Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
Fozzie Bear wrote:Olik, ja Ci nagotuje na te chrzciny! Reset przyjedzie i mi pomoże! Tylko kelnerów załatw, bo możemy zyg zakiem chodzić
Zgłaszam gotowośćMenu już w głowie układam!
Fozzie Bear lubi tę wiadomość
* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero. -
Lunka myślę, że jak tylko ktoś chce wpaść świętować z Wami, to niech wpadają, tylko Ty się nie przemęczaj!!! Ja po prostu z różnymi znajomymi poumawiam się osobno, zawsze to jakiś powód, by zjeść trochę słodyczy
a podejściem rodziny chyba czas przestać się przejmować, bo to szkoda już tylko naszych nerwów.
Nika ja rozumiem, jakbym chciała kupować wózek po pozytywnym teście, ale kurde baby shower miał być w 37 tygodniu ciąży, ja wiem, że zawsze może coś pójść nie tak, ale zakładanie, że to za wcześnie na kupowanie kocyków to już gruba przesada... I tak jak piszesz, oni chyba myślą, że jak zamówisz z neta to za 5 minut kurier pod drzwiami
Lamka idź i rób piękny raban! Co oni mają w ogóle z tym odwoływaniem wizyt? Fozzie chyba też tak miała z tego co pamiętam? To jakieś niepoważne.StaraczkaNika lubi tę wiadomość
-
Malwas wrote:Estabiom pregna nie znam, mi zawsze pomaga Colon C na zaparcia, na drugi dzień jak ręką odjął. O widzisz, dzięki za przepis na mieszankę
, tona czczo?
Jak przetestuję to dam znać.
A ten sok z aronii to nawet w biedrze jest, taki z Herbarium.
A u mnie jest taki rytuał z rana:
1) szocik z zakwasu buraczanego
2) siemię z cynamonem
Potem pół h przerwy
3) normalne śniadanie + tabletki
+ soczek z aronii (z tym że ja go rozcieńczam z wodą, bo tak jest za cierpki i zostaje mi druga połowa do obiadu)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2018, 09:18
Malwas lubi tę wiadomość
-
Lamka, co do "lux" nie pomogę, bo ja miałam tak odwołana wizytę, ale w ginemedicy.... Dobrze, w tym wszystkim ze masz jeszcze chwilę i myślę że to ogarną! Ja mam na pewno w swoim pakiecie info o 3 dniach roboczych, ale nie miałam okazji z nimi walczyć, bo zawsze mi coś wyskoczyło na portalu wolnego
-
nick nieaktualnyNika ja Ci polecam sok z buraka na zaparcia (chociaż wiem, że zakwas pijesz), chia i płatki owsiane. To u mnie się jako tako sprawdza, bo też mam dość Evaqu, drogie cholerstwo a i nie zawsze mi pomagało. Ginka mówiła, że jeszcze jest błonnik dla ciężarnych laximama, ale raczej uciekam od takich rzeczy, wolę jedzenie
Jeżowa no specjalnie się zawczasu zapisałam (w połowie sierpnia na 20.09), a teraz są same terminy, które Tarzanowi nie pasują... Dam Wam znać, co z tego wyszło.
W ogóle kupiłam z pomocą Melevis chustę przepięknej urody do noszenia Misia DomisiaStaraczkaNika, pilik lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyLamka mam nadzieję, że się przestraszą zbulwersowanej ciężarnej i wizyta się odbędzie
Jeżowa ja mam genialny pomysł, zrobimy sobie same baby shower, Ty masz jedzenie, Misiek ma whisky a ja kupię naszym maluchom prezenty i każdy będzie zadowolonyLamka też na pewno dorzuci od siebie jakieś żarcie
Jeżowa, lamka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyLamka daj znać jak poszło. i czemmu w ogóle odwołali? też sie zapisałam do lumedu - mam nadzieje że mi takiego numeru nie wywiną...
pokaz chuste! jaka długosc?i w ogóle jaka jest?
ja się czaję co i rusz bo na tej grupie fb są taakie pięekne te chusty! moze po wypłacie się skusze na jedną :pWiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2018, 09:24
-
lamka wrote:Nika ja Ci polecam sok z buraka na zaparcia (chociaż wiem, że zakwas pijesz), chia i płatki owsiane. To u mnie się jako tako sprawdza, bo też mam dość Evaqu, drogie cholerstwo a i nie zawsze mi pomagało. Ginka mówiła, że jeszcze jest błonnik dla ciężarnych laximama, ale raczej uciekam od takich rzeczy, wolę jedzenie
Jeżowa no specjalnie się zawczasu zapisałam (w połowie sierpnia na 20.09), a teraz są same terminy, które Tarzanowi nie pasują... Dam Wam znać, co z tego wyszło.
W ogóle kupiłam z pomocą Melevis chustę przepięknej urody do noszenia Misia DomisiaTylko zakwas ujdzie i daje mi czaderską hemoglobinę powyżej 13.
Mam błonnik gryczany - to dopiero paskudztwo!
Nie wiedziałam że chia też pomaga, ale wartó spróbować, dzięki
A cheerios oats z cynamonem liczą się jako płatki owsiane? -
Ja również rano zaczynam od płatków owsianych albo musli, jak zjem coś innego, to już zaczynają się problemy z zaparciami, ale tak jak pisałam ratuje mnie wtedy Colon C.
Nika dzięki za rozpiskę, wygląda to całkiem nieźle, myślę, że poeksperymentuję w ten sposób.
Chciałam Wam jeszcze polecić koszulę z h&m flanelową do spania, ostatnio kupiłam i jestem zachwycona, mięciutka, milutka, ciepła, wydaje mi się, że idealna do karmienia na chłodniejsze dni i bardzo wygodna. Jest jeszcze wersja w paski z różem.
http://www2.hm.com/pl_pl/productpage.0325542015.htmlWiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2018, 09:41
Starania od 03.2016 - PCOS, astenoteratozoospermia, MTHFR-A1298C, PAI-1 4G- układ homo; -
nick nieaktualnyOddałabym Ci Nika trochę mojej przemiany materii bo ostatnio jak byłam po L4 to pytałam lekarza o coś odwrotnego- kiedy powinnam się martwić, w sensie kiedy za częste wizyty w toalcie mogą być powodem do niepokoju. Mam nadzieję że problem zniknie!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2018, 09:40
StaraczkaNika lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyFozzie Bear wrote:Właśnie poszłam otworzyć okno. Wczoraj mój mąż prał sobie buty i wystawil żeby wyschly. Butów nie ma. Dzwoniłam do męża, nie brał. Mieszkamy na parterze. Ktoś ukradł. TADAMMMMM
dzizas... co ludzim siedzi w głowach żeby buty ludziom z parteru kraść?? rozumiem że to nie były żadne przetpotopowe adidasy? -
Fozzie Bear wrote:Właśnie poszłam otworzyć okno. Wczoraj mój mąż prał sobie buty i wystawil żeby wyschly. Butów nie ma. Dzwoniłam do męża, nie brał. Mieszkamy na parterze. Ktoś ukradł. TADAMMMMM
To jeszcze nic... w 2000r. byłam na obozie rowerowym, mieszkaliśmy w takim starym ośrodku wczasowym z balkonami na wysokim parterze (na pewno kojarzycie takie prlowskie ośrodki). Obóz był trzytygodniowy, więc wszyscy sobie pranie robiliśmy i to nie tylko butów, ale i bielizny. Dwie pary adidasów też nam ukradziono, więc potem butów już pilnowaliśmy i myśleliśmy "luzik'. Aż którejś nocy ukradli skarpetki i majtki! Najbardziej rozgoryczony był kolega, któremu wzięli 7 z 8 skarpetek i który się wściekał, że jak już mieli kraść to chociaż paramiNadzieja22 lubi tę wiadomość
* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero. -
ech...mnie to juź nic nie zdziwi.
Daaawno temu wynajmowałam pokój w mieszkaniu na parterze. Normalne osiedle, niskie bloki, kraty w oknach. Piękna wiosna, po długiej zimie, więc pod wpływem ciepłych promieni słońca kupiłam sobie żółte tulipany. 10 sztuk, bo tylko tyle gotówki miałam przy sobie, ale pomyślałam, że skoro to ode mnie dla mnie, to nie musi być nieparzysta liczba. W domu tulipany w dzban i na parapet. Okno otwarte całkowicie, przecież są kraty nic się nie stanie. Po jakimś czasie patrzę na okno a tam w dzbanuszki już tylko 5 tulipanów.
Do dziś nie wiem jak, bo niemal cały czas byłam w pokoju zajęta porządkami i pracą przy kompie. W pewnym momencie słyszałam jakieś dźwięki tuż za oknem, ale po prostu myślałam, że ktoś sobie coś robi na chodniku tuż pod moim oknem.
Mam nadzieję, że przynajmniej jakiś uśmiech się u kogoś pojawił na widok tych kwiatków, a może nawet jakiś dobry seksAchia, reset, Lusesita, Malwas, Jeżowa, summer86, Nadzieja22, olik321, JustynaG, Emiilka, pilik lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
lamka wrote:Jeżowa, Lunka przykro mi z powodu sytuacji z baby showerem
Malwas faktycznie masz kawał dziewuszki, sporo większą od mojego Dominikachust z aliexpressu dziewczyny nie polecały, podobno się nie nadają. Ale otulacze i kocyki kocham!
A do mnie dzwonią z luxmedu, że odwołali mi usg III trymestru... Mąż doczytał, że mi się usg wg naszej umowy należy do max 10 dni roboczych, więc dzisiaj idę tam robić raban.
A do kogo byłaś zapisana i na kiedy? Ja ide do dr Pajtasz. USG I i II trym robilam w Ginemedica, bo tam prowadzę ciążę, ale udało mi się uzyskać skierowanie w ramach lux medu wiec przejdę się tam. Zaoszczędzę 300 zł.Synek 2016 💚
Córka 2018 💖
Synek 2021 💚 -
Cóż, mi najdziwniejszą rzecz, jaką zakosili spod domu, była zawiązana reklamówka z zużytymi pampersami
lamka na zdrowie! Chusta piękna
Malwas pokaż tą chustę. Nie widziałam nic dobrego na Ali...Nadzieja22, JustynaG lubią tę wiadomość