X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2018, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ale mnie mdli, chyba mi ten obiad wczorajszy zaszkodzil

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2018, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emi, rozumiem Cię, też mam ogromne przemyślenia co do mojej pracy i łączenia jej z macierzyństwem. Na pewno spróbuję wrócić, ale jeśli to nie będzie grało, będę musiała pomyśleć o czyms innym.
    Często mnie nachodzą obawy, bo w tygodniu zdarzalo mi się pracować po 10-12 godzin (kończenie pracy wieczorami w domu) a do tego dochodzą jeszcze wyjazdy służbowe.

Zatem trzymam mocno kciuki, aby Ci się udało i żeby Cię nowe zajęcie wciągnęło :)
    A Łucja jest przecudowna <3 ma śliczne oczy i w ogóle cała jest śliczna!

Reset, podczytywałam na Dinusiach.. trzymam mocno kciuki aby sytuacja u Was jednak rozeszła się po kościach. Ale jakby co niech eMek walczy!

emi2016, reset lubią tę wiadomość

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2018, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    StaraczkaNika wrote:
    Jak chcesz jakichś materiałów typu audio do angola to pisz ;)
    Ja się tak norweskiego uczyłam.

Ja właśnie mam dylemat - czy męczyć biedne dziecko angielskim od maleńkości. Niby wiem jak sobie wychować małego bilinguala i dałoby radę, ale z drugiej strony mam nadzieję że to będzie kumate dziecko i wszystkiego się spokojnie nauczy w szkole w swoim czasie i wcale nie trzeba takich cyrków odwalać. Z obserwacji kolezanek wiem że chowanie dwujęzycznego dzuecka źle się kończy dla małźonków :/

Nika, jeśli masz jakieś materiały online dla poziomu zaawansowanego to chętnie bym skorzystała.

3i49mg7yu2aqel15.png
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • StaraczkaNika Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2018, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    summer86 wrote:
    Nika, jeśli masz jakieś materiały online dla poziomu zaawansowanego to chętnie bym skorzystała.
    Mogę nawrzucać na chmurkę przez weekend i przesłać Ci linka ;)
    Ja bardzo lubię takie materiały audio do słuchania i powtarzania - można to sobie wrzucić do telefonu i się dużo nauczyć przy krojeniu marchewki i wieszaniu prania ;)

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • Karma88 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2018, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yoselyn82 wrote:
    Dziewczyny ale mnie mdli, chyba mi ten obiad wczorajszy zaszkodzil

Ciąża? ;)

Minie Black, Luna1993, Lusesita, Lunaris lubią tę wiadomość

Emilka <3

gg649vvjtg0z1oj0.png

Od 09.2013:02.2014-5t6dc <3 07.2015-12tc <3
    MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia
  • emi2016 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2018, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yoselyn82 wrote:
    emi2016 ja sobie nie wyobrazam pracy w innym zawodzie niz pielegniarki, lubie to co robie, sprawia mi to duzo satysfakcji, chociaz myslalam kiedys nad turystyka albo przewodnikiem :)
    Jedynie to te weekendy, swieta, noce w pracy jesli akurat wypadnie dyzur, raz spokojnie jest a raz sajgon, ale wole to niz co dziennie chodzic na 8h, poki co sobie tego nie wyobrazam :)

Dlatego jeszcze się waham... Lubię tą pracę, ale za każdym razem mam wrażenie, że muszę udowadniać, że nie jestem człowiekiem "drugiej kategorii". Po za tym te weekendy i święta z dala od rodziny.... informatykę zawsze lubiłam - pociąga mnie to - jedyne co mnie martwi to powrót do nauki angielskiego, który musi być na tip top. A ja boję się rozmawiać po angielsku....

A po za tym - ja nie mogę pracować w tym zawodzie do emerytury, będę musiała pójść do przychodni (nuuuuuda ! Teraz jestem na traumatologii to sobie wyobraź) albo się przekwalifikować. Niby to dyskryminacja i nie mogą mnie zwolnić ze względu na cukrzycę, ale usłyszałam wprost żebym szukała lżejszej pracy do 40...

A po za tym powiem Wam, że jest mi dizś strasznie przykro... Skończyłam dziś 27 lat, dostałam życzenia od teściów, siostrzeńców - tych starszych, od koleżanek. A siostry i rodzice o mnie zapomnieli :( Aż chce mi się płakać... Że zapomnieli o rocznicy ślubu - spoko przeżyję - ale przy urodzinah jest mi po ludzku przykro ...

3jvz3e5e43yz8gvz.png
    3jvzcwa1dqef2qp7.png
  • Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2018, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola, gratulacje kochana! Witamy małego Lwa! Odpoczywajcie i dużo sie tulcie!

Kurczę, dziewczyny, tyle ciekawych tematów, nie mam jak dołączyć się do dyskusji. Dziękuję Wam za odp.dotyczace ulewania!

• summer86 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2018, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    StaraczkaNika wrote:
    Ja bardzo lubię takie materiały audio do słuchania i powtarzania - można to sobie wrzucić do telefonu i się dużo nauczyć przy krojeniu marchewki i wieszaniu prania ;)

Będę bardzo wdzięczna <3

3i49mg7yu2aqel15.png

Wysłany: 31 sierpnia 2018, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    summer86 wrote:
    Będę bardzo wdzięczna <3
    Spoczko, to coś ogarnę jak już kiedyś włączę komputer :)

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • Flowwer Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2018, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yoselyn82 wrote:
    emi2016 ja sobie nie wyobrazam pracy w innym zawodzie niz pielegniarki, lubie to co robie, sprawia mi to duzo satysfakcji, chociaz myslalam kiedys nad turystyka albo przewodnikiem :)
    Jedynie to te weekendy, swieta, noce w pracy jesli akurat wypadnie dyzur, raz spokojnie jest a raz sajgon, ale wole to niz co dziennie chodzic na 8h, poki co sobie tego nie wyobrazam :)

Ja też wole chodzić zmianowo na 12h a jak nocka to jednak idzie zaplanowac coś w dzień. Emi a zawsze mozna iść na osrodek zdrowia tam pracuje sie od poniedziałku do piątku bez weekendów i świąt jak moja teściowa i idzie ładnie zarobić. Możliwe że nie daje ci ten zawód satysfakcji to co innego.
    Łucja kiedy urosła !???? Ale śmieszek <3

Mine kwitnąco wyglądasz!

Amal a nie rozważasz poród domowy ? W Anglii takoe porody są na porzadku dziennym bo masz własną położną ktora przyjezdza do domu ma przy sobie butle z gazem rozweselajacym a w razie komplikacji do 10 min jesteś w szpitalu. Dużo dziewczyn sobie chwali a i tańsza opcja.

emi2016 lubi tę wiadomość

kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2018, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trafiłam dzisiaj przypadkowo do lumka (wisiala ogromną kartka -50% na wszystko) i tym sposobem wydałam 14 zł na nowe ubrania z metkami dla Klarksona! I to hm, zara i next :D
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/4fb9ed2c5bc9.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia 2018, 13:12

KateHawke, Nadzieja22, pilik, Achia, Jeżowa, Kaczorka, Patrycja20, Lusesita, olik321, Lunaris, Emiilka lubią tę wiadomość

• Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2018, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emi2016 kochana wszystkiego co najlepsze!! :) duzo zdrowia dla was.

A moze rodzinka szykuje tobie wielka niespodzianke dlatego teraz milczy? :) Odnosnie informatyki to tez ja bardzo lubilam i dalej lubie. U mnie w pracy mamy system medyczny i tam mamy swoich pacjentow, piszemy raporty itp. Szybko sie wdrożyłam a innym zajelo troszke wiecej czasu. Teraz na komputerze dziewzyny karty pielegnacyjne i kategorie oraz cewniki i wenflony. Kiedys bylo to na kartkach :)

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • KateHawke Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emi kurczaku jaka ty młodziutka jesteś :D Wszystkiego Naj Naj Najlepszego!!! <3 Niech spełnią się Twoje wszystkie marzenia - i te duże i malutkie <3 <3 <3

08.05.2020 - II na teście 💕
    f2wl2n0auw5gzezn.png
    9f7jtv73nku3ge5t.png
    27 Styczeń 2018 - 18cs - ET
  • Amal Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emi2016 wrote:
    Dlatego jeszcze się waham... Lubię tą pracę, ale za każdym razem mam wrażenie, że muszę udowadniać, że nie jestem człowiekiem "drugiej kategorii". Po za tym te weekendy i święta z dala od rodziny.... informatykę zawsze lubiłam - pociąga mnie to - jedyne co mnie martwi to powrót do nauki angielskiego, który musi być na tip top. A ja boję się rozmawiać po angielsku....

A po za tym - ja nie mogę pracować w tym zawodzie do emerytury, będę musiała pójść do przychodni (nuuuuuda ! Teraz jestem na traumatologii to sobie wyobraź) albo się przekwalifikować. Niby to dyskryminacja i nie mogą mnie zwolnić ze względu na cukrzycę, ale usłyszałam wprost żebym szukała lżejszej pracy do 40...

A po za tym powiem Wam, że jest mi dizś strasznie przykro... Skończyłam dziś 27 lat, dostałam życzenia od teściów, siostrzeńców - tych starszych, od koleżanek. A siostry i rodzice o mnie zapomnieli :( Aż chce mi się płakać... Że zapomnieli o rocznicy ślubu - spoko przeżyję - ale przy urodzinah jest mi po ludzku przykro ...

Emi, wszystkiego najlepszego :) dzień jeszcze długo, może się resztą rodzinki ogarnie :)))

km5smg7yt99xz96j.png
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2018, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chce isc dzisiaj do kina i na zakupy i w koncu cos kupic mojemu maluszkowi :)

pilik, lamka, StaraczkaNika, JuicyB, KateHawke lubią tę wiadomość

❤️❤️❤️
  • Amy333 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2018, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emi gorące buziaki:* Najlepszości! :-)

14 cs- suplementacja M- udało się w ostatnim dniu roku!
    2 cykl po sono HSG- polecam każdemu przeczyścić rurki;)
    3i49hdgeac44oma5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2018, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emi wszystkiego najlepszego!
    Swoją drogą (właśnie się doliczylam) jesteśmy rówieśnikami! Have five!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia 2018, 13:16

• Nadzieja22 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2018, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika, miałam kiedyś w grupie takiego bilinguala i powiem Ci, że albo mama źle go prowadziła w świecie dwujęzycznym albo to nie jest faktycznie dobre. On się biedak wydawał zagubiony jak ona do niego tak po angielsku wszystko mówiła, a najgorzej jak właśnie tato mówił to samo po polsku i młody nie wiedział po jakiemu ma w końcu odpowiedzieć :/

Emi, wszystkiego najlepszego! Może rodzice i siostry jeszcze zadzwonią z życzeniami, przecież jeszcze wcześnie jest :) Ja np nie zawsze składam życzenia z samego rana.

emi2016, StaraczkaNika lubią tę wiadomość

HrQwp1.png
    21.06 hcg 14,3, 23.06 hcg 92,07, 25.06 hcg 307, 27.06 hcg 803
    ♡♡♡
    MTHFR 677 homo; niedoczynność tarczycy, ANA+++, NK 17%, kiepskie cytokiny
    W drodze do macierzyństwa od 05.2017

Wysłany: 31 sierpnia 2018, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emi, wszystkiego najlepszego!
    A z urodzin, jakie by nie były, należy się cieszyć - naukowcy udowodnili że ludzie, którzy obchodzili więcej urodzin żyli dłużej!

emi2016, summer86 lubią tę wiadomość

[*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • emi2016 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2018, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    StaraczkaNika wrote:

Nika to ja też poproszę :)

I dziękuję Wam za życzenia - Nika rozbawiłaś mnie :) Ogólnie jestem optymistką, ale dziś mam jakiś dołek emocjonalny - najchętniej weszłabym do łóżka pod kołdrę i płakała :( I jakoś mnie tak dobiło, że ja o wszystich pamiętam a o mnie prawie nikt :(

Minnie nei wiedziałam, że jesteśmy rówieśniczkami :)

Flowwer - może faktycznie jakaś frustracja mnie ogarnęła ? Głównie boję się, że mnie zwolnią, a z wiekiem ciężej będzie się przekwalifikować....

Przepraszam, że tak dziś narzekam - ja raczej z tych nie narzekających i pozytywnych ludzi jestem... To chyba jakiś kryzys urodzinowy :( Nie mogę schudnąć, wyrównać TSH, mam wahania cukrów, źle się czuję ogólnie. Miałam nadzieję, że w dniu moich urodzin będę ważyła już 58 kg - ważę 71, źle się ze sobą czuję, ogólnie siąść i płakać............

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia 2018, 13:27

3jvz3e5e43yz8gvz.png
    3jvzcwa1dqef2qp7.png
‹‹ 1699 1700 1701 1702 1703 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ