X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • Melevis Autorytet

Wysłany: 7 września 2018, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    veritaserum zaciskaj nogi! Ja urodziłam jak mój eMek akurat na Śląsk pojechał :D

Luna jakby tylko coś Cię bardziej zaniepokoiło to gnaj na IP! Dobrze, że już lepiej :)

Witam się najpiękniejszym widokiem z rana (nie, nie śpi tak długo - to już pierwsza drzemka) :)

02f8d881da3c2c77med.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2018, 08:33

Sanka, veritaserum, Bajkaaa, StaraczkaNika, KateHawke, summer86, Karma88, Jeżowa, olik321, Rucola, Lunaris, JustynaG, Patrycja20, Emiilka, Kaczorka, Lena21, Lusesita, Achia, lamka, Fozzie Bear, JuicyB, malka, Yoselyn82, emi2016, Nadzieja22, Madzik34, Bocianiątko, Morusek, pilik, Angelika83 lubią tę wiadomość

l22nj48ay1qfqnoi.png
    klz9jw4z9e5d3ouc.png
    qb3cg7rfn0fbukfn.png
    02.2017 [*] 6tc
    01.2019 [*] 10tc
  • olik321 Autorytet

Wysłany: 7 września 2018, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JustynaG wrote:
    Dziewczyny, mam pytanko - jak to było u Was z krwawieniem po porodzie?
    Zaraz po, krwawiłam jak przy miesiączce... ale już od 4 doby do teraz to jest bardzo słaba ta miesiączka, takie plamienie, że gdyby nie względy higieniczne to mogłabym jedną podpaskę cały dzień nosić. I to podpaskę w wersji "normal"...i tak się zastanawiam czy to na pewno dobrze.
    U mnie znowu odwrotnie..do dzis sie oczyszczam i zdarza się że wypadają ze mnie strzępy wielkości śliwki. Ale ja duzo krwi straciłam przy porodzie więc może to przez to

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • KateHawke Autorytet

Wysłany: 7 września 2018, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O matko z córką, Melevis! Ja cukrzycy dostanę XD Lenka jakie z ciebie słodziutkie Smerfiątko! <3

Emiilka lubi tę wiadomość

08.05.2020 - II na teście 💕
    f2wl2n0auw5gzezn.png
    9f7jtv73nku3ge5t.png
    27 Styczeń 2018 - 18cs - ET
  • StaraczkaNika Autorytet

Wysłany: 7 września 2018, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melevis, cudne dzieciątko :)
    Musicie się zgłosić na okładkę Mama i ja czy coś!

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 7 września 2018, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Veritaserum trzymam kciuki coby konkretnie rozkrecalo się jak Emek wróci.

Uciekam na śniadanie i do oceanarium, miłego dnia!

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 7 września 2018, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!!! Ja dziś wyspana, mieliśmy 3 pobudki na karmienie ale sprawnie poszło :)
    Lunka a te bóle to może z okazji zakończenia 35tc??? Widzisz jak to leci? Już niedługo Zuzią będzie na świecie:)
    Veritaserum kurcze wiem że masz dodatkowy stres, ale na szczęście masz przyjaciółkę do pomocy, to bardzo dużo. Co do rozkręcania się porodu tonie pomogę za bardzo bo u mnie po prostu pojawiły się skurcze ale myślę że u Ciebie jeszcze czas :)

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 7 września 2018, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melevis Lena cudna, jak Aniołek :)
    Lunaris korzystaj z pięknej pogody!!! To już pewnie ostatnie ciepłe dni :)

Lunaris lubi tę wiadomość

Synek 💚 31.08.2018r.
  • KateHawke Autorytet

Wysłany: 7 września 2018, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za chwilę w PnŚ będzie "Rodzę-mam prawa". Ciekawe co będą opowiadać.

StaraczkaNika, Rucola lubią tę wiadomość

08.05.2020 - II na teście 💕
    f2wl2n0auw5gzezn.png
    9f7jtv73nku3ge5t.png
    27 Styczeń 2018 - 18cs - ET
  • StaraczkaNika Autorytet

Wysłany: 7 września 2018, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj moje dziecko awansowało wielkością z maskonura do kukanga :)
    Śliczne są te zwierzaczki :D
    Zawsze szukam zdjęć, gdzie ludzie trzymają zwierzaczka na rękach, bo nie znam tych gatunków, które sobie wymyśla Ovia, a inaczej nie umiem sobie wyobrazić jak są duże i gucio mi mówi że moje dziecko jest wielkości kukanga

Lusesita, KateHawke, Rucola, Achia, Aga9090, lamka, Lena21, Nadzieja22, Emiilka, pilik lubią tę wiadomość

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • Lusesita Autorytet

Wysłany: 7 września 2018, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas ciężka noc.
    Mała się krecila, od 3 do 5.15 nie spala... teraz z kolei śpi. Cały w miarę unormowany rytm się rozsypie :-(
    Od 3 dni śpi w nocy w łóżeczku, bo trochę lipa emek spi w salonie.
    Tylko teraz mnie denerwuje jak on się kręci w łóżku, mała jakaś nerwowa.
    Nie wiem czy to dlatego że w łóżeczku śpi. Czasami jak że mną spala, też tak miała.
    5 rano, jakas spina niepotrzebna, bo ona nie zawsze uspokoi się u niego na rękach, a u mnie przewaznie tak. Poza tym gadał że się odzwyczailam od niego itd... ech...
    Nie ma to jak poranne smuty zmęczonej matki.

f2wlbd3m7vs8avcj.png
    dxom8u698gwsp1q3.png
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 7 września 2018, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    StaraczkaNika wrote:
    Wczoraj moje dziecko awansowało wielkością z maskonura do kukanga :)
    Śliczne są te zwierzaczki :D
    Zawsze szukam zdjęć, gdzie ludzie trzymają zwierzaczka na rękach, bo nie znam tych gatunków, które sobie wymyśla Ovia, a inaczej nie umiem sobie wyobrazić jak są duże i gucio mi mówi że moje dziecko jest wielkości kukanga
    maskonur był ładniejszy :P też musiałam wyklikać co to jest :)

StaraczkaNika lubi tę wiadomość

Synek 💚 31.08.2018r.
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 7 września 2018, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lusesita ja bym stawiała na ząbki. Niepokój jest typowy dla ząbkującego dziecka i na to wpływu raczej nie macie :( Cały plan się rozsypie po, to, zebyście go znów mogli odbudować na nowo. I tak w kółko. Życzę Ci dużo sił a emek to niech nie przesadza ;) jak są dzieci, to priorytety też się zmieniają...

Synek 💚 31.08.2018r.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2018, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melevis- piękności!! <3 Nika ma rację, cobyscie zgłosiły się na jakąś okładkę ;)

Rucola lubi tę wiadomość

• Rucola Autorytet

Wysłany: 7 września 2018, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My z emkiem zrobiliśmy sobie tabelkę w którą zapisujemy kiedy Mały je, która pierś, kiedy był przewijany, czy kupka czy siku, kiedy wykazuje aktywność. Chcemy Go poobserwować z tydzień i wtedy na podstawie jego zachowań ustalić jakieś ramy. Wiem jednak że jest dużo czynników, które mogą zaburzyć ten rytm, ale ja się nie przejmuję. Po to jestem na macierzyńskim żeby oddać cały czas Lewkowi.

Synek 💚 31.08.2018r.
  • Lusesita Autorytet

Wysłany: 7 września 2018, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola też myślę czy to nie ząbki czasem.
    Starsza miała niecaleb7 m-cy jak jej ząbek wyszedł.
    Kurczę przepraszam, że nie odnoszę się do żadnej z Was konkretnie, ale ostatnio to dumna jestem z siebie, jak uda mi się chociaż nadrobić.

StaraczkaNika, Lena21 lubią tę wiadomość

f2wlbd3m7vs8avcj.png
    dxom8u698gwsp1q3.png
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 7 września 2018, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola są fajne apki na telefon gdzie można zapisywać takie rzeczy. A jeśli chodzi o rytm dnia to on chyba w drugim skoku rozwojowym się pojawia dopiero gdy dziecko uczy się rytuałów.

Rucola lubi tę wiadomość

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • Jeżowa Autorytet

Wysłany: 7 września 2018, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to w ogóle jakaś niewyedukowana w zwierzątkach, bo ani jedno, ani drugie nic mi nie mówi :) no ale żyjemy w świecie internetu, to już popatrzyłam i powiem Ci Nika, że masz słodkiego i całkiem już pokaźnego bobaska pod serduszkiem <3

Melevis no modelka z Lenki! Widzę ją na plakatach z ciuszkami dla dzieci, od razu by firmom sprzedaż wzrosła!!!

Luna kochanie, mam nadzieję, że ból wkrótce minie całkowicie, może Malutka się gdzieś przesunie i odpuści mamusi :)

Veritaserum i jak tam, cały czas już teraz spokój? Zabawne trzymać kciuki, żeby się jeszcze coś NIE rozkręcało, ale na dzisiaj taki jest plan i tego się trzymajmy!

Olik oj tak, my październikowe dziewczyny przesunęłyśmy się niemal na szczyt i jest to jednocześnie super ekscytujące i trochę przerażające! :D a do szpitala zapraszam serdecznie, choć nie sądzę, by udało mi się być w takiej doskonałej formie jak Tobie kilka dni po porodzie! :D

Lamka czekamy na wieści o tacie! Plus musimy się umówić na oddanie sukienki, bo ja gapa zapomniałam!

Co ja robię dzisiaj? Oczywiście SPRZĄTAM. Ale wpada w odwiedziny kolega, u którego nocowaliśmy w Berlinie w trakcie mistrzostw, więc czuję się zobowiązana ugościć go w czyściutkim mieszkanku :) poza tym on taki trochę pedant, więc czuję presję :P ale i motywacje, by pochować ostatnie bambetle, które po przeprowadzce jeszcze nie dostały swojego miejsca :)

Miłego dnia dziewuszki!

Rucola lubi tę wiadomość

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2018, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melevis cudo <3

Rucola na Zuze jeszcze za wcześnie, a z jej waga nie pogniewam się jeśli wyjdzie ostatnia wśród dzieciaczków z 12.10 :) na pewno trzymamy ją do 29.09 bo wtedy egzamin ;)

Lunaris w nocy widzialam zdjęcie, odpoczywajcie i korzystajcie z pięknej pogody :*

Justyna ja rodziłam sn i krwawilam jak w miesiączkę, może z 8 dni i to wcale niedużo. Po 6 tygodniach dostałam normalny okres, wszystko było ok, ale nie kp

Veritaserum to pewnie czop, ale jeśli bóle ustały to możesz chyba w domu poczekać jeszcze, może niech ktoś do Ciebie podjedzie dopóki emka nie ma?

Rucola, Lunaris lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2018, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skończony 35 <3 czyzbysmy dotrwały do 9 miesiąca ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2018, 14:36

Jeżowa, Fozzie Bear, Lusesita, Aga9090, JuicyB, Achia, KateHawke, lamka, veritaserum, Kaczorka, Bajkaaa, StaraczkaNika, Patrycja20, Lena21, Yoselyn82, malka, emi2016, Rucola, olik321, Sanka, Nadzieja22, JustynaG, Madzik34, Kargo31, Karma88, Lunaris, ibishka, Bocianiątko, Morusek, pilik, Angelika83 lubią tę wiadomość

• JuicyB Autorytet

Wysłany: 7 września 2018, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ech Lusesita, mi też to wygląda na ząbki
    dosłownie współczuję
    u nas wychodzą dolne jedynki, jedna już od tygodnia wystaje, druga ciągle tuż pod i stoi
    raz mamy super dzień, a raz dzień koszmarek
    zauważyłam też już pewne prawidłowości - jeśli ma dzień niejadka i zamiast 900ml zje około 600-700, to następnego dnia mamy żarłoka - marudę

nie wiem niestety co tam u Was, widziałam tylko piękne fotki bobasków i brzuszków :)
    to forum jest jak relanium na zszargane nerwy :)

Rucola lubi tę wiadomość

age.png
‹‹ 1770 1771 1772 1773 1774 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ