X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2018, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bóle mam ale takie no raz po raz jak miesiaczka dosłownie.
    Jak korzystam z toalety to na papierze ciągle dużo śluzu lekko brązowego.
    Koleżanka mnie nastraszyła że to wody i powinnam jechać na IP. kurcze moja intuicja podpowiada mi że jest wszystko okej i jednak zaufam sobie. Myślę że nic dzisiaj się nie stanie ale jestem bliżej poznania córeczki ;)

Idę szybko do sklepu jeszcze sobie coś smacznego do zjedzenia kupić :D

Rucola, KateHawke lubią tę wiadomość

• StaraczkaNika Autorytet

Wysłany: 7 września 2018, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia wrote:
    Melevis- piękności!! <3 Nika ma rację, cobyscie zgłosiły się na jakąś okładkę ;)
    Dokładnie - każda z nas by sobie kupiła taką gazetkę na pamiątkę przy okazjì :)

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png

Wysłany: 7 września 2018, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    veritaserum wrote:
    Bóle mam ale takie no raz po raz jak miesiaczka dosłownie.
    Jak korzystam z toalety to na papierze ciągle dużo śluzu lekko brązowego.
    Koleżanka mnie nastraszyła że to wody i powinnam jechać na IP. kurcze moja intuicja podpowiada mi że jest wszystko okej i jednak zaufam sobie. Myślę że nic dzisiaj się nie stanie ale jestem bliżej poznania córeczki ;)

Idę szybko do sklepu jeszcze sobie coś smacznego do zjedzenia kupić :D
    Jak masz siły iść do sklepu to to chyba jeszcze nie poród ;) Na wszelki wypadek nakup szpitalnego prowiantu - 7daysy, herbatniki, wafle ryżowe itd. i zakitraj w torbie do szpitala. Trzeba być przygotowanym ;)
    Porozmawiaj z brzuchem - myślę że jak wytłumaczysz dziecku żeby zaczekało na tatę to posłucha i wstrzyma się choć do jutra ;)

veritaserum lubi tę wiadomość

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • Melevis Autorytet

Wysłany: 7 września 2018, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dajcie namiary to nas zgłoszę, każdej z Was odpalę jakiś procent :D

veritaserum jak cały czas u Ciebie leci podbarwiony śluz to dla mnie wyglada na rozwierającą się szyjkę. Napiszę, jak to wyglądało u mnie, może coś się przyda: o 11:00 pierwsze, delikatne skurcze, które od razu były regularne co 10 minut. Po prysznicu nasilenie bólu, o 13 skurcze coraz częstsze i w toalecie zauważyłam dużo różowego śluzu - wtedy się wystraszyłam, dopakowałam torbę i pojechałam do szpitala.

Luna brawo Wy! <3

Ząbkujące łączę się w bólu...

veritaserum, Luna1993 lubią tę wiadomość

l22nj48ay1qfqnoi.png
    klz9jw4z9e5d3ouc.png
    qb3cg7rfn0fbukfn.png
    02.2017 [*] 6tc
    01.2019 [*] 10tc
  • Jeżowa Autorytet

Wysłany: 7 września 2018, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna wyglądasz cudownie! I gratulacje dla Was, coś czuję, że pochodzisz zdecydowanie dłużej w tej ciąży niż z Tosią! No, do egzaminu to co najmniej oczywiście, a najbardziej Ci życzę, byś po prostu została październikową mamusią <3

Veritaserum tak, jak Nika mówi - jak jeszcze masz siłę i ochotę na wyjście do sklepu, to chyba jeszcze nie TO :) a z każdą chwilą godzina 18 też się przybliża, więc jak mąż wróci, to Twoje ciało może zacząć pracować intensywniej :D

veritaserum, Luna1993 lubią tę wiadomość

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

age.png
  • Lena21 Autorytet

Wysłany: 7 września 2018, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melevis rozkoszna jest Lenka <3

Veritaserum obserwuj rozwój sytuacji, w razie czego zawsze lepiej dwa razy sprawdzić niż coś przeoczyć, trzymam kciuki

Ząbkowanie mnie przeraża, jestem ciekawa jak Franio to zniesie

Mam pytanko do mamuś - jak długo pierzecie rzeczy dzieci osobno i w innym proszku ? Szczerze powiedziawszy zaczyna mnie to męczyć a pralka chodzi na okrągło na wpół pusta, bo tych maleńkich ciuszków żeby nazbierać 7 kg to chyba bym musiała mieć trojaczki :)

veritaserum lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2018, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A można mieć np 5 cm rozwarcia i zero skurczy ? : D bo rozwarcie 2 cm miałam niby w poniedziałek.

Dzięki dziewczyny jak będzie coś się działo konkretnego na pewno Was powiadomie :*

• Melevis Autorytet

Wysłany: 7 września 2018, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    veritaserum wrote:
    A można mieć np 5 cm rozwarcia i zero skurczy ? : D bo rozwarcie 2 cm miałam niby w poniedziałek.

Dzięki dziewczyny jak będzie coś się działo konkretnego na pewno Was powiadomie :*

Nie takie cuda się zdarzały :D mimo, że to właśnie skurcze powodują rozwieranie szyjki.

l22nj48ay1qfqnoi.png
    klz9jw4z9e5d3ouc.png
    qb3cg7rfn0fbukfn.png
    02.2017 [*] 6tc
    01.2019 [*] 10tc
  • malka Autorytet

Wysłany: 7 września 2018, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melevis, Lena jest najlepsza <3

Veritaserum! Tak jak pisze Nika, kup jakieś przegryzki do szpitala.

Nika, wcześniej tego nie zauważałam, a w szpitalu mnie aż uderzył smak alkoholu w 7daysach. Aż poczytałam skład i jest alkohol. Pewnie to jest nieznacząca ilość. Sama je jadłam w szpitalu, ale mega mi nie smakowały ;)

Lena, ja od samego początku piorę Feli rzeczy razem z naszymi i w zwykłym płynie do prania tylko sensitive. Ale chyba następny kupię normalny, bo tego mi zapach nie pasuje.

Mamusie zabkujacych dzieci! Trzymajcie się!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2018, 10:23

Lena21 lubi tę wiadomość

5b09trd8ji0unw2g.png

34bwflw153i9m8vo.png
  • Lena21 Autorytet

Wysłany: 7 września 2018, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz moja przyjaciółka twierdziła ze bolało „ trochę jak na okres” a jak dojechała do szpitala to było 8 cm :D dodam, że pierworódka, ale ona jest jedna na milion ;)

• agulineczka Autorytet

Wysłany: 7 września 2018, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena ja piore do tej pory w innym proszku, a synek ma 2,5 roku :) ale ja uwielbiam zapach dzieciecych ubranek :)

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 7 września 2018, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena my na razie rzeczy Lewka pierzemy osobno, bo mamy tryb na 2,5 kg ale pierzemy wszystko w jego płynach, nasze rzeczy też :)
    odkąd lewcio jest w domu to na okrągło w głosnikach słychać Mozarta dla dzieci, alebo inne piękne kompilacje dla dzieci. Chyba ta muzyka tak dobrze mnie nastraja :) Polacam!!!!

KateHawke lubi tę wiadomość

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 7 września 2018, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Veritaserum ja bym chyba podjechała na IP na Twoim miejscu. każdy poród jest inny. Ty masz rozwarcie, mozes nie mieć bóli, ja miałam okrutne bóle a zero rozwarcia. Życzę Ci bardzo sprawnego i bezbolesnego porodu i wierze, że taki będzie :)
    Lunka wiem, ze nie czas na Zuzię, ale biorąc pod uwage przebieg całej ciąży musisz przyznać, że Mała dała radę i nawet przy tej wadze ten 35tc to już ogromny sukces :)

Luna1993 lubi tę wiadomość

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • JuicyB Autorytet

Wysłany: 7 września 2018, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja piorę w jelpie. Do białego i koloru osobno. Aczkolwiek...
    Bardzo wiele ciuszków szarych i niebieskich jasnych jest w zależności od potrzeb albo klasyfikowane jako biel albo jako kolor :)
    Jak mam pusto w pralce to dorzucam coś swojego po prostu i piorę wszystko w jelpie.

age.png
  • olik321 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżowa przybij piątkę. Też sprzątam.. chyba ta kłótnia z emkiem mnie tak naładowała. Mały ładnie je je i śpi. Oby dzis go kolka nie męczyła. Czekam ba kuriera i idziemy na spacer.

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Veritaserum- ja pewnie też bym pojechała na IP. w środę położna mówiła nam o swojej pacjentce, co przyjechała i niby nic nie zapowiadało szybkiego porodu, bo skurce takie sobie i w ogóle a w godzinę zrobiło sie jej pełne rozwarcie.. poród jest nieprzewidywalny jak widać- choćby po wszystkich forumowych historiach.
    a nie masz słynnych papierków lakmusowych żeby sprawdzić czy to wody?
    trzymam kciuki w każdym razie :)
    ja chyba zaoptrze się jeszcze w jedno opakowanie coby było na termin porodu :p

Melevis- % nie musisz odpalać :) ale jak zobaczę że gdzieś szukają maluszków to na pewno dam znać :p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2018, 10:43

• KateHawke Autorytet

Wysłany: 7 września 2018, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna ale ty jesteś śliczna <3 do schrupania razem z dzieciaczkiem :) Zuzia dała radę 35tygodni to i 5 jeszcze sobie posiedzi bo jej dobrze u Mamusi :) <3

Luna1993 lubi tę wiadomość

08.05.2020 - II na teście 💕
    f2wl2n0auw5gzezn.png
    9f7jtv73nku3ge5t.png
    27 Styczeń 2018 - 18cs - ET

Wysłany: 7 września 2018, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malka wrote:
    Melevis, Lena jest najlepsza <3

Veritaserum! Tak jak pisze Nika, kup jakieś przegryzki do szpitala.

Nika, wcześniej tego nie zauważałam, a w szpitalu mnie aż uderzył smak alkoholu w 7daysach. Aż poczytałam skład i jest alkohol. Pewnie to jest nieznacząca ilość. Sama je jadłam w szpitalu, ale mega mi nie smakowały ;)

Lena, ja od samego początku piorę Feli rzeczy razem z naszymi i w zwykłym płynie do prania tylko sensitive. Ale chyba następny kupię normalny, bo tego mi zapach nie pasuje.

Mamusie zabkujacych dzieci! Trzymajcie się!
    Ale bym zjadł pączucha z nadzieniem adwokatowym... Rozmarzyłam się :) Po porodzie trzeba się będzie przejechać do Gdyni do Pączusia :D

A z tym alko w 7daysach to ciekawe! Ja nigdy nie czułam, ale też od wieków nie jadłam takivh rzeczy i mogę mieć wspomnienia podkolorowane tęsknotą za słodyczami ;)

[*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2018, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj na Świadomej Mamie Paulina Holtz opowiadała o swojej koleżance w ciąży, która obudziła męża bo "czuje się bardzo dziwnie", pojechali do szpitala i urodziła w pół godziny, także widocznie da się :-D

Melevis córcia cudowna jak zwykle :-)

Jeśli chodzi o pranie, to u nas na pewno moje ciuchy będą prane z Dominikowymi, bo mnie dużo proszków alergizuje i i tak piorę w dzidziusiowych. A używacie dla dzieci płynów do płukania?

Rucola dziecko czyste? Czyste. Cztli dobrze sobie poradziliście. :-)

Lunka wspaniale wyglądasz, też czuję że Zuzinek to się na spokojnie w październiku urodzi.

Veritaserum oby maluszek doczekał do powrotu taty!

Jeżowa spoko loko, po weekendzie się zgadamy. :-) A po porodzie Agatki robimy nalot na Borowską.

Jeszcze pytanie otwarte ode mnie - przy skurczach co ile minut pojechałyście do szpitala? Niby położna na szkole rodzenia mówiła, że mniej więcej do 8-10min, ale jednak wolałabym jak najdłużej być w domu. Z drugiej strony mam szpital 1,5h od domu, a chciałabym jeszcze się załapać na znieczulenie i tym sposobem mam dylemat...

• KateHawke Autorytet

Wysłany: 7 września 2018, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tym alko to prawda i tak jak z cukierkami z rumem na przykład trzeba uważać i nie jeść ich w aucie bo w wydychanym do 15 minut może coś tam wykazać. Wiadomo że niewiele ale jak akurat przełknięcie kęsa a tu patrol to może być zabawnie :D

08.05.2020 - II na teście 💕
    f2wl2n0auw5gzezn.png
    9f7jtv73nku3ge5t.png
    27 Styczeń 2018 - 18cs - ET
‹‹ 1771 1772 1773 1774 1775 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ