Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
Kochane moje
Pozdrowienia ze slonecznej i cieplej PortugaliiFozzie Bear, Karma88, Achia, Jeżowa, Luna1993, Lena21, summer86, lamka, StaraczkaNika, veritaserum, Patrycja20, emi2016, Morusek, Nadzieja22, olik321, KateHawke, JustynaG, Lusesita, malka, Emiilka, Kaczorka, Bajkaaa, admiralka, Flowwer, Lunaris, Angelika83 lubią tę wiadomość
Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️
Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
❤️❤️❤️ -
nick nieaktualnya w ogóle zajrzałam do rossmanna, łaże po sklepie, patrzę a na pieluszkach paczka babydream 1 przeceniona na 3,6 zł- bo się otworzyło opakowanie i było sklejone taśmą :p
tym sposobem mamy zakupioną pierwszą paczke pieluch dla Oskara!
i w tym rossmanie mieli szumisia- tego bez cry sensor z ceną zieloną 79,99. pewnie nie w każdym są,ale jakby ktoś szukał to można popytaćWiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2018, 12:46
lamka, Yoselyn82, Emiilka, Bajkaaa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny muszę napisać, że uwielbiam nasz wątek i Was, a jak mi zaczyna uciekać czas to mi normalnie tęskno
Bajeczko dziewczyny już wszystko napisały, ale wiedz że i ja jestem przekonana ze jesteś wspaniała mama i całym światem dla Zosi
Jeżowa przykro mi z powodu baby shower, ale niestety często jest takie myślenie starszego pokolenia - u nas też krzywo patrzyli, że pokoik już gotowy itd.
Piękne torty, aż mi żal, bo mam koleżankę która tez robi takie cuda, ale lokalnydxue mamy pozwala tylko na tory na które ma się dowód zakupu
Gratuluje wszystkich udanych wizyt ! A zdjęcia macie przepiękne
Misiu wyglądasz super, jak sexy mamuśkaja by brała złote szpilki
Z organizera nie korzystam, za to z przewijaka cały czaswszystko mam w szufladzie pod przewijakiem
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/e1a75de81eed.jpg
U nas znów troszkę stresu choć dziś się już opanowałam i biorę się w garść - byliśmy u fizjo i niby wszystko ok, Franio ładnie robi postępy, ale ma problem przy próbie trakcjizawsze coś misi być... na razie mamy ćwiczyć w domu i za miesiąc skontrolować u neurologa, może któraś miała ? Albo kojarzycie koedy Wasze dzieciaczki załapały ? (To jest ten test gdzie leżące na plecach dziecko ciagnie się za raczki do góry i powinno podnosić głowę broda w stronę klatki piersiowej).
Franio pozdrawia wszystkie e-ciocie
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/9c4a54a5eef5.jpg
Achia, lamka, veritaserum, Yoselyn82, Patrycja20, Jeżowa, 91Ewela09, emi2016, Morusek, Nadzieja22, Aga9090, olik321, Fozzie Bear, StaraczkaNika, KateHawke, JustynaG, Lusesita, malka, Emiilka, Kaczorka, Bajkaaa, Flowwer, pilik, Lunaris, Angelika83 lubią tę wiadomość
-
Fozzie, wyglądasz obłednie! Sexy mamuśka z Ciebie
Lena, piękny jest ten Wasz pokoik!
Edit: a Franio jest przecudownym śmieszkiemz tą trakcją nie pomogę.. u nas pediatra sprawdzała to na pierwszej wizycie gdy mała miałam 5 tyg. i wtedy nie dźwigała, ale ostatnio nic nie mówiła. Sprawdzałam czy podnosi kilka dni temu i ciągnie główkę razem z ciałem, ale bródka nie jest skierowana mocno do klatki.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2018, 13:16
Fozzie Bear lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyLENA-Jaki przystojniak z niego!
i jaki uśmiechniety! mam nadzieję że cwiczenia przyniosą oczekiwany rezultat!
Luna- ten szmiś miał przekreślona cenę 129,99 albo 139,99- nie pamietam, więc pewnie tyle wczesniej kosztował. ale moze nie na kazdym sklepie był. czasami coś w jednym jest a w drugim nie ma. jak lidl, czy biedronkaLena21 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
summer86 wrote:Fozzie, wyglądasz obłednie! Sexy mamuśka z Ciebie
Lena, piękny jest ten Wasz pokoik!
Dziękujemytak naprawdę dopiero po kilku tygodniach doszłam do tego co mi się przydaje pod ręką a co mogę wyrzucić do innej szafki
Polecam ten kosz na pieluchy, nam się sprawdził - wkłady robimy sami, jest taki zestaw na allegro wtedy wychodzą dużo taniej #janusz #cebula
I polecam mieć 3 kosze: na pieluchy, na ubranka zużyte i taki zwykły na inne rzeczy (chyba, że tylko my jesteśmy tacy producenci odpadków)
A do każdej wyprawki proponuję karty czuczu - to była pierwsza rzecz która interesowała Frania
A pamersy zwykle zielone faktycznie mają dziwny zapach, ale dostałam 3 paczki to używam ich w ciągu dnia, w nocy i na wyjścia biorę te premium bo są dużo bardziej chłonne i bezzapachowelamka, summer86 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Lena my mieliśmy w ramach ćwiczeń podnosić Huberta do góry - leżał na pleckach, a my go podnosiliśmy do siadu łapiąc pod pachami i przytrzymując palcami jego główkę, jednocześnie dbając by sam dociskał brodę do klatki piersiowej szczególnie w momencie powrotu do leżenia.
Do tego mieliśmy jeszcze 3 inne ćwiczenia na asymetrię.
Ćwiczyliśmy od ukończenia 2 miesiąca do ukończenia 4 miesiąca, bo później te ćwiczenia już nie bardzo miały sens., Hubert zaczął przewracać się na brzuch, bardzo lubił leżeć na brzuszku no i trzymał już główkę super dobrze.
Wczoraj neurolog potwierdziła, że asymetrii już nie ma a syn ma przepiękną motorykę i w ogóle super się rozwija.
Tak więc warto ćwiczyć, warto pogadać też z fizjoterapeutą o tym jak dziecko podnosić, nosić - bo tu rodzice popełniają najwięcej błędów i także w taki poprawny sposób noszenia, podnoszenia najszybciej wady naprawić (bo w końcu takie czynności wykonujemy dziennie po kilkanaście, kilkadziesiąt razy).Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2018, 13:20
Lena21 lubi tę wiadomość
-
Aha i ważne - dziecka nie wolno ciągnąć za rączki do góry. Tylko lekarz przy badaniu tak sprawdza odruchy. Nie wiem czy dobrze zrozumiałam, że tak Wam każe fizjoterapeuta? Można jedynie raz na jakiś czas dawać palce do złapania i sprawdzać czy dziecko ma odruch (podciąga główkę), ale żadnego ciągnięcia za rączki.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
A mi przelozyli wizytę poporodowa na koniec września
Miałam nadzieję że w piątek gin da zgodę na seks. A tak muszę czekać jeszcze ponad dwa tygodnie.
Wstyd się przyznać,ale mam tak straszną ochotę na seks,że na widok Emka aż mnie skręca.