt nie będzie naciskał
Przed chwilą zamówiłam za 99zł zestaw na allegro - duża poducha do spania, mała do karmienia i materacyk żeby z dużej zrobić kojec.
Odniosę się też do Tracy Hogg, bo jestem na świeżo.
Mam podobne odczucia jak Rucola - babka jak dla mnie pisze b z sensem i jak czytałam to byłam zachwycona jej sposobami i planami. Przedstawia swoją metodę jako tę po środku - jako skrajności jest właśnie karmienie na żądanie i z drugiej strony metoda, że dziecko ma tak długo płakać aż zaśnie z wycieńczenia.
My musimy mieć jakiekolwiek sztywne ramy przy bliźniakach. Chcę karmić piersią a karmienie bliźniaków na żądanie to chyba rzecz niewykonalna.
edit. oczywiście życie zweryfikuje, ale tak jak Rucola muszę mieć chociaż jakieś ramy a nie iść na żywioł
Lamka wizytujemy razem w ponja o 11
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2018, 08:37
Rucola lubi tę wiadomość
staramy się już ponad 2 lata- udało się!!
aktualnie 2 cykl z CLO (pierwszy bez owu) - szczęśliwy podwójnie
Maj 2017 - 13tc (8tc) poronienie zatrzymane -
Dzień dobry
powodzenia dziewczyny dzisiaj na wizytach, na pobraniach!
My wczoraj mieliśmy fajną rocznicę. Nie dość, że dobre wieści z Emi i szyjką to potem ze znajomymi się spotkaliśmy i z ich 3-letnim synkiem (jaki aparat z niego!) i oglądaliśmy razem wózki. Trochę nam podoradzali i widziałam, że mąż mocno się napalił (bardziej niż ja!) na jeden model - Coletto Modena. Miała któraś z Was z nim styczność?
Później chłopaki sobie piwkowali, a my plotkowałyśmy.
Wczoraj rano mąż wziął się za odświeżanie sypialni, więc jestem coraz bliżej ruszenia z zakupami.Kaczorka, lamka, olik321, Lunaris, KateHawke, Lusesita, Nadzieja22, Bocianiątko lubią tę wiadomość
Emilka
Od 09.2013:02.2014-5t6dc07.2015-12tc
MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Robiłam wczoraj
ale nie ma różnicy specjalnie - ostatnio wrzucałam niecałe 2 tygodnie temu
poczekam jeszcze troszkę i wrzucę do porównania. Ale jakby co - nadal jest dosyć mały
A ciąży jak cholera.
W ogóle przepraszam, że się nie odnoszę i nie udzielam ale czytam i lajkuje na bieżąco :* jesteśmy w trakcie przeprowadzki i mam sporo pracy - robię wszystko meeeega wolno i duużo odpoczywam, ale tak czy siak jestem zmęczona i ogólnie zajęta przeprowadzką.
Nie mogę się doczekać już urządzania kącika maluchówA propos planowania to o ból głowy przyprawia mnie też kwestia- jak bączki będą spać? Razem czy osobno? Czy mam zrobić dostawkę z jednego łóżeczka? Czy mają spać z nami? Kręci mi się w głowie o tych niewiadomych... a jedyne co czytam to, że wszystko wyjdzie w tzw. praniu
a ja lubię mieć zaplanowane wszystko od razu...
nick nieaktualny
-
Negatywny.. Kamien z serca. Ale za ten pozytywny jeden wczoraj po południu to mam ochotę zabić producenta..
Luna1993, Rucola, Achia, Bajkaaa, Lunaris, lamka, Flowwer, pilik, Jeżowa, malka, Kaczorka, KateHawke, Sanka, Lusesita, Phnappy, Nadzieja22, JuicyB, Jadranka, JustynaG lubią tę wiadomość
-
Ja wizytuje u zaprzyjaźnionej gin
więc liczę na jakieś przyzwoite fotki (nie wiem czy ma 3d, to nfz więc nie jestem pewna).
Dołączam do wizytujących w poniedziałek
ja na 18:00 jakoś ide po 4 tyg przerwy
pierwszaka tak odległa wizyta i pewnie teraz już takie będą.
lamka, Phnappy lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDzień dobry
Olik Marcel do schrupania! Nie dziwię sie, że Klara sie rumieni na jego widok
Sanka trzymam kciuki za wizytę
Temat odbijania- znów jestem ciemna masa i naprawdę macierzyństwo się ze mną łagodnie obeszło, ja nic prawie nie wiem!Czuję że Zuza dla odmiany będzie zupełnie inna i da mi w kość
Plan działania jest dobry, jeśli się go kurczowo nie trzymamy, bo to dodatkowo stresuje jak coś jednak wychodzi inaczej. Ale jakiś plan chyba dobrze mieć
Emek wczoraj poszedł po rozum do głowy (jak walnął focha to przynajmniej się uczył, a nie grał) i resztą wieczoru była bardzo miła. Dzisiaj otworzyłam oczy i czekało na mnie śniadanie (!!!) Byłam w szokumoże wreszcie to idzie w dobrą stronę.
Jeżowa też chciałam ten kocyk ale ostatecznie zdecydowałam się na całoroczny, żeby starczyło na lata. Do otulania chyba naprawdę kupię muślinowy, żeby tylko mała miała ciasno i przytulnie, a jak będzie jeszcze chłodno to można przykryć czy do rożka wlozyc. Dobrze myślę? Trochę mi już szkoda kolejnej stówy na kocyk, szczególnie że moje baby shower to tylko dla rodziny, nie zapraszamy jednak przyjaciół, bo głupio jakby przyszli a ja w pozycji półleżącej. Emek już się zobowiązał że wszystko ugotuje i mam nie zamawiać gotowych rzeczy
Lamka gratuluję 27 tcjuż za momencik będzie 3 z przodu.
Mnie od wczorajszego popołudnia nie boli brzuch! Aż mi dziwnie. Mała się mniej rusza i trochę się martwię, że to cisza przed burzą. Ale nie pojadę przecież do szpitala zmartwiona, że nie mam skurczyAchia, Lunaris, lamka, Patrycja20, Sanka, Phnappy, Nadzieja22 lubią tę wiadomość
-
A właśnie, Sanka - kciuki za wizytę i czekam na foto z pięknym opisem
Luna, je leżałam z córka 3 miesiące i tez odkąd się położyłam to mała wykazywała zdecydowanie mniejsza ruchliwość, może „leżące „ dzieciaczki są mniej aktywnei mam nadzieje ze bol brzucha przeszedł bo grzecznie leżysz i eMek nie wkurzył dziś
Luna1993 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny my polecamy wszelakie otulacze dużych rozmiarów.
Mozna malego przykryć czy otulic, brzuch i cyca gdy karmimy naprawdę u nas w ciągłym ruchu.
Mam tez typowy otulaczy z moterhood i tylko lezy i sie kurzy... mały nie lubi być skrępowany.
No nic bedzie dla drugiego.. -
nick nieaktualnyPhnappy wrote:Robiłam wczoraj
ale nie ma różnicy specjalnie - ostatnio wrzucałam niecałe 2 tygodnie temu
poczekam jeszcze troszkę i wrzucę do porównania. Ale jakby co - nadal jest dosyć mały
A ciąży jak cholera.
W ogóle przepraszam, że się nie odnoszę i nie udzielam ale czytam i lajkuje na bieżąco :* jesteśmy w trakcie przeprowadzki i mam sporo pracy - robię wszystko meeeega wolno i duużo odpoczywam, ale tak czy siak jestem zmęczona i ogólnie zajęta przeprowadzką.
Nie mogę się doczekać już urządzania kącika maluchówA propos planowania to o ból głowy przyprawia mnie też kwestia- jak bączki będą spać? Razem czy osobno? Czy mam zrobić dostawkę z jednego łóżeczka? Czy mają spać z nami? Kręci mi się w głowie o tych niewiadomych... a jedyne co czytam to, że wszystko wyjdzie w tzw. praniu
a ja lubię mieć zaplanowane wszystko od razu...
Phnappy u moich zaprzyjaźnionych twinsów-to dziewczynki od początku mają swoje łóżeczka. dwa. mogę zapytać koleżanki dlaczego tak a nie inaczej i czy może ma jakes rady dla mamy bliźniąt- jeśli oczywiście chcesz. fakt że one mają swój pokoik więc też było miejce na dwa łózeczka.