WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2018, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reset- no z tą dziewczyną znamy się już parę ładnych lat,sporo razem rzeczy robiłyśmy :p a jej wesele to było najlepsze wesele na jakim byłam ever! Może na urlopie pojedziemy ich odwiedzić- tylko dzieli nas 170km...
    Oczywiście mam plan wysłać coś jej dzieciakom. Pomóżcie. Najstarszy ma6lat, średni jakoś 4, no i w tym roku najmłodsza córka się narodziła. Co będzie uniwersalne? Książeczki różnego rodzaju? Tak wiecie, coby podziękować :)

• StaraczkaNika Autorytet

Wysłany: 3 września 2018, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia, pieskowi też się chyba spodobały, że tak je wącha :)
    Ja z siostrą prawie nie rozmawiam. Ciężka sytuacja :(

Dla 6-7 latka polecam taką książkę:
    https://www.empik.com/pod-ziemia-pod-woda-mizielinska-aleksandra-mizielinski-daniel,p1105828911,ksiazka-p?gclid=CjwKCAjwt7PcBRBbEiwAfwfVGJ3mtQtfHqsUWXj8mAl2BlUk1gcdxKSxxPDDZSQzeYWBoh3tAMhP5BoCxVAQAvD_BwE&gclsrc=aw.ds
    Kupiłam niedawno zaprzyjaźnionemu 7 latkowi - zachwycony, aż do szkoły nosił pokazywać.
    Ja kupiłam w księgarni Firmin (pod teatrem Wybrzeże) - tam jest fantastyczny wybód książeczek takich ciekawych, z misją. A panie księgarki zawsze coś wygrzebią i polecą

Reset - nawet nie wiesz ile racji w Twoich słowach - Achia odwiedziła i mnie i zostawiła wielką pakę dziewczyńskich ciuszków :D
    Dobroć wraca w dwójnasób!

A ja dziś pojechałam z mężem do Pruszcza, poszłam na zakupy do biedry i już 5 h po tym wysiłku odpoczywam. I dalej nie mam sily zwlec tyłka z kanapy i przeładować zmywarkę

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2018, 17:03

Achia, KateHawke lubią tę wiadomość

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • olik321 Autorytet

Wysłany: 3 września 2018, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chciałam umówić małego na NFZ na bioderka.. pierwsze terminy na listopad.. ehe
    Idę jutro do rodzinnego sępić chociaż dla mnie o skierowane na morfologia, potas magnez i żelazo i witaminę d3.. mam zrobić kontrolnie po 3 tyg od porodu

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2018, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Nika :)
    Olik- na listopad? A kiedy się robi to badanie? Bo podejrzewam że wcześniej...

• olik321 Autorytet

Wysłany: 3 września 2018, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia wrote:
    Dzięki Nika :)
    Olik- na listopad? A kiedy się robi to badanie? Bo podejrzewam że wcześniej...
    W 6-8tyg życia dziecka

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • Karma88 Autorytet

Wysłany: 3 września 2018, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NFZ cholera jasna. :/ Skoro są jakieś terminy to muszą chyba się tego trzymać...

Emilka <3

gg649vvjtg0z1oj0.png

Od 09.2013:02.2014-5t6dc <3 07.2015-12tc <3
    MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia
  • admiralka Autorytet

Wysłany: 3 września 2018, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ACHIA cudowny prezent <3 Też bym się niesamowicie ucieszyła :)

atdc9vvjhr7v1l6t.png

h84f9vvj1bgblfir.png

03.08.2017 - Nasze cuda 8tc [*]
    16.12.2017 - Marysia 15tc [*]
  • JuicyB Autorytet

Wysłany: 3 września 2018, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My pierwsze badanie musieliśmy prv, bo mimo że chciałam zapisać od razu jak dostałam skierowanie, to pierwsze terminy wypadały około 12 tygodnia życia Huba. Dopiero w tym 12 tygodniu i ostatnio (tydzień 21) byliśmy na NFZ.
    Nie wiem jak pani doktor coś widziała na tym przedpotopowym sprzęcie. Sama mi powiedziała, że na zdjęciu wydrukowanym nic nie widać, ale ona ma wprawę i na ekranie widzi, że jest ok. Następna kontrola jak będzie chodzić.
    Z tego co wiem usg bioderek, to pierwsze, jest obowiązkowe.

age.png
  • olik321 Autorytet

Wysłany: 3 września 2018, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juicy to wychodzi na to że juz powinnam rezerwować terminy na 12 i 21 tydzień życia malucha

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • Phnappy Autorytet

Wysłany: 3 września 2018, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na szybko przejrzałam kilka stron - jesteśmy w szaleństwie przeprowadzkowym i nie mam na nic czasu plus nie mam jeszcze internetu podpietego... Bardzo przepraszam, ze się nie odniosę osobno, ale widziałam same pozytywne wieści z wizyt i śliczne brzuszki i maluszki :) plus chyba nowa ex testerke? :)

Moje Grochy maja juz ponad 1kg :) i wszystko super, jestem tylko wyczerpana przeprowadzka, co szyjka odczula i z 4cm zrobiło sie 3,5cm...

StaraczkaNika, Nadzieja22, veritaserum, Siwulec, olik321, JustynaG, Yoselyn82, Patrycja20, KateHawke, Aga9090, Lunaris, 91Ewela09, pilik, Emiilka, malka, Bajkaaa lubią tę wiadomość

ckai43r8zmly7il4.png

staramy się już ponad 2 lata :( - udało się!!
    aktualnie 2 cykl z CLO (pierwszy bez owu) - szczęśliwy podwójnie <3
    Maj 2017 - 13tc (8tc) poronienie zatrzymane :(
  • Phnappy Autorytet

Wysłany: 3 września 2018, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A no i zaczęliśmy 3 trymestr!!! :o :o

lamka, admiralka, Karma88, StaraczkaNika, Achia, Jeżowa, Nadzieja22, olik321, Yoselyn82, Patrycja20, KateHawke, Aga9090, emi2016, Lunaris, pilik, Emiilka, Rucola, Bajkaaa, Lusesita lubią tę wiadomość

ckai43r8zmly7il4.png

staramy się już ponad 2 lata :( - udało się!!
    aktualnie 2 cykl z CLO (pierwszy bez owu) - szczęśliwy podwójnie <3
    Maj 2017 - 13tc (8tc) poronienie zatrzymane :(
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2018, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Phnappy już?? Dopiero co pisałaś że są dwa groszki ;) w wolnej chwili zajrzyj do wiadomości- coś tam Ci skrobnęłam ;)

• StaraczkaNika Autorytet

Wysłany: 3 września 2018, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Phnappy, już masz 2 kilo "bagażu" - nic dziwnego że ciśnienie na szyjkę całkiem spore i ona się skraca, ale i tak jest niezła. Staraj się zwalać wszystko na męża!
    Gratulacje z powodu 3 trymestru - teraz już jesteś na ostatniej prostej ;)

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • Jeżowa Autorytet

Wysłany: 3 września 2018, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Phnappy ale duże już te Twoje dzieciaczki! Dwa razy po kilogramie <3 gratulacje z powodu 3 trymestru, nim się obejrzysz, a już będą po drugiej stronie brzucha :)

Achia super niespodzianka od koleżanki :) jak widać niby "obca" osoba, a więcej radości dzięki niej odczuwasz niż z kontaktu z siostrą... Więzy krwi są przereklamowane! A przeglądanie małych ciuszków to moje ulubione zajęcie :) też dzisiaj dostałam ogromną pakę od znajomych, też się tego nie spodziewałam i nawet mi trochę głupio, ile tego przynieśli...

A na dodatek mąż skręcił nasze "ruchome" łóżeczko, które będzie sobie wędrować, gdzie akurat będzie potrzebne. I tak sobie leżę i na nie patrzę, a łzy tak jakoś same lecą, jak pomyślę, kto w tym łóżeczku niedługo zamieszka... <3 (prześcieradło nie w moim stylu, zaraz zamawiam coś neutralnego!)
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/84aed9fd78d8.jpg

Fozzie Bear, Achia, Nadzieja22, Bocianiątko, Karma88, Kaczorka, olik321, JustynaG, Yoselyn82, Patrycja20, KateHawke, lamka, Aga9090, emi2016, Lunaris, pilik, Emiilka, Bajkaaa, Rucola, Lusesita lubią tę wiadomość

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2018, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Phnappy szyjka 3,5 cm to jest super szyjka na tym etapie co jesteś i to w dodatku z dwójką groszków ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2018, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. W piątek prawdopodobnie zabieram malucha. Jeszcze tylko ostatnie badania :)

Achia, Jeżowa, StaraczkaNika, Bocianiątko, Nadzieja22, Karma88, Siwulec, Phnappy, summer86, Fozzie Bear, Kaczorka, olik321, JustynaG, JuicyB, moniśka..., Patrycja20, KateHawke, Morusek, lamka, Tosia2323, Aga9090, emi2016, Lunaris, Angelika83, blue00, Sarna84, pilik, Emiilka, malka, Bajkaaa, Lusesita lubią tę wiadomość

• Nadzieja22 Autorytet

Wysłany: 3 września 2018, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Phnappy 3 trymestr brzmi cudownie <3 Super, że Grochy już takie duże, ale odpocznij trochę dla szyjki :)

Tym samym zajarzyłam, że ja zaczęłam 2 trymestr :D Dobrze mówię?

KateHawke, lamka lubią tę wiadomość

HrQwp1.png
    21.06 hcg 14,3, 23.06 hcg 92,07, 25.06 hcg 307, 27.06 hcg 803
    ♡♡♡
    MTHFR 677 homo; niedoczynność tarczycy, ANA+++, NK 17%, kiepskie cytokiny
    W drodze do macierzyństwa od 05.2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2018, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżowa- doskonale Cię rozumiem <3 ja segreguje a jak się zmęczę to tu zaglądam. Jakoś plecy mnie ostatnio bolą :/ mąż oczywiście delikatnie mnie masuje jak go poproszę :)

Jeżowa, pilik lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2018, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aksamitnaa wrote:
    Hej. W piątek prawdopodobnie zabieram malucha. Jeszcze tylko ostatnie badania :)
    Super! Kciuki już zaciśnięte!

• Jeżowa Autorytet

Wysłany: 3 września 2018, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aksamitna, super informacja! Będziemy mocno ściskać kciuki za maluszka <3

Achia, co do książek, to moje serce skradła "Nie liż tej książki" :D nasz egzemplarz już czeka aż Agatka podrośnie, a myślę, że dla 6 latka już się nada spokojnie :) pewnie i 4latek będzie miał radochę :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2018, 17:56

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

age.png
‹‹ 1734 1735 1736 1737 1738 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ