Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
Minie podziwiam Cię za energie. Ja ledwo odkurzylam mieszkanie i leżę.
A musze się wam przyznać ze nigdy nie robiłam pierogów. Słaba gospodynią jestem.
Jezowa super wiadomość.
Luna piękna masz córkę. Tak bardzo chciałabym żeby moje dziecko miało niebieskie oczy ale to niemożliwe. Cała rodzina mojego M i moja ma brązowe oczy.
Rucola masz piękne włosy . Naturalnie kre one? Pięknie wyglądasz.Luna1993 lubi tę wiadomość
[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
-
Lunka, Tosia cudowna!!!! Oczka ma chyba Twoje, takie troszkę na dół, jakby smutne. uwielbiam taki zarys oczu, mój emek takie ma
Bobisia ja mam włosy bardzo plastyczne, jak po myciu spię w warkoczu, to mam takie jak na zdjęciu, jak spię w rozpuszczonych a wcześniej delikatnie podsuszę suszarką (bardzo rzadko mi się zdarza) to mam prawie zupełnie prosteLuna1993 lubi tę wiadomość
#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
nick nieaktualnyRucola specjalnie dla Ciebie wrzucam na chwilkę moja cała familję, wszyscy mówią że Tosia to moja kopia, tylko kolorystycznie do emka
[]
Bibisia nigdy nie wiadomo, może macie gen recesywny odpowiedzialny za jasne oczy, tylko się nie uaktywnił w ostatnich pokoleniach
Jeżowa ale się cieszę !!! Szybko i sprawnie Wam to załatwili, teraz mamuśka wpadnie w szał urządzania nowego gniazdkaWiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2018, 15:28
Lusesita, Achia, reset, Yoselyn82, Bajkaaa, Rucola, lamka, Sanka, KateHawke, veritaserum, Nadzieja22, Patrycja20, Phnappy, Jeżowa, Anna Stesia, pilik, Aga9090, Amal, Lunaris lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyLuna piękne zdjęcie
a Tosia tutaj wygląda w sumie jak klon Was obojga
mine ma boską!
Fajnie wyglądacie
Ps. Kto za mnie wyjdzie z psem? Leniaaaa maaam.a dziś SR- ma być o kąpieli. Ale chyba zdrzemne się przed bo nie wytrzymam :pWiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2018, 14:22
-
malka wrote:Dziewczyny z Krakowa, jaka u Was pogoda? Bo jade na wycieczkę i nie wiem co ubrać
Edit: no i co Feli ubrać
U nas słonecznie i ciepło (ok. 22 stopni), lekki wiaterek. Ja jestem dziś w sukience z krótkim rękawem i rajstopach, ale ludzie chodzą różnie - od kurtek puchówek po szorty i koszulki na ramiączkach.
Na weekend zapowiadają 20 stopni (jutro i w sobotę) i 17 w niedzielę.
Dla Feli na pewno coś do przykrycia, jeśli w wózku albo jeśli w chuście to na coś na uszy (w wózku to pewnie chroni budka, ale w chuście bym jakąś czapeczkę/ opaskę założyła, bo zawiewa momentami tak odczuwalnie).
Ale pogoda ogólnie ładna. Co macie w planach? Co Wam ewentualnie polecić?
* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero. -
nick nieaktualny
-
Bobisia teoretycznie jest taka szansa ale skoro mówisz że w waszych rodzinach dużo osób ma ciemne oczy to rzeczywiście bardziej prawdopodobne są brązowe. Kolor oczu jest uwarunkowany genetycznie, brązowy kolor jest dominujący a niebieski recesywny, czyli ustępujący. Żeby mieć niebieskie oczy trzeba mieć dwie kopie recesywnego genu (być homozygotą recesywną) a do brązowych można być homozygotą dominującą (dwie kopie brązowych genów) lub heterozygotą (jeden gen brązowy a drugi niebieski). Więc jeśli akurat oboje bylibyście heterozygotami to jest 25% szansy na niebieskookie maleństwo
U nas jest tak że Emek i córka mają niebieskie a ja mam brązowe. I właśnie też się zastanawiałam czy jestem homo- czy heterozygotą. W mojej rodzinie obie babcie mają brązowe oczy a dziadkowie niebieskie, moi rodzice mają brązowe (ale tu wiadomo że są hetero bo od dziadków mogli dostać tylko niebieski gen). I mój brat ma niebieskie a ja teraz już wiem że jestem brązowooką heterozygotą i mamy 50% szans na niebieskookie dziecko.lamka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyLuna piękni jesteście
Jeżowa gratuluję modułu ! Będziecie mieć co robić w weekend
Minnie Ty to uwielbiasz kucharzyc widzę. Ja też to kocham. Mam w zamrażarce 20 obiadów na czas połogu
Co do wyglądu dziecka jestem też bardzo ciekawa jak to u nas będzie. Ja mam czarne włosy i ciemne oczy a mąż jasny blond i zielone oczy. Jedno jest chyba pewne. Obydwoje mamy krecone włosy więc chyba Ania tez będzie takie miałaLuna1993, Jeżowa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnySanka ale to skomplikowanie brzmi :p
Ja mam niebieskie, mąż też. Siostry mają zielone jedna, brązowe druga. Mama nawet nie wiem :p ojciec miał niebieskie o ile dobrze pamiętam w ogóle. A od męża to nie mam pojęcia. Czyli wszystko się może u nas zdarzyć?:pWiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2018, 14:34
-
Aga9090 wrote:Ja już po wizycie..
Szyjka bez zmian, łożysko dalej się nie podnosi... Mam infekcje dostałam tabletki dopochwowe, dupka i tardyferon...
Mały waży 543 gram i tyle się dowiedziałam. Dostałam zdjęcie ale nic nie widać
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/fda502877ea5.jpgAga9090 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyVeritaserum-moja siostra to blond z zielonymi oczami a jej mąż ciemniejsze włosy i ciemne oczy. Michał wyszedł im blondyn o ciemnych oczach :p
U nas dziadek ponoć miał kręćki na głowie a u nas najstarszą ma włosy proste jak drut, ja takie podatne nie wiadomo co,a młodsza bardziej kręcone. A rodzice mieli proste włosy. Śmiesznie to się układa wszystko))
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2018, 14:35
-
Luna pięknie
Tak się wahałam, ale wrzucę wam na chwilkę moje dziewczyny. Nie kopiujcie
Zdjęcie mi się podoba, choć jest w lozkowym nieladzie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2018, 19:23
Luna1993, lamka, summer86, Rucola, Nadzieja22, veritaserum, Patrycja20, Phnappy, StaraczkaNika, malka, Jeżowa, Karma88, Anna Stesia, pilik, Aga9090, Bajkaaa, Amal, olik321, Kaczorka, Lunaris lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDziękujemy za komplementy
:*
Sanka a jak to jest z zielonymi oczami? Ja mam brazowe (muszę mieć recesywny niebieski albo szary-mama ma) a emek ma zielone. Jego rodzice mają niebieskie. Tosia ma niebieskie. Czy nasze dziecko ma większą szanse na zielone czy niebieskie? Tak dla swojej ciekawości pytam, zawsze mnie to zastanawiało -
nick nieaktualnySanka uwielbiam genetykę, strasznie się jarałam w liceum jak omawialiśmy dziedziczenie
nawet ostatnio próbowałam wyjaśnić teściowej dlaczego nasz Dominik może mieć na 25% grupę A, podczas gdy ja mam AB a mąż B (teściowa 0, teść B, więc mąż jest heterozygotą B0), ale nie skumała. Kłóciła się ze mną, że mój emek przecież ma grupę B po ojcu, a nie żadne B0
Lusesita śliczne dziewczynkiWiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2018, 14:36
Luna1993, Sanka, Lusesita, JustynaG, Bocianiątko lubią tę wiadomość
-
Achia jeśli oboje macie niebieskie to dzidziuś też będzie miał niebieskie
ewentualnie zielone, bo generalnie z kolorem oczu nie jest to takie proste bo jednak odcieni jest wiele. Ale ogólna zasada co do podziału na ciemne i jasne jest taka jak opisałam
A Twoja mama musi mieć brązowe tylko jest tak jak ja heterozygotą bo skoro jesteś pewna że ojciec miał niebieskie to Twoja siostra już tylko po mamie musiała dostać brązowy genAchia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyHaha Lamka z grupą krwi jest u nas dokładnie tak samo, teściowa się upiera, że Tosia musi mieć albo po mnie albo po ojcu a to niemożliwe, bo ja Ab- a on 0- więc po nas mieć nie może
Lusesita prześliczne Twoje dziewczynkijuż się nie mogę doczekać aż moim zrobię wspólne zdjęcie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2018, 14:42
lamka, Lusesita lubią tę wiadomość
-
Lamka ja tak samo! Kocham wszelkie krzyżówki genetyczne
teraz się realizuję w nich podczas przewidywania jakiego koloru mogą wyjść kociaki z danego połączenia w hodowli mojej mamy. I jak tylko komuś próbuje to wytłumaczyć to nie są w stanie tego ogarnąć
Lunka u was jest identyczna sytuacja jak u nas50% szans na niebieskie i 50% na brązowe oczy. A co do zielonych to niestety nie wiem bo tu już dodatkowe geny wchodzą, właściwie jest to nie do przewidzenia
Luna1993 lubi tę wiadomość