Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyNajlepsze jest to, że jeśli Dominik będzie miał B+ to na 50% mogę mówić, że grupę krwi ma "po mnie", bo jeśli będzie heterozygotą to de facto gen dominujący ( B ) ma po mnie, a po Przemku "tylko" recesywne 0
No chyba, że będzie homozygotą BB, to wtedy jest "po równo"Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2018, 14:48
-
Rucola wrote:Lusesita śliczne córy, ale raczej do siebie nie podobne:) to teraz się przyznaj która do kogo
Starsza zawsze do męża była podobna, a teraz coraz częściej słyszę że do mnie... ale chyba tylko troszkę. Oczy ma jego, włosy po mnie
Młodsza oczy po mnie i chyba póki co bardziej do mnie podobna.Rucola lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa najbardziej lubię jak ktoś mnie pyta o grupę krwi, np w labo czy lekarz. Jak mówię Ab- to zawsze pada pytanie, czy wiem ile % ludzi taka ma
Kocham to forum za to, że możemy sobie pogadać nawet o genetyce
Idę się uczyć dopóki mam spokój w domu. A dziewczynki Lusesity mi się właśnie wydają podobne, może nie uderzająco ale jednakLusesita lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMy z mężem jak rodzeństwo, niebieskie oczy, grupa krwi ta najpopularniejsza- A Rh+, włosy w sumie też podobne- ja ciemny blond, mąż rudawy ( ale nie taki chamski rudy lis)- bardziej ciemny blond w odcieniu mahoniu
Czyli dziecko nie powinno być niespodzianką :p bruneta o ciemnej karnacji się nie spodziewamy -
nick nieaktualny
-
Jak pojawił się temat grup krwi to od razu podpytam - jest może któraś z was na bieżąco jeżeli chodzi o zastrzyk immunologiczny na konflikt? Podobno od tego roku jest refundowany, a bez to nawet widziałam, że 400zł kosztuje. Podobno Medicover/LuxMed nie wypisze refundowanej recepty.
Ja dostałam rok temu po łyżeczkowaniu - ale gin powiedział, że podamy i tak po 28tygodniu.
Jestem na tyle wyjątkowa, że mam najmniej popularną grupę krwi AB- a mój ma 0+.
Co do oczu - ja mam mega dziwny kolora w sumie mam kilkukolorowe oczy. Trochę zielone, trochę żółte, w dowodzie wpisałam szare bo w sumie nie wiedziałam co
. A mój ma jasnobrązowe.
Kiedyś znalazłam stronkę, gdzie wpisywało się kolory oczu nasze + dziadków i wychodziło prawdopodobieństwo.
staramy się już ponad 2 lata- udało się!!
aktualnie 2 cykl z CLO (pierwszy bez owu) - szczęśliwy podwójnie
Maj 2017 - 13tc (8tc) poronienie zatrzymane -
Nadrobiłam
Achia – widzisz jak Ci ciąża służy – nawet astma mniej doskwieraSuper!
Sanka – świetny ten Twój syneczek
Jeżowa – gratuluję dodatkowej przestrzeni życiowej. Ciekawe jak jeż zniesie przeprowadzkę. Mój kot przez 3 dni z kanapy nie wychodził, bidulek
Stokrotka - starsza Ci rośnie na piękną dziewczynę, a Dominika jest do zacałowaniaBardzo Ci się te córy udały
Ja też muszę nakupić takich opasek na główkę!
Lusesita, Jeżowa, Sanka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnylamka wrote:Achia ale może mieć dzidzia na 25% grupę 0+ jeśli jesteście heterozygotami.
-
StaraczkaNika wrote:Nadrobiłam
Achia – widzisz jak Ci ciąża służy – nawet astma mniej doskwieraSuper!
Sanka – świetny ten Twój syneczek
Jeżowa – gratuluję dodatkowej przestrzeni życiowej. Ciekawe jak jeż zniesie przeprowadzkę. Mój kot przez 3 dni z kanapy nie wychodził, bidulek
Stokrotka - starsza Ci rośnie na piękną dziewczynę, a Dominika jest do zacałowaniaBardzo Ci się te córy udały
Ja też muszę nakupić takich opasek na główkę!
Jak ślicznie mnie nazwałaśJuicyB lubi tę wiadomość
-
Reset dziękuję bardzo za wyczerpującą informację
w planach mamy spacer po mieście. Jakieś lody i odwiedzic wujka. Dodatkowo emek chce zobaczyć miejsce na plener slubny, jakieś szklarnie za Krakowem czy coś takiego. Nawet dokładnie nie wiem
Genetyka jest fajna jeśli chodzi o krzyżówki. Ale nauka na studiach o tych wszystkich chorobach jakoś mnie nie jarała. Badania eBayu zne też nie są najprostszą sorawą. Te metody są dość skomplikowane.
A najgorsze jest to, że mimo, że Fela już jest z nami to nadal nie wiadomo jaki bedzie mieć kolor oczu! Już się nie mogę doczekać aż się zacznie zmieniać. Ja mam ciemne oczy, a emek niebieskie, ale ja jestem na pewno heterozygotą bo mój tata miał jasne oczy. Więc będzie niespodzianka
-
nick nieaktualnyPhnappy z tym zastrzykiem to jest jakieś nieporozumienie. Tak naprawdę jest teoretycznie refundowany ale z tego co czytałam i się orientowałam to bez problemu dostaniesz refundacje jeśli ciążę prowadzisz w orzychodni na NfZ. Inaczej jest ciężko.
Ja się na zastrzyk nie zdecydowałam po rozmowie z 2 niezależnymi lekarzami. I to nie ze względu na finanse. Mój ginekolog mówi że w 1 ciąży ryzyko konfliktu praktycznie zerowe, i tak dostanę zastrzyk po porodzie jeśli dziecko odziedziczy po ojcu antygen , że zastrzyk działa tak naprawdę u każdej kobiety indywidualnie przyjmuje się że od 6-10 tyg. Czy coś takiego. I że będziemy kontrolować co miesiąc przeciwciała. Póki co odpukac jest okej.
Ja po prostu nie do końca rozumiem czemu to ma służyć na tym etapie ciąży. Chyba tylko dmuchanie na zimne ale może się nie znam -
nick nieaktualnyAchia wrote:Ooo to nawet nie widziałam. Lekcje biologii były tak dawno :p a kiedy sprawdza się grupę krwi dziecku? To prawda że nie od razu po porodzie tylko jakiś czas później?
). Co do badania grupy tego niestety nie wiem.
Phnappy niestety nie mam wiedzy na ten temat, ale może rodzinny na nfz by Ci wypisał? Często da się u rodzinnego więcej ugrać niż w placówkach prywatnych. -
nick nieaktualny
-
Lusesita wrote:Jak ślicznie mnie nazwałaś
Zawsze mnie bolą zmiany awatarków!Lusesita lubi tę wiadomość
-
veritaserum wrote:Achia grupę krwi sprawdza się od razu. Właśnie po to żeby w przypadku kobiet z antygenem ujemnym wiedzieć czy podać immunoglobulinę czy nie
Ale właśnie tylko u kobiet z antygenem Rh D ujemnym się sprawdza grupę u noworodków. Feli nie sprawdzali bo ja jestem A RhD+
Lusesita super dziewczyny
Luna Tosia śliczna.Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2018, 15:19
Lusesita lubi tę wiadomość