X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • Melevis Autorytet

Wysłany: 7 września 2018, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lamka ja pojechałam jak były co 7 minut, a w szpitalu już co minutę. Jak nastepnym razem zdecyduję się na poród sn to już wiem, że nie będę czekać do ostatniej chwili :D

lamka lubi tę wiadomość

l22nj48ay1qfqnoi.png
    klz9jw4z9e5d3ouc.png
    qb3cg7rfn0fbukfn.png
    02.2017 [*] 6tc
    01.2019 [*] 10tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2018, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lamka ja pojechałam z nieregularnymi i to był błąd, były raz co kilkanaście a raz co kilkadziesiąt minut, pomyliłam z przepowiadającymi. Teraz pojadę jak będą regularne co kilkanaście minut :)
    Zuzik niech spokojnie siedzi do połowy października, niech się uczy kultury i przepuści koleżanki i Domisia Emilki ;)

Emiilka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2018, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem w 99 % pewna że to nie wody. Umyłam włosy, spróbuję się przespać . Zobaczę co dalej. Albo zadzwonię po koleżankę i pójdziemy na IP albo poczekam na mojego żeby jechać.

Ja się po prostu boję że mnie tam zostawia bez sensu a wolałabym jak najdłużej być w domu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2018, 11:08

• Lusesita Autorytet

Wysłany: 7 września 2018, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lamka ja piore w płynie Lovela i uzywam plynu do plukania Bambi. Pachnie ślicznie dzidziusiowo. Ja powachasz prosto z butelki to może ciut ostry zapach, ale na ubrankach ślicznie.
    Dla starszej też to miałam. Taki sentyment.

f2wlbd3m7vs8avcj.png
    dxom8u698gwsp1q3.png
  • reset Autorytet

Wysłany: 7 września 2018, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odnośnie prania kolorów i białego - ja odkąd odkryłam chusteczki do wyłapywania kolorów praktycznie niczego nie segreguję i nawet wczoraj prałam swoją białą koszulę, białe staniki i majtki z ciemnymi rzeczami M. i zero problemów. A nieraz miałam problem, by uzbierać wsad samego białego itp. Generalnie polecam :)

Rucola lubi tę wiadomość

relgmg7ymfbmxgyl.png

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • Lena21 Autorytet

Wysłany: 7 września 2018, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    reset wrote:
    Odnośnie prania kolorów i białego - ja odkąd odkryłam chusteczki do wyłapywania kolorów praktycznie niczego nie segreguję i nawet wczoraj prałam swoją białą koszulę, białe staniki i majtki z ciemnymi rzeczami M. i zero problemów. A nieraz miałam problem, by uzbierać wsad samego białego itp. Generalnie polecam :)

To ja jestem panikara, bo mimo że też używam tych chusteczek to sortuje :D może dlatego, że kiedyś raz zdarzyło mi się zniszczyć całą pralkę ubrań :O to było chyba z 6 lat temu, ale trauma bo mojej ulubionej bluzce nie minęła :P

Rucola lubi tę wiadomość

• Nadzieja22 Autorytet

Wysłany: 7 września 2018, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Melevis córcia do schrupania :)

Luna ślicznie wyglądasz :) I jaki ładny tydzień!

Veritaserum obyś dotrwała do powrotu M.

Lamka co z tatą?

HrQwp1.png
    21.06 hcg 14,3, 23.06 hcg 92,07, 25.06 hcg 307, 27.06 hcg 803
    ♡♡♡
    MTHFR 677 homo; niedoczynność tarczycy, ANA+++, NK 17%, kiepskie cytokiny
    W drodze do macierzyństwa od 05.2017
  • reset Autorytet

Wysłany: 7 września 2018, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena21 wrote:
    To ja jestem panikara, bo mimo że też używam tych chusteczek to sortuje :D może dlatego, że kiedyś raz zdarzyło mi się zniszczyć całą pralkę ubrań :O to było chyba z 6 lat temu, ale trauma bo mojej ulubionej bluzce nie minęła :P

Ja sortuję tylko wtedy, gdy piorę białe koszule M. od smokingu, bo ma je szyte na zamówienie i drugi raz nie uśmiecha mi się wywalanie takiej kasy ;) Całą resztę już mieszam, nawet sąsiadka mnie kiedyś pytała jak ja to robię, że u mnie zawsze suszarka ma pełen miks kolorów :)
    Kupuję przeróżne chusteczki - od no name po jakieś bardziej markowe typu niemiecki Dr Beckmann, ale żadna nie zawiodła.

relgmg7ymfbmxgyl.png

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • Lusesita Autorytet

Wysłany: 7 września 2018, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę ale mam zjazd.
    Mała przysnela przy cycu. Zaraz spróbuję ja odłożyć i muszę przestać udawać, że nie widze sterty garów w kuchni. Zmywarka sama się nie załaduje. A ja tak bym poszła spać...
    W ogóle jak po 5ej udało mi się małą położyć to jeszcze kwekała z pol godziny. Ona zasnęła, ja też. Burze się 7.59 i panika, że córka Starsza zaspala przeze mnie. A ona już była po śniadaniu, kanapki sobie zrobiła, ubrala się i wyszła uczesana z łazienki, dała mi buziaka mówiąc że nie chciała mnie budzić i poszla do szkoły.
    Kocham <3 <3 <3

reset, Luna1993, KateHawke, Achia, Jeżowa, Nadzieja22, Yoselyn82, summer86, Bajkaaa, Lena21, Kaczorka, Kaczorka, olik321, Aga9090, Rucola, Emiilka, Lunaris, Morusek lubią tę wiadomość

f2wlbd3m7vs8avcj.png
    dxom8u698gwsp1q3.png
  • KateHawke Autorytet

Wysłany: 7 września 2018, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lusesita wrote:
    Kurczę ale mam zjazd.
    Mała przysnela przy cycu. Zaraz spróbuję ja odłożyć i muszę przestać udawać, że nie widze sterty garów w kuchni. Zmywarka sama się nie załaduje. A ja tak bym poszła spać...
    W ogóle jak po 5ej udało mi się małą położyć to jeszcze kwekała z pol godziny. Ona zasnęła, ja też. Burze się 7.59 i panika, że córka Starsza zaspala przeze mnie. A ona już była po śniadaniu, kanapki sobie zrobiła, ubrala się i wyszła uczesana z łazienki, dała mi buziaka mówiąc że nie chciała mnie budzić i poszla do szkoły.
    Kocham <3 <3 <3
    Ooo jaka samodzielna i kochaaana! <3 nic tylko wycałować takie Serduszko :* :)

Lusesita lubi tę wiadomość

08.05.2020 - II na teście 💕
    f2wl2n0auw5gzezn.png
    9f7jtv73nku3ge5t.png
    27 Styczeń 2018 - 18cs - ET
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2018, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jako nieperfekcyjna pani domu muszę spytać (choć mi głupio że nie wiem) o jakich chusteczkach mówicie? Emek nie raz pranie załatwił mieszając Tosi kiecki w różowe kwiaty z moimi koszulami ;) ale ja jestem z tyłu za takimi wynalazkami

Lusesita ale masz samodzielna córkę <3 kochana !

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2018, 11:29

Lusesita, Melevis lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2018, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena21 wrote:

ja piorę kolory osobno a białe i jasne osobno. tych chusteczek do kolorów nie używam- nie widzę potrzeby, a nic nam nie farbuje ale za to używam chusteczek do białych rzeczy- żeby nie żółkły i nie szarzały- sprawdzają się :) a że mamy sporo jasnych ciuchów to zawsze się uzbiera by wstawić pralkę :)

dziecięce póki co też dzielę,ale mam jedną lovele do kolorów - kolezanka tak pierze i mi poleciła, jest ok :)
    a w srode w SR był temat prasowania- położna mówiła żebyśmy nie prasowały :p

Lusesita- brawa dla córki! i dla mamy- bo to na pewno też Twoja zasługa <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2018, 11:32

• reset Autorytet

Wysłany: 7 września 2018, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna1993 wrote:
    Jako nieperfekcyjna pani domu muszę spytać (choć mi głupio że nie wiem) o jakich chusteczkach mówicie?

Lunka, coś takiego:
    https://www.google.pl/search?q=chusteczki+wy%C5%82apuj%C4%85ce+kolor&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwj9z5LdyqjdAhXG26QKHVgQDlwQ_AUICigB&biw=1920&bih=925

(wpisz w google: chusteczki wyłapujące kolor i wejdź w grafikę).

Do kupienia wszędzie - w Biedronce, Rossmanie, Auchan, Lidl.

relgmg7ymfbmxgyl.png

• Jeżowa Autorytet

Wysłany: 7 września 2018, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lusesita cudowna córcia! no po prostu skarb <3

Luna są takie chusteczki do prania co wrzucasz je do pralki i one wyłapują barwniki z ciuchów :) w sumie nigdy nie używałam, ale może by się przydały teraz...

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2018, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja sobie oglądam poukładane ciuszki w szufladach- mimo że jeszcze nie wyprane,ale skoro posegregowałam rozmiarami to tak będę prać i mam wrażenie że 56 mam jakoś mało.. ;p

• Jeżowa Autorytet

Wysłany: 7 września 2018, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia wrote:
    ja sobie oglądam poukładane ciuszki w szufladach- mimo że jeszcze nie wyprane,ale skoro posegregowałam rozmiarami to tak będę prać i mam wrażenie że 56 mam jakoś mało.. ;p

Też miałam takie wrażenie, więc kupiłam pakę z allegro... Teraz mam wrażenie, że chyba mnie trochę poniosło i trzeba będzie córę 3 razy dziennie przebierać, żeby wszystko wykorzystać :D

A mąż to nie pozwala mi się nawet już zatrzymywać na działach z ubrankami, po prostu przepycha mnie dalej :P ogólnie mu się nie dziwię, bo ta mała istotka ma na pewno więcej ciuchów niż ja. A jeszcze trochę rzeczy dostaliśmy i np. mam nadzieję, że będzie czasem chłodniej tej zimy, bo mam 6(!) kombinezonów :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2018, 11:40

Achia lubi tę wiadomość

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

age.png
  • Lusesita Autorytet

Wysłany: 7 września 2018, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za miłe słowa pod adresem mojej pierworodnej :-)
    Jest kochana, choć teraz zaczyna powoli wchodzić w okres buntu.

f2wlbd3m7vs8avcj.png
    dxom8u698gwsp1q3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2018, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia to czas na zakupy :P

Dziękuję za wyjaśnienie, koniecznie kupię :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2018, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melevis- wlasnie dostałam maila od Smyka że promocja a na samym dole- że casting do reklamy marki SMIKI-ale dla dzieci w wieku 1-2 lat. choć mysle że gdybyś wysłała im zdjęcie Lenki to by nagięli zasady :p

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2018, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna1993 wrote:
    Achia to czas na zakupy :P

Dziękuję za wyjaśnienie, koniecznie kupię :)
    ptanie tylko czy to moje wrażenie czy faktycznie mało :p za to szuflada z rozmiarem 62 się ledwo zamyka :p
    ile potrzeba par bodziakow,spodenek itp w tym malym rozmiarze?

‹‹ 1772 1773 1774 1775 1776 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Alergiczny katar u maluchów: domowe wsparcie i sygnały alarmowe.

Rozpoznanie, czy katar u dziecka to alergia, czy infekcja, bywa trudne, a poprawne odróżnienie objawów jest kluczowe dla skutecznego leczenia. Ten artykuł to kompleksowy przewodnik dla rodziców, pomagający zrozumieć specyfikę kataru alergicznego u dziecka, jego symptomy, domowe sposoby łagodzenia oraz kiedy konieczna jest wizyta u lekarza. Dowiedz się, jak zapobiegać powikłaniom i skutecznie wspierać malucha w walce z dolegliwościami.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ