Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyAj współczuję Dziewczyny tego bólu
U mnie spojenie się uspokoiło i śpię już całkiem dobrze gdyby nie pobudki do WC. Mam nadzieję że ten stan utrzyma się jak najdłużej. Udało mi się ogarnąć mieszkanie, mężowi zostawiłam łazienkę i odkurzanie. Powieszę pranie i idę na kanapę
Z książką bo internet nadal nie działa -
A ja zmykam na kawkę w mieście z koleżankami... ale będzie mi tego brakowało! Mam nadzieję że będą wpadały do mnie w zastępstwie. Tyle że kawa na mieście to nie to samo co jak zaleję w domu...
Ps wymyśliłam sobie w prezencie "za urodzenie"dziecka expres do kawy ale ponieważ Ciastek nie pije w ogóle to chcę kupić coś na 1 filiżankę, ciekawe czy znajdę coś takiego.
-
nick nieaktualnyDziewczyny - jest moc
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/86cdc4e3b30d.jpg
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/fe965a7d84.jpgWiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia 2018, 19:43
Jeżowa, malka, pilik, Yoselyn82, Luna1993, Achia, KateHawke, Kaczorka, Lunaris, -Mamunia-, JuicyB, Bocianiątko, Nadzieja22, Sarna84, Amy333, Bajkaaa, emi2016, Karma88, Izape_91, lamka, Flowwer, olik321, Lusesita, Amal, Angelika83, Emiilka lubią tę wiadomość
-
Rucola mega gratulacje! Dzielna mama dzielnego Lwa
Amy, ja bym już jechała na IP bo jak wody odeszły to trzeba podać antybiotyk i chyba do 24h rozwiązać ciążę. Albo przynajmniej kontrolować crp.
U nas z rozmiarem jest tak, że Fela w body wchodzi 56 i 62. Te 56 są już takie ładnie dopasowaneale pajace 56 już są za małe. Części z nich w ogóle nie założyłam, bo były upały, a teraz już się w nie nie mieści.
Jucy pokaż emkowi artykuł o sadzaniu niemowląt.
https://www.mamalekarz.pl/nie-sadzaj-nie-stawiaj-niemowlaka/
Może mało naukowe źródło to jest, ale pisze sensownie
A leki jak boli czy jest gorączka trzeba podać, przecież nie może się maluch męczyć.
U nas powoli Fela chyba zaczyna wykazywać jakiś swój rytm dnia. Wiadomo, że jeszcze są odchylenia, ale można już się dopatrzyć jakiejś regularności. Cieszy mnie to bo można będzie coś więcej zaplanować.Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia 2018, 11:01
JuicyB, summer86, Rucola lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyA u nas tak
Minie- piękny! U mnie wychodzi 104
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/d83d4b6e817b.jpgWiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia 2018, 11:04
Aga9090, KateHawke, Lunaris, Kaczorka, -Mamunia-, pilik, Luna1993, Minie Black, Yoselyn82, Nadzieja22, Karma88, Amy333, Izape_91, lamka, malka, olik321, Lusesita, Amal, Angelika83, Emiilka, Lena21, Morusek lubią tę wiadomość
-
Lamka nawet nie mów, on jest taki kościotrupek trochę, ale nie da się go utuczy, wyniki badań książkowe... ale fakt jest niejadkiem (a najchętniej żywiony się samymi słodyczami
) walczyłam z nim strasznie żeby zaczął jeść więcej, ale odpuściłam ostatnio... do pracy (fizycznej) na 8 godzin bierze jedną kanapkę bo „więcej nie zjem”...
Kaczorka ja mam ten plus że szyje (chwilowo mała nie daje ekhm...), no ale gatki na tyle szybko się szyje, że nie zamierzam kupować raczej... taki krój lubię najbardziej póki co
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/a9efc61492b7.jpg
Kinie ale z Ciebie piękna i zgrabna kobieta! Cudowny brzusio
Jezowa zapomniałam wcześniej napisać - cudownie że udało się z modułem! Miłego urządzania
Achia cudny brzusio! Ja do końca ciąży miałam 114cmWiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia 2018, 11:08
-Mamunia-, Aga9090, Yoselyn82, Nadzieja22, Kaczorka, Jeżowa, Luna1993, Karma88, lamka, malka, Minie Black, Rucola, Flowwer, Lusesita, Angelika83, Lunaris, Emiilka, Lena21 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Rucola przeogromne gratulacje! Lewcio dżentelmen przepuścił wszystkich i kulturalnie wyszedł ostatni a do tego szybko i na spokojnie. Witaj na świecie Lewciu
Amy zaciskam kciukasy żeby się rozkręciło i szybko poszło! Jak nie chcesz na IP to może chociaż do lekarza podjedź żeby sprawdził czy wody rzeczywiście się tylko sączą czy może jednak odeszły.
Emilka, Luna, Buko, Jeżowa matko Boska! Jestem przerażona bo jeszcze tylko Veritaserum a potem nasza kolejzaczynam się bać jak Rucolka w swoim czasie. Ale na pewno nie chcę rodzić po terminie bo to potem dłuży się czas masakrycznie.
Minie zajebista laska z ciebie! A z brzuszkiem to ci tak do twarzy że łooo!
Kaczorka ja po takim śnie to bym musiała chyba melisę pić i to przyklejona do córeczki żeby odegnać wspomnienie.
Achia Twój brzuszek dostaje ode mnie Order zgrabności ślicznotkoWiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia 2018, 11:13
Achia, -Mamunia-, Minie Black, Emiilka lubią tę wiadomość
-
JuicyB wrote:Amy - u mnie minęło 7 godzin od odejścia wód do zawitania na IP, ale pod kontrolą położnej. Po kilkunastu (chyba 12 lub 15 godzinach) od odejścia wód musiałam dostać antybiotyk. Nie wiem jak wygląda to przy sączących się wodach, ale może spytaj się swojej położnej czy na pewno możesz jeszcze czekać w domu. W najgorszym wypadku podadzą Ci oksy, aby wywołać większe skurcze.
Na razie nic tam nie wyplywa, ale cos sie chyba skurczowo zaczyna ruszac. Zlapał mnie taki jakby mocny ból @ potrzymalo kilkanaście sekund i puscilo, równo po 15 min to samo i potem jeszcze 3 raz. No ale teraz juz ponad pol godziny cisza.
A dlaczego musiałaś dostać antybiotyk? przez gbs? -
Rucola gratuluję Mamusiu
Luna, Minie, Achia pięknie wyglądacieMinie Black, Rucola lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Kate to samo sobie uświadomiłam, że my to już tak na szczycie kolejki! Ale się będzie działo w październiku, co chwilę jakiś poród
Minie i Achia cudne brzuszkii piękne właścicielki!
Lamciu zdjęcia będą na pewno, ale to chyba trochę później, bo przez całą tę akcję odkładaliśmy kupno łóżeczka i ogólnie większości rzeczy "mieszkaniowych" dla Małej, więc teraz będziemy nadrabiać dopieroKateHawke, lamka, Minie Black lubią tę wiadomość
-
Achia wrote:Kate dziękuje
jak wysyłam zdjęcie siostrze to ta mi odpowiada "ale duży"...taa już ją naprostowałam że tak się ciężarnej nie pisze :p
"Ja ci mówię to będzie dziewczynka bo dziewczynka odbiera mamie urodę"
A teraz jak mówię, że przytyłam tylko 10-11 kg (tobyło 2 tyg. temu - stan pewnie nieaktualny) i mój brzuszek nie wygląda na 8 miesiąc to mi mówi "Noo bo ci poszło na całość, spuchłaś wszędzie to brzuch wygląda na mniejszy"
No i jak tu cieszyć się ciążą jak takie komplementy słyszęFlowwer lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJeżowa wrote:Powtórzę to po raz setny, ale co u licha daje ludziom prawo komentowania (zazwyczaj nieprzychylnie) naszego wyglądu w ciąży? Kate, no mamusia kochana, cała spuchłaś, to brzuch mały, no nie wierzę...
już mi złość przeszła na szczęście :p
Morusek lubi tę wiadomość
-
Jeżowa wrote:Powtórzę to po raz setny, ale co u licha daje ludziom prawo komentowania (zazwyczaj nieprzychylnie) naszego wyglądu w ciąży? Kate, no mamusia kochana, cała spuchłaś, to brzuch mały, no nie wierzę...
Cała mamaNie licząc tego że za grosz nie ma taktu to kochana z niej kobieta. Ja tam wiem, że tak wyglądam, nie ma co się czarować no ale jak na razie to tylko moja ciotka nieważne jak bym wyglądała to i tak zawsze mi mówi że wyglądam prześlicznie i kwitnąca i brzuszek mam przepiękny. To przynajmniej troszkę pociesza mimo że wcale tak nie wyglądam
-
Malka, dzięki za artykuł. Już teraz zaczynam mówić o tym jak "nie pomagać" przy chodzeniu, bo niestety u mnie walka o poprawny rozwój nie tylko z facetem, ale także siostrą i mamą.
Na mojej lodówce jest przyczepione moje zdjęcie z pierwszych urodzin, gdzie moja starsza o 4 lata siostra mnie trzyma za wyciągnięte do góry ręce, a ja próbuję chodzićWięc mam niestety złe przykłady w rodzinie, ale nie dziwię się, bo te 35 lat temu a nawet 10 lat (najmłodsze dziecko mojej siostry) to jednak wiedza o tym jak wspierać rozwój dziecka była marna.
Na szczęście moja mama, która się Hubem zajmuje bardzo często rozumie, że dziś robi się to inaczej i od razu przyjmuje wszystko co jej powiem lub co usłyszy od lekarzy, położnych.
Raz mi tylko powiedziała, że mnie sadzała i pomagała chodzić i wszystko ok... Jaaasne ok, skolioza gigantyczna się wzięła od jedzenia żelków po 20tce.malka lubi tę wiadomość