Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
Bajka jakie mm dajesz ? Łykasz żelazo?
Olik mam niedosyt foteksama słodycz do całowania !
Ja mam nadal szlaban na całowanie z powodu opryszczkia fałdki kocham
Chce poruszyć temat spania z niemowlakiem, która śpi a która nie. Są 3 obozy jedne śpią, drugie odkładają do łóżeczka a trzecie do osobnego pokoju.
Wiem że siedzi mi to w głowie, nie mam serca włożyć Szymka na noc do łóżeczka i biegać co 2h z kp. Dla mnie 4 trymestr ciąży jest piękny i kocham ten stan wspólny.
Yos zazdroszczę jak zawsze wyjazdu ale sama zdajesz sobie sprawę że wykonaj podstawowe badania krwi i moczu przed wyjazdem. Próby wątrobie robiłas? Nawiasem wykonaj ana 3 bo często ciąża uaktywia chorobę immunologiczną.
112 cs o syna, 15 lat walki !!
Provita-Paliga
NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
⛄⛄⛄
-
Jestem znowu
Nie będzie dziś krzywej bo nie wytrzymałam bez jedzenia od 2.30. Z tym niespaniem Franka to jest tak że on się budzi bo coś mu się śni. Potem nie może zasnąć, muszę pójść do niego i mogę się ruszyć dopiero po jakichś 40 min jak on mocno zaśnie, śpi potem najczęściej do rana. Chociaż dzisiaj przyszedł o 1.40 i gadał do 2.15. Ja próbuję potem zasnąć ale jak mnie już coś raz wybudzi to ni hu huI potem dyżuruję do rana.
Teraz syn poszedł do przedszkola a ja mogę się potem jeszcze przespać ale za pare miesięcy będzie drugie dziecko które też będzie się budziło w nocy. Czarno to widzę... Czuję że będę wzywać mamuśkę na pomoc.
Od ostatniej wizyty biorę Sorbifer -ciekawa jestem czy coś pomoże. O dziwo w ciąży znoszę bo bezboleśnie. Jednak u mnie zupełnie odwrotnie niż u Was z żelazem -ja mam problem w drugą stronę i rano nie mogę wyjść z domu zanim nie zaliczę 3 wycieczek do WCwiem już czemu nie tyję
Sanka kciuki za wizytę! -
nick nieaktualnyLunka a może kup sobie z Ali (wiem, wiem, nudna jestem
) otulacze? Muślinowe bralam po około 20zł (120x120cm) i bambusowy za około 35zł.
Lunaris zazdro z tymi wycieczkami do WC!Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2018, 09:34
Rucola lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnylamka wrote:Lunka a może kup sobie z Ali (wiem, wiem, nudna jestem
) otulacze? Muślinowe bralam po około 20zł (120x120cm) i bambusowy za około 35zł.
a link masz może... ?
matko posmarowałam nogi balsamem, z którym mam średnie skojarzenie-choc nie do końca potrafię powiedzieć dlaczego i aż mi się niedobrze zrobiło..zaraz jadę na krew i do lekarza, mam nadzieje że nie będzie postoju po drodzeWiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2018, 09:35
-
Flower odniosę się jeszcze do Twojego pytania.
Przy Franku Exior zarządził że dziecko absolutnie ma spać w swoim łóżeczku od początku i dodatkowo w swoim pokoju. Nie byłam zadowolona bo tylko ja wstawałam (co 2h) i mocno mnie to umordowało. Jak byliśmy już sami to Franio spał w swoim łóżku ale w mojej sypialni i było o niebo lepiej.
Teraz cały tydzień będę sama (Ciastek dopiero na weekendzie) i chcę oszczędzić sobie nocnego wstawania więc plan jest taki że Staś będzie ze mną w łóżku lub w kołysce obok łóżka. Potem będzie łóżeczko w zależności od tego jakie dziecko nam się trafiRucola lubi tę wiadomość
-
Floo jutro ide na badania to zrobie tez moj nieszczesny potas. Proby watrobowe mialam robione i bylo ok ale tez jeszcze raz zrobie. Wiec nie wiem co sie dzieje. Wczoraj czytalam o tym swedzeniu i moze byc od roznych chorob nawet od tarczycy, ja biore leki na nia i jestem pod kontrola endo, a wyniki mialam dobre. Mowisz zeby Ana zbadac? to jutro tez zrobie skoro juz beda mnie kuć.
Kciuki mocne za wizyty!!Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️
Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
❤️❤️❤️ -
Flowwer daje bebilon małej a ja już żelaza nie jem skończyło się to co mi przepisali w szpitalu, a dlaczego pytasz
?
Co do spania ja odkładalam mała na noc do jej pokoju bo mi psychicznie było lepiej tak bo czułam się spokojna że ma ten monitor a i tak trzeba było za każdym razem ja przewinac i mleko robić, ale coś się popsula nasza księżniczka i od niedzieli nie chce spać w łóżeczkuw nocy śpi ze mną w łóżku a w dzień w wózku, może to też jej reakcja na to że taty nie ma całymi dniami (i nocami teraz) w domu? W każdym razie chciałabym by te czasy wróciły gdy spała u siebie
-
My mamy łózeczko w odległosci 70 cm od naszego łóżka, z opcją zrobienia dostawki. Mały raczej nie wyląduje u nas na łózku, bo na naszym 120 cm ledwo sami sie mieścimy, więc nie bardzo mamy wybór. Bardzo nie chcemy się rozdzielać, tzn emek do salonu ale wiadomo, jesli Mały będzie potrzebował bliskości i czułości to tata czasowo zostanie eksmitowany do salonu
ale to już w ostateczności.
Co do wózka w domu to u nas nie ma takiej opcji, cały czas będzie stał w wózkowni, bo nie wyobrażam go sobie taszczyć po schodach, takze spanko tylko w łózeczkuWiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2018, 09:41
#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
nick nieaktualnyLamka żebym to ja potrafiła wytrzymac te parę tygodni na przesyłkę
ale dzisiaj z racji drugiego dnia bez męża i dziecka (prawie jak wakacje) przejrze sobie Allie. Kochana a już Ci przyszły? Jakiej są jakości?
Lunaris u nas jest tak samo! Nie wiem dlaczego ale Tosia się budzi w nocy, koło 1/2 bo coś się jej śni. Wola nas, emek idzie, kładzie się z nią i z godzinę leży zanim ona zasnie. Nie mam pojęcia skąd to się bierzeWiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2018, 09:45
-
Aga bardzo fajny ten artykuł.
Summer jak nie czytałaś to tam może być dla Ciebie odpowiedz w temacie zielonych kuppisalas, że mała jest niespokojna przy piersi. To by się zgadzało.
Olik u mnie też otulacz z motherhood się kurzy. Po urodzeniu Fela była do niego za mała, a teraz już nie mam potrzeby jej zawijać. Z resztą ona woli być odkopana
Phnappy nie wiem, jak sobie to wszystko zorganizuje szybko, ale pewnie tak będzie, że i tak wszytsko dostosuje szybko później jak maluchy będą na świecie.
U mnie miał być piękny poranek ze spaniem, ale Fela miała inne plany. Od 4:30 budziła się już co godzinę i o 7 już był definitywny koniec spania. Za to teraz po jedzeniu padła i śpi na moich kolanach. Swoją drogą zastanawiam się na ile ta pozycja jest niezdrowa dla niej? Ale czasem to jedyna opcja żeby spała. Ja nic nie zorbię, ale przynajmniej mam chwilkę spokoju.
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/d26e72caab13.jpgLuna1993, pilik, Sanka, Achia, Lusesita, Rucola, Aga9090, StaraczkaNika, Kaczorka, Lunaris, Patrycja20, KateHawke, Nadzieja22, Siwulec, Amal, summer86, olik321, JustynaG, Emiilka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
U nas będziemy w jednym pokoju z Emi, bo mamy sypialnię i salon tylko, więc obok naszego łóżka będzie jej łóżeczko, ale myślę, że jakiś czas na pewno będzie spać z nami. Nauczymy się jakoś życia w trójkę, a z czasem pokój będzie jej.
Jakoś nie pasuje mi przenosić się do drugiego pokoju i latać do niej co chwilę zwłaszcza na początku.
A tu zdjęcie z wczorajszej wizyty. Dr W sam mówił, że super fotki to to nie są, bo była jakoś wtulona w łożysko (?). Ale najważniejsze, że zdrowa, a fotki raz lepsze raz gorsze.
No i zauważyliśmy, że od kilku wizyt strzela nam po parę fotek w 3d.
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/f7e4ad1e860e.jpgWiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2018, 09:46
KateHawke, Luna1993, Achia, pilik, Yoselyn82, malka, Jeżowa, Rucola, lamka, Phnappy, Kaczorka, Lunaris, Patrycja20, Bajkaaa, Flowwer, Angelika83, Nadzieja22, Amal, olik321, JustynaG, Emiilka lubią tę wiadomość
Emilka
Od 09.2013:02.2014-5t6dc07.2015-12tc
MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia -
Olik Marcel jest cudowny
A brak szyi jest uroczy całkiem u naszych maluchów. Ostatnio był u mnie brat z synem 6 letnim i mały patrzy na Ninke i mówi „ciocia ona musi jeszcze dużo urosnąć bo nawet szyi nie ma”
Co do odbijania - moja długo nie odbijała, położna powiedziała że jak nie ulewa to się tym nie przejmować i przy kp nie trzeba odbijać. A teraz dużo częściej, ale najchętniej odbija leżąc przy cycu... jak zaczyna se wiercić i podnosić głowę to ją poklepuje po pleckach i zaraz wielki bekalbo właśnie na lemura. W nocy ją rzadko odbijam bo się tym rozbudza, a śpi i tak na brzuszku (choć po odłożeniu tez rzadko kiedy odbije).
Malka u nas tak samo, wszystko na śpiocha ale zwykle pół godziny do godziny (nawet jak już przyśnię mocniej na cycu to dopóki sutka sama nie wypluje nie da rady jej odłożyć, a jak na sile wyjmę to płacz)
Justyna a jakiś zastój w piersi Ci się nie zrobił? Jakby dreszcze wracały to weź koniecznie ibuprofem na wszelki wypadek.
A co do pozycji na ramieniu... wiem że się nie powinno, ale u nas to często jedyna opcja. Jak mąż musi ją ponosić, a jest zmęczona to tylko tak zaśnie, więc nosimy tak. Fizjo powiedziała że tragedii nie ma, pilnować tylko żeby plecy były okrągłe i pupa podtrzymana. Chirurg też powiedział że można ostatecznie tylko troszkę nogi rozstawiać, żeby leżała jakby na żabę. No i ręce koniecznie za plecami.
U nas w poniedziałek były pierwsze zakupy (musiałam kupić sukienkę wiec eMek musiał z małą chodzić bo ja mierzyłam) i tak się skończyły
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/102e43064201.jpg
Luna otulacz muslinowy i bambusowy w zastosowaniu są identyczne, jedynie bambus jest chłodniejszy i troszkę delikatniejszy, ale spokojnie jak kupić muslinowy to starczy w zupełności! Ja kupiłam bambusowe, dwupak, w smyku wielkości 120/120 za 50zl (chyba na promocji były), na stronie ich nie widzę, ale są z firmy naukowej smiki i są super, a nie drogie
Flower moja śpi w łóżeczku w nocy, ale dostawionym do łóżka więc nie muszę w nocy wstawać do kp. Czuje się tak bezpieczniej i jest nam wygodniej po prostu. Zwykle po karmieniu nad ranem (4/5 zwykle) zostawiam ją już na klacie bo jak odłożę to się budzi zaraz. Poza tym, Ona leży na mnie cały dzień, aż mnie często brzuch wieczorem boli i nocne kilka godzin wytchnienia się przydaje...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2018, 09:51
malka, Lusesita, Yoselyn82, Luna1993, Kaczorka, Lunaris, Patrycja20, lamka, KateHawke, Nadzieja22, Amal, olik321, Emiilka lubią tę wiadomość
-
Flo u nas Fela śpi w nocy w swoim łóżeczku. Czasem jak jestem bardzo zmęczona i chcę dłużej pospać to biorę ją do łóżka koło 7:00 i jeszcze mamy godzinną drzemkę. Ale ogólnie jestem zadowolona z tego, że śpi u siebie. Łóżeczko mam blisko, nie caly metr od łóżka więc ją widzę jak coś się dzieje, a przynajmniej w nocy spię spokojnie i nie martwię się, że ja przygnieciemy. Ale do innego pokoju bym jej nie dała. Jak się budzi na karmienie to tylko stęka i jęczy. Nie słyszałabym jej chyba. A wolałbym, żeby nie zaczynała głośno płakać bo później trudno dziecko uspokoić. Mamy plan zrobić jej pokój jak będzie miała około roku.
Rucola lubi tę wiadomość
-
Lunaris wrote:Flower odniosę się jeszcze do Twojego pytania.
Przy Franku Exior zarządził że dziecko absolutnie ma spać w swoim łóżeczku od początku i dodatkowo w swoim pokoju. Nie byłam zadowolona bo tylko ja wstawałam (co 2h) i mocno mnie to umordowało. Jak byliśmy już sami to Franio spał w swoim łóżku ale w mojej sypialni i było o niebo lepiej.
Teraz cały tydzień będę sama (Ciastek dopiero na weekendzie) i chcę oszczędzić sobie nocnego wstawania więc plan jest taki że Staś będzie ze mną w łóżku lub w kołysce obok łóżka. Potem będzie łóżeczko w zależności od tego jakie dziecko nam się trafi
Mam dylemat! Wózek, który byłby niezłym kompromisem dla nas obojga + realiów naszego bloku i osiedla jest do 30.08 w promocji w Empiku - całe 6 stów taniej niż w Bobowózkach (dla mnie 600 zł to jest dużo). No i z jednej strony 600 stów, a z drugiej jakby się coś, nie dan Boziu, wózeczkowi stało, to nie ma serwisu od ręki ani wózka zastępczego.
Coś ktoś poradzi? 600zł czy komfort psychiczny? Któraś brała wózek z empiku albo słyszała opinie o ich serwisie?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2018, 09:58
-
Ja się właśnie zastanawiam czy nie kupić łóżeczka dostawnego. Mamy takie zwykłe po Alicji, ale jak sobie przypomne jak wyglądały nasze noce na początku i jak długie i częste mieliśmy karmienia to boję się że teraz będę nieprzytomna następnego dnia. A przy dwójce maluchów nie będę już miała takich luksusów żeby odsypiać w dzień...
Ma któraś z was dostawkę? Sprawdza się? -
no mi w końcu działa zapodaj, to wrzucam na chwilkę fotkę z naszej domowej sesji
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2018, 11:15
Jeżowa, Luna1993, StaraczkaNika, Minie Black, pilik, Phnappy, lamka, Karma88, Aga9090, Sanka, veritaserum, Kaczorka, Lunaris, Yoselyn82, malka, Achia, Patrycja20, Bajkaaa, Bocianiątko, KateHawke, JuicyB, Bobisia, Flowwer, Angelika83, Nadzieja22, reset lubią tę wiadomość
#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
Nika ja nawet nie wiedziałam, że istnieją serwisy wózków i wózki zastępcze! Dużo się muszę jeszcze nauczyć. Ja odkupiłam wózek używany, więc niestety żadnego serwisu w pakiecie nie dostałam
a 600 zł to naprawdę duża oszczędność, ja bym pewnie się nie zastanawiała, ale też bym nie miała podobnych wątpliwości do Ciebie...
Rucola zajebista!!!i chyba pierwszy raz widzę Rucolową twarzyczkę!
miło Cię zobaczyć
U nas na spanie w jednym łóżku nie ma miejsca, więc pozostaje odkładanie do łóżeczka - jak Agata się okaże nieodkładalna, to ja nie wiem co my zrobimyWiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2018, 10:04
Rucola lubi tę wiadomość
-
Achia wrote:Phnappy u moich zaprzyjaźnionych twinsów-to dziewczynki od początku mają swoje łóżeczka. dwa. mogę zapytać koleżanki dlaczego tak a nie inaczej i czy może ma jakes rady dla mamy bliźniąt- jeśli oczywiście chcesz. fakt że one mają swój pokoik więc też było miejce na dwa łózeczka.
Oczywiście, chłonę wszystkie rady, zwłaszcza od doświadczonych mam bliźniaków
My przeprowadzamy się do 2 pokoi i robimy na razie wspólny, ale pokój jest spory i powinniśmy się pomieścić.
staramy się już ponad 2 lata- udało się!!
aktualnie 2 cykl z CLO (pierwszy bez owu) - szczęśliwy podwójnie
Maj 2017 - 13tc (8tc) poronienie zatrzymane