Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
pilik u nas z rozmiarem to dziwna sprawa jest. Ania długo mieściła się w 50, które na szybko kupowałam po porodzie (głównie Smyk) i mniejsze egzemplarze 56. Typowy rozmiar 56 praktycznie nam przeskoczyła i zostałam ze stosikiem nieużytych ubranek w tym rozmiarze. Z 56 to jedynie chyba H&M jeszcze jest ok, a tak już zakładamy 62 i powoli zaczynam kompletować 68, bo pewnie pod koniec września wskoczy w ten rozmiar.
A tak w ogóle, po zakończeniu wizyt położnej jak często ważycie dzieci i gdzie? My byliśmy 2 tygodnie temu na szczepieniu i wtedy była ważona a kolejna planowana wizyta dopiero w połowie października i zastanawiam się czy szukać gdzieś możliwości zważenia małej czy odpuścić i spokojnie czekać. -
Kaczorka wrote:Achia - bo ludzie lubią straszyć.. mojego męża wszyscy straszyli, że jak się dziecko urodzi, to będzie wiecznie chodził niewyspany. I że do pracy będzie chodził odpocząć od dziecka.
A tymczasem nic z tego się nie sprawdziło
Dokładnie tak jest, a tymczasem mój małżonek zarwał tylko jedną nockę w 2 tyg. życia młodej, gdy miała nocną kolkę. Śpimy póki co w osobnych pokojach, bo on i tak cyckiem jej nie nakarmi, więc uważam że bez sensu abyśmy się oboje nie wysypiali.JustynaG lubi tę wiadomość
-
U nas z rozmiarem jest armagedon.
56 juz poszlo w odstawke, w szpitalu jeszcze w niektóre wchodził. Teraz mamy 62 I body 56 z hm ale juz są na styk. Bluzy zakładam nawet 68 I podwijam rękawki. No ale mały w 4 dni przybral prawie 250 gram więc...Minie Black, pilik, Rucola lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnySummer ja ważyłam tylko na wizytach w przychodni
gdy trochę Staś podrosl jak chciałam sprawdzić wagę orientacyjnie to na normalnej wadze najpierw siebie, a później z dzieckiem
Chciałam w ogóle pochwalić moje dziecko, bo w końcu przekroczył 13 kg.
97 cm i 13.5 kg! (uprzedzajac pytania - tak babcie ciągle mówią, że jest niedozywiony :] )Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia 2018, 08:52
olik321, lamka, Achia, Bajkaaa, Lunaris, Yoselyn82, KateHawke, Nadzieja22, Lusesita lubią tę wiadomość
-
Rucola - gratulacje! Bardzo się cieszę, że jesteście szczęśliwi. Odpoczywaj :*
My na noc też zakładamy papmpers premium (w dzień lupilu, dada). Pampersiak trzyma wszystko najlepiej i mały czasami ma 8h nie zmieniają pieluchę, ale on to już od dawna w nocy tylko siuśki robi.
Justyna masz świetny laktator. Ściągaj tak często jak to możliwe i spróbuj choć raz dziennie zrobić power pumping (każda pierś 10 minut na zmianę i tak przez godzinę, czyli każda pierś 3x10 minut). Jeśli uda Ci się zrobić co najmniej raz dziennie przez kilka dni, to zaraz skończycie mm i będziesz podawać tylko swoje.Bajkaaa, JustynaG lubią tę wiadomość
-
Lunaris wrote:
Amy pospalam jeszcze coś? Zjadlas? Musisz mieć duzi siły.
Pare godzin z tej nocy sie nazbieralo,ale to pocenie mnie wybudzalo. Teraz zjadlam sniadanie i czekam. Momentami pobolewa podbrzusze,ale skurcze to chyba jeszcze nie sa.
-
Rucolka, gratuluję z całego serca dzielna Mamusiu!
Teraz odpoczywajcie i cieszcie się sobą
Jak znajdziesz czas i chęci, to napisz dla nas proszę, jak było
Amy, Ty nasza ostojo spokoju! Teraz wszystkie kciuki Twoje
Lunka, jesteś piękna, jak zawsze! I dlatego drugą córeczkę nosisz pod serduszkiem - takie geny nie mogą się zmarnowaćA brzusio super
Yos, ja wstaje na siku, napić się i potem muszę sprawdzić, co na of. Emek śpi, a ja mam wreszcie chwilę, by wysmarować posta.
Miłego dnia MamusieAmy333, Luna1993 lubią tę wiadomość
12 cs. - szczęśliwy! Cudzie trwaj!
url=https://www.suwaczki.com/][/url]
1 cs. - Aniołek - 6 tc. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyAchia te bluzki z hm ladnie leżą, ale nic nie zastąpi za dużej koszulki emka
koleżankę olej, pamiętasz co się mówi jak ktoś pyta czy karmisz? "Nie, fotosynteza wystarcza"
niech sobie mają te swoje teorie na temat wszystkiego, a Ty rób po swojemu
Minie zmotywowałaś mnie żebym postawiła dzisiaj Tosie na wagęsiebie niekoniecznie, po co się stresować
Achia lubi tę wiadomość
-
Mi zaraz cycki odpadną.. Młodej chyba idzie piąty ząbek (górna dwójka) i na zmianę lądują w buzi paluchy i moje biedne cycusie. I tak od nocy
Summer - przy rozmiarze 68 powinna Ania już zwolnić
U nas teraz tak dziwnie, bo ogólnie to mamy rozmiar 74. Ale i duże 68 ze Smyka jest ok i mniejsze 80 :p
Tylko nogi chyba ma młoda długie, bo 80 są dobre
A co do ważenia - my tylko na wizytach u lekarza sprawdzamya tak to na oko widać, że dziecko rośnie i dobrze wygląda :p
-
Kaczorka, mam nadzieję że zwolni , bo na wyprzedaży kupiłam kurteczke wiosenną 74
Współczuję ząbkowania, oby szybko ząbek wyszedł! -
nick nieaktualny
-
Yos ja nie śpię bo jak mnie coś obudzi to nie mogę zasnąć
a bardzo bym chciała bo nie wiem jak potem po porodzie będę funkcjonować jak już teraz od 5miesiąca ciąży nie śpię. Ale o dziwo (to chyba hormony)organizm się przyzwyczaił bo w dzień normalnie funkcjonuję.
Minie nie przejmuj się -Stasio dużo młodszy od mojego Frania a on bluzki 116 a spodnie 122, z to noga 31waży teraz 20kg ale jest patyczakiem i długo był bardzo chudy. Wszystkie spodnie ma zaciskane na tych gumkach wewnętrznych lub na sznurkach. A jak był mały to nosił wszystko o 2 rozmiary mniejsze niż na swój wiek. Staś wyrówna że jeszcze będziesz się martwić o zmianę garderoby 2 razy w sezonie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia 2018, 09:28
Minie Black lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Rucola, gratulacje. Dolaczylas do grona mamusiek! Piękne uczucie, prawda?
No i rewelacja, że udało się ochronić krocze.
Rucola lubi tę wiadomość
-
summer86 wrote:Kaczorka, mam nadzieję że zwolni , bo na wyprzedaży kupiłam kurteczke wiosenną 74
Współczuję ząbkowania, oby szybko ząbek wyszedł!
Myślę, że kurteczka będzie dobramy teraz na jesień też mamy 74. A wcale się nie zdziwię, jak i na wiosnę będzie pasować
Ja kupiłam na lato młodej sukienki i bluzki 86/92 i się zastanawiam czy nie przesadziłam :p
Ale jak Minie Stasiowi teraz 86 zakłada, to ja swojej za 2 lata 92 też wcisnę :p co za oszczędności!summer86, Minie Black lubią tę wiadomość