Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
Achia, to mój piesio ma bicie serca, szym i 3 kołysanki. Aktywuje się pod wpływem płaczu i potem wycisza. Tylko nie umiem tego przetestować - udawałam płacz dziecka, ale nie dał się nabrać
Może puszczę mu płacz z youtube!
Achia, pilik, Rucola, lamka, Jeżowa, JustynaG, Emiilka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyRożek mam jeszcze po Tosi, ona nie używała bo właśnie było bardzo gorąco. Ze względu na nasze alergie i astmę mamy nawet zimą uchylone okno chociaż w kuchni i nie grzeje mocno kaloryferami bo mamy z Tosia AZS. Więc chyba ten kocyk i rożek wystarcza
dziękuję!
-
Witajcie Dziewczyny. Od rana dobrze Wam tu idzie, ciężko nadrobić.
Flowwer ZAZDROŚĆ!!! jeszcze ani razu nie narzekałas na to, co dzieje się od poroduAlbo takie grzeczne dziecko, albo taka wyrozumiała Mama
Ibishka to na bank nie jest ciąża, u Melevis było podobnie, tym bardziej ze bierzesz tabletki i karmisz, możesz zrobić betę, ale będzie nagatywna, zobaczysz.
Mi osobiście złosci już przeszły, postanowiłam nie odbierać telefonów. Do mamy zadzwonię jutro pod jakimś byle pretekstem i wyczuję sytuację, ale nie dam się dręczyc pytaniami. Nie zepsuje mi to końcówki ciąży, tym bardziej, ze dziś męcza mnie dolegliwości fizyczne. Ledwo chodzę, bo mam straszne kłucie w lewej pachwinie i prawym biodrze. Lepiej już pewnie nie będzie do porodu, oby tylko dało się spać, bo przyleżeniu też nie jest kolorowo. Ale dośc narzekań.
Z pozytywów byłam dziś na badaniach, wyniki bez większych odchylen, hemoglobina 14,3Ponadto odebrałam zestaw do pobierania krwi pępowinowej i poczułam automatycznie w środku - teraz już mogę rodzić
Co prawda na jutro i pojutrze jestem umówiona z koleżankami, na piątek też mam plany, ale z radością dam pierwszeńswto Lewkowi. Kupiłam też emkowi ubranie jednorazowe na porodówke (takie są u nas wymogi) no i dziś idziemy ostatni raz na zajęcia ze szkoły rodzenia. Czuję, ze to powoli koniec...
pilik, Achia, KateHawke, lamka, Jeżowa, Phnappy, Emiilka lubią tę wiadomość
#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
Co do drzemek w ciągu dnia Tracy Hogg sugeruje zacienienie pokoju, nie mam na mysli zasłon nie przepuszczających światła, ale należy dziecku strworzyć klimat do spania. Autorka tłumaczy to w ten sposób, że sami chcialibyśmy mieć przyjazne warunki do spania w dzień, więc stwórzmy takie dziecku. To samo tyczy się hałasu czy dźwięku tv. Autorka nie mówi że musi być bardzo cicho, ale tak cicho, jak my byśmy chcieli mieć. Wszystkie swoje rady opiera na zasadzie szacunku do dziecka.
Ogólnie kobieta pieknie pisze o dzieciach, widać, ze bardzo je kocha i bardzo liczy się z ich potrzebami. Zarzuca rodzicom, ze nie próbują wsłuchiwać się w potrzeby dziecka, tylko zawsze wiedzą najlepiej. Według mnie to są bardziej zarzuty do babć, ale autorka jest bezwzględna
Wiecie, dla mnie to tylko teoria, ale przekonuje mnie jej podejście i będe próbowała je wprowadzać przy wychowywaniu mojego dziecka. jedną książkę mam pożyczoną, drugą własną zakupiłam i oboje z emkiem czytamy i co najważniejsze zgadzamy się co do planowanych metod wychowawczych#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
nick nieaktualnyPrzywołana ,witam
.Czytam was codziennie,aczkolwiek nie mam polotu do udzielania się.Obecnie latam po mieście by załatwić zasiłek chorobowy,bo ciężko to idzie szefowej.Mam zaległe 3 zwolnienia.Dziś jak wróciłam z miasta to ledwo się teraz ruszam.Ciągnie w kroczu,brzuch się spina.Zdarzają mi się pojedyńcze skurcze,że aż dech zapiera,ściska nie tylko macicę ale i płuca.A tak to ok.
-
Lunka kocyk bawełniany możesz wykorzystać jako otulacz, sa specjalne metody dzięki którym robisz z dziecka tortilkę
Ja mam 2 tuliki i jeden jakiś inny plus 2 elastyczne bawełniane kocyki i jeden stosunkowo cienki rożek, taki lekki letni. Co do okien to my w zimie mamy aktywne wszystkie wywietrzniki przy oknach, mamy taki bajer ale co do grzania, to na pewno podkręcimy na jakieś 22 stopnie zimą, bo standardowo mieliśmy koło 20tu
Synek 💚 31.08.2018r.
nick nieaktualnyRucola kochana to nie koniec a dopiero początek dla Waszej cudownej rodziny i Waszej miłości do Lewka. Oczywiście wiem co masz na myśli, też mi smutno że niedługo koniec ciąży.
Nie wiem czy ten kocyk całoroczny się nada do otulania, wydaje mi sie za gruby. Muszę się zagłębić w temat i poczytaćAchia, Rucola lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Lunka te z lullalove są zbyt grube, to musi być taki cieniutki bawełniany kocyk.
Dziewczyny ja wiem, ze to poczatek, ale etap, kiedy mam Małego tylko dla siebie się kończyuwielbiam go czuć, nie rozstawać się z nim a teraz już wszystko będzie inaczej
Synek 💚 31.08.2018r.
nick nieaktualny
-
Dziewczyny stosujące heparynę w ciąży. Ja mam dawkę 0,4 i jestem na Neoparin + acard 75.
Przepisane ze względu na 2 poronienia, mutacje MTHFR (obie), PAI-1 homo, obniżone białko S i negatywny wywiad rodzinny (zakrzepica po stronie mamy).
Dawkę taką dała mi hematolog i potwierdził lekarz prowadzący. Teraz recepty dostaję od swojego ginekologa co wizytę. Hematolog kazała mi się zgłosić po jakiś 3 m-cach (byłam w lux medzie) no i nie mam teraz żadnych dostępnych terminów. Gin nie zlecił mi żadnych dodatkowych badań w ciąży. Czy Wy badacie cokolwiek, żeby miec pewnosć, że dawka heparyny jest wciąż wystarczająca?
Ja dzisiaj na własną rękę robiąc morfologię i mocz dołączyłam sobie APTT, Fibrynogen i Białko S. Na wyniki białka muszę poczekać do 5 dni.
APTT mam 28 (norma 25-40)
Fibrynogen 7,23 (norma 2,0-4,5)
Jutro mam wizytę u gina i się go podpytam. A jak to jest u Was?
Wiem, że Nika ma zwiększoną dawkę, ale czytałam gdzieś, że APTT jest wskaźniiem który nie służy do monitorowania leczenia heparyną drobnocząsteczkową tylko niefrakcjonowaną... Jestem w kropce
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2018, 15:10
Synek 2016 💚
Córka 2018 💖
Synek 2021 💚 -
nick nieaktualnykuźwa, wlasnie prawie rozjechal mojego psa i mnie rower. idziey sobie z Bajlą taką mini leśną drogą jakby. i bajla sobie wącha to tu to tam a nagle rower prawie w nią wjechał. oczywiscie babka słuchawki na uszach i dzwonka też nie uzyla-a była za moimi plecami.a ja oczu z tyłu głowy nie mam
jechała też nie najwolniej. potem kolejne 2 rowery jadą i też -po co dzwonić.a obok jezdnia więc teoretycznie powinni jechać ulicą. teoretycznie bo nie jechali chodnikiem a nieutrwardzoną ziemią :p
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2018, 15:16
-
Agulineczka, ja nie pomogę niestety.
Achia nic nie poradzisz, współczuję stresu. teoretycznie nic nie mozesz zrobić w tej sprawie, najwazniejsze, ze ostatecznie nic Wam się nie stało.
W koleżankę w 36tc weszła babka, zagapiła się i z całym impetem weszła w wystający brzuch koleżanki, która stała przed przejściem. Tyle stresu coś ojadła koleżanka to jej, bo oczywiscie IP i 3dniowa obserwacja...#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
nick nieaktualnyludzie chyba myślą że są ze stali. do nas jak się wjeżdza na osiedle dziś tez, babka zapierd** autem-a już droga,osiedle, parking pod chmurką, ze spokojem by nas potrąciła ale ja tu akurat uważam, więc obyło się bez stresu. patrzę a ta zamiast patrzeć się na wprost gapi się sobie na paznokcie. noż kurde. zero uwazności i mózgu chyba
-
agulineczka wrote:Dziewczyny stosujące heparynę w ciąży. Ja mam dawkę 0,4 i jestem na Neoparin + acard 75.
Przepisane ze względu na 2 poronienia, mutacje MTHFR (obie), PAI-1 homo, obniżone białko S i negatywny wywiad rodzinny (zakrzepica po stronie mamy).
Dawkę taką dała mi hematolog i potwierdził lekarz prowadzący. Teraz recepty dostaję od swojego ginekologa co wizytę. Hematolog kazała mi się zgłosić po jakiś 3 m-cach (byłam w lux medzie) no i nie mam teraz żadnych dostępnych terminów. Gin nie zlecił mi żadnych dodatkowych badań w ciąży. Czy Wy badacie cokolwiek, żeby miec pewnosć, że dawka heparyny jest wciąż wystarczająca?
Ja dzisiaj na własną rękę robiąc morfologię i mocz dołączyłam sobie APTT, Fibrynogen i Białko S. Na wyniki białka muszę poczekać do 5 dni.
APTT mam 28 (norma 25-40)
Fibrynogen 7,23 (norma 2,0-4,5)
Jutro mam wizytę u gina i się go podpytam. A jak to jest u Was?
Wiem, że Nika ma zwiększoną dawkę, ale czytałam gdzieś, że APTT jest wskaźniiem który nie służy do monitorowania leczenia heparyną drobnocząsteczkową tylko niefrakcjonowaną... Jestem w kropceWiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2018, 15:41
-
Jestesmy po. Jest ok. Mala pieknie rosnie. A szyjka przez 2 tygodnie UWAGA wydluzyla sie z 2,9 na 4,0cm!!!!! Az W byl w szoku.
Luna1993, Aga9090, Achia, agulineczka, Rucola, StaraczkaNika, summer86, pilik, Patrycja20, KateHawke, Kaczorka, Lena21, Yoselyn82, lamka, malka, Phnappy, Lusesita, Minie Black, Bajkaaa, Nadzieja22, JustynaG, Bocianiątko, Flowwer, Angelika83, Lunaris, olik321, Emiilka, Sanka lubią tę wiadomość
Emilka
Od 09.2013:02.2014-5t6dc07.2015-12tc
MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia -
nick nieaktualnyAchia jedyna rada to uważać bardzo i mieć oczy dookoła głowy zawsze... ludzie są bezmyślni, głupi po prostu. Pamiętasz moja sytuację na przejściu dla pieszych w Łodzi? Facet jechał na czerwonym z 80 km/h i gdyby emek mnie nie pociągnął do siebie to już by mogło mnie i małej tu nie być. Ale co się zrobi... nie nauczysz ludzi myśleć i mieć na względzie zdrowie i życie innych
Karma brawo dla Emilki, dzielnej mamusi i długaśnej szyjkiWiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2018, 15:50
-
nick nieaktualnyKARMA-EXTRA! grzeczne te nasze szyjki są, oby tak dalej!
Luna- wiem niestety... moja kolezanka została potracąna właśnie na pasach, na zielonym swietle. facet skręcał- nie wiem czy miał strzałke czy w ogóle na czerwonym ale że były pasy i światła jeszcze(!) i nie zauwzyc? nie wiem co sobie myślał. na szczęście nic powaznego jej się nie stało.