Nieudane IVF? Czas na nowy plan.

Zatrzymaj się zanim spróbujesz kolejny raz. Zyskaj ekspercką analizę dotychczasowego leczenia i konkretne zalecenia. Wróć silniejsza.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • Melevis Autorytet

Wysłany: 7 września 2018, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lamka ja pojechałam jak były co 7 minut, a w szpitalu już co minutę. Jak nastepnym razem zdecyduję się na poród sn to już wiem, że nie będę czekać do ostatniej chwili :D

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

l22nj48ay1qfqnoi.png
    klz9jw4z9e5d3ouc.png
    qb3cg7rfn0fbukfn.png
    02.2017 [*] 6tc
    01.2019 [*] 10tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2018, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lamka ja pojechałam z nieregularnymi i to był błąd, były raz co kilkanaście a raz co kilkadziesiąt minut, pomyliłam z przepowiadającymi. Teraz pojadę jak będą regularne co kilkanaście minut :)
    Zuzik niech spokojnie siedzi do połowy października, niech się uczy kultury i przepuści koleżanki i Domisia Emilki ;)

Emiilka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2018, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem w 99 % pewna że to nie wody. Umyłam włosy, spróbuję się przespać . Zobaczę co dalej. Albo zadzwonię po koleżankę i pójdziemy na IP albo poczekam na mojego żeby jechać.

Ja się po prostu boję że mnie tam zostawia bez sensu a wolałabym jak najdłużej być w domu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2018, 11:08

• Lusesita Autorytet

Wysłany: 7 września 2018, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lamka ja piore w płynie Lovela i uzywam plynu do plukania Bambi. Pachnie ślicznie dzidziusiowo. Ja powachasz prosto z butelki to może ciut ostry zapach, ale na ubrankach ślicznie.
    Dla starszej też to miałam. Taki sentyment.

f2wlbd3m7vs8avcj.png
    dxom8u698gwsp1q3.png
  • reset Autorytet

Wysłany: 7 września 2018, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odnośnie prania kolorów i białego - ja odkąd odkryłam chusteczki do wyłapywania kolorów praktycznie niczego nie segreguję i nawet wczoraj prałam swoją białą koszulę, białe staniki i majtki z ciemnymi rzeczami M. i zero problemów. A nieraz miałam problem, by uzbierać wsad samego białego itp. Generalnie polecam :)

Rucola lubi tę wiadomość

relgmg7ymfbmxgyl.png

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • Lena21 Autorytet

Wysłany: 7 września 2018, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    reset wrote:
    Odnośnie prania kolorów i białego - ja odkąd odkryłam chusteczki do wyłapywania kolorów praktycznie niczego nie segreguję i nawet wczoraj prałam swoją białą koszulę, białe staniki i majtki z ciemnymi rzeczami M. i zero problemów. A nieraz miałam problem, by uzbierać wsad samego białego itp. Generalnie polecam :)

To ja jestem panikara, bo mimo że też używam tych chusteczek to sortuje :D może dlatego, że kiedyś raz zdarzyło mi się zniszczyć całą pralkę ubrań :O to było chyba z 6 lat temu, ale trauma bo mojej ulubionej bluzce nie minęła :P

Rucola lubi tę wiadomość

• Nadzieja22 Autorytet

Wysłany: 7 września 2018, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Melevis córcia do schrupania :)

Luna ślicznie wyglądasz :) I jaki ładny tydzień!

Veritaserum obyś dotrwała do powrotu M.

Lamka co z tatą?

HrQwp1.png
    21.06 hcg 14,3, 23.06 hcg 92,07, 25.06 hcg 307, 27.06 hcg 803
    ♡♡♡
    MTHFR 677 homo; niedoczynność tarczycy, ANA+++, NK 17%, kiepskie cytokiny
    W drodze do macierzyństwa od 05.2017
  • reset Autorytet

Wysłany: 7 września 2018, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena21 wrote:
    To ja jestem panikara, bo mimo że też używam tych chusteczek to sortuje :D może dlatego, że kiedyś raz zdarzyło mi się zniszczyć całą pralkę ubrań :O to było chyba z 6 lat temu, ale trauma bo mojej ulubionej bluzce nie minęła :P

Ja sortuję tylko wtedy, gdy piorę białe koszule M. od smokingu, bo ma je szyte na zamówienie i drugi raz nie uśmiecha mi się wywalanie takiej kasy ;) Całą resztę już mieszam, nawet sąsiadka mnie kiedyś pytała jak ja to robię, że u mnie zawsze suszarka ma pełen miks kolorów :)
    Kupuję przeróżne chusteczki - od no name po jakieś bardziej markowe typu niemiecki Dr Beckmann, ale żadna nie zawiodła.

relgmg7ymfbmxgyl.png

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • Lusesita Autorytet

Wysłany: 7 września 2018, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę ale mam zjazd.
    Mała przysnela przy cycu. Zaraz spróbuję ja odłożyć i muszę przestać udawać, że nie widze sterty garów w kuchni. Zmywarka sama się nie załaduje. A ja tak bym poszła spać...
    W ogóle jak po 5ej udało mi się małą położyć to jeszcze kwekała z pol godziny. Ona zasnęła, ja też. Burze się 7.59 i panika, że córka Starsza zaspala przeze mnie. A ona już była po śniadaniu, kanapki sobie zrobiła, ubrala się i wyszła uczesana z łazienki, dała mi buziaka mówiąc że nie chciała mnie budzić i poszla do szkoły.
    Kocham <3 <3 <3

reset, nick nieaktualny, KateHawke, nick nieaktualny, Jeżowa, Nadzieja22, Yoselyn82, summer86, Bajkaaa, Lena21, Kaczorka, Kaczorka, olik321, nick nieaktualny, Rucola, Emiilka, Lunaris, Morusek lubią tę wiadomość

f2wlbd3m7vs8avcj.png
    dxom8u698gwsp1q3.png
  • KateHawke Autorytet

Wysłany: 7 września 2018, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lusesita wrote:
    Kurczę ale mam zjazd.
    Mała przysnela przy cycu. Zaraz spróbuję ja odłożyć i muszę przestać udawać, że nie widze sterty garów w kuchni. Zmywarka sama się nie załaduje. A ja tak bym poszła spać...
    W ogóle jak po 5ej udało mi się małą położyć to jeszcze kwekała z pol godziny. Ona zasnęła, ja też. Burze się 7.59 i panika, że córka Starsza zaspala przeze mnie. A ona już była po śniadaniu, kanapki sobie zrobiła, ubrala się i wyszła uczesana z łazienki, dała mi buziaka mówiąc że nie chciała mnie budzić i poszla do szkoły.
    Kocham <3 <3 <3
    Ooo jaka samodzielna i kochaaana! <3 nic tylko wycałować takie Serduszko :* :)

Lusesita lubi tę wiadomość

08.05.2020 - II na teście 💕
    f2wl2n0auw5gzezn.png
    9f7jtv73nku3ge5t.png
    27 Styczeń 2018 - 18cs - ET
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2018, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jako nieperfekcyjna pani domu muszę spytać (choć mi głupio że nie wiem) o jakich chusteczkach mówicie? Emek nie raz pranie załatwił mieszając Tosi kiecki w różowe kwiaty z moimi koszulami ;) ale ja jestem z tyłu za takimi wynalazkami

Lusesita ale masz samodzielna córkę <3 kochana !

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2018, 11:29

Lusesita, Melevis lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2018, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena21 wrote:

ja piorę kolory osobno a białe i jasne osobno. tych chusteczek do kolorów nie używam- nie widzę potrzeby, a nic nam nie farbuje ale za to używam chusteczek do białych rzeczy- żeby nie żółkły i nie szarzały- sprawdzają się :) a że mamy sporo jasnych ciuchów to zawsze się uzbiera by wstawić pralkę :)

dziecięce póki co też dzielę,ale mam jedną lovele do kolorów - kolezanka tak pierze i mi poleciła, jest ok :)
    a w srode w SR był temat prasowania- położna mówiła żebyśmy nie prasowały :p

Lusesita- brawa dla córki! i dla mamy- bo to na pewno też Twoja zasługa <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2018, 11:32

• reset Autorytet

Wysłany: 7 września 2018, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna1993 wrote:
    Jako nieperfekcyjna pani domu muszę spytać (choć mi głupio że nie wiem) o jakich chusteczkach mówicie?

Lunka, coś takiego:
    https://www.google.pl/search?q=chusteczki+wy%C5%82apuj%C4%85ce+kolor&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwj9z5LdyqjdAhXG26QKHVgQDlwQ_AUICigB&biw=1920&bih=925

(wpisz w google: chusteczki wyłapujące kolor i wejdź w grafikę).

Do kupienia wszędzie - w Biedronce, Rossmanie, Auchan, Lidl.

relgmg7ymfbmxgyl.png

• Jeżowa Autorytet

Wysłany: 7 września 2018, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lusesita cudowna córcia! no po prostu skarb <3

Luna są takie chusteczki do prania co wrzucasz je do pralki i one wyłapują barwniki z ciuchów :) w sumie nigdy nie używałam, ale może by się przydały teraz...

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2018, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja sobie oglądam poukładane ciuszki w szufladach- mimo że jeszcze nie wyprane,ale skoro posegregowałam rozmiarami to tak będę prać i mam wrażenie że 56 mam jakoś mało.. ;p

• Jeżowa Autorytet

Wysłany: 7 września 2018, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia wrote:
    ja sobie oglądam poukładane ciuszki w szufladach- mimo że jeszcze nie wyprane,ale skoro posegregowałam rozmiarami to tak będę prać i mam wrażenie że 56 mam jakoś mało.. ;p

Też miałam takie wrażenie, więc kupiłam pakę z allegro... Teraz mam wrażenie, że chyba mnie trochę poniosło i trzeba będzie córę 3 razy dziennie przebierać, żeby wszystko wykorzystać :D

A mąż to nie pozwala mi się nawet już zatrzymywać na działach z ubrankami, po prostu przepycha mnie dalej :P ogólnie mu się nie dziwię, bo ta mała istotka ma na pewno więcej ciuchów niż ja. A jeszcze trochę rzeczy dostaliśmy i np. mam nadzieję, że będzie czasem chłodniej tej zimy, bo mam 6(!) kombinezonów :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2018, 11:40

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

age.png
  • Lusesita Autorytet

Wysłany: 7 września 2018, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za miłe słowa pod adresem mojej pierworodnej :-)
    Jest kochana, choć teraz zaczyna powoli wchodzić w okres buntu.

f2wlbd3m7vs8avcj.png
    dxom8u698gwsp1q3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2018, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia to czas na zakupy :P

Dziękuję za wyjaśnienie, koniecznie kupię :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2018, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melevis- wlasnie dostałam maila od Smyka że promocja a na samym dole- że casting do reklamy marki SMIKI-ale dla dzieci w wieku 1-2 lat. choć mysle że gdybyś wysłała im zdjęcie Lenki to by nagięli zasady :p

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2018, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna1993 wrote:
    Achia to czas na zakupy :P

Dziękuję za wyjaśnienie, koniecznie kupię :)
    ptanie tylko czy to moje wrażenie czy faktycznie mało :p za to szuflada z rozmiarem 62 się ledwo zamyka :p
    ile potrzeba par bodziakow,spodenek itp w tym malym rozmiarze?

‹‹ 1772 1773 1774 1775 1776 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ