X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • Sanka Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2018, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę miesiąc brania Tardyferonu i hemoglobina nie drgnęła, dalej 10,7 i hematokryt 31,7. Za to poziom żelaza 176 a norma do 145...

16udrjjgntojuwbl.png
    7cs - szczęśliwy! 14dpo-202,3 16dpo-607,4
    25.11.2017 - 6tc [*]
    Córeczka - 08.2016
  • pilik Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2018, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sanka u mnie było tak samo z hbg i hct i gin mówiła ze to jest ok, bo gdybym nie brała tardyferonu to pewnie by spadło więc utrzymanie na tym samym poziomie już jest wystarczające... nie wiem na ile w tym prawdy ale ja byłam spokojna i się nie przejmowałam. Na końcówce ciąży mi wzrosła hemoglobina do 11,5 po porodzie zaraz spadła na 9,8 a dwa tygodnie pozniej już miałam 13,5 (a tardyferonu po ciąży nie brałam ;))

Rucola lubi tę wiadomość

ds022el.png

u4uGp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 sierpnia 2018, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sanka przy braniu żelaza jego poziom będzie wysoki. Może dla spokoju pokuś się o zbadanie ferrytyny?

Rucola lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 sierpnia 2018, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sanka ja miałam identycznie całą ciążę. Dopiero ok 32 tygodnia mi się podniosło. Hemoglobina na 12,2 z 11 płytki ok 170. Dla gina najważniejsze tak jak Pilik pisze że nie spadało.
    Zelaza gin nie kazał w ogóle oznaczac. A brałam ciągle i jeszcze biorę 2 razy dziennie tardyferon i dodatkowo jeszcze ferroplex

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2018, 10:39

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 sierpnia 2018, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny na końcówce i już po, czy przed porodem macie/miałyście zwiększona ilość wydzieliny z pochwy? Na badaniu lekarz widział resztę czopu od wewnętrznej strony, tydzień miałam spokój a teraz znowu sporo tego czegoś. Infekcji żadnej nie mam. I czy ta wydzielina jeśli jest fizjologiczną to czy może być aż tak gesta? Wybaczcie obrzydliwości, długo się cieszyłam ze leki działają :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 sierpnia 2018, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Phnappy napiszę priv. wysłałam zaproszenie:)

• Lusesita Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2018, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola Wow !!! Zaj***cie !!!
    Amy blisko blisko, coraz bliżej :-)

Scenka rodzajowe pt. Siostry o poranku <3
    Nie cytujcie zaraz usunę.

W łazience najlepiej :-D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2018, 12:38

Yoselyn82, Bajkaaa, Patrycja20, JuicyB, pilik, Amy333, lamka, Karma88, Rucola, Lunaris, Aga9090, Nadzieja22, Angelika83, KateHawke, Phnappy, Achia, malka, Siwulec, Kaczorka lubią tę wiadomość

f2wlbd3m7vs8avcj.png
    dxom8u698gwsp1q3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 sierpnia 2018, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczynki.. Ostatnio rzadko tu bywam.. Jakoś nie umiem się ogarnąć sama ze sobą.. Jestem ciągle zmęczona, mała tak kopie, i boleśnie, zwłaszcza w nocy, że czasem już marzę żeby była po 2 stronie..

Wczoraj kupiliśmy fotelik z maxi cosi. Mam nadzieję że małej się będzie dobrze używało.

Postaram się dzisiaj coś nadrobić..

• JuicyB Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2018, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola cudnie wyglądasz :)

Co do spania u nas sprawdziło się Chicco Next 2 me.. Hub też od wielu miesięcy wszystko w nocy na śpiocha, nawet przewijanie z zamkniętymi oczami :)
    Teraz mamy od kilku dni zwykłe łóżeczko, bo synek się przekręca cały czas i zaczął mi w nocy wchodzić na mnie, co niestety powodowało bezsenne noce i potem fatalne samopoczucie w ciągu dnia. Zarządziłam więc mu eksmisję i teraz ma łóżeczko osobno. Stoi bardzo blisko, więc w nocy mogę go tyrkać.i głaskać bez wstawania z łóżka :)

W temacie zwracania uwagi innym rodzicom - mnie przeraża jak wielu rodziców jeździ z dziećmi poniżej 10rż na rowerze po ścieżce rowerowej. Albo nie wiedzą, że to niebezpieczne i niezgodne z prawem, albo mają to gdzieś. Kilka lat temu widziałam jak rowerzysta zderza się z dzieckiem, które jechało po ścieżce i nagle zjechało wprost pod prawidłowo jadącego rowerzystę. Wyglądało to koszmarnie i wzywali karetkę. Oczywiście matka dziecka nawrzeszczała na rowerzystę, że nie uważał i dopiero policjant ją uświadomił, że wina leży tylko po jej stronie.
    Maluch, który uczy się jeździć stanowi ogromne niebezpieczeństwo i dla siebie i dla innych rowerzystów.

Rucola lubi tę wiadomość

age.png
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2018, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy333 wrote:
    Rucola ale z Ciebie laska!!:-))))

Dziewczyny a ja przed chwilą znalazłam na bieliznie jakies brunatne plamy....panika mi sie załącza;)) kurde, to chyba czop zaczyna odchodzic, jak myślicie??
    Lecę się opodpaskować ;-)
    Amy dawaj znać na bierząco. Może mojego Gnojka w końcu coś ruszy... cokolwiek... ale jak większośc facetów pewnie nie ma poczucia wstydu i będzie się zasłaniać dzentelmeństwem :p

Amy333 lubi tę wiadomość

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • JuicyB Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2018, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna1993 wrote:
    Dziewczyny na końcówce i już po, czy przed porodem macie/miałyście zwiększona ilość wydzieliny z pochwy? Na badaniu lekarz widział resztę czopu od wewnętrznej strony, tydzień miałam spokój a teraz znowu sporo tego czegoś. Infekcji żadnej nie mam. I czy ta wydzielina jeśli jest fizjologiczną to czy może być aż tak gesta? Wybaczcie obrzydliwości, długo się cieszyłam ze leki działają :/

Tak, lało się w różny sposób. Kupiłam sobie nawet te wkładki, którymi się sprawdza czy to wody płodowe. 10 z nich zużyłam i za każdym razem byłam 100% pewna, że to muszą być wody, a nie były. Tak samo czop - co kilka dni od 36 tyg.c byłam przekonana że odchodzi i to COŚ to musi być czop. A dopiero gdy mi wody odeszły przy porodzie to mi wypadł :)

Luna1993 lubi tę wiadomość

age.png
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2018, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi coś ala czop wyleciało dokładnie 2 tygodnie temu i w zeszłą sobotę a szyjka cały czas zamknięta, więc to nie był czop :P takze ja Lunka nie pomogę, bo niestety nie wiem jak czop wygląda.... ale póki nie ma podbarwienia krwią to nie mam w planach panikować ;)

Luna1993 lubi tę wiadomość

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2018, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lusesita super siostry! <3

Sanka trochę zazdroszczę bo na mnie Tardyferon w ogóle nie robi wrażenia i jeszcze źle znoszę. Sama jestem ciekawa jaka będzie u mnie różnica po Sorbiferze (z sierpnia wyniki Hemogl 10,7 a żelazo 42).

Muszę się poskarżyć :( dzwoniłam do mamy pogadać co słychać bo od tygodnia cisza. Mówię jej że F mnie obudził nie śpię od 1.40 i nie wiem jak ja będę potem funkcjonować z dwójką jak już teraz mam nieprzespane noce. A Mamunia do mnie: "nie Ty jedna nie śpisz w nocy, są ludzie co nie mają dzieci, starzy i też nie śpią" ... ręce opadają! Odpaliłam jej że ci starzy ludzie nie są w ciąży i nie muszą się potem zajmować dziećmi tylko mogą odsypiać w dzień i o ile teraz jeszcze mogę to potem będzie ciężko. Znowu najwięcej "wsparcia" można usłyszeć od matki-kobiety, która w zasadzie sama 2 dzieci wychowała :/ Obiecałam sobie że nic więcej jej nie powiem a rano sobie myślałam że w razie masakry będę wołać od niej pomocy :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2018, 11:20

Lusesita lubi tę wiadomość

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 sierpnia 2018, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po wizycie..
    Szyjka bez zmian, łożysko dalej się nie podnosi... Mam infekcje dostałam tabletki dopochwowe, dupka i tardyferon...

Mały waży 543 gram i tyle się dowiedziałam. Dostałam zdjęcie ale nic nie widać :/

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/fda502877ea5.jpg

Amal, Lusesita, Rucola, Jeżowa, Siwulec, Yoselyn82, Phnappy, Patrycja20, olik321, E_w_c_i_a, Flowwer, Nadzieja22, StaraczkaNika, Angelika83, -Mamunia-, Emiilka lubią tę wiadomość

• Sanka Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2018, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już po wizycie, rzeczywiście najważniejsze że Hgb nie spadła, dalej mam brać żelazo ale już jedną a nie dwie tabletki.
    A z maluchem wszystko w porządku, miedniczki dalej delikatnie poszerzone ale wszystko w granicach normy. Mały tak fikał że nie dało się zrobić żadnego zdjęcia buźki :( za to babcia wuefistka może być dumna z wnuka bo piękne leżenie przewrotne wykonywał - dupka wypięta, kolana przy czole i stopy daleko za głową ;)
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/e0f3b000743c.jpg
    A na koniec ciekawostka, pani dr mówiła że pierwszy raz jej się udało coś takiego uchwycić :) oto sikający siusiak mojego synka :D
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/6d6d41b7d4a0.jpg

Luna1993, Jeżowa, Lunaris, Rucola, lamka, Aga9090, pilik, JuicyB, malka, Siwulec, Kaczorka, Lusesita, summer86, Yoselyn82, Phnappy, Bobisia, Patrycja20, KateHawke, Minie Black, E_w_c_i_a, Amal, Nadzieja22, StaraczkaNika, Angelika83, JustynaG, -Mamunia-, Emiilka lubią tę wiadomość

16udrjjgntojuwbl.png
    7cs - szczęśliwy! 14dpo-202,3 16dpo-607,4
    25.11.2017 - 6tc [*]
    Córeczka - 08.2016
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 sierpnia 2018, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję, mnie już wkurza że to co mi odchodziło to był czop, ale częściowo też zwykła wydzielina i za cholerę nie umiem teraz rozpoznać ;) też nie panikuje, bo jest czysto, bez krwi więc księżniczkujemy dalej.

Lunaris przykro mi, że Twoja mama ma takie podejście :/ najgorzej jak palnie coś takiego bliska osoba. Zero empatii... Wiadomo że musisz sobie dać radę, ale jesteśmy tylko ludźmi i mamy prawo chcieć się wygadać i dostać odrobinę wsparcia. Może sama przemyśli co powiedziała i będziesz mogła liczyć na jej pomoc. Moja też gadała całą ciążę że mam co chciałam, a jak się zaczęły problemy to w sumie jako jedyna mnie wspiera

Sanka o matko padłam! Nawet nie miałam pojęcia że takie atrakcje można uchwycić na usg :D ale masz pamiątke :)

Aga ale to chyba dobrze że szyjka bez zmian?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2018, 11:31

Sanka lubi tę wiadomość

• Lunaris Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2018, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga wizyta na NFZ? :/

Sanka ale akrobata :D super masz pamiątki!

Sanka lubi tę wiadomość

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 sierpnia 2018, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunaris - tak u tego co ciąży na początku nie było :)

• Jeżowa Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2018, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sanka, no hit nad hity z tym siusianiem! :D absolutnie genialne ujęcie! Cieszę się, że wszystko w porządku :)

Aga polubiłam za te dobre wieści, nie za infekcję oczywiście! :) Dorodne pół kilo synusia <3

Lunaris, ja nie wiem skąd tyle jadu w osobie, która bez trudu mogłaby sobie przypomnieć jak to było... Co tym mamom się w głowach poprzewracało :(

Luna, widzisz, z Ciebie cieknie nie wiadomo co, że mnie tak samo, piątka! Co gorsza u mnie i kolor, i swędzenie wskazywałoby na infekcję, ale wcale jej nie mam! To dopiero hicior...

Aga9090, Sanka lubią tę wiadomość

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 sierpnia 2018, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna z szyjka to dobrze, że bez zmian i oby tak zostało

‹‹ 1669 1670 1671 1672 1673 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ