X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • Jadranka Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2018, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola, gratulacje <3 Dzielna jak Lwica :)

Emiilka lubi tę wiadomość

3jvzcwa1t1jbpiaq.png
    8.04.2018 3160 g Emilka
    13.08 || <3 8 cs
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2018, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pilik u nas z rozmiarem to dziwna sprawa jest. Ania długo mieściła się w 50, które na szybko kupowałam po porodzie (głównie Smyk) i mniejsze egzemplarze 56. Typowy rozmiar 56 praktycznie nam przeskoczyła i zostałam ze stosikiem nieużytych ubranek w tym rozmiarze. Z 56 to jedynie chyba H&M jeszcze jest ok, a tak już zakładamy 62 i powoli zaczynam kompletować 68, bo pewnie pod koniec września wskoczy w ten rozmiar.

A tak w ogóle, po zakończeniu wizyt położnej jak często ważycie dzieci i gdzie? My byliśmy 2 tygodnie temu na szczepieniu i wtedy była ważona a kolejna planowana wizyta dopiero w połowie października i zastanawiam się czy szukać gdzieś możliwości zważenia małej czy odpuścić i spokojnie czekać.

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2018, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka wrote:
    Achia - bo ludzie lubią straszyć.. mojego męża wszyscy straszyli, że jak się dziecko urodzi, to będzie wiecznie chodził niewyspany. I że do pracy będzie chodził odpocząć od dziecka.
    A tymczasem nic z tego się nie sprawdziło :)

Dokładnie tak jest, a tymczasem mój małżonek zarwał tylko jedną nockę w 2 tyg. życia młodej, gdy miała nocną kolkę. Śpimy póki co w osobnych pokojach, bo on i tak cyckiem jej nie nakarmi, więc uważam że bez sensu abyśmy się oboje nie wysypiali.

JustynaG lubi tę wiadomość

3i49mg7yu2aqel15.png
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • olik321 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2018, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas z rozmiarem jest armagedon.
    56 juz poszlo w odstawke, w szpitalu jeszcze w niektóre wchodził. Teraz mamy 62 I body 56 z hm ale juz są na styk. Bluzy zakładam nawet 68 I podwijam rękawki. No ale mały w 4 dni przybral prawie 250 gram więc...

Minie Black, pilik, Rucola lubią tę wiadomość

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summer ja ważyłam tylko na wizytach w przychodni :) gdy trochę Staś podrosl jak chciałam sprawdzić wagę orientacyjnie to na normalnej wadze najpierw siebie, a później z dzieckiem :)

Chciałam w ogóle pochwalić moje dziecko, bo w końcu przekroczył 13 kg.
    97 cm i 13.5 kg! (uprzedzajac pytania - tak babcie ciągle mówią, że jest niedozywiony :] )

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia 2018, 08:52

olik321, lamka, Achia, Bajkaaa, Lunaris, Yoselyn82, KateHawke, Nadzieja22, Lusesita lubią tę wiadomość

• JuicyB Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola - gratulacje! Bardzo się cieszę, że jesteście szczęśliwi. Odpoczywaj :*

My na noc też zakładamy papmpers premium (w dzień lupilu, dada). Pampersiak trzyma wszystko najlepiej i mały czasami ma 8h nie zmieniają pieluchę, ale on to już od dawna w nocy tylko siuśki robi.

Justyna masz świetny laktator. Ściągaj tak często jak to możliwe i spróbuj choć raz dziennie zrobić power pumping (każda pierś 10 minut na zmianę i tak przez godzinę, czyli każda pierś 3x10 minut). Jeśli uda Ci się zrobić co najmniej raz dziennie przez kilka dni, to zaraz skończycie mm i będziesz podawać tylko swoje.

Bajkaaa, JustynaG lubią tę wiadomość

age.png
  • Amy333 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2018, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunaris wrote:

Amy pospalam jeszcze coś? Zjadlas? Musisz mieć duzi siły.

Pare godzin z tej nocy sie nazbieralo,ale to pocenie mnie wybudzalo. Teraz zjadlam sniadanie i czekam. Momentami pobolewa podbrzusze,ale skurcze to chyba jeszcze nie sa.

14 cs- suplementacja M- udało się w ostatnim dniu roku!
    2 cykl po sono HSG- polecam każdemu przeczyścić rurki;)
    3i49hdgeac44oma5.png
  • Emiilka Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2018, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucolka, gratuluję z całego serca dzielna Mamusiu! <3 Teraz odpoczywajcie i cieszcie się sobą :) Jak znajdziesz czas i chęci, to napisz dla nas proszę, jak było ;)

Amy, Ty nasza ostojo spokoju! Teraz wszystkie kciuki Twoje :)

Lunka, jesteś piękna, jak zawsze! I dlatego drugą córeczkę nosisz pod serduszkiem - takie geny nie mogą się zmarnować ;) A brzusio super <3

Yos, ja wstaje na siku, napić się i potem muszę sprawdzić, co na of. Emek śpi, a ja mam wreszcie chwilę, by wysmarować posta.

Miłego dnia Mamusie :)

Amy333, Luna1993 lubią tę wiadomość

12 cs. - szczęśliwy! Cudzie trwaj! <3
    url=https://www.suwaczki.com/]mhsv20mmi0dw1s0w.png[/url]
    1 cs. - Aniołek - 6 tc.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2018, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy a jak tam z tymi wodami? Nadal Ci się sączą? Może warto byłoby jednak sprawdzić w szpitalu jak sytuacja.

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2018, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia te bluzki z hm ladnie leżą, ale nic nie zastąpi za dużej koszulki emka <3 koleżankę olej, pamiętasz co się mówi jak ktoś pyta czy karmisz? "Nie, fotosynteza wystarcza" :) niech sobie mają te swoje teorie na temat wszystkiego, a Ty rób po swojemu :)

Minie zmotywowałaś mnie żebym postawiła dzisiaj Tosie na wagę ;) siebie niekoniecznie, po co się stresować :D

Achia lubi tę wiadomość

• Kaczorka Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2018, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi zaraz cycki odpadną.. Młodej chyba idzie piąty ząbek (górna dwójka) i na zmianę lądują w buzi paluchy i moje biedne cycusie. I tak od nocy :/

Summer - przy rozmiarze 68 powinna Ania już zwolnić :)
    U nas teraz tak dziwnie, bo ogólnie to mamy rozmiar 74. Ale i duże 68 ze Smyka jest ok i mniejsze 80 :p
    Tylko nogi chyba ma młoda długie, bo 80 są dobre ;)

A co do ważenia - my tylko na wizytach u lekarza sprawdzamy :) a tak to na oko widać, że dziecko rośnie i dobrze wygląda :p

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • ibishka Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2018, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola gratulacje ogromne! I buziaki dla dzieci was!

Rucola lubi tę wiadomość

qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2018, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka, mam nadzieję że zwolni , bo na wyprzedaży kupiłam kurteczke wiosenną 74 :P

Współczuję ząbkowania, oby szybko ząbek wyszedł!

3i49mg7yu2aqel15.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2018, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ze mnie wychodzi cebula, bo Staś nosi 98/104, ale ma w szafce jeszcze kilka koszulek z dl rękawem (które oczywiście mu zakladam) w rozm 86 :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia 2018, 09:19

• summer86 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2018, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minie chyba każdy z nas ma w sobie trochę cebuli :P

Minie Black lubi tę wiadomość

3i49mg7yu2aqel15.png
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2018, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yos ja nie śpię bo jak mnie coś obudzi to nie mogę zasnąć :/ a bardzo bym chciała bo nie wiem jak potem po porodzie będę funkcjonować jak już teraz od 5miesiąca ciąży nie śpię. Ale o dziwo (to chyba hormony)organizm się przyzwyczaił bo w dzień normalnie funkcjonuję.

Minie nie przejmuj się -Stasio dużo młodszy od mojego Frania a on bluzki 116 a spodnie 122, z to noga 31 :D waży teraz 20kg ale jest patyczakiem i długo był bardzo chudy. Wszystkie spodnie ma zaciskane na tych gumkach wewnętrznych lub na sznurkach. A jak był mały to nosił wszystko o 2 rozmiary mniejsze niż na swój wiek. Staś wyrówna że jeszcze będziesz się martwić o zmianę garderoby 2 razy w sezonie ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia 2018, 09:28

Minie Black lubi tę wiadomość

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2018, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunaris, trochę mnie pocieszylas, ale obstawiam, że taki będzie urok mojego syna - po tacie, co ma 186 cm i waży 71 kg. Długi i chudy. Oby dwaj jedzą tyle, że się odechciewa gotować, a przybrać jakoś nie mogą :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2018, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczęta, internet mi szlag trafił
    Mam tylko ten w tel, lepiej go oszczędzac. Czyli że co? Teraz wypadałoby trochę chatę ogarnąć, jutro kumpele mają wpaść :p

KateHawke lubi tę wiadomość

• JustynaG Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2018, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola, gratulacje. Dolaczylas do grona mamusiek! Piękne uczucie, prawda?
    No i rewelacja, że udało się ochronić krocze.

Rucola lubi tę wiadomość

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2018, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    summer86 wrote:
    Kaczorka, mam nadzieję że zwolni , bo na wyprzedaży kupiłam kurteczke wiosenną 74 :P

Współczuję ząbkowania, oby szybko ząbek wyszedł!

Myślę, że kurteczka będzie dobra :) my teraz na jesień też mamy 74. A wcale się nie zdziwię, jak i na wiosnę będzie pasować :)

Ja kupiłam na lato młodej sukienki i bluzki 86/92 i się zastanawiam czy nie przesadziłam :p
    Ale jak Minie Stasiowi teraz 86 zakłada, to ja swojej za 2 lata 92 też wcisnę :p co za oszczędności! :D

summer86, Minie Black lubią tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
‹‹ 1695 1696 1697 1698 1699 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ