X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • Lusesita Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2018, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola gratuluję kochana <3 <3 <3
    Ucałuj Lewka i odpoczywaj.

Amy kciuki. Dawaj znać ;-)

Emi super Cię widzieć. Łucja jaka już duża <3

Dziewczyny super Maluszki.
    Brzuszki też ;-)

Nika ja też coś poproszę. Najlepiej tak od początku, żeby sobie powtórzyć.

Juicy piątka, mój rocznik.
    Poczułam się trochę jak dinozaur :-D

emi2016, Amy333, JuicyB lubią tę wiadomość

f2wlbd3m7vs8avcj.png
    dxom8u698gwsp1q3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2018, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka- ja ponoc też :p

Słuchajcie, wpadam dziś do Luxmedu w zasadzie tylko poL4 bo mam do dzisiaj, ale właśnie dzwonili że zwolnila się godzina i jedziemy na 16(a tak to miałam być od17 i czekać bo to dodatkowa wizyta) ale Oskar dziś jakiś ospały.. jak poproszę o USG i szybki podgląd to chyba się pan doktor zgodzi co? Zjadłam coś słodkiego, coś tam mi zamerdało w brzuchu ale nie jestem usatysfakcjonowana
    Ale dzień też jakiś senny
    Bajla śpi i też w zasadzie nawet pozycji nie zmienia a ona to wiercipięta, padało, chłodno. Jesień idzie, jak nic.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia 2018, 13:57

• JustynaG Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2018, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna, pytałaś o zapięcie torby z ali do wózka. Jak tylko wrócimy do domu to zalacze fotkę jak to wygląda.

Emi, wszystkiego najlepszego!

JuicyB, po raz pierwszy użyłam laktator lovi (wcześniej ściągałem ręcznym agentem) i nie wiedziałam że to może być tak komfortowe. Ściągnęłam w 20 minut 65ml mleczka. Szału nie ma ale mleko jest. Następnie podałam je Ani bo tu jest problem z odgrzaniem (można w mikrofali a jakoś tego nie widzę).
    No i dziś Ania ważyła 70g więcej niż wczoraj. Czyżby maluchy przybierają skokowo?

StaraczkaNika, Luna1993, emi2016, JuicyB lubią tę wiadomość

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • StaraczkaNika Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2018, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie cały dzień świeżbi rączka, żeby sobie coś zamówić przez internet. Mam już ładny koszyk w Akpolu, drugi w Gemini... mam tez upatrzone 2 plecaki te takie wieszane na wózeczek... Do tego w smyku w promocji lampko-projektor infantino...

No i tak to się zbiera, a ja potem mam 25 zakładek w telefonie otwartch, aż się wszystko wiesza :(

No same powiedzcie... muszę coś w końcu kupić, prawda?

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2018, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane przyszedł dzisiaj otulacz bambusowy z Aliexpressu. Jest przepiękny i bardzo malutki w dotyku :-)
    b9f3be34dc6da03emed.jpg

Nika - no musisz!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia 2018, 14:07

Achia, pilik, Aga9090, olik321, emi2016, Luna1993, reset, Flowwer, Nadzieja22, Jeżowa, malka, KateHawke, Lusesita, Karma88, Lunaris, Emiilka, Lena21 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2018, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika- musisz! Kupuj i nam się pochwal:)

• pilik Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2018, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna 65ml w 20 minut to bardzo ładny wynik!
    A co do wagi - tak, maluszki przybierają skokowo :)

ds022el.png

u4uGp2.png
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2018, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna - tak, dzieci przybierają na wadze skokowo :)

Nika - zdecydowanie coś powinnaś kupić :D

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2018, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszę pochwalić emka. Dziś przyszedł do szpitala z kwiatami dla mamusi :)
    I jeszcze powiedział, że co prawda się wyspał ale wolałby żebyśmy były w domu. (Ania w dzień jest aniołkiem, który w nocy potrzebuje dużo więcej uwagi niż w dzień).
    W dzień naświetlanie jest możliwe. Wieczorem tak plakala, że lekarka stwierdziła że nie ma to sensu i wyjęliśmy ją.

summer86, Yoselyn82, Achia, KateHawke, Kaczorka, pilik, admiralka, olik321, Lunaris, Emiilka lubią tę wiadomość

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
  • emi2016 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2018, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za życzenia :)

Kaczorka - nei wiem dlaczego ale wydawało mi się, że jesteś z mojego rocznika, ewentualnie 90' !

3jvz3e5e43yz8gvz.png
    3jvzcwa1dqef2qp7.png
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2018, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JustynaG wrote:
    Luna, pytałaś o zapięcie torby z ali do wózka. Jak tylko wrócimy do domu to zalacze fotkę jak to wygląda.

JuicyB, po raz pierwszy użyłam laktator lovi (wcześniej ściągałem ręcznym agentem) i nie wiedziałam że to może być tak komfortowe. Ściągnęłam w 20 minut 65ml mleczka. Szału nie ma ale mleko jest. Następnie podałam je Ani bo tu jest problem z odgrzaniem (można w mikrofali a jakoś tego nie widzę).
    No i dziś Ania ważyła 70g więcej niż wczoraj. Czyżby maluchy przybierają skokowo?

Justyna, jeśli będziesz miała chłodne mleko to możesz je podgrzać w miseczce z ciepłą (ok. 40 stopni) wodą. Jak potrzebuję podgrzać to tak właśnie robię, zmieniając 2-3 razy wodę, zajmuje to około 15 minut.

W ogole miałam już kupować podgrzewacz, ale Ania buntuje się na butelkę. Wczoraj mąż się nią zajmował godzinkę i miałam odciągnięte mleko to jedynie bawiła się smoczkiem od butli, ale do piersi od razu się przyssała. Już drugi raz taka akcja. Mam nadzieję, że to chwilowe, bo inaczej już nigdzie sama bez małego ssaczka nie wyjdę ;)

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • Flowwer Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2018, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reset przykro mi a może rozważasz konsultacje z doc. Pasnik ? On generalnie immuno od dzieci!

Emi sto lat !!!

emi2016 lubi tę wiadomość

kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄
  • reset Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2018, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flowwer wrote:
    Reset przykro mi a może rozważasz konsultacje z doc. Pasnik ? On generalnie immuno od dzieci!

Flower, ja bym tam zaraz jechała, tylko nasza Młoda na stałe mieszka w UK, a my ją dostajemy raz - dwa razy do roku. Ale niewykluczone, że ją tu w zimie na leczenie szpitalne będziemy ściągać, więc może wtedy coś spróbuję pokombinować.

relgmg7ymfbmxgyl.png

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • Jeżowa Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2018, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lamka no cudo, a ja wydałam ostatnie skitrane pieniądze dzisiaj na inne rzeczy z Ali :( :( hmm, no ale jak powiem mężowi, że to całkowicie niezbędne i ze trzy razy tańsze niż w Polsce...

lamka, Amy333 lubią tę wiadomość

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

09.09⏸️
    11.09 beta 88 ➡️ 13.09 beta 238 ➡️ 16.09 beta 914

27.09 dwa pęcherzyki ciążowe, jeden zarodek
    02.10 mamy dwa serduszka
    13.11 niskie ryzyka wad genetycznych
    05.12 czekamy na dwóch synków 🩵🩵

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2018, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżowa wrote:
    Lamka no cudo, a ja wydałam ostatnie skitrane pieniądze dzisiaj na inne rzeczy z Ali :( :( hmm, no ale jak powiem mężowi, że to całkowicie niezbędne i ze trzy razy tańsze niż w Polsce...
    Mój mąż ma wątpliwości co do kupowania na allie choć ostatnio patrzył co tam wybieram. Mówi że to jednak chińskie, że nie wiadomo jakie farby i barwniki używają i że mimo wszystko lepiej kupować u polskich producentów... Tjaaa :p zobaczymy co powie jak przyjdzie pierwsza paczka z allie :D

lamka lubi tę wiadomość

• JustynaG Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2018, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flower, a moze trzeba wyprobowac inna butelke?
    Ania radzi sobie ladnie z butla avent. L 0 a teraz ma w szpitalu ma inną butelkę i strasznie ulewa i krztusi się

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
  • JuicyB Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2018, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JustynaG wrote:

Super! To jeszcze polecam dorobić sobie stanik. Jeśli masz w domu jakiś sportowy lub z miękką miseczką, którego Ci nie żal, to wystarczy zrobić dwie dziury tam, gdzie sutki i możesz sobie uwolnić ręce. Lovi nie ma wymienianych lejków, ale jak materiał jest rozciągliwy, to ta część z lejkiem przejdzie przez dziurę średnicy może 1,5-2cm.
    Nie musisz podgrzewać mleka jeśli stało na półce. Temperatura pokojowa jest idealna. Jeśli podgrzewasz mleko z lodówki, to najlepiej w szklance z ciepłą wodą (nie wrzątek). Mikrofala odpada - niszczysz sobie w ten sposób mleko (ono jest do wypicia, ale traci mocno na wartości).
    Najlepiej wydać te 50 zł na podgrzewacz, który będzie Ci dłuugo służyć także do odgrzewania posiłków stałych. Ja mam taki:https://allegro.pl/promocja-podgrzewacz-elektryczny-2w1-babyono-216-i7406204101.html?utm_source=google&utm_medium=cpc&ev_campaign=_DCK_pla_dziecko_karmienie&ev_adgr=podgrzewacze&ev_ln=PRODUCT+GROUP&utm_content=&ds_rl=1256554&gclid=CjwKCAjwzqPcBRAnEiwAzKRgS3Y9RFqwmOp_qrUK2RQjXRec-Xl3XBtGXL-FltwOf0ZOhnwVD32eexoCeuoQAvD_BwE&gclsrc=aw.ds&dclid=CNmDvYOrl90CFY4SGAodazYBIQ
    7-8 minut na "jedynce" i mleko jest ok.
    Warto też mieć termometr do badania temperatury otoczenia. Ja sprawdzam takim https://www.ceneo.pl/26681098?se=noXkB6eX08pA-KN2VjBKissuYNmaiX-8&gclid=CjwKCAjwzqPcBRAnEiwAzKRgSz9-eh-j19x3EHMleLtuqSIpD17T4x7F7KTRwo2e98JhVmkxKRI07BoCE-AQAvD_BwE
    to jeden z tych dobrych wydatków z wyprawki :)

i tak dzieci przybierają skokowo :)

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2018, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia na polskim rynku i tak są głównie rzeczy z Chin, tylko droższe, więc też sądzę, że Twój mąż się jeszcze pozytywnie zaskoczy. ;-)

Jeżowa nienienie mnie w to nie mieszaj, bo w końcu jednak Twój eMek mnie znajdzie i będziesz miała ciężarną na sumieniu :-D
    P.s. U tej Pani z warzywniaczka na pętli dzisiaj zajebiste brzoskwinie za czwórkę <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia 2018, 15:02

• Jeżowa Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2018, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lamka wrote:
    Achia na polskim rynku i tak są głównie rzeczy z Chin, tylko droższe, więc też sądzę, że Twój mąż się jeszcze pozytywnie zaskoczy. ;-)

Jeżowa nienienie mnie w to nie mieszaj, bo w końcu jednak Twój eMek mnie znajdzie i będziesz miała ciężarną na sumieniu :-D
    P.s. U tej Pani z warzywniaczka na pętli dzisiaj zajebiste brzoskwinie za czwórkę <3

Haha, spokojnie, nie będę wymieniać Twojego imienia :D :D brzoskwinie za czwórkę powiadasz? No na pewno wpadnę, oby były jeszcze!

Achia, zgadzam się z Lamką - w Polsce i tak mnóstwo rzeczy kupujemy chińskich, w wyższych cenach, bez sensu przepłacając... Rozumiem wahania Twojego męża, ale nie pozostaje nic innego, jak zamówić i pokazać, że te rzeczy niczym się nie różnią od chińskich w Polsce :D wiadomo, że są typowo polscy producenci, ale tak serio z ręką na sercu, jak często sprawdzamy czy coś zostało wyprodukowane lokalnie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia 2018, 15:12

Achia lubi tę wiadomość

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

09.09⏸️
    11.09 beta 88 ➡️ 13.09 beta 238 ➡️ 16.09 beta 914

27.09 dwa pęcherzyki ciążowe, jeden zarodek
    02.10 mamy dwa serduszka
    13.11 niskie ryzyka wad genetycznych
    05.12 czekamy na dwóch synków 🩵🩵

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2018, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i ja się z Wami zgadzam :) po wypłacie pewnie zamówię otulacze nic mu nie mówiąc :p

Jeżowa lubi tę wiadomość

‹‹ 1701 1702 1703 1704 1705 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ