X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • emi2016 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2018, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    StaraczkaNika wrote:
    Mogę nawrzucać na chmurkę przez weekend i przesłać Ci linka ;)
    Ja bardzo lubię takie materiały audio do słuchania i powtarzania - można to sobie wrzucić do telefonu i się dużo nauczyć przy krojeniu marchewki i wieszaniu prania ;)

Nika to ja też poproszę :)

StaraczkaNika lubi tę wiadomość

3jvz3e5e43yz8gvz.png
    3jvzcwa1dqef2qp7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2018, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emi wszystkiego najpiękniejszego <3 Ja też rocznik 91 :-)

emi2016 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2018, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emi kochana wszystkiego najwspanialszego! Może rodzinka szykuje jakąś niespodziankę dla Ciebie :*

• summer86 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emi, zdrowia i samych wspaniałości <3

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • Jeżowa Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emi, wszystkiego najlepszego! <3 rodzinka na pewno jeszcze zadzwoni, nie chce mi się wierzyć, by zapomnieli tak na amen! A Łucja to słodziutki cukiereczek <3

Minie super zakupy! :D ja bym pobuszowała w lumpie, ale w tym Wrocławiu to ja nie wiem, gdzie iść nawet :( może mamę wyślę w rodzinnej miejscowości, hmm... :D

emi2016, Minie Black lubią tę wiadomość

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

09.09⏸️
    11.09 beta 88 ➡️ 13.09 beta 238 ➡️ 16.09 beta 914

27.09 dwa pęcherzyki ciążowe, jeden zarodek
    02.10 mamy dwa serduszka
    13.11 niskie ryzyka wad genetycznych
    05.12 czekamy na dwóch synków 🩵🩵

preg.png
  • admiralka Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2018, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EMI ode mnie również wszystkiego co najpiękniejsze :* I też melduje się z rocznika 91 :)

atdc9vvjhr7v1l6t.png

h84f9vvj1bgblfir.png

03.08.2017 - Nasze cuda 8tc [*]
    16.12.2017 - Marysia 15tc [*]
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lamka wrote:
    Emi wszystkiego najpiękniejszego <3 Ja też rocznik 91 :-)
    Serio? Ja byłam przekonana, że jesteś rok starsza ode mnie!

• StaraczkaNika Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yoselyn82 wrote:
    Chce isc dzisiaj do kina i na zakupy i w koncu cos kupic mojemu maluszkowi :)
    Foty, foty...

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • emi2016 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2018, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak nas dużo z 91' ! To piękny rocznik :) Dziękuję Wam dziewczyny

3jvz3e5e43yz8gvz.png
    3jvzcwa1dqef2qp7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2018, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emi sto lat :*

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2018, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EMI wszystkiego najlepszego i ode mnie!:))
    Rodzinka na pewno jeszcze się odezwie!
    Faktycznie sporo Was z 91 ;) ja 87 i poczułam się stara :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2018, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minie Black wrote:
    Serio? Ja byłam przekonana, że jesteś rok starsza ode mnie!
    A ja myślałam, że Ty ode mnie :-D

Minie Black lubi tę wiadomość

• Karma88 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2018, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emi wszystkiego najlepszego. Samych radości z rodzinką!!!

Achia ja 88 i tez w porównaniu z nimi to się poczułam lekko stara :D

Emilka <3

gg649vvjtg0z1oj0.png

Od 09.2013:02.2014-5t6dc <3 07.2015-12tc <3
    MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia
  • pilik Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2018, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emi wszystkiego najlepszego! Mam nadzieję, że rodzina się ogarnie.

Lamka mam wykrój, jak nie zapomnę to przez weekend odkopię i podeśle. Na krótkie w takim stylu i cidną bluzę twż mam jakbyś chciała. Przypomnij się jakbym nie przysłała!

Nika ja bym buła bardzo chętna na coś dla początkujących, męża poduczam ale ja też nie jakaś super biegła...
    Co do dwóch języków - ja bym zaczęła uczuć dziecko jak już opanuje dobrze polski, się pewnie koło 3r.ż. Dziecko wtedy jeszcze chłonie jak gąbka jak wiesz, a już nie miesza. Mam dzieciaki dwujęzyczne u sióstr i właśnie te uczone po opanowaniu pierwszego języka mówią w obu dużo lepiej.

Yos na co do kina się wybierasz?

My zaraz jedziemy na wesele... boje się jakby to jakiś egzamin był... mam nadzieję że Ninka da mi chociaż obiad zjeść ;)...

Edit. Ja jestem od Was rok starsza :p 90’

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia 2018, 13:36

StaraczkaNika, lamka, emi2016 lubią tę wiadomość

ds022el.png

u4uGp2.png
  • StaraczkaNika Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2018, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja22 wrote:
    Nika, miałam kiedyś w grupie takiego bilinguala i powiem Ci, że albo mama źle go prowadziła w świecie dwujęzycznym albo to nie jest faktycznie dobre. On się biedak wydawał zagubiony jak ona do niego tak po angielsku wszystko mówiła, a najgorzej jak właśnie tato mówił to samo po polsku i młody nie wiedział po jakiemu ma w końcu odpowiedzieć :/

Emi, wszystkiego najlepszego! Może rodzice i siostry jeszcze zadzwonią z życzeniami, przecież jeszcze wcześnie jest :) Ja np nie zawsze składam życzenia z samego rana.
    No to właśnie źle, bo chodzi o to żeby dziecko czuło się bezpiecznie i wiedziało że oboje rodziców rozumie i po swojsku i po obcemu. Te dzieciaczki potem trochę mieszają języki, np. Mamo, daj yellow dog, proszę! Ale potem jakoś to sobie rozgraniczają co kiedy i do kogo. Gorzej mają rodzice - trzeba się pilnować żeby dużo powrarzać jedno po drugim w drugim języku i cały czas się go trzymać. Widzę po kolezankach i ich mężach że ivh to frustrowało.
    No i jest to że to dziecko potem i tak będzie się uczyć w szkole. Jak je od razu wszystkiego nauczę, to potem będzie się nudzić :(
    Ja zaczęłam się uczyć w wieku 7 lat i opanowałam. Młoda pewnie zacznie od 3 latek w przedszkolu, więc tak czy siak skończy z dobrą znajomością języka :)

Nadzieja22 lubi tę wiadomość

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • reset Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2018, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    summer86 wrote:
    Reset, podczytywałam na Dinusiach.. trzymam mocno kciuki aby sytuacja u Was jednak rozeszła się po kościach. Ale jakby co niech eMek walczy!

Dzięki <3 Dodatkowo mamy problem, bo u Młodej stwierdzono dwie choroby autoimmunologiczne (nie chcę pisać publicznie o jej problemach, stąd nie wspominałam) i teraz się martwimy i kombinujemy. Z wizyty u lekarza, na której byłyśmy we dwie, obie wyszłyśmy w szoku, czując się tak jak byśmy dostały obuchem w głowę, tylko ja musiałam się szybko pozbierać, żeby ją pocieszyć, bo mi bida płakała w aucie jak odwoziłam do mamy. Matka chce ogarniać leczenie w UK, a mnie się ono średnio widzi, więc nie wiem, czy nie będzie dodatkowo punktu zapalnego, bo my wolelibyśmy Młodą ściągnąć tu na ferie i leczyć u nas (mam możliwość załatwić jej szpital u nas dokładnie w pasującym jej terminie, więc to nie wiąże się z przerwą w szkole itp.).
    No ale ogólnie nie jest mi łatwo od wtorku.

relgmg7ymfbmxgyl.png

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2018, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emi - wszystkiego najlepszego!! <3
    Masz piękną córcię i to Twój najlepszy prezent :) A rodzinka może się jeszcze ogarnie.

Achia - ja też 87' :) ale ponoć wyglądam młodziej :D

Achia, emi2016 lubią tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2018, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pilik wyieramy sie na The meg z duzym rekinem ktory atakuje ludzi :)

pilik, KateHawke lubią tę wiadomość

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • JuicyB Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2018, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emi - stoo lat!
    Ja to rocznik 84 - prawie emerytka :)

Nika - ja tez będę wdzięczna za link do angielskiego zaawansowanego. W ciąży chodziłam na zajęcia, ale teraz jakoś tego nie widzę. Za to słuchanie czegoś podczas domowych zajęć będzie super.

Yos - zakupy! cudowna sprawa :)

Yoselyn82, StaraczkaNika, emi2016 lubią tę wiadomość

age.png
  • JuicyB Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2018, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emi - copywriter to super zawód, ale godziny pracy też niestety wymagające. Siedzę w reklamie 12 (OMG!) lat i obserwuję jak sporo nadgodzin wpada kolegom i koleżankom w tym zawodzie.
    Z drugiej strony zawsze im zazdrościłam kreatywnych głów :)

age.png
‹‹ 1700 1701 1702 1703 1704 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ