Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyLamka ja pojechałam z nieregularnymi i to był błąd, były raz co kilkanaście a raz co kilkadziesiąt minut, pomyliłam z przepowiadającymi. Teraz pojadę jak będą regularne co kilkanaście minut

Zuzik niech spokojnie siedzi do połowy października, niech się uczy kultury i przepuści koleżanki i Domisia Emilki
Emiilka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa jestem w 99 % pewna że to nie wody. Umyłam włosy, spróbuję się przespać . Zobaczę co dalej. Albo zadzwonię po koleżankę i pójdziemy na IP albo poczekam na mojego żeby jechać.
Ja się po prostu boję że mnie tam zostawia bez sensu a wolałabym jak najdłużej być w domu.Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2018, 11:08
-
Odnośnie prania kolorów i białego - ja odkąd odkryłam chusteczki do wyłapywania kolorów praktycznie niczego nie segreguję i nawet wczoraj prałam swoją białą koszulę, białe staniki i majtki z ciemnymi rzeczami M. i zero problemów. A nieraz miałam problem, by uzbierać wsad samego białego itp. Generalnie polecam
Rucola lubi tę wiadomość

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero. -
reset wrote:Odnośnie prania kolorów i białego - ja odkąd odkryłam chusteczki do wyłapywania kolorów praktycznie niczego nie segreguję i nawet wczoraj prałam swoją białą koszulę, białe staniki i majtki z ciemnymi rzeczami M. i zero problemów. A nieraz miałam problem, by uzbierać wsad samego białego itp. Generalnie polecam

To ja jestem panikara, bo mimo że też używam tych chusteczek to sortuje
może dlatego, że kiedyś raz zdarzyło mi się zniszczyć całą pralkę ubrań
to było chyba z 6 lat temu, ale trauma bo mojej ulubionej bluzce nie minęła
Rucola lubi tę wiadomość
-
Dzień dobry

Melevis córcia do schrupania
Luna ślicznie wyglądasz
I jaki ładny tydzień!
Veritaserum obyś dotrwała do powrotu M.
Lamka co z tatą? -
Lena21 wrote:To ja jestem panikara, bo mimo że też używam tych chusteczek to sortuje
Ja sortuję tylko wtedy, gdy piorę białe koszule M. od smokingu, bo ma je szyte na zamówienie i drugi raz nie uśmiecha mi się wywalanie takiej kasy
Całą resztę już mieszam, nawet sąsiadka mnie kiedyś pytała jak ja to robię, że u mnie zawsze suszarka ma pełen miks kolorów 
Kupuję przeróżne chusteczki - od no name po jakieś bardziej markowe typu niemiecki Dr Beckmann, ale żadna nie zawiodła.
* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero. -
Kurczę ale mam zjazd.
Mała przysnela przy cycu. Zaraz spróbuję ja odłożyć i muszę przestać udawać, że nie widze sterty garów w kuchni. Zmywarka sama się nie załaduje. A ja tak bym poszła spać...
W ogóle jak po 5ej udało mi się małą położyć to jeszcze kwekała z pol godziny. Ona zasnęła, ja też. Burze się 7.59 i panika, że córka Starsza zaspala przeze mnie. A ona już była po śniadaniu, kanapki sobie zrobiła, ubrala się i wyszła uczesana z łazienki, dała mi buziaka mówiąc że nie chciała mnie budzić i poszla do szkoły.
Kocham
reset, Luna1993, KateHawke, Achia, Jeżowa, Nadzieja22, Yoselyn82, summer86, Bajkaaa, Lena21, Kaczorka, Kaczorka, olik321, Aga9090, Rucola, Emiilka, Lunaris, Morusek lubią tę wiadomość
-
Ooo jaka samodzielna i kochaaana!Lusesita wrote:Kurczę ale mam zjazd.
Mała przysnela przy cycu. Zaraz spróbuję ja odłożyć i muszę przestać udawać, że nie widze sterty garów w kuchni. Zmywarka sama się nie załaduje. A ja tak bym poszła spać...
W ogóle jak po 5ej udało mi się małą położyć to jeszcze kwekała z pol godziny. Ona zasnęła, ja też. Burze się 7.59 i panika, że córka Starsza zaspala przeze mnie. A ona już była po śniadaniu, kanapki sobie zrobiła, ubrala się i wyszła uczesana z łazienki, dała mi buziaka mówiąc że nie chciała mnie budzić i poszla do szkoły.
Kocham

nic tylko wycałować takie Serduszko :*
Lusesita lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJako nieperfekcyjna pani domu muszę spytać (choć mi głupio że nie wiem) o jakich chusteczkach mówicie? Emek nie raz pranie załatwił mieszając Tosi kiecki w różowe kwiaty z moimi koszulami
ale ja jestem z tyłu za takimi wynalazkami
Lusesita ale masz samodzielna córkę
kochana !
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2018, 11:29
Lusesita, Melevis lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyLena21 wrote:To ja jestem panikara, bo mimo że też używam tych chusteczek to sortuje
ja piorę kolory osobno a białe i jasne osobno. tych chusteczek do kolorów nie używam- nie widzę potrzeby, a nic nam nie farbuje ale za to używam chusteczek do białych rzeczy- żeby nie żółkły i nie szarzały- sprawdzają się
a że mamy sporo jasnych ciuchów to zawsze się uzbiera by wstawić pralkę 
dziecięce póki co też dzielę,ale mam jedną lovele do kolorów - kolezanka tak pierze i mi poleciła, jest ok
a w srode w SR był temat prasowania- położna mówiła żebyśmy nie prasowały :p
Lusesita- brawa dla córki! i dla mamy- bo to na pewno też Twoja zasługa
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2018, 11:32
-
Luna1993 wrote:Jako nieperfekcyjna pani domu muszę spytać (choć mi głupio że nie wiem) o jakich chusteczkach mówicie?
Lunka, coś takiego:
https://www.google.pl/search?q=chusteczki+wy%C5%82apuj%C4%85ce+kolor&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwj9z5LdyqjdAhXG26QKHVgQDlwQ_AUICigB&biw=1920&bih=925
(wpisz w google: chusteczki wyłapujące kolor i wejdź w grafikę).
Do kupienia wszędzie - w Biedronce, Rossmanie, Auchan, Lidl.

Lusesita cudowna córcia! no po prostu skarb

Luna są takie chusteczki do prania co wrzucasz je do pralki i one wyłapują barwniki z ciuchów
w sumie nigdy nie używałam, ale może by się przydały teraz...
-
nick nieaktualny
-
Achia wrote:ja sobie oglądam poukładane ciuszki w szufladach- mimo że jeszcze nie wyprane,ale skoro posegregowałam rozmiarami to tak będę prać i mam wrażenie że 56 mam jakoś mało.. ;p
Też miałam takie wrażenie, więc kupiłam pakę z allegro... Teraz mam wrażenie, że chyba mnie trochę poniosło i trzeba będzie córę 3 razy dziennie przebierać, żeby wszystko wykorzystać
A mąż to nie pozwala mi się nawet już zatrzymywać na działach z ubrankami, po prostu przepycha mnie dalej
ogólnie mu się nie dziwię, bo ta mała istotka ma na pewno więcej ciuchów niż ja. A jeszcze trochę rzeczy dostaliśmy i np. mam nadzieję, że będzie czasem chłodniej tej zimy, bo mam 6(!) kombinezonów
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2018, 11:40
Achia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyptanie tylko czy to moje wrażenie czy faktycznie mało :p za to szuflada z rozmiarem 62 się ledwo zamyka :pLuna1993 wrote:Achia to czas na zakupy

Dziękuję za wyjaśnienie, koniecznie kupię
ile potrzeba par bodziakow,spodenek itp w tym malym rozmiarze?