X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • Karma88 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2018, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tak mocno z doskoku, bo ze znajomymi sie widzielismy na placu zabaw i teraz jedziemy do nich z M na piwko.

Luna nasi bliscy czy znajomi ni hu hu nie zrozumieja takich problemow jesli sami ich niedawno nie mieli. Wiem to niestety ze swojego otoczenia. Olej ich. Przykre.
    Ja sie ciesze, ze M to wszystko rozumial w miare co sie dzialo co bylo nie tak.

Ogladalismy wozki, ale dostalam oczoplasu od natloku informacji i rodzajow i musze to przetrawic. :-)

Nikus o szyjke pytalas. O dziwo robilam wszystko to co wiekszosc z nas tutaj.
    Luteina dowcipna, duzo lezenia, siedzenia z laptopem na kanapie, troszke spacerow po dzialce, zero dzwigania i tyle.

Szczerze liczylam, ze szyjka bedzie chociaz taka sama a nie krotsza. A ona sie wydluzyla. Mamusiu jestem przeszczesliwa!!! Buzia mi sie sama cieszy, a Emi to nasza fighterka od poczatku.

Rucola lubi tę wiadomość

Emilka <3

gg649vvjtg0z1oj0.png

Od 09.2013:02.2014-5t6dc <3 07.2015-12tc <3
    MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2018, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lamka wrote:
    Kochane od 15min Dominik szaleje mi w brzuchu, dosłownie kopie kilkadziesiąt razy na minutę bardzo mocno. Czy mam się niepokoić? Najchętniej bym na ip pojechała, ale może panikuję.

i jak sytuacja? ja niestety nie wiem czy nadmierny ruch trzeba sprawdzić ale jak masz być spokojniejsza to może warto pojechac?

• summer86 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2018, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lamka, jesli Cię to niepokoi i rzeczywiście ta aktywność małego jest dużo większa niż zwykle, to dla spokoju podjedź na IP.

Chyba że pojadłas coś słodkiego lub kwaśnego i zdarza sie maluchowi na to reagować.

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2018, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lamka myślę że to zależy jak bardzo jest niespokojny i czy już mu się to zdarzało

• JustynaG Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2018, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Troszkę udało mi się nadrobić...

Mamunia , Trzeba było mówić wcześniej, że przyjmujesz zamówienia na porody ;)

Lunka , Odniosę się jeszcze do tych ludzi, co pytają o ciążę i tak naprawdę wkurzają Cię zamiast pomagać.
    Ludzie nie wiedzą jak się zachować. Myślą, że jak powiedzą, że "wszystko będzie dobrze" to wtedy okazują wsparcie. A tak naprawdę Ciebie to irytuje.
    No ale czego się spodziewać bo osobach dla których "ciąża to nie choroba" (też tak uważałam póki nie trafiłam na forum i nie zaszłam w ciążę).

A jeśli chodzi o sączące się wody. Normalnie spałam bez bielizny (zgodnie z zaleceniami mamyginekolog) i poczułam, że mam za mokro/ Idąc do toalety pociekało ze mnie. No i od tego momentu wkładka została zmoczona w zaledwie 15 minut.
    Oczywiście u każdego sączenie może wyglądać inaczej... ale jeśli nie ma tego za dużo to jeszcze chyba nie ma się czym martwić.

Ibishaka , nikt nie będzie Cię tu oceniał. Zresztą ciężko być po 4 miesiącach gotowym na kolejnego malucha. Tym samym mi przypomniałaś, że już za 6 tygodni będzie trzeba podjąć decyzję co dalej... Czy zabezpieczamy się czy jednak nie. Wiedziałam, że przyjdzie ten czas ale to już - zaraz.

Nika - już sobie wyobraziłam jak próbujesz płakać by testować piesia. <3 Sąsiedzi nie pytali gdzie schowałaś dzidziusia??

Karma Gratuluję dobrych wieści!

Siwulec , nie martw się kondycją. To, że teraz męczy Cię jakaś trasa nie oznacza, że tak będzie całą ciążę. U mnie na początku ciąży było trudniej z aktywnością niż pod koniec. Niespełna 2 tygodnie przed porodem zrobiłam 10km spacer :) a od wchodzenia po schodach miałam zadyszkę :P a na początku ciąży to brzuch mi ciągnęło po 3km spacerach.

Kaczorka , tak też zrobię :) No dziś ładnie śpi. Budzi się tylko na jedzenie. No i na tulaski bo brakuje jej co jakiś czas bliskości. eMek dziś oglądał serial z małą na rękach. I tak sobie podsypiała. Ale w łóżeczku nie chciała. Dopiero po jakimś czasie udało się ją odłożyć.

Achia Brawo dla mamy! Piękny prezencik!

Lamka Myślę, że nie masz co panikować. Ania też miała takie momenty w brzuchu, że szalała bez opamiętania.
    Ale jeśli bardzo się martwisz, że zdecydowanie odbiega to od normy to możesz podjechać na IP.

-Mamunia- lubi tę wiadomość

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2018, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lamka to chyba coś z pogodą - ja dla odmiany lezakuje z migrena, Klara pół. Dnia była ospala a teraz mi też niezła imprezę robi. Od godziny walczę z myślą Czy nie jechać na IP, ja umieram z bólu głowy, rzygam jak kot, a mała kopie aż mnie brzuch powoływanie, ciągle się spina...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2018, 18:58

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2018, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oskar z kolei rano się wiercił a teraz spokój.. moze zjem kolacje i zobaczę czy sie obudzi. bo to jeszcze za wczesnie żeby czuć dziecko cały czas chyba?

• Amy333 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2018, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widze ze kilka z nas o IP myśli...a u mnie dziewczyny tez lipa. Wczoraj mnie wypisali, a wieczorem mialam 38 gorączki. Cała noc nie spałam, kręciłam się, stękałam. W dzien temp 38,2, wziełam dwa Apapy koło 9ej rano. Temp spadła troche, ale teraz chyba znow nachodzi. Co byscie zrobili, jeszcze jedna dawka Apapu na noc? Prenalen? No i zastanawiam sie co jest grane, bo wypisali mnie z adnotacja, ze CRP z 78 na 8 spadło, terazpi antybiotykiem zakonczona, wszystko git. Skąd ta temp? Bo to chyba nie jest jakis typowy objaw na finiszu ciąży?zwiatun porodu? Mała się rusza, ale ja już nie wiem co robić:/

14 cs- suplementacja M- udało się w ostatnim dniu roku!
    2 cykl po sono HSG- polecam każdemu przeczyścić rurki;)
    3i49hdgeac44oma5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2018, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lamka, Amy - ustawka na kawę? na ktorej IP?

Amy333 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2018, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minie ja jednak na razie spasuje, Domin zdążył mnie już uspokoić.

Amy niby można bodajże do 4g paracetamolu na dobę, ale ja bym na Twoim miejscu pojechała, bo temperatura skąds się wzięła.

Minie a Ty nie masz bliżej do tego szpitala naprzeciwko domu? :-D

Amy333 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2018, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a swoją drogą jak często czujecie maluchy? ja np rano a potem długo długo nic, najczęściej dopiero wieczorem wraca mu aktywność.
    albo w nocy szaleje a potem jakoś w ciągu dnia i przez resztę też spokój.
    kiedy pojawia sie jakaś regularność i powinno się zacząć liczyć ruchy?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2018, 19:13

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2018, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też się wstrzymuje z IP, apap coś tam w końcu pomógł (rozumiem, że jeśli np 3 tabletki wylądowały w WC po ok 5 min od spożycia, to ta 4 nie jest przekroczeniem?)
    A do siebie mam rzeczywiście bliżej, ale po drodze do wroc może bym zdecydowała czy chce iść, czy nie chce? Ale kawy to bym się z wami chociaż napila

• StaraczkaNika Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2018, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia, u mnie raz balangowanie i to przez ok 3 h, a bywa że przez cały dzień-dwa prawie nic nie czuję - takie szmyranie, że bie jestem pewna czy to dziecko. W takie dni ratuje mnie detektor tętna. W każdym razie to ciągle tak bywa że czasem czuję ją kilka razy dziennie i mocno, a czasem prawie wcale. Nastawiam się że conajmniej do 30 tyg tak może być.

Mama Ci się trochę zrehabilitowała ;) Ale z drugiej strony to zaoszczędziłaś jej wymyślania i krążenia po sklepach - wygodnie tak kupić coś, o czym wiadomo z góry że się spodoba. Ehhh, ja wiem że moja mama coś kupi małej "pod choinkę" i nawet mnie nie spyta, bo sama przecież wie najlepiej co nam potrzebne (i nieważne, że jeśli coś ma być potrzebne, to ja już to będę mieć, a jeśli nie mam, tzn. że wcale nie jest potrzebne). Nielubię prezentów - niespodzianek!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2018, 19:46

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2018, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy a nie masz możliwości skonsultować tego z lekarzem rodzinnym jutro? Może coś zaradzi i obędzie się bez szpitala

Cudowna kolacja która przygotował emek skończyła się kłótnia, oglądam sama telewizję, świetnie :) może to ostatni wieczór we dwoje w my spędzamy go osobno.

Amy333 lubi tę wiadomość

• Lunaris Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2018, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry wieczór :)

Miło upłynął dzień i bardzo szybko! Za to jutro wątpliwa przyjemność picia słodkiego gluta :/ o ile z rana nie zdezerteruje :P

JuicyB już nigdy więcej nie pomyślę inaczej o Fasolkowej piosence " Ufoludki" niż z perspektywy zielonej kupy :D :D :D rewelacja! Uśmiałam się że hej :D

Ibishka powielę zdanie wszystkich w tej kwestii- to całkowicie zrozumiałe na tym etapie i chyba każda z nas była by przerażona perspektywą ciąży ledwo co po porodzie.

Flower gratulacje z udanego KP :) nie mogę uwierzyć jak patrzę na Twój suwak że to już minął miesiąc od porodu!

Bobisia śliczny słodziaczek na zdjeciu <3 dużo zdrówka dla Was.

Bajka mogę przybić z Tobą piątkę - też potrzebuję czasu dla siebie i ciężko mi się było pogodzić po urodzeniu dziecka że wszystko się pozmieniało. Całe szczęście 9albo i nie z perspektywy czasu) dziecko też się szybko zmienia. Później nabiera swojego rytmu i łatwiej wyrwać jakieś chwile dla siebie a my też przyzwyczajamy się do nowej roli i inaczej do tego podchodzimy. Będzie dobrze :) nie rób sobie wyrzutów <3

Reset jak tam było na urlopie? dobrze spędziliście czas? odpoczęłaś trochę? :)

Karma no mega długaśna szyjka :D brawo mamusiu! spisałaś się!

Wanienki co do wkładów to ja nie stosowałam ale używałam pieluszki za podpowiedzią Zawitkowskiego. Franek bardzo płakał w czasie kąpieli a jak włożyliśmy pieluszkę to jak za dotknięciem czarodziejskiej różdżki kąpiel stała się przyjemnością przed spaniem.

Amy ja bym na tym etapie i ze szpitalną historią zrobiła coś z tą gorączką- albo IP z rana albo do lekarza skonsultować. Lepiej nie ryzykować na końcówce. Tak jak piszesz- teoretycznie nie powinnaś jej mieć po takim leczeniu.

Luna noł :( coż się dzieje :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2018, 20:00

Amy333 lubi tę wiadomość

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2018, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna przykro mi... może jeszcze uda się pogodzić i położyć do łóżka pogodzonymi?

u mnie Kokosek dał znać że lubi kakao i teraz po wyraźnych kopniakach sobie plumka :p

Nika to może jak młody będzie leniwy-a zdarza mu się- to zamiast na IP będe wpadać do Ciebie? nakupię żeli do usg w prezencie :p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2018, 19:58

lamka, pilik lubią tę wiadomość

• Patrycja20 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2018, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna łącze się z Tobą ja swoje dziecię tez zawiozłam do mamy na noc i zamiast spędzić wieczór razem to mój emek poszedł sobie w piłkę pograć .... wkurza mnie to bo jak nie treningi to mecze i wszystko pod niego musi być ustawione :/

Olivierek 27.01.2015🥰❤
    201901205364.png
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2018, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia, chyba dopiero.po porodzie mozesz czuc malucha caly czas. Nawet w zaawansowanej ciazy czujesz co jakis czas. Maluch tez potrzebuje snu.

Achia lubi tę wiadomość

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2018, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lamka a co słyszałas o teoriach Tracy Hogg? co Cię tak bardzo zniechęciło? Napisz proszę, to istotne dla mnie ;)
    Ja jestem po ostatnich zajęciach w SR, dziś była pielęgnacja. Z całej grupy tylko my kupiliśmy wanienkę shnugle a babeczka dziś pokazywała techniki mycia w wanience zwykłej, shnugle i wiaderku i tak serio to Wam powiem, że jestem mega zadowolona z wyboru, zreszta babeczka też bez wątpliwości wskazywała na tą wanienkę, więc jeśli któraś z was jeszcze nie kupiła wanienki albo się waha, to bardzo polecam nasz wybór :) babeczka na SR klazała wystrzegać się wszelkiego rodzaju gąbek, zarówno do mycia jak i leżenia, chyba że używamy ich jednorazowo

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2018, 20:08

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • Nadzieja22 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2018, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie :)

Prawie cały dzień byłam poza domem, rano tylko troszkę zdążyłam Was poczytać. Byłam odebrać resztę wyników z usg genetycznego i jest super, czuję się na tyle uspokojona ryzykiem wad, że odpuszczę Nifty.

Karma cieszę się, że takie super wieści z wizyty :)

Luna, trochę Cię rozumiem, mnie za to większość nie rozumiała po co tyle takich drogich badań robiłam i teraz po co tyle leków biorę... Jakby 3 poronienia to nie był wystarczający powód, a leki z nudów łykam i rekreacyjnie przecież. Także już nic nikomu nie mówię, tylko tym których naprawdę to interesuje i mam spokój. A jak ktoś "życzliwy" pyta jak tam u mnie, to mówię, że wszystko ok i nie drążę tematu. Szkoda nerwów na takich ludzi i tyle.

Przykro mi, że u Was kłótnia. Coś ostatnio macie kiepski czas :(

Nie pamiętam co jeszcze chciałam napisać, przepraszam :)

Mam jeszcze do Was pytanie, generalnie teorię to ja znam, chodzi o to jak faktycznie jest :P

Kiedy poczułyście pierwsze ruchy, bąbelki itp?

Wiem, że to zależne od tego jak łożysko jest ułożone, kto jaką ma wrażliwość, ilość tłuszczyku na brzuchu itp.

JustynaG lubi tę wiadomość

HrQwp1.png
    21.06 hcg 14,3, 23.06 hcg 92,07, 25.06 hcg 307, 27.06 hcg 803
    ♡♡♡
    MTHFR 677 homo; niedoczynność tarczycy, ANA+++, NK 17%, kiepskie cytokiny
    W drodze do macierzyństwa od 05.2017
‹‹ 1661 1662 1663 1664 1665 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ