X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 sierpnia 2018, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No widzisz, a biedne Tosia i Zuzia chyba podrzucone, skoro mają A- albo B- :-D
    Gorzej jak Cię teścióweczka oskarży o cudzołożnictwo z tej przyczyny <3

Luna1993, JustynaG lubią tę wiadomość

• Sanka Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2018, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas z grupą krwi sprawa prosta bo oboje mamy 0rh+ więc innej opcji nie ma ;)

16udrjjgntojuwbl.png
    7cs - szczęśliwy! 14dpo-202,3 16dpo-607,4
    25.11.2017 - 6tc [*]
    Córeczka - 08.2016
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2018, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lusesita śliczne córy, ale raczej do siebie nie podobne:) to teraz się przyznaj która do kogo

Lusesita lubi tę wiadomość

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 sierpnia 2018, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najlepsze jest to, że jeśli Dominik będzie miał B+ to na 50% mogę mówić, że grupę krwi ma "po mnie", bo jeśli będzie heterozygotą to de facto gen dominujący ( B ) ma po mnie, a po Przemku "tylko" recesywne 0 :-D

No chyba, że będzie homozygotą BB, to wtedy jest "po równo" :-D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2018, 14:48

• Lusesita Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2018, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola wrote:
    Lusesita śliczne córy, ale raczej do siebie nie podobne:) to teraz się przyznaj która do kogo

Starsza zawsze do męża była podobna, a teraz coraz częściej słyszę że do mnie... ale chyba tylko troszkę. Oczy ma jego, włosy po mnie :-D
    Młodsza oczy po mnie i chyba póki co bardziej do mnie podobna.

Rucola lubi tę wiadomość

f2wlbd3m7vs8avcj.png
    dxom8u698gwsp1q3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 sierpnia 2018, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja najbardziej lubię jak ktoś mnie pyta o grupę krwi, np w labo czy lekarz. Jak mówię Ab- to zawsze pada pytanie, czy wiem ile % ludzi taka ma :P

Kocham to forum za to, że możemy sobie pogadać nawet o genetyce <3

Idę się uczyć dopóki mam spokój w domu. A dziewczynki Lusesity mi się właśnie wydają podobne, może nie uderzająco ale jednak :)

• Lusesita Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2018, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam jakiś zjazd formy i czytając o genetyce, czuję sie, jakbym probowala tlumaczyc hebrajski.

f2wlbd3m7vs8avcj.png
    dxom8u698gwsp1q3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 sierpnia 2018, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lusesita według mnie też dziewczynki podobne do siebie, mają coś takiego wspólnego w wyrazie twarzy. :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 sierpnia 2018, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My z mężem jak rodzeństwo, niebieskie oczy, grupa krwi ta najpopularniejsza- A Rh+, włosy w sumie też podobne- ja ciemny blond, mąż rudawy ( ale nie taki chamski rudy lis)- bardziej ciemny blond w odcieniu mahoniu
    Czyli dziecko nie powinno być niespodzianką :p bruneta o ciemnej karnacji się nie spodziewamy :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 sierpnia 2018, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia ale może mieć dzidzia na 25% grupę 0+ jeśli jesteście heterozygotami. :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2018, 15:03

• Phnappy Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2018, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak pojawił się temat grup krwi to od razu podpytam - jest może któraś z was na bieżąco jeżeli chodzi o zastrzyk immunologiczny na konflikt? Podobno od tego roku jest refundowany, a bez to nawet widziałam, że 400zł kosztuje. Podobno Medicover/LuxMed nie wypisze refundowanej recepty.
    Ja dostałam rok temu po łyżeczkowaniu - ale gin powiedział, że podamy i tak po 28tygodniu.

Jestem na tyle wyjątkowa, że mam najmniej popularną grupę krwi AB- a mój ma 0+.

Co do oczu - ja mam mega dziwny kolor :) a w sumie mam kilkukolorowe oczy. Trochę zielone, trochę żółte, w dowodzie wpisałam szare bo w sumie nie wiedziałam co :D . A mój ma jasnobrązowe. :) Kiedyś znalazłam stronkę, gdzie wpisywało się kolory oczu nasze + dziadków i wychodziło prawdopodobieństwo.

ckai43r8zmly7il4.png

staramy się już ponad 2 lata :( - udało się!!
    aktualnie 2 cykl z CLO (pierwszy bez owu) - szczęśliwy podwójnie <3
    Maj 2017 - 13tc (8tc) poronienie zatrzymane :(
  • StaraczkaNika Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2018, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadrobiłam :)

Achia – widzisz jak Ci ciąża służy – nawet astma mniej doskwiera ;) Super!

Sanka – świetny ten Twój syneczek <3

Jeżowa – gratuluję dodatkowej przestrzeni życiowej. Ciekawe jak jeż zniesie przeprowadzkę. Mój kot przez 3 dni z kanapy nie wychodził, bidulek

Stokrotka - starsza Ci rośnie na piękną dziewczynę, a Dominika jest do zacałowania <3 Bardzo Ci się te córy udały :)

Ja też muszę nakupić takich opasek na główkę!

Lusesita, Jeżowa, Sanka lubią tę wiadomość

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 sierpnia 2018, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lamka wrote:
    Achia ale może mieć dzidzia na 25% grupę 0+ jeśli jesteście heterozygotami. :-)
    Ooo to nawet nie widziałam. Lekcje biologii były tak dawno :p a kiedy sprawdza się grupę krwi dziecku? To prawda że nie od razu po porodzie tylko jakiś czas później?

• Lusesita Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2018, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    StaraczkaNika wrote:
    Nadrobiłam :)

Achia – widzisz jak Ci ciąża służy – nawet astma mniej doskwiera ;) Super!

Sanka – świetny ten Twój syneczek <3

Jeżowa – gratuluję dodatkowej przestrzeni życiowej. Ciekawe jak jeż zniesie przeprowadzkę. Mój kot przez 3 dni z kanapy nie wychodził, bidulek

Stokrotka - starsza Ci rośnie na piękną dziewczynę, a Dominika jest do zacałowania <3 Bardzo Ci się te córy udały :)

Ja też muszę nakupić takich opasek na główkę!

Jak ślicznie mnie nazwałaś <3 ;-)

JuicyB lubi tę wiadomość

f2wlbd3m7vs8avcj.png
    dxom8u698gwsp1q3.png
  • malka Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2018, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reset dziękuję bardzo za wyczerpującą informację :D w planach mamy spacer po mieście. Jakieś lody i odwiedzic wujka. Dodatkowo emek chce zobaczyć miejsce na plener slubny, jakieś szklarnie za Krakowem czy coś takiego. Nawet dokładnie nie wiem ;)

Genetyka jest fajna jeśli chodzi o krzyżówki. Ale nauka na studiach o tych wszystkich chorobach jakoś mnie nie jarała. Badania eBayu zne też nie są najprostszą sorawą. Te metody są dość skomplikowane.

A najgorsze jest to, że mimo, że Fela już jest z nami to nadal nie wiadomo jaki bedzie mieć kolor oczu! Już się nie mogę doczekać aż się zacznie zmieniać. Ja mam ciemne oczy, a emek niebieskie, ale ja jestem na pewno heterozygotą bo mój tata miał jasne oczy. Więc będzie niespodzianka :)

5b09trd8ji0unw2g.png

34bwflw153i9m8vo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 sierpnia 2018, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Phnappy z tym zastrzykiem to jest jakieś nieporozumienie. Tak naprawdę jest teoretycznie refundowany ale z tego co czytałam i się orientowałam to bez problemu dostaniesz refundacje jeśli ciążę prowadzisz w orzychodni na NfZ. Inaczej jest ciężko.

Ja się na zastrzyk nie zdecydowałam po rozmowie z 2 niezależnymi lekarzami. I to nie ze względu na finanse. Mój ginekolog mówi że w 1 ciąży ryzyko konfliktu praktycznie zerowe, i tak dostanę zastrzyk po porodzie jeśli dziecko odziedziczy po ojcu antygen , że zastrzyk działa tak naprawdę u każdej kobiety indywidualnie przyjmuje się że od 6-10 tyg. Czy coś takiego. I że będziemy kontrolować co miesiąc przeciwciała. Póki co odpukac jest okej.
    Ja po prostu nie do końca rozumiem czemu to ma służyć na tym etapie ciąży. Chyba tylko dmuchanie na zimne ale może się nie znam ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 sierpnia 2018, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia wrote:
    Ooo to nawet nie widziałam. Lekcje biologii były tak dawno :p a kiedy sprawdza się grupę krwi dziecku? To prawda że nie od razu po porodzie tylko jakiś czas później?
    Achia napisz mi jeśli wiesz, jakie grupy krwi mają Twoi rodzice i i ewentualnie rodzice emka, to Ci powiem czy jest prawdopodobieństwo na dziecko z grupą 0 (ale się wkręciłam ;-)). Co do badania grupy tego niestety nie wiem.

Phnappy niestety nie mam wiedzy na ten temat, ale może rodzinny na nfz by Ci wypisał? Często da się u rodzinnego więcej ugrać niż w placówkach prywatnych.

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 sierpnia 2018, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia grupę krwi sprawdza się od razu. Właśnie po to żeby w przypadku kobiet z antygenem ujemnym wiedzieć czy podać immunoglobulinę czy nie ;)

• StaraczkaNika Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2018, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lusesita wrote:
    Jak ślicznie mnie nazwałaś <3 ;-)
    Haha, bo ja jestem wzrokowiec, za to imiona zawsze strasznie przekręcam ;P
    Zawsze mnie bolą zmiany awatarków!

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • malka Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2018, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    veritaserum wrote:
    Achia grupę krwi sprawdza się od razu. Właśnie po to żeby w przypadku kobiet z antygenem ujemnym wiedzieć czy podać immunoglobulinę czy nie ;)

Ale właśnie tylko u kobiet z antygenem Rh D ujemnym się sprawdza grupę u noworodków. Feli nie sprawdzali bo ja jestem A RhD+

Lusesita super dziewczyny :)

Luna Tosia śliczna.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2018, 15:19

5b09trd8ji0unw2g.png

34bwflw153i9m8vo.png
‹‹ 1673 1674 1675 1676 1677 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ