Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
Rucola gratuluję kochana
Ucałuj Lewka i odpoczywaj.
Amy kciuki. Dawaj znać
Emi super Cię widzieć. Łucja jaka już duża
Dziewczyny super Maluszki.
Brzuszki też
Nika ja też coś poproszę. Najlepiej tak od początku, żeby sobie powtórzyć.
Juicy piątka, mój rocznik.
Poczułam się trochę jak dinozaur
emi2016, Amy333, JuicyB lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKaczorka- ja ponoc też :p
Słuchajcie, wpadam dziś do Luxmedu w zasadzie tylko poL4 bo mam do dzisiaj, ale właśnie dzwonili że zwolnila się godzina i jedziemy na 16(a tak to miałam być od17 i czekać bo to dodatkowa wizyta) ale Oskar dziś jakiś ospały.. jak poproszę o USG i szybki podgląd to chyba się pan doktor zgodzi co? Zjadłam coś słodkiego, coś tam mi zamerdało w brzuchu ale nie jestem usatysfakcjonowana
Ale dzień też jakiś senny
Bajla śpi i też w zasadzie nawet pozycji nie zmienia a ona to wiercipięta, padało, chłodno. Jesień idzie, jak nic.Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia 2018, 13:57
-
Luna, pytałaś o zapięcie torby z ali do wózka. Jak tylko wrócimy do domu to zalacze fotkę jak to wygląda.
Emi, wszystkiego najlepszego!
JuicyB, po raz pierwszy użyłam laktator lovi (wcześniej ściągałem ręcznym agentem) i nie wiedziałam że to może być tak komfortowe. Ściągnęłam w 20 minut 65ml mleczka. Szału nie ma ale mleko jest. Następnie podałam je Ani bo tu jest problem z odgrzaniem (można w mikrofali a jakoś tego nie widzę).
No i dziś Ania ważyła 70g więcej niż wczoraj. Czyżby maluchy przybierają skokowo?StaraczkaNika, Luna1993, emi2016, JuicyB lubią tę wiadomość
-
A mnie cały dzień świeżbi rączka, żeby sobie coś zamówić przez internet. Mam już ładny koszyk w Akpolu, drugi w Gemini... mam tez upatrzone 2 plecaki te takie wieszane na wózeczek... Do tego w smyku w promocji lampko-projektor infantino...
No i tak to się zbiera, a ja potem mam 25 zakładek w telefonie otwartch, aż się wszystko wiesza
No same powiedzcie... muszę coś w końcu kupić, prawda?
-
nick nieaktualnyKochane przyszedł dzisiaj otulacz bambusowy z Aliexpressu. Jest przepiękny i bardzo malutki w dotyku
Nika - no musisz!Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia 2018, 14:07
Achia, pilik, Aga9090, olik321, emi2016, Luna1993, reset, Flowwer, Nadzieja22, Jeżowa, malka, KateHawke, Lusesita, Karma88, Lunaris, Emiilka, Lena21 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Muszę pochwalić emka. Dziś przyszedł do szpitala z kwiatami dla mamusi
I jeszcze powiedział, że co prawda się wyspał ale wolałby żebyśmy były w domu. (Ania w dzień jest aniołkiem, który w nocy potrzebuje dużo więcej uwagi niż w dzień).
W dzień naświetlanie jest możliwe. Wieczorem tak plakala, że lekarka stwierdziła że nie ma to sensu i wyjęliśmy ją.summer86, Yoselyn82, Achia, KateHawke, Kaczorka, pilik, admiralka, olik321, Lunaris, Emiilka lubią tę wiadomość
-
JustynaG wrote:Luna, pytałaś o zapięcie torby z ali do wózka. Jak tylko wrócimy do domu to zalacze fotkę jak to wygląda.
JuicyB, po raz pierwszy użyłam laktator lovi (wcześniej ściągałem ręcznym agentem) i nie wiedziałam że to może być tak komfortowe. Ściągnęłam w 20 minut 65ml mleczka. Szału nie ma ale mleko jest. Następnie podałam je Ani bo tu jest problem z odgrzaniem (można w mikrofali a jakoś tego nie widzę).
No i dziś Ania ważyła 70g więcej niż wczoraj. Czyżby maluchy przybierają skokowo?
Justyna, jeśli będziesz miała chłodne mleko to możesz je podgrzać w miseczce z ciepłą (ok. 40 stopni) wodą. Jak potrzebuję podgrzać to tak właśnie robię, zmieniając 2-3 razy wodę, zajmuje to około 15 minut.
W ogole miałam już kupować podgrzewacz, ale Ania buntuje się na butelkę. Wczoraj mąż się nią zajmował godzinkę i miałam odciągnięte mleko to jedynie bawiła się smoczkiem od butli, ale do piersi od razu się przyssała. Już drugi raz taka akcja. Mam nadzieję, że to chwilowe, bo inaczej już nigdzie sama bez małego ssaczka nie wyjdę -
Reset przykro mi a może rozważasz konsultacje z doc. Pasnik ? On generalnie immuno od dzieci!
Emi sto lat !!!emi2016 lubi tę wiadomość
112 cs o syna, 15 lat walki !!
Provita-Paliga
NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
⛄⛄⛄
-
Flowwer wrote:Reset przykro mi a może rozważasz konsultacje z doc. Pasnik ? On generalnie immuno od dzieci!
Flower, ja bym tam zaraz jechała, tylko nasza Młoda na stałe mieszka w UK, a my ją dostajemy raz - dwa razy do roku. Ale niewykluczone, że ją tu w zimie na leczenie szpitalne będziemy ściągać, więc może wtedy coś spróbuję pokombinować.
* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero. -
Lamka no cudo, a ja wydałam ostatnie skitrane pieniądze dzisiaj na inne rzeczy z Ali
hmm, no ale jak powiem mężowi, że to całkowicie niezbędne i ze trzy razy tańsze niż w Polsce...
lamka, Amy333 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJeżowa wrote:Lamka no cudo, a ja wydałam ostatnie skitrane pieniądze dzisiaj na inne rzeczy z Ali
hmm, no ale jak powiem mężowi, że to całkowicie niezbędne i ze trzy razy tańsze niż w Polsce...
lamka lubi tę wiadomość
-
Flower, a moze trzeba wyprobowac inna butelke?
Ania radzi sobie ladnie z butla avent. L 0 a teraz ma w szpitalu ma inną butelkę i strasznie ulewa i krztusi się -
JustynaG wrote:Luna, pytałaś o zapięcie torby z ali do wózka. Jak tylko wrócimy do domu to zalacze fotkę jak to wygląda.
No i dziś Ania ważyła 70g więcej niż wczoraj. Czyżby maluchy przybierają skokowo?
Super! To jeszcze polecam dorobić sobie stanik. Jeśli masz w domu jakiś sportowy lub z miękką miseczką, którego Ci nie żal, to wystarczy zrobić dwie dziury tam, gdzie sutki i możesz sobie uwolnić ręce. Lovi nie ma wymienianych lejków, ale jak materiał jest rozciągliwy, to ta część z lejkiem przejdzie przez dziurę średnicy może 1,5-2cm.
Nie musisz podgrzewać mleka jeśli stało na półce. Temperatura pokojowa jest idealna. Jeśli podgrzewasz mleko z lodówki, to najlepiej w szklance z ciepłą wodą (nie wrzątek). Mikrofala odpada - niszczysz sobie w ten sposób mleko (ono jest do wypicia, ale traci mocno na wartości).
Najlepiej wydać te 50 zł na podgrzewacz, który będzie Ci dłuugo służyć także do odgrzewania posiłków stałych. Ja mam taki:https://allegro.pl/promocja-podgrzewacz-elektryczny-2w1-babyono-216-i7406204101.html?utm_source=google&utm_medium=cpc&ev_campaign=_DCK_pla_dziecko_karmienie&ev_adgr=podgrzewacze&ev_ln=PRODUCT+GROUP&utm_content=&ds_rl=1256554&gclid=CjwKCAjwzqPcBRAnEiwAzKRgS3Y9RFqwmOp_qrUK2RQjXRec-Xl3XBtGXL-FltwOf0ZOhnwVD32eexoCeuoQAvD_BwE&gclsrc=aw.ds&dclid=CNmDvYOrl90CFY4SGAodazYBIQ
7-8 minut na "jedynce" i mleko jest ok.
Warto też mieć termometr do badania temperatury otoczenia. Ja sprawdzam takim https://www.ceneo.pl/26681098?se=noXkB6eX08pA-KN2VjBKissuYNmaiX-8&gclid=CjwKCAjwzqPcBRAnEiwAzKRgSz9-eh-j19x3EHMleLtuqSIpD17T4x7F7KTRwo2e98JhVmkxKRI07BoCE-AQAvD_BwE
to jeden z tych dobrych wydatków z wyprawki
i tak dzieci przybierają skokowo
-
nick nieaktualnyAchia na polskim rynku i tak są głównie rzeczy z Chin, tylko droższe, więc też sądzę, że Twój mąż się jeszcze pozytywnie zaskoczy.
Jeżowa nienienie mnie w to nie mieszaj, bo w końcu jednak Twój eMek mnie znajdzie i będziesz miała ciężarną na sumieniu
P.s. U tej Pani z warzywniaczka na pętli dzisiaj zajebiste brzoskwinie za czwórkęWiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia 2018, 15:02
-
lamka wrote:Achia na polskim rynku i tak są głównie rzeczy z Chin, tylko droższe, więc też sądzę, że Twój mąż się jeszcze pozytywnie zaskoczy.
Jeżowa nienienie mnie w to nie mieszaj, bo w końcu jednak Twój eMek mnie znajdzie i będziesz miała ciężarną na sumieniu
P.s. U tej Pani z warzywniaczka na pętli dzisiaj zajebiste brzoskwinie za czwórkę
Haha, spokojnie, nie będę wymieniać Twojego imieniabrzoskwinie za czwórkę powiadasz? No na pewno wpadnę, oby były jeszcze!
Achia, zgadzam się z Lamką - w Polsce i tak mnóstwo rzeczy kupujemy chińskich, w wyższych cenach, bez sensu przepłacając... Rozumiem wahania Twojego męża, ale nie pozostaje nic innego, jak zamówić i pokazać, że te rzeczy niczym się nie różnią od chińskich w Polscewiadomo, że są typowo polscy producenci, ale tak serio z ręką na sercu, jak często sprawdzamy czy coś zostało wyprodukowane lokalnie?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia 2018, 15:12
Achia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny