Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyBóle mam ale takie no raz po raz jak miesiaczka dosłownie.
Jak korzystam z toalety to na papierze ciągle dużo śluzu lekko brązowego.
Koleżanka mnie nastraszyła że to wody i powinnam jechać na IP. kurcze moja intuicja podpowiada mi że jest wszystko okej i jednak zaufam sobie. Myślę że nic dzisiaj się nie stanie ale jestem bliżej poznania córeczki
Idę szybko do sklepu jeszcze sobie coś smacznego do zjedzenia kupić
Rucola, KateHawke lubią tę wiadomość
-
Dokładnie - każda z nas by sobie kupiła taką gazetkę na pamiątkę przy okazjìAchia wrote:Melevis- piękności!!
Nika ma rację, cobyscie zgłosiły się na jakąś okładkę 
-
Jak masz siły iść do sklepu to to chyba jeszcze nie poródveritaserum wrote:Bóle mam ale takie no raz po raz jak miesiaczka dosłownie.
Jak korzystam z toalety to na papierze ciągle dużo śluzu lekko brązowego.
Koleżanka mnie nastraszyła że to wody i powinnam jechać na IP. kurcze moja intuicja podpowiada mi że jest wszystko okej i jednak zaufam sobie. Myślę że nic dzisiaj się nie stanie ale jestem bliżej poznania córeczki
Idę szybko do sklepu jeszcze sobie coś smacznego do zjedzenia kupić
Na wszelki wypadek nakup szpitalnego prowiantu - 7daysy, herbatniki, wafle ryżowe itd. i zakitraj w torbie do szpitala. Trzeba być przygotowanym 
Porozmawiaj z brzuchem - myślę że jak wytłumaczysz dziecku żeby zaczekało na tatę to posłucha i wstrzyma się choć do jutra
veritaserum lubi tę wiadomość
-
Dajcie namiary to nas zgłoszę, każdej z Was odpalę jakiś procent

veritaserum jak cały czas u Ciebie leci podbarwiony śluz to dla mnie wyglada na rozwierającą się szyjkę. Napiszę, jak to wyglądało u mnie, może coś się przyda: o 11:00 pierwsze, delikatne skurcze, które od razu były regularne co 10 minut. Po prysznicu nasilenie bólu, o 13 skurcze coraz częstsze i w toalecie zauważyłam dużo różowego śluzu - wtedy się wystraszyłam, dopakowałam torbę i pojechałam do szpitala.
Luna brawo Wy!
Ząbkujące łączę się w bólu...
veritaserum, Luna1993 lubią tę wiadomość
-
Luna wyglądasz cudownie! I gratulacje dla Was, coś czuję, że pochodzisz zdecydowanie dłużej w tej ciąży niż z Tosią! No, do egzaminu to co najmniej oczywiście, a najbardziej Ci życzę, byś po prostu została październikową mamusią

Veritaserum tak, jak Nika mówi - jak jeszcze masz siłę i ochotę na wyjście do sklepu, to chyba jeszcze nie TO
a z każdą chwilą godzina 18 też się przybliża, więc jak mąż wróci, to Twoje ciało może zacząć pracować intensywniej
veritaserum, Luna1993 lubią tę wiadomość
-
Melevis rozkoszna jest Lenka

Veritaserum obserwuj rozwój sytuacji, w razie czego zawsze lepiej dwa razy sprawdzić niż coś przeoczyć, trzymam kciuki
Ząbkowanie mnie przeraża, jestem ciekawa jak Franio to zniesie
Mam pytanko do mamuś - jak długo pierzecie rzeczy dzieci osobno i w innym proszku ? Szczerze powiedziawszy zaczyna mnie to męczyć a pralka chodzi na okrągło na wpół pusta, bo tych maleńkich ciuszków żeby nazbierać 7 kg to chyba bym musiała mieć trojaczki
veritaserum lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
veritaserum wrote:A można mieć np 5 cm rozwarcia i zero skurczy ? : D bo rozwarcie 2 cm miałam niby w poniedziałek.
Dzięki dziewczyny jak będzie coś się działo konkretnego na pewno Was powiadomie :*
Nie takie cuda się zdarzały
mimo, że to właśnie skurcze powodują rozwieranie szyjki.
-
Melevis, Lena jest najlepsza

Veritaserum! Tak jak pisze Nika, kup jakieś przegryzki do szpitala.
Nika, wcześniej tego nie zauważałam, a w szpitalu mnie aż uderzył smak alkoholu w 7daysach. Aż poczytałam skład i jest alkohol. Pewnie to jest nieznacząca ilość. Sama je jadłam w szpitalu, ale mega mi nie smakowały
Lena, ja od samego początku piorę Feli rzeczy razem z naszymi i w zwykłym płynie do prania tylko sensitive. Ale chyba następny kupię normalny, bo tego mi zapach nie pasuje.
Mamusie zabkujacych dzieci! Trzymajcie się!Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2018, 10:23
Lena21 lubi tę wiadomość

-
Lena my na razie rzeczy Lewka pierzemy osobno, bo mamy tryb na 2,5 kg ale pierzemy wszystko w jego płynach, nasze rzeczy też

odkąd lewcio jest w domu to na okrągło w głosnikach słychać Mozarta dla dzieci, alebo inne piękne kompilacje dla dzieci. Chyba ta muzyka tak dobrze mnie nastraja
Polacam!!!!
KateHawke lubi tę wiadomość
#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
Veritaserum ja bym chyba podjechała na IP na Twoim miejscu. każdy poród jest inny. Ty masz rozwarcie, mozes nie mieć bóli, ja miałam okrutne bóle a zero rozwarcia. Życzę Ci bardzo sprawnego i bezbolesnego porodu i wierze, że taki będzie

Lunka wiem, ze nie czas na Zuzię, ale biorąc pod uwage przebieg całej ciąży musisz przyznać, że Mała dała radę i nawet przy tej wadze ten 35tc to już ogromny sukces
Luna1993 lubi tę wiadomość
#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
Ja piorę w jelpie. Do białego i koloru osobno. Aczkolwiek...
Bardzo wiele ciuszków szarych i niebieskich jasnych jest w zależności od potrzeb albo klasyfikowane jako biel albo jako kolor
Jak mam pusto w pralce to dorzucam coś swojego po prostu i piorę wszystko w jelpie. -
nick nieaktualnyVeritaserum- ja pewnie też bym pojechała na IP. w środę położna mówiła nam o swojej pacjentce, co przyjechała i niby nic nie zapowiadało szybkiego porodu, bo skurce takie sobie i w ogóle a w godzinę zrobiło sie jej pełne rozwarcie.. poród jest nieprzewidywalny jak widać- choćby po wszystkich forumowych historiach.
a nie masz słynnych papierków lakmusowych żeby sprawdzić czy to wody?
trzymam kciuki w każdym razie
ja chyba zaoptrze się jeszcze w jedno opakowanie coby było na termin porodu :p
Melevis- % nie musisz odpalać
ale jak zobaczę że gdzieś szukają maluszków to na pewno dam znać :p
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2018, 10:43
-
Ale bym zjadł pączucha z nadzieniem adwokatowym... Rozmarzyłam sięmalka wrote:Melevis, Lena jest najlepsza

Veritaserum! Tak jak pisze Nika, kup jakieś przegryzki do szpitala.
Nika, wcześniej tego nie zauważałam, a w szpitalu mnie aż uderzył smak alkoholu w 7daysach. Aż poczytałam skład i jest alkohol. Pewnie to jest nieznacząca ilość. Sama je jadłam w szpitalu, ale mega mi nie smakowały
Lena, ja od samego początku piorę Feli rzeczy razem z naszymi i w zwykłym płynie do prania tylko sensitive. Ale chyba następny kupię normalny, bo tego mi zapach nie pasuje.
Mamusie zabkujacych dzieci! Trzymajcie się!
Po porodzie trzeba się będzie przejechać do Gdyni do Pączusia 
A z tym alko w 7daysach to ciekawe! Ja nigdy nie czułam, ale też od wieków nie jadłam takivh rzeczy i mogę mieć wspomnienia podkolorowane tęsknotą za słodyczami
-
nick nieaktualnyWczoraj na Świadomej Mamie Paulina Holtz opowiadała o swojej koleżance w ciąży, która obudziła męża bo "czuje się bardzo dziwnie", pojechali do szpitala i urodziła w pół godziny, także widocznie da się

Melevis córcia cudowna jak zwykle
Jeśli chodzi o pranie, to u nas na pewno moje ciuchy będą prane z Dominikowymi, bo mnie dużo proszków alergizuje i i tak piorę w dzidziusiowych. A używacie dla dzieci płynów do płukania?
Rucola dziecko czyste? Czyste. Cztli dobrze sobie poradziliście.
Lunka wspaniale wyglądasz, też czuję że Zuzinek to się na spokojnie w październiku urodzi.
Veritaserum oby maluszek doczekał do powrotu taty!
Jeżowa spoko loko, po weekendzie się zgadamy.
A po porodzie Agatki robimy nalot na Borowską.
Jeszcze pytanie otwarte ode mnie - przy skurczach co ile minut pojechałyście do szpitala? Niby położna na szkole rodzenia mówiła, że mniej więcej do 8-10min, ale jednak wolałabym jak najdłużej być w domu. Z drugiej strony mam szpital 1,5h od domu, a chciałabym jeszcze się załapać na znieczulenie i tym sposobem mam dylemat... -
Z tym alko to prawda i tak jak z cukierkami z rumem na przykład trzeba uważać i nie jeść ich w aucie bo w wydychanym do 15 minut może coś tam wykazać. Wiadomo że niewiele ale jak akurat przełknięcie kęsa a tu patrol to może być zabawnie