X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2018, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aloha!

Mnie dziś scielo po obiadu (łazanki) i przysnelam zapewne po tej nocy przebalowanej.

Amy szybkiego porodu!

Emi Łucja cudna <3 a dla Ciebie wszystkiego najlepszego! Życzę Ci abyś czuła się spełniona w życiu osobistym i zawodowym. Ja bardzo tęsknię za pracą- brakuje mi adrenaliny, pacjentów, zabiegów, koleżanek na dyzurach. Fakt, że wszystko o czym piszesz to mogę potwierdzić i u siebie ale nie mogłabym robić nic innego. Wolałabym tylko inaczej (i nawet nie finansowo). Też się czuje często jak człowiek drugiej kategorii. Ludzie nie zdają sobie sprawy jak wygląda nasza praca i jak to wpływa na nas samych, nasze życie, życie naszych rodzin i psychikę.
    A co do wieku... Ja jestem rocznik 81 i czuje się zaje..@¥$£*..ście :-D wiek ma się w głowie. Ja mam jakieś niecałe 20 :-P Zrób coś dla siebie na poprawę nastroju, tak na dłuższą metę. Zmień fryzurę, kup buty, zapisz się na zajęcia jakieś (angielski?), macierzyństwo wyciska z nas sporo energii. Warto zainwestować w siebie,lepiej się poczujesz a i kilogramy z czasem spadną :*

emi2016, summer86, pilik lubią tę wiadomość

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • Melevis Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2018, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Melduję, że żyję i przepraszam za swoją nieobecność. Miałam ostatnio ciężki okres. Nie chciałam Wam o tym pisać, ale było mi głupio, wstyd, że zawaliłam.
    Zaczęliśmy myśleć o trzecim dzieciątku. Nie staraliśmy się jakoś konkretnie, po prostu nie uważaliśmy. Zrobiłam jakiś czas temu test ciążowy, który wyszedł pozytywny. Oczywiście miałam z tylu głowy, że znowu może być jakis bubel po ostatniej akcji, mimo, że od miesiąca nie karmię piersią. Ale pognałam na betę, wynik - 143. Z jednej strony byłam przerażona, ale jednak ucieszyłam się jak głupia. W tym samym dniu zrobiłam też progesteron, wynik po trzech dniach - 8. Już wiedziałam co to znaczy. Powtórzyłam betę, spadek. Byłam załamana. W sumie wciąż jestem. Może to jeszcze jednak nie czas? Może los tak okrutnie ze mnie zadrwił.
    Czytam was na bieżąco, bo zżyłam się z wami. Dlatego też postanowiłam o tym napisać. Wciąż nie mogę się z tego otrząsnąć.

l22nj48ay1qfqnoi.png
    klz9jw4z9e5d3ouc.png
    qb3cg7rfn0fbukfn.png
    02.2017 [*] 6tc
    01.2019 [*] 10tc
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2018, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melevis :( przykro mi bardzo :(

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • malka Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2018, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melevis trzymaj się! Większość z nas tutaj wie jakie to trudne. Ciesz się swoimi maluchami, a trzecie na pewno jeszcze będzie :) będziemy trzymać kciuki za owocne starania.

5b09trd8ji0unw2g.png

34bwflw153i9m8vo.png
  • Melevis Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2018, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Źle mi tutaj o tym pisać, bo wiem, ile większość z Was walczyło o swoje maluszki. A ja piszę, że „nie uważaliśmy”. Naprawdę nie chcę nikogo urazić, ale musiałam Wam się wygadać. Nikt inny o tym nie wie, tylko ja i mąż.

l22nj48ay1qfqnoi.png
    klz9jw4z9e5d3ouc.png
    qb3cg7rfn0fbukfn.png
    02.2017 [*] 6tc
    01.2019 [*] 10tc
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2018, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melevis, tulę Cię mocno i bardzo mi przykro.
    Jeśli jesteście zdecydowani na kolejne maleństwo to walczcie o nie jak tylko się pozbierasz. Masz już dwoje ślicznych dzieciaczķow, więc i trzeciego się doczekacie.
    Sciskam i mocno trzymam kciuki za Was!

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • Jeżowa Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2018, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melevis naprawdę bardzo mi przykro... To zrozumiałe, że jest to dla Ciebie bardzo trudny czas, tutaj jednak znajdziesz i wsparcie, i zrozumienie, i współczucie. Jeśli nadal jesteście zdecydowani na trzeciego bobasa, to nie zaprzestawajcie starań. Masz rację, los okrutnie zakpił, ale wierzę, że wkrótce wyjdzie słońce.

I to przecież nie jest tak, że smutek jest zarezerwowany dla długotrwałych staraczek! Wszystkie tu mamy serce we właściwym miejscu i tak, za dzieckiem z nieuważania tęskni się tak samo, jak za tym, o którego się długo walczyło...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia 2018, 18:46

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

09.09⏸️
    11.09 beta 88 ➡️ 13.09 beta 238 ➡️ 16.09 beta 914

27.09 dwa pęcherzyki ciążowe, jeden zarodek
    02.10 mamy dwa serduszka
    13.11 niskie ryzyka wad genetycznych
    05.12 czekamy na dwóch synków 🩵🩵

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2018, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melevis- przykro mi! ale na pewno trzecie dzieciątko gdzieś na Was czeka jeszcze. Trzymam kcuki żeby kolejny pozytywny test przyniosł tylko i wyłącznie rosnącą betę i Fasoline w brzuszku <3

• KateHawke Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2018, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melevis kotku ty nie masz co przepraszać. Przecież wiadomo że po ciąży organizm nastawiony to może się szybko udać. A my tu bardzo kibicujemy każdej dziewczynie - bez wyjątków czasu i liczby. I przykro mi że się nie udało... Przytulam mocno!

08.05.2020 - II na teście 💕
    f2wl2n0auw5gzezn.png
    9f7jtv73nku3ge5t.png
    27 Styczeń 2018 - 18cs - ET
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2018, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola gratulacje!!! Cudownie, ze masz juz synka przy sobie :)

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2018, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melevis tulę mocno :*
    Ja tez marze o trojeczce choc drugie jeszcze w brzuszku. Bardzo współczuję, kazda strata boli. Duzo sily Kochana, na pewno sie jeszcze uda.

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • reset Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2018, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melevis, nie pisz bzdur, bo będę musiała na Ciebie krzyczeć (a Emilka i Luna wiedzą, że to potrafię, obie już do pionu na messenegerze ustawiałam;)).

Przykro mi, że musiałaś przejść przez coś takiego :( jak się pozbierasz i zaczniecie znów "nie uważać" to może warto iść do ginekologa i mieć w domu duphaston do łykania w drugiej fazie?

relgmg7ymfbmxgyl.png

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • StaraczkaNika Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2018, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melevisku, toć wiesz że my byśmy chciały żeby każda dziewczyna tu z forum miała tyle pięķnych, zdrowych dzieci ile sobie wymarzy i to bez tego całego niepłodnościowego syfu. A Ty to już szczególnie powinnaś przekazywać te geny! Jeśli już czujesz gotowa na ciążę, to każda z całego serca życzy Ci złotego strzału.

I nie milknij już na tak długo, bo się tu martwimy.

Bardzo mi przykro, że to się tak skończyło :(

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2018, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reset, jestem pewna, że z Twoim uporem szybko znajdziecie sposób, żeby pomóc Młodej. Mam nadzieję, że jej mama przemyśli wszystko i dogadacie się wspolnie co do leczenia.

Nie wiem czy już pisałaś, ale jak się udały Wasze wakacje?

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2018, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melevis strasznie mi przykro :-( bez względu na intensywność starań nikt nie zasługuje, żeby przeżywać taką stratę. My tu jesteśmy po to, żeby wspierać i jestem pewna, że niedługo znowu zobaczycie dwie kreseczki na teście i tym razem pięknie rosnącą betę i śliczną fasolinkę.

Amy trzymamy kciuki cały czas! :-)

• Patrycja20 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2018, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melevis tule Cię mocno !!! :*

Olivierek 27.01.2015🥰❤
    201901205364.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2018, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melevisku Ty Nasz! Czyli jednak ten test z przed kilku miesięcy "dał wam do myslenia" o kolejnym dziecku!
    Przykro mi, że kolejną taką cudowną kobietę spotyka strata, każda z Nas boli to tak samo niewyobrażalnie. Mam nadzieję, że wiesz, że jesteśmy do Twojej dyspozycji? I radą i ramieniem! Jakbyś leków potrzebowała to też powiedz tylko słowo! Raz dwa zorganizujemy Ci wszystkie specyfiki!
    Sierpień niestety nie był dla Nas łaskawy w dwie kreski....

• Melevis Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2018, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ryczę... dziękuję Wam za zrozumienie, nawet nie wiecie, ile to dla mnie znaczy! Aż mi wstyd, że bałam się o tym tu napisać...

Amy Ty już chyba na porodówce? :)

Rucola Reset już napisała w moim imieniu, ale jak już się przemogłam to jeszcze osobiście Ci gratuluję! Czekamy na fotkę!

Reset odnośnie Waszej sprawy nie mam pojęcia, co napisać. Najgorsze, że najbardziej w tym wszystkim ucierpi Młoda :(

Emi życzę Ci samych cudownych i szczęśliwych chwil z Łucją, wszystkiego najwspanialszego <3

l22nj48ay1qfqnoi.png
    klz9jw4z9e5d3ouc.png
    qb3cg7rfn0fbukfn.png
    02.2017 [*] 6tc
    01.2019 [*] 10tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2018, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melevis, kurcze przykro mi :( ale pamiętaj po każdej burzy wychodzi słońce i wierze, że się uda

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2018, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melevis kochana żadna kobieta nie zasługuje na taką stratę, bez względu na to ile się stara czy też w ogóle się nie stara. Życzę Ci z całego serca że jak tylko dojdziecie do siebie żeby się udało tak szybko jak teraz :* jesteśmy tu z Tobą i dla Ciebie :)

Ps. To prawda, Reset jest moim głosem rozsądku <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia 2018, 19:51

JuicyB lubi tę wiadomość

‹‹ 1704 1705 1706 1707 1708 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ