X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2018, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fozzie Bear wrote:
    Dopisuje się do bezboznikow! W rodzinie oficjalnie zostałam przekleta biorąc ślub cywilny :)

Dzisiaj mnie tu mało, bo.... Cały dzień śpię! I tym akcentem wracam do poduszki <3 odezwę się jak już się wyśpię ;)

przybijam piątkę- ja też ślub cywilny. świadmie i z wyboru :P
    i jako jedyna nie zamierzam chrzcić dziecka.. już widzę co teściowa mojej siostry będzie gadać :p

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2018, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przeżyłam właśnie straszne chwile, bo mąż kupił mi danie indyjskie w żabce jakieś inne niż zwykle i sobie podgrzałam, chcę jeść, spróbowałam i niedobre. :-(

I teraz chcę jeść i jest mi tak przykro, bo to moje danie co zawsze jest pyszne, a to jest ohydne i nie zjem.

#dzisiejszeproblemylamki

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2018, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lamka- ja mam dzisiaj jakieś totalne "parcie na żarcie", ledwo coś zjem a już jestem glodna....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2018, 21:55

• Melevis Autorytet

Wysłany: 6 września 2018, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje dzieci też nieochrzczone, na początku był bunt, ale na spokojnie wszystko wytłumaczyliśmy rodzince i zrozumieli nasz wybor, że nie chcemy niczego odgórnie narzucać młodym, zwłaszcza wiary :) ogólnie temat rzeka.

Achia, Rucola, Lunaris lubią tę wiadomość

l22nj48ay1qfqnoi.png
    klz9jw4z9e5d3ouc.png
    qb3cg7rfn0fbukfn.png
    02.2017 [*] 6tc
    01.2019 [*] 10tc
  • KateHawke Autorytet

Wysłany: 6 września 2018, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna1993 wrote:
    Kate pewnie, że to waga w normie :) moja Tosia miała 2860 przy porodzie w 36 :) trochę się martwię o małą, że nie ma nawet tego 10 centyla.. ale to już matczyna nadgorliwość pewnie

Buziaki od eciotek dla Feli :*
    Centyle centylami a okaże się na pewno że dorodny pączuszek na świat przyjdzie ;) oni to z kości mierzą a nie z tkanki tłuszczowej więc na pewno będzie dobrze :)

08.05.2020 - II na teście 💕
    f2wl2n0auw5gzezn.png
    9f7jtv73nku3ge5t.png
    27 Styczeń 2018 - 18cs - ET
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 6 września 2018, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka !!!! Ja też nie do końca ogarniam jakieś czerwone wstążeczki, w sumie nigdy takiej nie widziałam przy wózku, aż dziw bo jestem z Podkarpacia :p Moherowego Zagłębia ;p
    Co do zdjęć to Lewcio jutro kończy tydzień i myślałam żeby cyknąć fotkę na kocyku tylko nie wiem skąd wziąć literki i cyferki...

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • KateHawke Autorytet

Wysłany: 6 września 2018, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fozzie dołączam do ciebie :D przesuń się na łóżku bo oczy mi się już zamykają :)
    Dobrej nocy wszystkim <3

08.05.2020 - II na teście 💕
    f2wl2n0auw5gzezn.png
    9f7jtv73nku3ge5t.png
    27 Styczeń 2018 - 18cs - ET
  • ibishka Autorytet

Wysłany: 6 września 2018, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olik321 wrote:
    Rucola Lewcio śliczny!

Jeżowa wyglądasz rewelacyjne :)

U nas masakra.. od 17 walczyłam z małym.. jadł za łapczywie i sie zagazował. Nie wiem co mam z nim zrobić.. je jakby zaraz miał mu ktoś zabrać i potem brzuszek boli..W nocy je spokojnie i jest ok.
    Idę pod prysznic i chyba z spac. Z emkiem tez się ściełam przez nerwy przy małym..
    Kochana a próbowałaś robić wieczorem masaż antykolkowy? U mojej Gabi działał cuda, w trakcie wypurkala większość i była duża poprawa :)

https://youtu.be/9QASBHDmn84

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2018, 22:18

qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 6 września 2018, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś była pierwsza kąpiel, Dziewczyny to jakaś porażka w naszym wydaniu. Obraz nędzy i rozpaczy. Potykalismy się o siebie nawzajem, ale zachowywaliśmy zimną krew i się nie sprzeczaliśmy. Lewcio odpłacił się nam wyrozumiałością, praktycznie nie marudził, trochę się wzdrygnął jak posłałam mu po główce wodą z mleczkiem. Za to masaż emkowi wyszedł wyśmienicie, Lewcio go uwielbia. Musimy poćwiczyć na zimno żeby być przygotowanym następnym razem

KateHawke, Aga9090, Emiilka, Jeżowa, olik321, Nadzieja22, Karma88, Patrycja20, Lusesita, emi2016, pilik lubią tę wiadomość

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2018, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola wrote:
    Hejka !!!! Ja też nie do końca ogarniam jakieś czerwone wstążeczki, w sumie nigdy takiej nie widziałam przy wózku, aż dziw bo jestem z Podkarpacia :p Moherowego Zagłębia ;p
    Co do zdjęć to Lewcio jutro kończy tydzień i myślałam żeby cyknąć fotkę na kocyku tylko nie wiem skąd wziąć literki i cyferki...
    A masz jakieś klocki? Albo nawet że sztućców można ułożyć ;) albo ściągnąć aplikacje jakąś :)

Melevis lubi tę wiadomość

• ibishka Autorytet

Wysłany: 6 września 2018, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola dajcie sobie czas:) teraz dochodzi stres.. To nowa sytuacja dla was.. To jak że strata dziewictwa :D z początku człowiek lekko rozdygotany a potem fiuuu hulaj dusza piekła nie ma :D

Emiilka, Luna1993, Jeżowa, olik321, Nadzieja22, KateHawke, Patrycja20, Siwulec, Rucola, Lusesita, lamka, pilik lubią tę wiadomość

qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png
  • Lena21 Autorytet

Wysłany: 6 września 2018, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malka wrote:
    Olik tylko windi może być używane w ostateczności i baaaardzo rzadko. Organizm musi się sam nauczyć wydalać gazy, a czeste stosowanie windi może to komplikować. To taka tylko uwaga ;)

Dziewczyny koszule z dolce sonno ogólnie są super, ale patent na napy już mnie wkurza ;) chodziłam cały czas z cyckami na wierzchu, bo mi się nie chciało tego co chwilę zapinać i rozpinać. Teraz jak się chłodniej zrobiło to mam piżamę z guziczkami u góry, trochę mam je rozpięte i tylko to rozchylam. I zamówiłam sobie na allegro piżamę która wygląda całkiem sensownie. Jeszcze w niej nie spałam, dopiero jest wyprana. Ale jak będzie ok to wam podeślę linka. Tylko to nie do szpitala bo ze spodniami.

Bajka, super, że Wam wyszło spotkanie z Meśką :) ja planuję w poniedziałek spacer z Pilik i dziewczynami z czerwcówek.

A wiecie, że ja o żadnych czerwonych kokardka haft wcześniej nawet nie słyszałam? Medalika też nie mam, bo my tacy bezbożnicy...

Powiem Wam, że mam dzisiaj taki dzień, że mogłabym patrzeć na moją córkę cały czas. Jakoś mnie tak rozczula. Chyba to, że jest taka słaba po tym szczepieniu. Bidulka.

Ooo jak Wam fajnie, że się widzicie :) w sumie to z lipcowki też się zrobiłam czerwcowką ;) jeśli gdzieś w pobliżu to dajcie znać następnym razem - bardzo chętnie Was poznam

• Emiilka Autorytet

Wysłany: 6 września 2018, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry wieczór Mamuśki :)

Kate, gratuluję wspaniałych wieści z wizyty! Natalka ma piękną wagę! Dużo bym dała, by w poniedziałek na wizycie, usłyszeć, że Domiś waży podobnie ;) Super, że organizm przygotowuje się do porodu :) Czyli wszystko pięknie i planowo <3

Rucolka, Lewcio jest przesłodki! A dodatkowo bardzo wzruszył mnie Twój opis pierwszej kąpieli ;) Wyobraziłam sobie siebie z Emkiem w tej roli. Moim zdaniem, poradziliście sobie świetnie! A będzie tylko lepiej. Cieszę się, że Lewciowi spodobał się masaż :)

A my po rozmowie z nową położną i po zwiedzaniu szpitala. Mamy to! Podpisujemy umowę w 37 tc, choć już od teraz będę pod opieką. Jesteśmy z Emkiem spokojni i czujemy się bezpiecznie :)

Życzę Wam wszystkim spokojnej nocy <3

Jeżowa, Aga9090, Nadzieja22, Kaczorka, KateHawke, Rucola lubią tę wiadomość

12 cs. - szczęśliwy! Cudzie trwaj! <3
    url=https://www.suwaczki.com/]mhsv20mmi0dw1s0w.png[/url]
    1 cs. - Aniołek - 6 tc.
  • Jeżowa Autorytet

Wysłany: 6 września 2018, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emilka bardzo się cieszę, że udało Wam się znaleźć nową położną! Pewnie kamień z serca! :)

Kate cudowne wieści, wszystko tak, jak powinno być :) piękna waga i Twoje ciało też już się przygotowuje <3 ciekaee która z Was z 12.10 urodzi pierwsza :D

Rucola to pierwsze koty za płoty z kąpielą, na pewno będzie już tylko lepiej :) super, że z mężem działaliście po jednej stronie barykady, a nie przeciwko sobie i się nie kłóciliście, no i brawa dla Lewcia za wyrozumiałość <3

Emiilka, KateHawke, Rucola lubią tę wiadomość

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

age.png
  • malka Autorytet

Wysłany: 6 września 2018, 23:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena, umówiłyśmy się w parku w Pszczynie. Na spacer i kawę :) jak masz ochotę to zapraszamy. A jak za daleko to następnym razem możemy ogarnąć inną miejscówkę ;) ja z czerwcówki zrobiłam się lipcówką ;)

Rucola, grunt to zachować spokój ;) i wszystko mieć przygotowane zeby nie trzeba było biegać po potrzebne rzeczy. Ja ostatnio zabrałam się za kąpiel a nie wzięłam sobie żelu do mycia. Zoreintowalam się jak już Fela była w wodzie, więc została umytą samą wodą, bo już nie chciałam.jej wyciągać. A innym razem emek zaczął ją kąpać w skarpetkach! Kapnął się jak miał myć stopy ;) ale ogólnie jest to dla Feli wielka radocha.

Emilka fajnie, że macie nową położną. Spokój ciężarnej najważniejszy :)

U nas też cywilny i też nie będzie chrztu. Ale na szczęście moja siostra i brat emka już przetarli szlaki, więc nikt nic nie gada :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2018, 23:28

Emiilka lubi tę wiadomość

5b09trd8ji0unw2g.png

34bwflw153i9m8vo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2018, 23:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie nadrobię...
    Zostałam sama pierwszy raz dzisiaj od 22:30 do 1:00 jutro.
    M pojechał na kurs.
    Dzisiaj odebraliśmy auto i chyba nie będe spać całą noc.

Widziałam u Rucoli temat kąpania. My od 3 dni kąpiemy normalnie w wannie. Młody leży na pieluszce i jest z 5cm wody. Bardzo mu pasuje. Żałuję że tak od początku go nie myliśmy.

• summer86 Autorytet

Wysłany: 7 września 2018, 01:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malka, zazdroszczę tego spotkania! Ja tu sama jak palec jeśli chodzi o dzieciowe sprawy, koleżanki mają już sporo większe dzieci.

Rucola u nas jest zasada eMek trzyma ja myję. Fajnie że Lewciowi sie podoba, u nas pierwsze dwa razy był lekki płacz. Teraz nie płacze, ale ma minę taką poważną i cwaniacką jakby chciała nam dać do zrozumienia, że kiedyś się za to zemści ;)

U nas nadal butelka jest be.. poszliśmy wczoraj z eMkiem na spacer i do knajpki, więc miałam awaryjnie mleczko w butli, bo nie lubię w restauracjach karmić. Mała zgłodniała a butli za nic ssać nie chciała, zatem musiałam się przełamać z kp.
    Macie pomysł jak przekonać dziecko do butelki? Liczyłam, że po przeprowadzce zacznę chodzić na siłownię lub biegać, a w tej sytuacji będę uwiązana w pobliżu domu.

Rucola lubi tę wiadomość

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • olik321 Autorytet

Wysłany: 7 września 2018, 01:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate mała ma piękną wagę:)

Emilka to dobrze ze masz nową położną z której jesteś zadowolona. To już połowa sukcesu przy porodzie :)

Malka dziękuję za sugestię. Kupię w razie w żeby być spokojnym ze jest w domu jakiś ratunek na gazy maluszka.

Marcel spał mi teraz do 1, czyli 5 godzin. W końcu gi wzbudziłam bo i cycki by mi pękły i balam sie że za długa przerwa. Na szczęście usnął ładnie. Nie mogę patrzeć jak się tak biedny męczy.

Summer nie mam pojęcia co zaradzić na butelkę. U nas mały pil w szpitalu mm. Sama nie wiem co by było jakbym mu teraz odciągneła do butli..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2018, 01:40

KateHawke, Emiilka lubią tę wiadomość

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 7 września 2018, 02:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olik, nasza jeszcze 3 tygodnie temu ładnie piła z butli i nie myślałam, że to też może się odmienic.

Kate, super że wszystko ok! A waga Natalki zacna :)

Emiilka, cieszę się, że udało się rozwiązać problem z położną.

Rucola, my mamy do zdjęc zestaw z Lulujo, ale oznaczenia wieku są na zwykłych kartonikach, więc spokojnie można coś wydrukować na trochę grubszym papierze i wyciąć. Albo nawet narysować.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2018, 02:14

KateHawke, Rucola, Emiilka lubią tę wiadomość

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 7 września 2018, 02:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ahoj!

No nie wierzę! Nadrobilam :) chyba tylko dzięki temu że noc jest i mniej piszecie :) oczywiście nie odniose się do tego co tu pisalyscie przez dwa dni, nie załapałam się też na zdjęcia.
    Lamka przykro mi z zaistniałej sytuacji z tatą. Mam nadzieję że wszystko się ułoży.

Pozdrawiamy ciepło z Kołobrzegu! Jest super, z mamą pocielam się tylko raz :P ale i tak mi nie zepsuje wyjazdu!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2018, 22:59

malka, Bajkaaa, olik321, Jeżowa, Kaczorka, Lena21, Aga9090, KateHawke, Patrycja20, Siwulec, Rucola, Emiilka, Lusesita, lamka, Achia, Nadzieja22, Yoselyn82, emi2016 lubią tę wiadomość

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
‹‹ 1768 1769 1770 1771 1772 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikrobiom intymny a infekcje - wakacyjny niezbędnik

Mikrobiom pochwy to złożony ekosystem mikroorganizmów, który pełni kluczową rolę w utrzymaniu zdrowia intymnego. Jego zaburzenie może prowadzić do różnorodnych dolegliwości, które są szczególnie uciążliwe podczas podróży. W tym artykule przyjrzymy się, jak działa mikrobiom pochwy, jakie czynniki mogą go zaburzyć podczas wakacji, a wreszcie jak skutecznie chronić zdrowie intymne w trakcie podróżowania oraz kiedy warto sięgnąć po sprawdzone wsparcie z apteki.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ