X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 sierpnia 2018, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sanka - zdjęcie pierwsza klasa! :D

Rucola - dobrze Cię widzieć - dosłownie!

Melduję, że zrobiłam ok 120 szt pielmieni do rosołu na obiad <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2018, 12:45

Sanka, malka, Rucola, Bajkaaa, Lunaris lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 sierpnia 2018, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yoselyn82 wrote:
    Sanka gratuluje wizyty i jakie cudne fotki!! :) ciesze sie ze wszystko jest dobrze :)

Achia ja mialam dwa razy robiona spirometrie raz jak bylam na oddziale plucnym a drugi raz jak szlam do alergologa. Ciesze sie ze lepiej wyszlo badania niz poprzednio. A powiec mi cos sie dzieje ze masz takie badanie zlecone?
    ja jestem alergikiem astmatykiem i wizytyję co ok 6 tyg u pani doktor alergolog. ostatio miałam robioną spiro 2.07 i wyszła słabo więc teraz kazała zrobić żeby sprawdzić jak sytuacja mimo że czuje się ok,a ventolin brałam raptem parę razy przez te prawie 2 mce. dobrze się dziś czułam to zrobiłam badanie. ja ogólnie mam spirometrie poniżej normy (czy w ciązy czy nie w ciąży)ale dzisiejszy wynik jest ok na tyle że na kolejnej wizycie nie będę mieć robionej. chyba że cos po drodze się wydarzy. ale żadnych świstów w płucach nie mam ani nic podobnego więc na tą chwilę dodatkowego leczenia okołoporodowego nie przewidują. jakby było jakoś cieżko to ponoć sterydy się daje, ona wystawia jakieś zaświadczenie itp. na szczęście u mnie się na takie akcje nie zanosi :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2018, 12:52

• pilik Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2018, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sanka świetne ujęcie :D
    Lamka ooo dzięki za informacje! Szukam właśnie jakiś ładnych kołysanek :)
    Jezowa jak śpiewam dla Okruszka to zawsze się wzruszam i mi się głos załamuje ;)...
    Minie szalona! Skąd Ty bierzesz siły?
    Kaczorka dopóki nie odpieluchowaujesz malej brałabym kombinezon jednak. Nic się nie podwinie, śnieg nie wpadnie, nie zawieje. Jak dziecko już wiła sikać to spodnie jednak. A pod spod leginsy+skarpetki, a jak bardzo zimno to rajtuzki a na to leginsy. (Byłam nianią dzieci w rożnym wieku i te systemy nam się najlepiej spradzały ;))

Kaczorka, lamka, Rucola lubią tę wiadomość

ds022el.png

u4uGp2.png
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2018, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna - ładny ten kombinezon :)

Sanka - my póki co nie mamy żadnych rajstop :p tzn. mamy jedne, jeszcze zapakowane, bo na chrzciny kupiliśmy w razie jakby chłodno było ;) też do mnie zestaw rajstopy+bluzka nie przemawia :)

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Jeżowa Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2018, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lamka ja mu to tak przedstawiam, jako super oszczędność, ale do niego jakieś dziwne argumenty tylko trafiają :D Ale ja tam jestem Ci wdzięczna :D

Dziewczyny MAMY MODUŁ, PRZEPROWADZAMY SIĘ W WEEKEND!!! ale się cieszę <3 <3 <3

Minie Black, Aga9090, Lusesita, Karma88, summer86, Kaczorka, Achia, Luna1993, Yoselyn82, lamka, Patrycja20, Sanka, malka, Rucola, Bajkaaa, KateHawke, JuicyB, Nadzieja22, StaraczkaNika, pilik, Amal, Angelika83, Lunaris, JustynaG, -Mamunia-, Bocianiątko, Lena21, Emiilka lubią tę wiadomość

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

age.png
  • olik321 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2018, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezowa cieszymy się razem z Tobą!

Rucola znowu nie załapałam się na fote... buuu :(

Sanka zdjecie czaderskie :)

U nas dzis dzień na spokojnie i o wiele lepiej się czuję psychicznie gdy nic nie musimy załatwić.

Jeżowa, Sanka, Rucola lubią tę wiadomość

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • olik321 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2018, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny A trzeba coś zgłosić do zusu po porodzie? Czy tylko do pracy daje wniosek o urlop macierzyński?

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 sierpnia 2018, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pilik, wczoraj zjadłam pół kg krówek, to musiałam odpokutowac dzisiaj :D

Olik, ja pamiętam, że byłam po porodzie z mężem w zusie, ale za cholere nie pamiętam po co?!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2018, 13:16

pilik lubi tę wiadomość

• summer86 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2018, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minie Black wrote:
    Sanka - zdjęcie pierwsza klasa! :D

Rucola - dobrze Cię widzieć - dosłownie!

Melduję, że zrobiłam ok 120 szt pielmieni do rosołu na obiad <3

Minie, podrzucisz przepis? ;)

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • Karma88 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2018, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżowa ekstra wiadomość. To pracowity weekend się szykuje. Fajnie. :)

Jeżowa lubi tę wiadomość

Emilka <3

gg649vvjtg0z1oj0.png

Od 09.2013:02.2014-5t6dc <3 07.2015-12tc <3
    MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2018, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olik321 wrote:
    Dziewczyny A trzeba coś zgłosić do zusu po porodzie? Czy tylko do pracy daje wniosek o urlop macierzyński?

Olik, trzeba jeszcze dziecko zgłosić do ubezpieczenia zdrowotnego, ale to też załatwiałam u siebie w pracy.

olik321 lubi tę wiadomość

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • moniśka... Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2018, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olik trzeba dziecko w zusie do ubezpieczenia zglosic, ale my to zalatwialismy przez księgowa.

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 sierpnia 2018, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    summer86 wrote:
    Minie, podrzucisz przepis? ;)
    SKŁADNIKI (ciasto)
    mąka 500 g (+ do podsypywania)
    jajko 1 szt.
    mleko 125 ml
    woda przegotowana 100 ml
    olej 1 łyżeczka
    sól
    rosół wołowy lub wołowo-drobiowy 1,5 - 2 litry do gotowania pielmieni

Z mąki, mleka, wody, jajka i oleju zagnieść ciasto.
    Rozwałkować kawałek ciasta na cienki placek. Należy pamiętać o podsypywaniu mąki, aby ciasto nie lepiło się do stolnicy/blatu i do wałka.
    Położyć placek ciasta, lekko obsypany mąką, na pielmiennicę (forma lub wyciskac ręcznie kółeczka) i leciutko do niej docisnąć.
    W każde "oczko" pielmiennicy nałożyć farsz.
    Rozwałkować kolejny kawałek ciasta na cienki placek (podsypując mąką), posmarować wilgotnym pędzelkiem i położyć go na pielmiennicy, przykrywając placek z nałożonym farszem zwilżoną stroną.
    Lekko docisnąć placek dłońmi, a potem wałkować silnie dociskając.
    Zdjąć nadmiar ciasta z brzegów i wypchnąć pielmieni z pielmiennicy na blat.
    Wrzucić pielmieni do wrzącego rosołu i gotować 5 min. od momentu wypłynięcia.
    Podawać gorące na stół same lub w rosole, w którym się gotowały, z dodatkami zależnymi od rodzaju farszu.
    Powtarzać punkty 2 - 8 aż do wyczerpania się ciasta.

SKŁADNIKI FARSZ
    1 kg mielonej wolowiny
    2/3 cebule
    1 jajko
    Sól, pieprz

Mieso połączyć z jajkiem i "nasaczyc" zimnym rosolem (tyle ile wypije 2/3 razy co 20 min), dodać drobno skrojona cebulę (podmasona na masle), doprawić do smaku (trzeba pamiętać, że rosół jest już przyprawiony!)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2018, 13:30

summer86, malka, pilik lubią tę wiadomość

• StaraczkaNika Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2018, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sanka wrote:
    Dziewczyny mam ogromny dylemat, bo nie wiem co w takich sytuacjach robić. Wiem że to może skrzywienie zawodowe i nie powinnam się wtrącać ale co robić w takich sytuacjach gdy widzę że ktoś obcy popełnia ewidentny błąd przy małym dziecku? Właśnie jadę metrem i wsiadł facet z maluszkim w nosidełku-wisiadełku Babybjorn, takim co dziecko jest zawieszone przodem do świata w totalnie niefizjologicznej pozycji. Do tego to dzieciątko jest maleńkie, na oko tak 5mc a do tego drobniutkie i chudziutkie, ledwo mu nos wystaje znad stelaża nosidła. Nie wygląda aby umiało samo stabilnie siedzieć więc nie powinno być jeszcze noszone w nosidełkach tyłem a tym bardziej w takim czymś...
    I zawsze mam dylemat czy odwrócić wzrok i stwierdzić że to nie moja sprawa czy jednak porozmawiać z takim rodzicem? Bo może on po prostu nie jest świadomy...
    Ja bym powiedziała, ale wiesz - ja też mam skrzywienia zawodowe. Maniakalne poprawianie ludzi na przykład.
    No i w sumie to co się może stać? W najgorszym wypadku by facet powiedział żebyś pilowała swojego nosa (pff!), ale może by posłuchał i uratowałabyś ten mały kręgosłupek ;) Warto spróbować.

Właśnie odebraliśmy przewijako-wanienkę :) Przy okazji przejechałam się z mężem do Pruszcza... jak ja kocham wychodzić z domu! Muszę kupować więcej rzeczy nz olx to będziemy sobie tak częściej jeździć!

Achia, Sanka, Rucola, JustynaG lubią tę wiadomość

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2018, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżowa wrote:
    Dziewczyny MAMY MODUŁ, PRZEPROWADZAMY SIĘ W WEEKEND!!! ale się cieszę <3 <3 <3

suuuper, ciesze sie razem z toba!!!! wspaniale wiesci!

Jeżowa lubi tę wiadomość

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2018, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minie Black wrote:
    Pilik, wczoraj zjadłam pół kg krówek, to musiałam odpokutowac dzisiaj :D

ty caly czas robisz mi smaka :D nie dobra ty :D

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 sierpnia 2018, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak si dziś chwalimy dziećmi to ja też :) niech ona już wraca do mnie <3 nie cytujcie proszę
    []

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2018, 15:28

Jeżowa, Karma88, Yoselyn82, Aga9090, ibishka, Sanka, StaraczkaNika, lamka, reset, summer86, Achia, Lusesita, Phnappy, malka, Rucola, Patrycja20, Kaczorka, Bajkaaa, KateHawke, JuicyB, Nadzieja22, pilik, Amal, olik321 lubią tę wiadomość

• Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2018, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna jaka slicznotka :) i piekne oczy!! :)

Luna1993 lubi tę wiadomość

❤️❤️❤️
  • Jeżowa Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2018, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna, nie mogę się napatrzeć na tę ślicznotkę <3

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 sierpnia 2018, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna cudna jest <3
    Jeżowa super ekscytująca wiadomość!

Minie przez Ciebie muszę pierogi. :-(

‹‹ 1671 1672 1673 1674 1675 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ