X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • pilik Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2018, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malka haha :D w smyku rajtuzki do sukienki Ninki :D w piątek wesele, a ma być chłodniej. W ogóle ciekawa jestem czy chociaż uda mi się dotrwać do deseru na tym weselu ;). Sukienki w końcu i tak nie kupiłam tylko bluzkę i spódnice ubiorę. Jakaś dziwna moda i mało co mi się w sklepach podoba... plus zwracanie uwagi czy będzie się dało karmić w danym ubraniu tez nie pomaga :p

ds022el.png

u4uGp2.png
  • ibishka Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2018, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flo u nas z początku mała spała do. Łóżeczku przyśunietym do łóżka. Potem spała z nami przy okazji problemów z brzuchem. Trochę się bałam że łóżeczko już pójdzie w odstawkę ale gdzieś od miesiąca śpi w łóżeczku. Czasem nad ranem ja biore do nas i na ślepo wpycham cumla jak się kokosi a ja jeszcze dosypiam:)

qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png
  • StaraczkaNika Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2018, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buahaha, ja tu rozkminiam o domowychm budżecie, a Wróż Maciej przychodzi na odsiecz z pocieszeniem:

"Wroz Maciej: rozlozylem karty tarota i wiem,ze czeka Cie FINANSOWY CUD! Wszystko jest w Twojej dacie urodzenia !Skresl liczby..."

Może kupię ten wózek, a potem skreślę totka z moją datą urodzenia i się odkuję?

No nic - trzeba słuchać podszeptów losu... i koleżanek z forum :D
    Wygląda na to że jutro kupujemy młodej brykę :D

Rucola, lamka, pilik, Achia, Lunaris, Phnappy, Jeżowa, Minie Black, Bocianiątko, Emiilka lubią tę wiadomość

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 sierpnia 2018, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola powtórzę się setny raz, że przepiękna z Ciebie kobieta <3 a Lew od małego bardzo fotogeniczny :D

Pilik dziękuję! Właśnie mam jedną pieluszkę muslinowa malutka z Lullalove i jest super jakościowo. Mam też małe bambusowe i są bardzo bardzo delikatne, a wczoraj się zastanawiałam która by była lepsza jako otulacz, także rozwialas moje wątpliwości :) widziałam taki zestaw dwóch w smyku, ale niestety emka po nie nie wyśle, bo kupi nie takie jak chce :P zaraz lecę buszować na stronie .
    Ninka jest przecudowna <3 pewnie wszyscy się zachwycali jak vhodziliscie po sklepach :)

Karma Emilka równie śliczna :) cudowna pamiątka takie zdjęcie. Nie przejmuj się, bo moja tez na każdym usg wtulona w łożysko i nie mamy super zdjęcia 3d

Nika ja bym brała, bo dla mnie 6 stów to dużo, z resztą wózek mamy z drugiej ręki i to taki, którego serwisu chyba w ogóle w Polsce nie ma :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2018, 10:08

Rucola, StaraczkaNika lubią tę wiadomość

• Karma88 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2018, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola ślicznie wyglądasz!

Rucola lubi tę wiadomość

Emilka <3

gg649vvjtg0z1oj0.png

Od 09.2013:02.2014-5t6dc <3 07.2015-12tc <3
    MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia
  • Sanka Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2018, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam ogromny dylemat, bo nie wiem co w takich sytuacjach robić. Wiem że to może skrzywienie zawodowe i nie powinnam się wtrącać ale co robić w takich sytuacjach gdy widzę że ktoś obcy popełnia ewidentny błąd przy małym dziecku? Właśnie jadę metrem i wsiadł facet z maluszkim w nosidełku-wisiadełku Babybjorn, takim co dziecko jest zawieszone przodem do świata w totalnie niefizjologicznej pozycji. Do tego to dzieciątko jest maleńkie, na oko tak 5mc a do tego drobniutkie i chudziutkie, ledwo mu nos wystaje znad stelaża nosidła. Nie wygląda aby umiało samo stabilnie siedzieć więc nie powinno być jeszcze noszone w nosidełkach tyłem a tym bardziej w takim czymś...
    I zawsze mam dylemat czy odwrócić wzrok i stwierdzić że to nie moja sprawa czy jednak porozmawiać z takim rodzicem? Bo może on po prostu nie jest świadomy...

16udrjjgntojuwbl.png
    7cs - szczęśliwy! 14dpo-202,3 16dpo-607,4
    25.11.2017 - 6tc [*]
    Córeczka - 08.2016
  • pilik Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2018, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola pięknie wyglądasz!
    Sanka ja mam zwykle łóżeczko bez jednej ścianki zamontowane przy naszym łóżku i sprawdza się super, jak Ninka zacznie się obracać ściankę wstawimy raczej, póki co to super opcja bo tylko sięgam po małą, odkłada się też łatwiej niż do łóżeczka. Nie mam pod ręką lepszego zdjęcia, mogę pozniej zrobić całości jakbyś chciała
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/239933c521b3.jpg

Rucola, Luna1993, Phnappy, Lusesita, Karma88, Sanka, Yoselyn82, Kaczorka, lamka, Aga9090, Lunaris, Patrycja20, JuicyB, KateHawke, Flowwer, Nadzieja22, Amal, Siwulec, olik321, Emiilka lubią tę wiadomość

ds022el.png

u4uGp2.png
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2018, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Dziewczyny :) Własnie będe wybierać fotki do wywołania. Stwierdzam, ze super mieć takie pamiątki :)

pilik, Karma88 lubią tę wiadomość

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • Sanka Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2018, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale piękna Rucola! :D

Rucola lubi tę wiadomość

16udrjjgntojuwbl.png
    25.11.2017 - 6tc [*]
    Córeczka - 08.2016
  • Lusesita Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2018, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :-)

Co to spania. Pierwsza córka od początku spala w łóżeczku. Najpierw w sypialni u nas, później u siebie. Generalnie nie lubiła z nami spać bo jej bylo ciasno i gorąco.
    Domu z kolei do dziś śpi że mną :-( To dlatego że karmie kp i miałam dość wstawania. Przez to emek wyniósł się do salonu.
    Ciągle nie mogę się zebrać w sobie, żeby przenieść ją do łóżeczka. Wiem że z czasem jest coraz gorzej to zrobić.
    Co wypracujemy sobie jakiś rytm, to coś się rozjedzie i dupa.
    Teraz znów w nocy chce chce co 2 godziny.
    Z pozytywów spania osobno z mężem - wymykamy się ne seksy do siebie jak jakieś małolaty. Taki zakazany owoc hehe

Co do odbijanie. Często w nocy małej się nie odbije, ale później u nas jest przez to bol brzuszka i gazy. Tak jak zeszłej nocy. 2 razybobudzil ją ból brzuszka, przeżyła się i poplakiwala. Puściła kilka smierdziuszków i było ok.

Jeszcze odniosę się do wpadek po porodzie.
    Znajoma ma syna w wieku mojej starszej córki.
    W październiku ubiegłego roku urodziła drugie dziecko przez cc, a teraz zaliczyli wpadkę i w grudniu będą mieli... bliźniaki !!! Że względu na 2cc jest to cholernie niebezpieczne ale już nic nie zrobią.

f2wlbd3m7vs8avcj.png
    dxom8u698gwsp1q3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 sierpnia 2018, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bambus: http://s.aliexpress.com/jQzyy2qY
    Muślin: http://s.aliexpress.com/jIvUb6Z3
    Mają mi przyjść gdzieś we wrześniu, także dam znać, ale przed zakupem robiłam research na grupie fb i miały bardzo dobre opinie.

Rucola wyglądacie fantastycznie!

Co do spania, my będziemy mieć dostawkę Chicco next to me i mam ogromną nadzieję, że się sprawdzi, bo nie mamy miejsca na normalne łóżeczko :-D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2018, 10:28

Rucola lubi tę wiadomość

• Phnappy Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2018, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola, śliczna fotka :)

Pilik - a masz jakoś przymocowane łóżeczko do łóżka? My właśnie tak kombinujemy żeby zrobić na początek, żeby były pod ręką. Ale nie jestem pewna czy to łóżeczko ikeowskie da się tak przystawić żeby było bezpiecznie.

Rucola lubi tę wiadomość

ckai43r8zmly7il4.png

staramy się już ponad 2 lata :( - udało się!!
    aktualnie 2 cykl z CLO (pierwszy bez owu) - szczęśliwy podwójnie <3
    Maj 2017 - 13tc (8tc) poronienie zatrzymane :(
  • pilik Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2018, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karma Emi cudowna, a zdjęcie i tak lepsze od większości które my mamy, nasza chowała głowę rękoma albo się odwracała plecami. Zawsze!
    Sanka z doświadczenia - niestety raczej odwracać wzrok. Miałam znajomą chustoswirke, która zawsze zwraca uwagę i próbuje rozmawiac i w większości przypadków są kłótnie i ludzie z wisidlami mają swoje racje. Chociaż z drugiej strony może trafisz na kogoś naprawdę nieświadomego? Wtedy warto... pytanie na ile Ty jesteś w stanie znieść jakby zaczęli naskakiwać ;)

ds022el.png

u4uGp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 sierpnia 2018, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola przepięknie wyglądasz i jaka figura... :)

Co do odbijania po kp u nas na szkole rodzenia położna mówiła ze nie trzeba ale to wiecie teoria nie mam pojęcia jak będzie u nas :)

Co do spania my z racji dwóch pokoi będziemy póki co z małą w jednym ,łóżeczko też mam metr od łóżka więc będę ją obserwować :D wózek musi zostać na dole bo na 3 piętro nie wyobrażam sobie go dźwigać.

Ja zaraz wybywam na miasto bo jestem autentycznie załamana tymi butami w żadne nie wciskam stopy. Tragedia. Jakieś tanie sandały muszę kupić i baletki. Strasznie szkoda mam kasy ale co zrobić.

Wczoraj pewna koleżanka powiedziała mi że wcale tak się nie roztylam ale twarz mam mega duża... Milusia :p

Rucola lubi tę wiadomość

• Sanka Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2018, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie ja z tym samym pytaniem co Phnappy, jak je przymocowałaś? Sprawdzę czy u nas da się tak zrobić, czy materacyk jest na dobrej wysokości a też mam takie z Ikei :)

16udrjjgntojuwbl.png
    25.11.2017 - 6tc [*]
    Córeczka - 08.2016
  • pilik Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2018, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Phappy nie mam przymocowanego, ale jest dosunięte do ściany więc nie ma ryzyka ze się ruszy jakimś cudem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2018, 10:25

Phnappy lubi tę wiadomość

ds022el.png

u4uGp2.png
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2018, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola przepięknie wyglądasz :)

Rucola lubi tę wiadomość

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • Patrycja20 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2018, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ahhhh ile tu dzisiaj pięknych zdjęć <3 wszystkie dzieci te w brzuszkach i poza nimi są cuuudowne <3 !
    Rucola wooow pierwszy raz Cię widze i muszę przyznać, że czadowa z Ciebie laska :)

Rucola lubi tę wiadomość

Olivierek 27.01.2015🥰❤
    201901205364.png
  • Amy333 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2018, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola ale z Ciebie laska!!:-))))

Dziewczyny a ja przed chwilą znalazłam na bieliznie jakies brunatne plamy....panika mi sie załącza;)) kurde, to chyba czop zaczyna odchodzic, jak myślicie??
    Lecę się opodpaskować ;-)

Rucola lubi tę wiadomość

14 cs- suplementacja M- udało się w ostatnim dniu roku!
    2 cykl po sono HSG- polecam każdemu przeczyścić rurki;)
    3i49hdgeac44oma5.png
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2018, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny cudne zdjęcia maluszków <3 <3 <3

Rucola a Ty powinnaś iść na okładkę do "M jak Mama"! super wyglądasz na końcówce ciąży!

Amy jeśli czop będzie z krwią to kontrola lekarza koniecznie!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2018, 10:31

Amy333, Rucola lubią tę wiadomość

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
‹‹ 1668 1669 1670 1671 1672 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.

CZYTAJ WIĘCEJ