X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • reset Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2018, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malka wrote:
    Reset dziękuję bardzo za wyczerpującą informację :D w planach mamy spacer po mieście. Jakieś lody i odwiedzic wujka. Dodatkowo emek chce zobaczyć miejsce na plener slubny, jakieś szklarnie za Krakowem czy coś takiego. Nawet dokładnie nie wiem ;)

Jak lody w centrum to polecam albo GoodLood, Si Gela, Bel Mondo albo Dionizetti. Za sprawą naszej Młodej zakochałam się ostatnio też w lodach tajskich.

lamka wrote:
    Resecik dzisiaj środa :-D

Szczęśliwi czasu nie liczą ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2018, 16:57

Rucola, lamka lubią tę wiadomość

relgmg7ymfbmxgyl.png

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 sierpnia 2018, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna no właśnie z tymi oczami to jest skomplikowana sprawa, bo genów odpowiedzialnych za ich kolor jest wiele.

Spadam na szkołę rodzenia, dzisiaj rola ojca przy porodzie. ;-)

StaraczkaNika, Achia, grofek, Emiilka lubią tę wiadomość

• Phnappy Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2018, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://dzidziusiowo.pl/kalkulatory/kolor-oczu

u nas takie prawdopodobieństwo:
    50% brązowe
    31% zielone
    19% niebieskie

:) :)

ckai43r8zmly7il4.png

staramy się już ponad 2 lata :( - udało się!!
    aktualnie 2 cykl z CLO (pierwszy bez owu) - szczęśliwy podwójnie <3
    Maj 2017 - 13tc (8tc) poronienie zatrzymane :(
  • JuicyB Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2018, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lamka wrote:

Spadam na szkołę rodzenia, dzisiaj rola ojca przy porodzie. ;-)

W dużym skrócie: "Rób co Ci każe żona/narzeczona/dziewczyna. Natychmiast." :)

pilik, summer86, Luna1993, lamka, StaraczkaNika, Rucola, Minie Black, KateHawke, olik321, Jeżowa, Aga9090, Emiilka lubią tę wiadomość

age.png
  • StaraczkaNika Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2018, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeju, pogubiłam się z tymi grupami :) U mnie nie ma co rozkminiać, bo mąż nawet nie zna swojej grupy (wiem! Wstyd! Ale on w ogóle w ciągu ostatnich 12 lat jak się znamy badał krew 1 raz i wtedy zapomniałam mu dopisać, żeby i grupę zrobił).
    Ja mam niebieskie oczy, mąż orzechowe, ale jego mama ma niebieskie, więc u nas może być i tak i siak. Za to włoski młoda powinna mieć ciemne po tacie, zamiast mojego mysiego. A przynajmniej taką mam nadzieję! Zresztą kiedyś wreszcie zafarbuję odrosta (którego hoduję od marca), więc tu i tak nikt się nie będzie doszukiwać podobieństw ;)

Mąż mi wniósł przewijaczek, rzuciłam na niego futerko (bo kupiłam u Juska sztuczne futerko - wspaniałe dla dziecka dla rozwoju sensorycznego... i jako tło do zdjęć :)

... no i taka sytuacja :/ d8ea7cbf48d5c00emed.jpg
    Wygląda to tak ładnie, że nie mam serca pogonić. No nic, niech oswaja się z nowymi sprzętami, bo to taki dzikus. Przynajmniej potem nie będzie szoku, że i dziecko i tyle nowych rzeczy w domu

summer86, Luna1993, lamka, pilik, Lusesita, Kaczorka, Nadzieja22, Patrycja20, Jeżowa, Achia, Phnappy, Kotowa, Lunaris, emi2016, Aga9090, Emiilka, Lena21 lubią tę wiadomość

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2018, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JuicyB wrote:
    W dużym skrócie: "Rób co Ci każe żona/narzeczona/dziewczyna. Natychmiast." :)

Hehe, święta prawda. Mój miał zakwasy od masowania mi krzyża.

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2018, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lamka przerażasz mnie!!!
    Emek wrócił z pracy i mówi, że musi się ogolić bo wygląda już jak Rumcajs. Na co ja że skoro on jest Rumcajs to mały jest Cypisek i włączyłam sobie bajkę o Rumcajsie i tam pierwsza podpowiedź "narodziny Cypiska". Od razu się zryczalam jak bóbr i obejrzałam :) Ah te hormony...

lamka, emi2016 lubią tę wiadomość

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • Lusesita Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2018, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika cudny koteł <3

StaraczkaNika lubi tę wiadomość

f2wlbd3m7vs8avcj.png
    dxom8u698gwsp1q3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 sierpnia 2018, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola dlaczego Cię przerażam? :-D

• Rucola Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2018, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lamka wrote:
    Rucola dlaczego Cię przerażam? :-D
    Swoją pasją do krzyżówek genetycznych :p

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 sierpnia 2018, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola wrote:
    Swoją pasją do krzyżówek genetycznych :p
    <3 <3 <3
    To jest po prostu na wskroś logiczne i to mnie jara :-D

Podobnie mnie jarało np. trawienie na biologii, pamiętam do tej pory np. laktoza jest rozkładana przez enzym laktazę do glukozy i galaktozy, sacharoza przez sacharazę do glukozy i fruktozy itp.
    Domyślam się, że może to się wydawać dziwne. :-D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2018, 17:44

Rucola, Bocianiątko lubią tę wiadomość

• JustynaG Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2018, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, szybkie pytanie (nadrobię Was później) - czego się spodziewać na pierwszej wizycie położnej? Jutro wpada do nas z samego rana...

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2018, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JustynaG wrote:
    Dziewczyny, szybkie pytanie (nadrobię Was później) - czego się spodziewać na pierwszej wizycie położnej? Jutro wpada do nas z samego rana...

Wypełniania stosu papierów - a w zasadzie podpisywania się na nich. U nas położna obejrzała małą, pokazała jak pępek pielęgnować, sprawdziła jak nam karmienie idzie, zobaczyła moją ranę po CC. Można było ją o wszystko zapytać. A na koniec mnie przytuliła, bo to była 3 doba po porodzie, miałam zjazd hormonalny i najzwyczajniej w świecie się popłakałam.. :p

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 sierpnia 2018, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laski... Jestem załamana.. Mąż miał wypadek. Rozwalił auto które było mu potrzebne do pracy. Jemu się nic nie stało ale auto... No trochę w serwisie napewno spędzi.. Więc będzie bez roboty jakiś czas.. A za naprawę też trzeba płacić.. I skąd ja wezmę na szpital jak to zostało ile. 2miesiace? Może mniej? Mam ochotę się spakować i wrócić do domu.. :(

• StaraczkaNika Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2018, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurczaki, Amal, ja to bym na Twoim miejscu wróciła do Pl chociaż na czas porodu i potem posiedziała chociaż kilka tygodni. Tu jednak będziesz mieć i opiekę w szpitalu i pomoc mamy.
    Faceci zawsze coś muszą odpierdzielić w najgorszym momencie!

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2018, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2018, 18:32

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 sierpnia 2018, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amal przecież Twój emek ma jeszcze inne auto czy nawet dwa? Czy z kimś innym myle, to niz nie będzie tak źle.

Justynka mi położna sprawdzała pępek małej, pokazywała jak kąpać, bo była późnym popołudniem, patrzyła czy na pewno nie mam pokarmu, sprawdzała moje szwy. Chyba tyle :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 sierpnia 2018, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie po porodzie położna była raz. Wypiła kawę, podziękowała i tyle!

Amal też mi się wydawało, że wspominałaś o conajmniej dwóch autach?
    Ale w takim wypadku czeka was chyba kredyt po prostu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2018, 18:34

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 sierpnia 2018, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna1993 wrote:
    Amal przecież Twój emek ma jeszcze inne auto czy nawet dwa? Czy z kimś innym myle, to niz nie będzie tak źle.

Justynka mi położna sprawdzała pępek małej, pokazywała jak kąpać, bo była późnym popołudniem, patrzyła czy na pewno nie mam pokarmu, sprawdzała moje szwy. Chyba tyle :)

tak, dwa... ale to drugie dopiero niedawno sprowadził, jakąs używke, i jest w serwisie na podnośniku i go robią, i jeszcze z minimum 2 tygodnie zejdzie... :/ a teraz i to auto musi isc na serwis...

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 sierpnia 2018, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To niech będzie odpowiedzialny i je sprzeda nawet w takim stanie jakim jest, choćby za grosze. Albo faktycznie kredyt :(

‹‹ 1675 1676 1677 1678 1679 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ