Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
Sanka u mnie było tak samo z hbg i hct i gin mówiła ze to jest ok, bo gdybym nie brała tardyferonu to pewnie by spadło więc utrzymanie na tym samym poziomie już jest wystarczające... nie wiem na ile w tym prawdy ale ja byłam spokojna i się nie przejmowałam. Na końcówce ciąży mi wzrosła hemoglobina do 11,5 po porodzie zaraz spadła na 9,8 a dwa tygodnie pozniej już miałam 13,5 (a tardyferonu po ciąży nie brałam
)
Rucola lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnySanka ja miałam identycznie całą ciążę. Dopiero ok 32 tygodnia mi się podniosło. Hemoglobina na 12,2 z 11 płytki ok 170. Dla gina najważniejsze tak jak Pilik pisze że nie spadało.
Zelaza gin nie kazał w ogóle oznaczac. A brałam ciągle i jeszcze biorę 2 razy dziennie tardyferon i dodatkowo jeszcze ferroplexWiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2018, 10:39
-
nick nieaktualnyDziewczyny na końcówce i już po, czy przed porodem macie/miałyście zwiększona ilość wydzieliny z pochwy? Na badaniu lekarz widział resztę czopu od wewnętrznej strony, tydzień miałam spokój a teraz znowu sporo tego czegoś. Infekcji żadnej nie mam. I czy ta wydzielina jeśli jest fizjologiczną to czy może być aż tak gesta? Wybaczcie obrzydliwości, długo się cieszyłam ze leki działają
-
nick nieaktualny
-
Rucola Wow !!! Zaj***cie !!!
Amy blisko blisko, coraz bliżej
Scenka rodzajowe pt. Siostry o poranku
Nie cytujcie zaraz usunę.
W łazience najlepiejWiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2018, 12:38
Yoselyn82, Bajkaaa, Patrycja20, JuicyB, pilik, Amy333, lamka, Karma88, Rucola, Lunaris, Aga9090, Nadzieja22, Angelika83, KateHawke, Phnappy, Achia, malka, Siwulec, Kaczorka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDzień dobry dziewczynki.. Ostatnio rzadko tu bywam.. Jakoś nie umiem się ogarnąć sama ze sobą.. Jestem ciągle zmęczona, mała tak kopie, i boleśnie, zwłaszcza w nocy, że czasem już marzę żeby była po 2 stronie..
Wczoraj kupiliśmy fotelik z maxi cosi. Mam nadzieję że małej się będzie dobrze używało.
Postaram się dzisiaj coś nadrobić.. -
Rucola cudnie wyglądasz
Co do spania u nas sprawdziło się Chicco Next 2 me.. Hub też od wielu miesięcy wszystko w nocy na śpiocha, nawet przewijanie z zamkniętymi oczami
Teraz mamy od kilku dni zwykłe łóżeczko, bo synek się przekręca cały czas i zaczął mi w nocy wchodzić na mnie, co niestety powodowało bezsenne noce i potem fatalne samopoczucie w ciągu dnia. Zarządziłam więc mu eksmisję i teraz ma łóżeczko osobno. Stoi bardzo blisko, więc w nocy mogę go tyrkać.i głaskać bez wstawania z łóżka
W temacie zwracania uwagi innym rodzicom - mnie przeraża jak wielu rodziców jeździ z dziećmi poniżej 10rż na rowerze po ścieżce rowerowej. Albo nie wiedzą, że to niebezpieczne i niezgodne z prawem, albo mają to gdzieś. Kilka lat temu widziałam jak rowerzysta zderza się z dzieckiem, które jechało po ścieżce i nagle zjechało wprost pod prawidłowo jadącego rowerzystę. Wyglądało to koszmarnie i wzywali karetkę. Oczywiście matka dziecka nawrzeszczała na rowerzystę, że nie uważał i dopiero policjant ją uświadomił, że wina leży tylko po jej stronie.
Maluch, który uczy się jeździć stanowi ogromne niebezpieczeństwo i dla siebie i dla innych rowerzystów.Rucola lubi tę wiadomość
-
Amy333 wrote:Rucola ale z Ciebie laska!!
)))
Dziewczyny a ja przed chwilą znalazłam na bieliznie jakies brunatne plamy....panika mi sie załącza;)) kurde, to chyba czop zaczyna odchodzic, jak myślicie??
Lecę się opodpaskowaćAmy333 lubi tę wiadomość
#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
Luna1993 wrote:Dziewczyny na końcówce i już po, czy przed porodem macie/miałyście zwiększona ilość wydzieliny z pochwy? Na badaniu lekarz widział resztę czopu od wewnętrznej strony, tydzień miałam spokój a teraz znowu sporo tego czegoś. Infekcji żadnej nie mam. I czy ta wydzielina jeśli jest fizjologiczną to czy może być aż tak gesta? Wybaczcie obrzydliwości, długo się cieszyłam ze leki działają
Tak, lało się w różny sposób. Kupiłam sobie nawet te wkładki, którymi się sprawdza czy to wody płodowe. 10 z nich zużyłam i za każdym razem byłam 100% pewna, że to muszą być wody, a nie były. Tak samo czop - co kilka dni od 36 tyg.c byłam przekonana że odchodzi i to COŚ to musi być czop. A dopiero gdy mi wody odeszły przy porodzie to mi wypadłLuna1993 lubi tę wiadomość
-
Mi coś ala czop wyleciało dokładnie 2 tygodnie temu i w zeszłą sobotę a szyjka cały czas zamknięta, więc to nie był czop
takze ja Lunka nie pomogę, bo niestety nie wiem jak czop wygląda.... ale póki nie ma podbarwienia krwią to nie mam w planach panikować
Luna1993 lubi tę wiadomość
#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
Lusesita super siostry!
Sanka trochę zazdroszczę bo na mnie Tardyferon w ogóle nie robi wrażenia i jeszcze źle znoszę. Sama jestem ciekawa jaka będzie u mnie różnica po Sorbiferze (z sierpnia wyniki Hemogl 10,7 a żelazo 42).
Muszę się poskarżyćdzwoniłam do mamy pogadać co słychać bo od tygodnia cisza. Mówię jej że F mnie obudził nie śpię od 1.40 i nie wiem jak ja będę potem funkcjonować z dwójką jak już teraz mam nieprzespane noce. A Mamunia do mnie: "nie Ty jedna nie śpisz w nocy, są ludzie co nie mają dzieci, starzy i też nie śpią" ... ręce opadają! Odpaliłam jej że ci starzy ludzie nie są w ciąży i nie muszą się potem zajmować dziećmi tylko mogą odsypiać w dzień i o ile teraz jeszcze mogę to potem będzie ciężko. Znowu najwięcej "wsparcia" można usłyszeć od matki-kobiety, która w zasadzie sama 2 dzieci wychowała
Obiecałam sobie że nic więcej jej nie powiem a rano sobie myślałam że w razie masakry będę wołać od niej pomocy
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2018, 11:20
Lusesita lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa już po wizycie..
Szyjka bez zmian, łożysko dalej się nie podnosi... Mam infekcje dostałam tabletki dopochwowe, dupka i tardyferon...
Mały waży 543 gram i tyle się dowiedziałam. Dostałam zdjęcie ale nic nie widać
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/fda502877ea5.jpgAmal, Lusesita, Rucola, Jeżowa, Siwulec, Yoselyn82, Phnappy, Patrycja20, olik321, E_w_c_i_a, Flowwer, Nadzieja22, StaraczkaNika, Angelika83, -Mamunia-, Emiilka lubią tę wiadomość
-
Już po wizycie, rzeczywiście najważniejsze że Hgb nie spadła, dalej mam brać żelazo ale już jedną a nie dwie tabletki.
A z maluchem wszystko w porządku, miedniczki dalej delikatnie poszerzone ale wszystko w granicach normy. Mały tak fikał że nie dało się zrobić żadnego zdjęcia buźkiza to babcia wuefistka może być dumna z wnuka bo piękne leżenie przewrotne wykonywał - dupka wypięta, kolana przy czole i stopy daleko za głową
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/e0f3b000743c.jpg
A na koniec ciekawostka, pani dr mówiła że pierwszy raz jej się udało coś takiego uchwycićoto sikający siusiak mojego synka
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/6d6d41b7d4a0.jpgLuna1993, Jeżowa, Lunaris, Rucola, lamka, Aga9090, pilik, JuicyB, malka, Siwulec, Kaczorka, Lusesita, summer86, Yoselyn82, Phnappy, Bobisia, Patrycja20, KateHawke, Minie Black, E_w_c_i_a, Amal, Nadzieja22, StaraczkaNika, Angelika83, JustynaG, -Mamunia-, Emiilka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDziękuję, mnie już wkurza że to co mi odchodziło to był czop, ale częściowo też zwykła wydzielina i za cholerę nie umiem teraz rozpoznać
też nie panikuje, bo jest czysto, bez krwi więc księżniczkujemy dalej.
Lunaris przykro mi, że Twoja mama ma takie podejścienajgorzej jak palnie coś takiego bliska osoba. Zero empatii... Wiadomo że musisz sobie dać radę, ale jesteśmy tylko ludźmi i mamy prawo chcieć się wygadać i dostać odrobinę wsparcia. Może sama przemyśli co powiedziała i będziesz mogła liczyć na jej pomoc. Moja też gadała całą ciążę że mam co chciałam, a jak się zaczęły problemy to w sumie jako jedyna mnie wspiera
Sanka o matko padłam! Nawet nie miałam pojęcia że takie atrakcje można uchwycić na usgale masz pamiątke
Aga ale to chyba dobrze że szyjka bez zmian?Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2018, 11:31
Sanka lubi tę wiadomość
-
Aga wizyta na NFZ?
Sanka ale akrobatasuper masz pamiątki!
Sanka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Sanka, no hit nad hity z tym siusianiem!
absolutnie genialne ujęcie! Cieszę się, że wszystko w porządku
Aga polubiłam za te dobre wieści, nie za infekcję oczywiście!Dorodne pół kilo synusia
Lunaris, ja nie wiem skąd tyle jadu w osobie, która bez trudu mogłaby sobie przypomnieć jak to było... Co tym mamom się w głowach poprzewracało
Luna, widzisz, z Ciebie cieknie nie wiadomo co, że mnie tak samo, piątka! Co gorsza u mnie i kolor, i swędzenie wskazywałoby na infekcję, ale wcale jej nie mam! To dopiero hicior...Aga9090, Sanka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny