Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyPatrycja to zapraszam, zaraz odpalam jakiś horror, mam dużo popcornu i żelek
Ruchy czułam w 1 ciąży od ok 20 (?) Albo nawet trochę później, a teraz pierwsze nieśmiałe koło 18, ale później długo cisza byłaPatrycja20, Nadzieja22 lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny, nam na SR i na zajęciach z położną w przychodni cały czas powtarzali, żeby jechać na IP zarówno jak się nie czuje ruchów jak i w przypadku gdy aktywność jest zdecydowanie większa niż zwykle.
U nas dziś nawet fajny dzień. Fela się chyba naprawiłaale zobaczymy jutro czy to dzisiaj było tylko tak jednorazowo. Przerwy miała dłuższe między karmienia i spala dość sporo. Oby tak zostało. Tylko popołudniu chwilę marudziła i chciała widzieć na cycku, ale ponoć popołudniami tak może być.
A dzisiaj emek wpadł na genialny pomysł, że pojedzie do sklepu z Feląmiał kupic tylko dwie rzeczy, a małanbyła właśnie pojedzona. Zapakował ja do fotelika i pojechali. Zostałam na 15min sama w domu. Ale to jest dziwne uczucie! Wrócili, oboje zadowoleni
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2018, 20:20
Luna1993, Achia, summer86, JustynaG, pilik, Nadzieja22, olik321, Emiilka lubią tę wiadomość
-
Achia wrote:Luna przykro mi... może jeszcze uda się pogodzić i położyć do łóżka pogodzonymi?
u mnie Kokosek dał znać że lubi kakao i teraz po wyraźnych kopniakach sobie plumka :p
Nika to może jak młody będzie leniwy-a zdarza mu się- to zamiast na IP będe wpadać do Ciebie? nakupię żeli do usg w prezencie :pAle to taki normalny, ludzki żel, nid jakiś dla zwierzaczków (żeby nie było!). Jak tylko poczujesz potrzebę to zapraszam
Luna, no kurczaki, że też u Ciebie ostatnio zawsze coś! Tulimy!Achia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyStaraczkaNika wrote:Spokojnie, żelu do usg mam całą butlę od zaprzyjaźnionej pani weterynarz
Ale to taki normalny, ludzki żel, nid jakiś dla zwierzaczków (żeby nie było!). Jak tylko poczujesz potrzebę to zapraszam
Luna, no kurczaki, że też u Ciebie ostatnio zawsze coś! Tulimy!
ja to dobra żona jestem. zobaczyłam ze w superpharm promocja na gilette -30% i zamowilam mężowi żel do golenia i wkłady do maszynkiciekawe jak mi się odwdzięczy
-
Achia wrote:kolejny argument żeby w końcu usiąść za kółkiem
ja to dobra żona jestem. zobaczyłam ze w superpharm promocja na gilette -30% i zamowilam mężowi żel do golenia i wkłady do maszynkiciekawe jak mi się odwdzięczy
#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
Achia jak się nie odwdzięczy to sobie ogolisz nogi jego maszynką
Pati śliczny nowy avatarekPatrycja20, Rucola lubią tę wiadomość
-
Achia wrote:kolejny argument żeby w końcu usiąść za kółkiem
I nie będzie wymówy że on różową maszynką nie umie
-
nick nieaktualnyDominik chyba się przekręcił po prostu, bo pierwszy raz mnie kopie teraz tak wysoko. Ale teraz rusza się już jak zwykle i czuję się spokojnie.
Rucolka tak jak mówię, książki nie czytałam, więc pewnie nie powinnam się w ogóle wypowiadać.Tylko zapadła mi w pamięć od znajomej mamy niepochlebna opinię przede wszystkim odnośnie jej teorii, że nie można karmić na żądanie tylko w danych odstępach czasu i że w nocy nie można dziecku patrzeć w oczy ani do niego mówić tylko podnosić i odkładać. Coś tam jeszcze mówiła, ale nie pamiętam niestety.
-
lamka wrote:Dominik chyba się przekręcił po prostu, bo pierwszy raz mnie kopie teraz tak wysoko. Ale teraz rusza się już jak zwykle i czuję się spokojnie.
Rucolka tak jak mówię, książki nie czytałam, więc pewnie nie powinnam się w ogóle wypowiadać.Tylko zapadła mi w pamięć od znajomej mamy niepochlebna opinię przede wszystkim odnośnie jej teorii, że nie można karmić na żądanie tylko w danych odstępach czasu i że w nocy nie można dziecku patrzeć w oczy ani do niego mówić tylko podnosić i odkładać. Coś tam jeszcze mówiła, ale nie pamiętam niestety.
O tym nie-patrzeniu w oczy to nie ma ani słowa w książce ale o w miarę regularnych karmieniach to prawda jest sporo, z tym że te godziny karmienia dobiera się na podstawie obserwacji. Ale rozumiem, że dla niektórych Tracy ma zbyt sztywne reguły. A Domiś może fiknął główką w dół?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2018, 20:40
#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
Nadzieja, ja szmyranie czułam już w 14+ileś. Takie małe kopki od 18 tygodnia. A z mężem mamy tak, że mogę go zawołać i pokazać jak brzuch skacze, ale jak on położy łapę to cisza -ani drgnie. Dopiero raz go skopała w łapę
Nadzieja22 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnylamka wrote:Dominik chyba się przekręcił po prostu, bo pierwszy raz mnie kopie teraz tak wysoko. Ale teraz rusza się już jak zwykle i czuję się spokojnie.
ja też słyszałam niepochlebne opinie,ale nie czytałam więc ciężko mi się odnieść. coś było o tym żeby w nocy nie karmić w łóżku tylko wyjmować dziecko i karmić w osobnym pokoju? jakos tak. i jedna mama która ją czytała a dziecko ma już 1,5 roku puka się w czoło PO CO ONA TO ROBIŁA W TEN SPOSÓB?
ale ja geeralnie nie czytam żadnych poradnikow. może poczytam broszurki o laktacji. w razie pytań będzie pytanie na forum albo tel do przyjaciela.
mam nadzieję, że cały czas tu będziecie ! -
nick nieaktualnyTez właśnie wyszłam z założenia, że nie czytam żadnych poradników. Przeczytałam tylko "złe matki są najlepsze", bo to takie na moim poziomie.
A Domiś właśnie podejrzewam, że mógł fiknąć, dowiem się pewnie w poniedziałek bo mamy wizytę.Rucola lubi tę wiadomość
-
Ja pamiętam że czytałam T.Hogg przy Franiu ale nie pamiętam którą książkę, bardzo mi się podobała i zastosowałam sporo rzeczy ale F był na mm to też inaczej. Za to na pewno rewelacyjne porady ma Zawitkowski (seria "Mamo Tato co ty na to?" z płytami instruktażowymi są) oraz Dr Karp, który okiełznał moje dziecko i pozwolił mi się pogodzić z nową rolą oraz na spokojnie znieść etapy przejściowe u mojego syna ( "najszczęśliwsze dziecko/niemowlę w okolicy").
Rucola lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny