X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • ibishka Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2018, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny. Poleciałam do apteki zrobiłam dwa testy. Jeden negatywny drugi z bladziochem. Rano powtórzę i jak coś to pójdę na bete..

Mam nadzieję że to tylko zawirowania hormonalne.
    Któraś pytała, tabletki brałam normalnie. Raz tylko zapomnialam i potem w 'miarę' uważałam do tygodnia

qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2018, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna - Nika ma rację. Ja kupowałam w Gemini co prawda.ale ogólnie ciężko je dostać w aptekach.jak już to właśnie takie sklepy.albo kwiaciarnie. Co do stosowania- nie przykładaj do majtek ani wkładek
    Chyba że chcesz wywołać panikę jak ja :p najlepiej zebrać czystym paluszkiem wydzielinę i przyłożyć na papierek. Prawda Nika?:)

Karma- kciuki za szyjkę!

Jestem dumna z siebie. Pierwszy raz od dawna poszłam na małe zakupy sama,a nie wysłałam męża :) i spojenie nie boli po wczorajszym maratonie. Czuję się jakbym wróciła do żywych :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2018, 11:01

Karma88, StaraczkaNika, JustynaG, Lunaris, Emiilka lubią tę wiadomość

• malka Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2018, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, dzięki za rady odnośnie usypiania. Dziisaj już chyba jest trochę lepiej. Mała pojadła i teraz śpi. Ale oczywiście w chuście bo w łóżeczku przysypiała i jak tylko odchodziłam to był płacz.

Ponoć nie powinno się zaciemniać pokoju w dzień do spania malucha, żeby nie zaburzać rytmu dobowego, który tak na prawdę dopiero się ustala. Maluszek powinien w dzień mieć jasno i nie tak super cicho jak w nocy. Taką teorię słyszalam/czytałam gdzies ;)

Summer może to właśnie jest drugi skok. Nie wiem. Ostatnio też chyba miałam mały kryzys laktacyjny, a to często idzie w parze. Mam nadzieję, że szybko unormuje.

Lena u nas w nocy ze spaniem też nie jest źle. Fela zasypiania 21 i spi do 0:30, później jeszcze 3h, a później już różnie, ale zwykle około 1,5h. Także jestem w miarę wyspana.

AnnaStesia, mam nadzieję, że szybko zaczniecie spać normalnie ;) bo to się wykończyć można co godzinę :/ współczuję!

Karma kciuki za wizytę i szyjkę.

Ibishka, tylko spokojnie! Po ciąży mogą być różne zaburzenia hormonalne, wiele hormonów ma podobną budowę do hcg, może coś interferuje przy robieniu testu. Najlepiej leć do labu na hcg. Ale trzymam kciuki, żeby to był fałszywy alarm. Bardzo dobrze Cię rozumiem, też nie wyobrażam siebie teraz kolejnej ciąży, mimo, że w przyszłości bym chciała jeszcze jedno dziecko.

Anna Stesia lubi tę wiadomość

5b09trd8ji0unw2g.png

34bwflw153i9m8vo.png
  • StaraczkaNika Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2018, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia wrote:
    Luna - Nika ma rację. Ja kupowałam w Gemini co prawda.ale ogólnie ciężko je dostać w aptekach.jak już to właśnie takie sklepy.albo kwiaciarnie. Co do stosowania- nie przykładaj do majtek ani wkładek
    Chyba że chcesz wywołać panikę jak ja :p najlepiej zebrać czystym paluszkiem wydzielinę i przyłożyć na papierek. Prawda,
    Nika?:)
    <3 moja szkoła!
    Ja zazwyczaj robię to po aplikacji luteiny - skoro juz i tak tam grzebałam ;P

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • pilik Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2018, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A Jezowa - tez sobie nie wyobrażałam wstawania do dziecka i pół ciąży byłam tym przerażona. Nie jest lekko, ale jakoś zyje ;). A o ciąży też zapominałam...! Cieszę się że nie tylko ja taka wyrodna matka :D

Jeżowa lubi tę wiadomość

ds022el.png

u4uGp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2018, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunaris jestem i czytam ale nie piszę, bo psychicznie wysiadam i nic sensownego nie mam do powiedzenia... :/

To prawda, że w dzień maluch ma spać bez zasłaniania okien, dzień to dzień, noc to noc.
    A i niespecjalnie zwazalam na to czy aby za głośno nie jest. Efekt taki, że moich dzieci bomba atomowa by w nocy nie obudziła, a podczas drzemki w dzień eMek mógł wiertarka wiercic, odkurzac itp, a oni i tak spali.

Kciuki za wizyty

StaraczkaNika, malka, Bajkaaa, Lunaris lubią tę wiadomość

Wysłany: 28 sierpnia 2018, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nenusia, lubię oczywiście za Twoje praktyczne rady a nie za marne samopoczucie. Na to drugie polecam:
    - zaproszenie do domu sprzątającej pani - jak jest czysto to od razu przyjemniej i nie ma sie takich wyrzutów "ale syf, a ja leżę". Zamiast tego jest "jak pięknie, można leżeć";
    - włączenie sobie wciągającego serialu;
    - zaproszenie kumpelek z bezalkoholowym winkiem;

A Twoje dziecki same chodzą do szkoły, czy są wożone? Już ostatni tydzień wakacji!

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2018, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika gdzie Ty kupujesz bezalkoholowe wino? Ja jakoś na tym moim odludziu nie znalazłam :p

Apropo szumisia- szukałam czegoś innego a znalazłam to- ośmiornica z odgłosami prenatalnymi :)
    https://www.smyk.com/catalog/product/view/id/205403/?gclid=CjwKCAjw5ZPcBRBkEiwA-avvkxa_-X2iarKuM7RNCM6IDP0NdA6_G__E6NDLceBEtT-8-FG6ao5znhoCcrcQAvD_BwE

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2018, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika z porządkiem to nie ma zbytnio problemu, bo dzieci i eMek ogarniaja, tylko wkurza mnie teściowa :/

Wiktor do szkoły będzie chodził sam, ma 30 metrów do niej :D póki co to o 10 rano wychodzi z kolegami i przychodzi tylko zjeść.
    Dziewczynki ten tydzień w domu, a od poniedziałku znowu do przedszkola, tu też problemu nie będzie, bo blisko to ich eMek lub teściowa zaprowadzi.

Póki co moje zajęcia wyglądają tak: gry planszowe z dziewczynkami lub układanie z nimi puzzli.

Bajkaaa, Lunaris lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2018, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny, emek będzie szukał, ale pewnie to nie wody skoro były w normie na usg. Nawet ładnie po środku normy. Jak będzie tego więcej to pojadę na ip bez kombinowania.

Aga a kiedy masz kontrolę? Ja na Twoim miejscu już bym teściowa zamordowała, jakbym miała z nią tyle czasu przebywać :D może jakaś dobra książka by Ci poprawiła nastrój?

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2018, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna jutro mam wizytę ale wiele się nie spodziewam.
    Teściowa ma focha na mnie i nie gadamy z sobą.

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2018, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga czyli uczenie dzieci samodzielności procentuje! super :)
    przykro mi że teściowa wkurza,ale przynajmniej pomaga- bo mam nadzieję że pomaga a nie tylko wkurza?
    co do książek- też muszę chyba sobie jakąś kupić,ale jakoś zaden tytuł nie wpadł mi w oko póki co :P w ogóle jakoś trudniej mi sie skoncetrować w ciązy-:p

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2018, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aicha teściowa tylko gotuje i nic więcej, więc w sumie nawet nie jest potrzebna...

Co do książek, u mnie chyba nie ma możliwości aby się skupić na czytaniu, bo młode to takie gaduły, że hej :) a jak już idą spać to włączam sobie jakiś film i idę też spać

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2018, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ibishka są testy które pokazują bladziochy nawet jak bety nie ma, mnie tak facelle oszukało. A jeśli nie to myślę, że to tak jak u Melevis jakieś zawirowanie hormonalne jak piszesz

Achia jestem wielką fanką S.Kinga także polecam :)

• Bobisia Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2018, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna ty to się masz . Jak nie urok to sraczka . Ulubione powiedzenie mojego M.
    U mnie było podobnie. Moja kuzynka mówiła do mnie ze to normalne brzuch w ciąży boli. Z takimi tekstami kiedy ja wiedziałam że taki bol nie jest normalny. Zero współczucia. Zostałam okrzyknięty panikara.

Dziewczyny ja ma temat karmienia nie wiem nic. Podziwiam was z każdyM dniem coraz bardziej.

Ja dzisiaj po połówkowych. Wszystko dobrze. Tylko nie mógł do końca ocenić serduszka bo mały nie chciał się obrócić. A po za tym wszystko w normie. Waży 370 g. I wygląda tak https://naforum.zapodaj.net/thumbs/3826c3161755.jpg

Mana twierdzi ze podobny do mnie . Czy to możliwe ze będzie juz podobny do kogoś? :)

Achia, Luna1993, Bajkaaa, Anna Stesia, malka, Patrycja20, Lusesita, KateHawke, lamka, Jeżowa, Nadzieja22, Angelika83, Lunaris, Emiilka lubią tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]nzjddqk300ej2dix.png[/link]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2018, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi mówią że podobny do mnie po tym USG 3D :p zobaczymy po porodzie ;)

Wysłany: 28 sierpnia 2018, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia wrote:
    Nika gdzie Ty kupujesz bezalkoholowe wino? Ja jakoś na tym moim odludziu nie znalazłam :p

Apropo szumisia- szukałam czegoś innego a znalazłam to- ośmiornica z odgłosami prenatalnymi :)
    https://www.smyk.com/catalog/product/view/id/205403/?gclid=CjwKCAjw5ZPcBRBkEiwA-avvkxa_-X2iarKuM7RNCM6IDP0NdA6_G__E6NDLceBEtT-8-FG6ao5znhoCcrcQAvD_BwE
    Mąż ma pod pracą Piotra i Pawła i tam to kupuje. Nazywa się to Vintense i ujdzie jako substytut alkoholu ;)

A co to są odgłosy prenatalne?

Ja mam dla młodej pieska Zazu - to taki brytolski odpowiednik szumisia. Mają jeszcze owcę i osiołka

[*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2018, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pytanie do mam- otulacz muślinowy, przydaje się? Mam dla małej rożek i kocyk całoroczny bambusowy z Lullalove . Te otulacze wyglądają jak duże tetra 100x100. Czy lepszy tulik? Chociaż jak mam rożek to po co tulik? Tysiąc pytań, brak odpowiedzi :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2018, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    StaraczkaNika wrote:
    Mąż ma pod pracą Piotra i Pawła i tam to kupuje. Nazywa się to Vintense i ujdzie jako substytut alkoholu ;)

A co to są odgłosy prenatalne?

Ja mam dla młodej pieska Zazu - to taki brytolski odpowiednik szumisia. Mają jeszcze owcę i osiołka
    np Bicie serca mamy czy szum wód płodowych. ale ta ośmiornica to takie średnie ma opinie :P

Luna1993 wrote:
    Pytanie do mam- otulacz muślinowy, przydaje się? Mam dla małej rożek i kocyk całoroczny bambusowy z Lullalove . Te otulacze wyglądają jak duże tetra 100x100. Czy lepszy tulik? Chociaż jak mam rożek to po co tulik? Tysiąc pytań, brak odpowiedzi :D
    zawsze można kupic u mamyginekolog z podobno doskonałej bawełny ;)

https://mamaginekolog.pl/produkt/otulacz-100x100-cm/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2018, 13:51

Luna1993 lubi tę wiadomość

• pilik Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2018, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna1993 wrote:
    U nas otulacz się super sprawdził bo było gorące lato. Na jesień/zimę bym nie brała chyba że macie bardzo ciepło w mieszkaniu.
    Co do rożka i tulika. Tulik otula dużo ciaśniej, nie może się z niego dziecko odkopać no i jest cieńszy sporo

Luna1993, Rucola lubią tę wiadomość

ds022el.png

u4uGp2.png
‹‹ 1658 1659 1660 1661 1662 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również: