X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • reset Autorytet

Wysłany: 5 września 2018, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fozzie Bear wrote:
    Olik, ja Ci nagotuje na te chrzciny! Reset przyjedzie i mi pomoże! Tylko kelnerów załatw, bo możemy zyg zakiem chodzić ;)

Zgłaszam gotowość :) Menu już w głowie układam!

Fozzie Bear lubi tę wiadomość

relgmg7ymfbmxgyl.png

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • Jeżowa Autorytet

Wysłany: 5 września 2018, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunka myślę, że jak tylko ktoś chce wpaść świętować z Wami, to niech wpadają, tylko Ty się nie przemęczaj!!! Ja po prostu z różnymi znajomymi poumawiam się osobno, zawsze to jakiś powód, by zjeść trochę słodyczy :D a podejściem rodziny chyba czas przestać się przejmować, bo to szkoda już tylko naszych nerwów.

Nika ja rozumiem, jakbym chciała kupować wózek po pozytywnym teście, ale kurde baby shower miał być w 37 tygodniu ciąży, ja wiem, że zawsze może coś pójść nie tak, ale zakładanie, że to za wcześnie na kupowanie kocyków to już gruba przesada... I tak jak piszesz, oni chyba myślą, że jak zamówisz z neta to za 5 minut kurier pod drzwiami :P

Lamka idź i rób piękny raban! Co oni mają w ogóle z tym odwoływaniem wizyt? Fozzie chyba też tak miała z tego co pamiętam? To jakieś niepoważne.

StaraczkaNika lubi tę wiadomość

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

age.png
  • StaraczkaNika Autorytet

Wysłany: 5 września 2018, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malwas wrote:
    Estabiom pregna nie znam, mi zawsze pomaga Colon C na zaparcia, na drugi dzień jak ręką odjął. O widzisz, dzięki za przepis na mieszankę ;), tona czczo?
    Ja do tej pory czopki evaqu brałam jak 3 dni nie było posiedzenia, ale już mnie to męczy. Szukam więc nowych rozwiązań.
    Jak przetestuję to dam znać.

A ten sok z aronii to nawet w biedrze jest, taki z Herbarium.

A u mnie jest taki rytuał z rana:
    1) szocik z zakwasu buraczanego
    2) siemię z cynamonem
    Potem pół h przerwy
    3) normalne śniadanie + tabletki
    + soczek z aronii (z tym że ja go rozcieńczam z wodą, bo tak jest za cierpki i zostaje mi druga połowa do obiadu)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2018, 09:18

Malwas lubi tę wiadomość

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • malka Autorytet

Wysłany: 5 września 2018, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Te pojemniki z Ikei polecam i ja :) u nas wyglądają tak.

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/5c3454b67043.jpg

Luna1993, KateHawke, veritaserum, Karma88, summer86, Emiilka, pilik lubią tę wiadomość

5b09trd8ji0unw2g.png

34bwflw153i9m8vo.png
  • Fozzie Bear Autorytet

Wysłany: 5 września 2018, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lamka, co do "lux" nie pomogę, bo ja miałam tak odwołana wizytę, ale w ginemedicy.... Dobrze, w tym wszystkim ze masz jeszcze chwilę i myślę że to ogarną! Ja mam na pewno w swoim pakiecie info o 3 dniach roboczych, ale nie miałam okazji z nimi walczyć, bo zawsze mi coś wyskoczyło na portalu wolnego

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2018, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika ja Ci polecam sok z buraka na zaparcia (chociaż wiem, że zakwas pijesz), chia i płatki owsiane. To u mnie się jako tako sprawdza, bo też mam dość Evaqu, drogie cholerstwo a i nie zawsze mi pomagało. Ginka mówiła, że jeszcze jest błonnik dla ciężarnych laximama, ale raczej uciekam od takich rzeczy, wolę jedzenie :-P

Jeżowa no specjalnie się zawczasu zapisałam (w połowie sierpnia na 20.09), a teraz są same terminy, które Tarzanowi nie pasują... Dam Wam znać, co z tego wyszło.

W ogóle kupiłam z pomocą Melevis chustę przepięknej urody do noszenia Misia Domisia :-)

StaraczkaNika, pilik lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2018, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lamka mam nadzieję, że się przestraszą zbulwersowanej ciężarnej i wizyta się odbędzie :/

Jeżowa ja mam genialny pomysł, zrobimy sobie same baby shower, Ty masz jedzenie, Misiek ma whisky a ja kupię naszym maluchom prezenty i każdy będzie zadowolony :P Lamka też na pewno dorzuci od siebie jakieś żarcie :D

Jeżowa, lamka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2018, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lamka daj znać jak poszło. i czemmu w ogóle odwołali? też sie zapisałam do lumedu - mam nadzieje że mi takiego numeru nie wywiną...
    pokaz chuste! jaka długosc?i w ogóle jaka jest?:)
    ja się czaję co i rusz bo na tej grupie fb są taakie pięekne te chusty! moze po wypłacie się skusze na jedną :p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2018, 09:24

Wysłany: 5 września 2018, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lamka wrote:
    Nika ja Ci polecam sok z buraka na zaparcia (chociaż wiem, że zakwas pijesz), chia i płatki owsiane. To u mnie się jako tako sprawdza, bo też mam dość Evaqu, drogie cholerstwo a i nie zawsze mi pomagało. Ginka mówiła, że jeszcze jest błonnik dla ciężarnych laximama, ale raczej uciekam od takich rzeczy, wolę jedzenie :-P

Jeżowa no specjalnie się zawczasu zapisałam (w połowie sierpnia na 20.09), a teraz są same terminy, które Tarzanowi nie pasują... Dam Wam znać, co z tego wyszło.

W ogóle kupiłam z pomocą Melevis chustę przepięknej urody do noszenia Misia Domisia :-)
    Po soku mi cukry szaleją :( Tylko zakwas ujdzie i daje mi czaderską hemoglobinę powyżej 13.
    Mam błonnik gryczany - to dopiero paskudztwo!
    Nie wiedziałam że chia też pomaga, ale wartó spróbować, dzięki :)
    A cheerios oats z cynamonem liczą się jako płatki owsiane? ;)

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • Malwas Autorytet

Wysłany: 5 września 2018, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja również rano zaczynam od płatków owsianych albo musli, jak zjem coś innego, to już zaczynają się problemy z zaparciami, ale tak jak pisałam ratuje mnie wtedy Colon C.
    Nika dzięki za rozpiskę, wygląda to całkiem nieźle, myślę, że poeksperymentuję w ten sposób :).

Chciałam Wam jeszcze polecić koszulę z h&m flanelową do spania, ostatnio kupiłam i jestem zachwycona, mięciutka, milutka, ciepła, wydaje mi się, że idealna do karmienia na chłodniejsze dni i bardzo wygodna :). Jest jeszcze wersja w paski z różem.
    http://www2.hm.com/pl_pl/productpage.0325542015.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2018, 09:41

3i49px9iphyqib5j.png
    7u22ugpjteqyoky0.png
    Starania od 03.2016 - PCOS, astenoteratozoospermia, MTHFR-A1298C, PAI-1 4G- układ homo;
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2018, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oddałabym Ci Nika trochę mojej przemiany materii bo ostatnio jak byłam po L4 to pytałam lekarza o coś odwrotnego- kiedy powinnam się martwić, w sensie kiedy za częste wizyty w toalcie mogą być powodem do niepokoju. Mam nadzieję że problem zniknie!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2018, 09:40

StaraczkaNika lubi tę wiadomość

• Jeżowa Autorytet

Wysłany: 5 września 2018, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna spoko, same sobie zorganizujemy najlepszą imprezkę :D

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

age.png
  • Fozzie Bear Autorytet

Wysłany: 5 września 2018, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie poszłam otworzyć okno. Wczoraj mój mąż prał sobie buty i wystawil żeby wyschly. Butów nie ma. Dzwoniłam do męża, nie brał. Mieszkamy na parterze. Ktoś ukradł. TADAMMMMM

malka, Karma88, summer86, Nadzieja22, Emiilka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2018, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fozzie Bear wrote:
    Właśnie poszłam otworzyć okno. Wczoraj mój mąż prał sobie buty i wystawil żeby wyschly. Butów nie ma. Dzwoniłam do męża, nie brał. Mieszkamy na parterze. Ktoś ukradł. TADAMMMMM

dzizas... co ludzim siedzi w głowach żeby buty ludziom z parteru kraść?? rozumiem że to nie były żadne przetpotopowe adidasy?

• reset Autorytet

Wysłany: 5 września 2018, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fozzie Bear wrote:

To jeszcze nic... w 2000r. byłam na obozie rowerowym, mieszkaliśmy w takim starym ośrodku wczasowym z balkonami na wysokim parterze (na pewno kojarzycie takie prlowskie ośrodki). Obóz był trzytygodniowy, więc wszyscy sobie pranie robiliśmy i to nie tylko butów, ale i bielizny. Dwie pary adidasów też nam ukradziono, więc potem butów już pilnowaliśmy i myśleliśmy "luzik'. Aż którejś nocy ukradli skarpetki i majtki! Najbardziej rozgoryczony był kolega, któremu wzięli 7 z 8 skarpetek i który się wściekał, że jak już mieli kraść to chociaż parami :P

Nadzieja22 lubi tę wiadomość

relgmg7ymfbmxgyl.png

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.

Wysłany: 5 września 2018, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zostawili mi jedną na pamiątkę, to miło

reset, Jeżowa lubią tę wiadomość

[*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • JuicyB Autorytet

Wysłany: 5 września 2018, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ech...mnie to juź nic nie zdziwi.

Daaawno temu wynajmowałam pokój w mieszkaniu na parterze. Normalne osiedle, niskie bloki, kraty w oknach. Piękna wiosna, po długiej zimie, więc pod wpływem ciepłych promieni słońca kupiłam sobie żółte tulipany. 10 sztuk, bo tylko tyle gotówki miałam przy sobie, ale pomyślałam, że skoro to ode mnie dla mnie, to nie musi być nieparzysta liczba. W domu tulipany w dzban i na parapet. Okno otwarte całkowicie, przecież są kraty nic się nie stanie. Po jakimś czasie patrzę na okno a tam w dzbanuszki już tylko 5 tulipanów.
    Do dziś nie wiem jak, bo niemal cały czas byłam w pokoju zajęta porządkami i pracą przy kompie. W pewnym momencie słyszałam jakieś dźwięki tuż za oknem, ale po prostu myślałam, że ktoś sobie coś robi na chodniku tuż pod moim oknem.
    Mam nadzieję, że przynajmniej jakiś uśmiech się u kogoś pojawił na widok tych kwiatków, a może nawet jakiś dobry seks :)

Achia, reset, Lusesita, Malwas, Jeżowa, summer86, Nadzieja22, olik321, JustynaG, Emiilka, pilik lubią tę wiadomość

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2018, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juicy - polubiłam za podejście! :) Też tak się staram myśleć jak coś podobnego się wydarza :)

• agulineczka Autorytet

Wysłany: 5 września 2018, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lamka wrote:
    Jeżowa, Lunka przykro mi z powodu sytuacji z baby showerem :-(

Malwas faktycznie masz kawał dziewuszki, sporo większą od mojego Dominika :-) chust z aliexpressu dziewczyny nie polecały, podobno się nie nadają. Ale otulacze i kocyki kocham!

A do mnie dzwonią z luxmedu, że odwołali mi usg III trymestru... Mąż doczytał, że mi się usg wg naszej umowy należy do max 10 dni roboczych, więc dzisiaj idę tam robić raban. :-P

A do kogo byłaś zapisana i na kiedy? Ja ide do dr Pajtasz. USG I i II trym robilam w Ginemedica, bo tam prowadzę ciążę, ale udało mi się uzyskać skierowanie w ramach lux medu wiec przejdę się tam. Zaoszczędzę 300 zł.

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • Melevis Autorytet

Wysłany: 5 września 2018, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cóż, mi najdziwniejszą rzecz, jaką zakosili spod domu, była zawiązana reklamówka z zużytymi pampersami :D

lamka na zdrowie! Chusta piękna :)

Malwas pokaż tą chustę. Nie widziałam nic dobrego na Ali...

Nadzieja22, JustynaG lubią tę wiadomość

l22nj48ay1qfqnoi.png
    klz9jw4z9e5d3ouc.png
    qb3cg7rfn0fbukfn.png
    02.2017 [*] 6tc
    01.2019 [*] 10tc
‹‹ 1753 1754 1755 1756 1757 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ