Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziękuję dziewczyny. Poleciałam do apteki zrobiłam dwa testy. Jeden negatywny drugi z bladziochem. Rano powtórzę i jak coś to pójdę na bete..
Mam nadzieję że to tylko zawirowania hormonalne.
Któraś pytała, tabletki brałam normalnie. Raz tylko zapomnialam i potem w 'miarę' uważałam do tygodnia -
nick nieaktualnyLuna - Nika ma rację. Ja kupowałam w Gemini co prawda.ale ogólnie ciężko je dostać w aptekach.jak już to właśnie takie sklepy.albo kwiaciarnie. Co do stosowania- nie przykładaj do majtek ani wkładek
Chyba że chcesz wywołać panikę jak ja :p najlepiej zebrać czystym paluszkiem wydzielinę i przyłożyć na papierek. Prawda Nika?
Karma- kciuki za szyjkę!
Jestem dumna z siebie. Pierwszy raz od dawna poszłam na małe zakupy sama,a nie wysłałam mężai spojenie nie boli po wczorajszym maratonie. Czuję się jakbym wróciła do żywych
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2018, 11:01
Karma88, StaraczkaNika, JustynaG, Lunaris, Emiilka lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny, dzięki za rady odnośnie usypiania. Dziisaj już chyba jest trochę lepiej. Mała pojadła i teraz śpi. Ale oczywiście w chuście bo w łóżeczku przysypiała i jak tylko odchodziłam to był płacz.
Ponoć nie powinno się zaciemniać pokoju w dzień do spania malucha, żeby nie zaburzać rytmu dobowego, który tak na prawdę dopiero się ustala. Maluszek powinien w dzień mieć jasno i nie tak super cicho jak w nocy. Taką teorię słyszalam/czytałam gdzies
Summer może to właśnie jest drugi skok. Nie wiem. Ostatnio też chyba miałam mały kryzys laktacyjny, a to często idzie w parze. Mam nadzieję, że szybko unormuje.
Lena u nas w nocy ze spaniem też nie jest źle. Fela zasypiania 21 i spi do 0:30, później jeszcze 3h, a później już różnie, ale zwykle około 1,5h. Także jestem w miarę wyspana.
AnnaStesia, mam nadzieję, że szybko zaczniecie spać normalniebo to się wykończyć można co godzinę
współczuję!
Karma kciuki za wizytę i szyjkę.
Ibishka, tylko spokojnie! Po ciąży mogą być różne zaburzenia hormonalne, wiele hormonów ma podobną budowę do hcg, może coś interferuje przy robieniu testu. Najlepiej leć do labu na hcg. Ale trzymam kciuki, żeby to był fałszywy alarm. Bardzo dobrze Cię rozumiem, też nie wyobrażam siebie teraz kolejnej ciąży, mimo, że w przyszłości bym chciała jeszcze jedno dziecko.Anna Stesia lubi tę wiadomość
-
Achia wrote:Luna - Nika ma rację. Ja kupowałam w Gemini co prawda.ale ogólnie ciężko je dostać w aptekach.jak już to właśnie takie sklepy.albo kwiaciarnie. Co do stosowania- nie przykładaj do majtek ani wkładek
Chyba że chcesz wywołać panikę jak ja :p najlepiej zebrać czystym paluszkiem wydzielinę i przyłożyć na papierek. Prawda,
Nika?moja szkoła!
Ja zazwyczaj robię to po aplikacji luteiny - skoro juz i tak tam grzebałam ;P -
nick nieaktualnyLunaris jestem i czytam ale nie piszę, bo psychicznie wysiadam i nic sensownego nie mam do powiedzenia...
To prawda, że w dzień maluch ma spać bez zasłaniania okien, dzień to dzień, noc to noc.
A i niespecjalnie zwazalam na to czy aby za głośno nie jest. Efekt taki, że moich dzieci bomba atomowa by w nocy nie obudziła, a podczas drzemki w dzień eMek mógł wiertarka wiercic, odkurzac itp, a oni i tak spali.
Kciuki za wizytyStaraczkaNika, malka, Bajkaaa, Lunaris lubią tę wiadomość
-
Nenusia, lubię oczywiście za Twoje praktyczne rady a nie za marne samopoczucie. Na to drugie polecam:
- zaproszenie do domu sprzątającej pani - jak jest czysto to od razu przyjemniej i nie ma sie takich wyrzutów "ale syf, a ja leżę". Zamiast tego jest "jak pięknie, można leżeć";
- włączenie sobie wciągającego serialu;
- zaproszenie kumpelek z bezalkoholowym winkiem;
A Twoje dziecki same chodzą do szkoły, czy są wożone? Już ostatni tydzień wakacji! -
nick nieaktualnyNika gdzie Ty kupujesz bezalkoholowe wino? Ja jakoś na tym moim odludziu nie znalazłam :p
Apropo szumisia- szukałam czegoś innego a znalazłam to- ośmiornica z odgłosami prenatalnymi
https://www.smyk.com/catalog/product/view/id/205403/?gclid=CjwKCAjw5ZPcBRBkEiwA-avvkxa_-X2iarKuM7RNCM6IDP0NdA6_G__E6NDLceBEtT-8-FG6ao5znhoCcrcQAvD_BwE -
nick nieaktualnyNika z porządkiem to nie ma zbytnio problemu, bo dzieci i eMek ogarniaja, tylko wkurza mnie teściowa
Wiktor do szkoły będzie chodził sam, ma 30 metrów do niejpóki co to o 10 rano wychodzi z kolegami i przychodzi tylko zjeść.
Dziewczynki ten tydzień w domu, a od poniedziałku znowu do przedszkola, tu też problemu nie będzie, bo blisko to ich eMek lub teściowa zaprowadzi.
Póki co moje zajęcia wyglądają tak: gry planszowe z dziewczynkami lub układanie z nimi puzzli.Bajkaaa, Lunaris lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDziękuję dziewczyny, emek będzie szukał, ale pewnie to nie wody skoro były w normie na usg. Nawet ładnie po środku normy. Jak będzie tego więcej to pojadę na ip bez kombinowania.
Aga a kiedy masz kontrolę? Ja na Twoim miejscu już bym teściowa zamordowała, jakbym miała z nią tyle czasu przebywaćmoże jakaś dobra książka by Ci poprawiła nastrój?
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyAga czyli uczenie dzieci samodzielności procentuje! super
przykro mi że teściowa wkurza,ale przynajmniej pomaga- bo mam nadzieję że pomaga a nie tylko wkurza?
co do książek- też muszę chyba sobie jakąś kupić,ale jakoś zaden tytuł nie wpadł mi w oko póki cow ogóle jakoś trudniej mi sie skoncetrować w ciązy-:p
-
nick nieaktualnyAicha teściowa tylko gotuje i nic więcej, więc w sumie nawet nie jest potrzebna...
Co do książek, u mnie chyba nie ma możliwości aby się skupić na czytaniu, bo młode to takie gaduły, że heja jak już idą spać to włączam sobie jakiś film i idę też spać
-
nick nieaktualny
-
Luna ty to się masz . Jak nie urok to sraczka . Ulubione powiedzenie mojego M.
U mnie było podobnie. Moja kuzynka mówiła do mnie ze to normalne brzuch w ciąży boli. Z takimi tekstami kiedy ja wiedziałam że taki bol nie jest normalny. Zero współczucia. Zostałam okrzyknięty panikara.
Dziewczyny ja ma temat karmienia nie wiem nic. Podziwiam was z każdyM dniem coraz bardziej.
Ja dzisiaj po połówkowych. Wszystko dobrze. Tylko nie mógł do końca ocenić serduszka bo mały nie chciał się obrócić. A po za tym wszystko w normie. Waży 370 g. I wygląda tak https://naforum.zapodaj.net/thumbs/3826c3161755.jpg
Mana twierdzi ze podobny do mnie . Czy to możliwe ze będzie juz podobny do kogoś?Achia, Luna1993, Bajkaaa, Anna Stesia, malka, Patrycja20, Lusesita, KateHawke, lamka, Jeżowa, Nadzieja22, Angelika83, Lunaris, Emiilka lubią tę wiadomość
[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
-
nick nieaktualny
-
Achia wrote:Nika gdzie Ty kupujesz bezalkoholowe wino? Ja jakoś na tym moim odludziu nie znalazłam :p
Apropo szumisia- szukałam czegoś innego a znalazłam to- ośmiornica z odgłosami prenatalnymi
https://www.smyk.com/catalog/product/view/id/205403/?gclid=CjwKCAjw5ZPcBRBkEiwA-avvkxa_-X2iarKuM7RNCM6IDP0NdA6_G__E6NDLceBEtT-8-FG6ao5znhoCcrcQAvD_BwE
A co to są odgłosy prenatalne?
Ja mam dla młodej pieska Zazu - to taki brytolski odpowiednik szumisia. Mają jeszcze owcę i osiołka -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyStaraczkaNika wrote:Mąż ma pod pracą Piotra i Pawła i tam to kupuje. Nazywa się to Vintense i ujdzie jako substytut alkoholu
A co to są odgłosy prenatalne?
Ja mam dla młodej pieska Zazu - to taki brytolski odpowiednik szumisia. Mają jeszcze owcę i osiołka
Luna1993 wrote:Pytanie do mam- otulacz muślinowy, przydaje się? Mam dla małej rożek i kocyk całoroczny bambusowy z Lullalove . Te otulacze wyglądają jak duże tetra 100x100. Czy lepszy tulik? Chociaż jak mam rożek to po co tulik? Tysiąc pytań, brak odpowiedzi
https://mamaginekolog.pl/produkt/otulacz-100x100-cm/Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2018, 13:51
Luna1993 lubi tę wiadomość
-
Luna1993 wrote:Pytanie do mam- otulacz muślinowy, przydaje się? Mam dla małej rożek i kocyk całoroczny bambusowy z Lullalove . Te otulacze wyglądają jak duże tetra 100x100. Czy lepszy tulik? Chociaż jak mam rożek to po co tulik? Tysiąc pytań, brak odpowiedzi
Co do rożka i tulika. Tulik otula dużo ciaśniej, nie może się z niego dziecko odkopać no i jest cieńszy sporoLuna1993, Rucola lubią tę wiadomość