Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny wybaczcie, ale muszę mój syn po 5 dniach zrobił kupę
hip hip huuuuuuuuuuuuura
dawno się tak nie cieszyłam
Patrycja20, Kaczorka, Luna1993, Aga9090, Siwulec, veritaserum, Karma88, summer86, JustynaG, KateHawke, Jeżowa, malka, olik321, Emiilka, lamka, Fozzie Bear, Rucola, Achia, ibishka, Lusesita, Nadzieja22, emi2016, pilik lubią tę wiadomość
-
Współczuję jelitowek
U mnie jeszcze dużo kg ale taka już moja uroda poza tym ostatnimi czasami pepsi to mój napój bogów bez niego ciężko hehe,
Co do rozstępów to uwierzcie że ja dostałam po porodzie? Tak się cieszyłam że nie mam nowych hehe że mam już brzuch na tyle elastyczny by kilka dni po porodzie wyskoczyly hehe -
Lena21 wrote:Dziewczyny wybaczcie, ale muszę mój syn po 5 dniach zrobił kupę
hip hip huuuuuuuuuuuuura
dawno się tak nie cieszyłam
a ostatnio udaje mi się ją nakryć na robieniu kupy tzn przebieram ja jak robi więc robi ja w połowie na wolności hehe i siostry się śmieją że jak ona ma mieć odparzenia jak nawet chwili w kupie nie jest Heheh
Karma88, JustynaG, KateHawke, Rucola lubią tę wiadomość
-
91Ewela09 wrote:Bajka, jakie mleczko podajesz Zosi?
U nas próby podania nowego mleka niestety skończyły się płaczem i nieprzespana nocą.
Ja juz nie wiem co mam robić. Jestem załamana, niewyspana i bez siły.
Kurde współczuję Ci strasznie bo mamy dzieci w tym samym wieku a ty masz dużo bardziej pod góręi nawet nie wiem co można ci doradzić bo nie mam pojęcia o tym
-
Bajka - u nas młoda nie lubiła kąpieli, jak musiała leżeć. Odkąd siedzi w wannie, to jest trochę lepiej. Ale musi mieć zabawki, bo inaczej wstaje i chce iść.. :p
Lena - gratuluję Franiowi kupki!jeśli Karmisz tylko piersią, to po skończonych 6 tygodniach życia ilość kupek może się zmniejszyć. Więc to całkiem normalne, że są co kilka dni
w końcu mleczko z cycusia może trawić się bezresztkowo
U mnie najwięcej rozstępów jest właśnie na udach.. już są bezbarwne, ale i tak je widzęi taka galareta mi się zrobiła.. o pośladkach to bym chciała zapomnieć
Ewela - bardzo współczuję problemów z brzuszkiem.. ciężko patrzeć na cierpienie własnego dzieciątka.
Ale kurde, chyba musi być choć jeden rodzaj mleczka, które będzie odpowiednie. Tyle tego jest na rynku.. -
nick nieaktualnyCzesc dziewczyny. Nie jestem w stanie Was nadrobić, nie myślałam że dziecko jest tak absorbujace przecież miała tylko jeść i spać ...hehe
Dzisiaj chyba wychodzimy do domu już wczoraj miałyśmy ale pediatra stwierdził że bezpieczniej poczekać do 3 pełnych dni.
Ja przez te kilka dni spałam chyba tylko kilka godzin. Jest nas 4 na sali wiecznie ktorys małych płacze albo laktator chodzi no wiecie o co chodzi. Głowa pęka mam nadzieję że w domu będzie lepiej.
Ania w miarę noce przesypia pierś jej chyba wystarczy bo już ładne kupki strzela. Trochę mnie bolą sutki od karmienia staram się dobrze dostawiać ale nie mam pewności.
Jedno co mnie martwi że ona jest taka momentami sztywna. Pisze momentami bo czasami tak prostuje nóżki że nie mogę jej zgiąć w ogóle. I już główkę by unosiła. Martwię się że to coś z napięciem.
Dziewczyny z Wrocławia czy znacie jakiegoś fizjoterapeute właśnie dla takich noworodków ? Nie wiem czy sens tak wcześnie iść ale wolałabym to sprawdzić.
-
nick nieaktualnyTosia po za długiej kąpieli krzyczy, że ma ręce jak babcia i ona tak nie chce
Karma kochana współczujęmam nadzieję że szybko Ci przejdzie, odpoczywajcie z Emi :* jakby coś Cię nie pokoiło to dobrze że masz od razu możliwość podglądu małej
Lena cieszę się razem z Tobą z kupki!
Bajeczko moja ciąża, Emilki i Kate będzie donoszona za 9 dnia wizytę mam jutro, cholernie się denerwuje jaka będzie waga małej. Bo w nocy znowu miałam takie skurcze przez godzinę że myślałam, że zejdę. Ale nawet emka nie budziłam, już się przyzwyczajam.
Juicy też pisałaś że tak miałaś przed porodem, długo bardzo bolesne skurcze. Kochana powiesz mi czym to w zasadzie było spowodowane? Czy to rozwieranie się szyjki czy może skurcze przepowiadające mogą być aż tak bolesne?
Ten scopolan to już w ogóle mi nie pomaga
Ewela przykro mi, że tak się męczycie, mam nadzieję że malutka szybki poczuje się lepiejniestety nie umiem nic doradzić
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2018, 07:53
Lena21 lubi tę wiadomość
-
To nasze 4 mleko, zaczęliśmy od Bebilon Pronutra, później Bebilon Comfort, Bebilon Petit i teraz na receptę Nutramigen Puramino. Nutramigen miał na 100% pomoc tylko że ona nie chce go pić,a wiadomo ze jak bie zje odpowiadniej ilości to jest głodna, nie może zasnąć i się wkurza. A kumulacja tego wszystkiego na raz jest koszmarna.
Najgorsze jest to że jeśli nie pomożemy jej sie załatwić to nie robi nawet tydzień i z dnia na dzień coraz bardziej się drze.
Zastanawiam się czy nie wrócić do Babilon Pronutra, na niego najlepiej reagowala i co 4 dni robiła kupę. -
Ewelina, wydaje mi się że za często Zmieniasz mleko. Mała ma 5 tygodni, a przeszła przez 4 różne mm, organizm takiego malucha nie zaakceptuje od razu nowości, z tego co pamietam "zmianę" sprawdza się po conajmniej 2 tygodniach stosowania.... (chyba, że mówimy tu o uczuleniach itd)
-
Lena hip hip hura dla Frania za zrobienie kupy!
Najchętniej poleciałabym do gina zerknąć na Mała, ale wiem, że to jest teraz niepotrzebne. Nic się nie dzieje, mój organizm się uspokaja, gorączki nie mam, Mała ładnie się rusza, więc daję jej spokój i czekam do wtorku na kontrolę. Miałam jutro jechać na krew i krzywą glukozową, ale w tej sytuacji nie ma sensu. Pojadę w sobotę albo poniedziałek.
Nie pomogę w kwestii problemów z karmieniem czy napięciem, bo nie mam pojęcia, ale mam nadzieję, że uda się Wam wszystkie problemy rozwiązać!Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2018, 08:08
Lena21 lubi tę wiadomość
Emilka
Od 09.2013:02.2014-5t6dc07.2015-12tc
MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia -
Malka, problem jest w tym, że mała nie chce jeść z piersi.
Czasami się pomyli i pozwoli się przystawić ale co to jest (z 2 razy dziennie).
W nocy miałam dla niej przygotowaną porcję 100ml mojego mleczka ale było jej mało. Probowałam przystawić do piersi - jeszcze większy ryk. Więc skończyło się na tym, że odciągałam "na szybko" by jeszcze jej dać. No i wtrąbiła jeszcze 30ml.
A ja ściągam około 60-80ml na sesję. A np. podczas power pumping to max 120ml. No i jak mam ją wykarmić swoim mlekiem jak jest taka uparta? -
Fozzie Bear wrote:Ewelina, wydaje mi się że za często Zmieniasz mleko. Mała ma 5 tygodni, a przeszła przez 4 różne mm, organizm takiego malucha nie zaakceptuje od razu nowości, z tego co pamietam "zmianę" sprawdza się po conajmniej 2 tygodniach stosowania.... (chyba, że mówimy tu o uczuleniach itd)
Zresztą na opakowaniu mm jest informacja,żeby wprowadzać mm stopniowo do diety. -
Dziewczynki z Wrocławia - jeszcze jedno pytanie! Znacie jakąś cukiernię w centrum, gdzie można kupić gotowy mały torcik? Lub zamówić taki malutki (na 2.5 os.)?
Bo jednak urodziny to urodziny - chociaż symboliczny tort musi byći najlepiej baloniki z helem!
Planujemy być na miejscu w poniedziałek a urodziny wypadają we wtorek. -
Fozzie Bear wrote:Oliczku, a nie chciałabyś trochę ubran takich 80+ w spadku?
mam sporo takich typowo chłopięcych...
I będzie okazja by się spotkać, nie wiem czy z tego się bardziej nie ciesze.
Jeżowa, Lamka powtórkę robimy? Juz nie na porodowcelamka, Fozzie Bear, Jeżowa lubią tę wiadomość
-
Hej dziewczyny, ja jestem po usg III trymestru. Na szczęście wszystko w porządku
Łożysko na tylnej ścianie, ilość wód dobra, tętno dziecka 139/min.
Wszystkie narządy i wymiary prawidłowe, no może główka ciut mniejsza, ale w normie
Wazy już ok 1650g, także jest już co dzwigać
Jedyne co to cały czas leży w poprzek, na żadnym usg, a mam regularnie co wizytę, nie leżała jeszcze prawidłowo - tzn. główką w dół (synek już około 20 tyg tak się ułożył i grzecznie leżał do samego porodu). Lekarka, która wykonywała mi usg 3 trym powiedziała, że co prawda jest jeszcze czas na obrót, choć wiadomo, że wraz z postępem ciąży szanse maleją, ale musi mnie ostrzec, że jeśli dziecko postanowi tak zostać to już w 38 tyg muszą mnie położyć w szpitalu, bo nie mogą absolutnie dopuścić do samoistnego rozpoczęcia czynności skurczowej. Także mogę się liczyć z ccFozzie Bear, summer86, Kaczorka, lamka, Bajkaaa, Jeżowa, olik321, Aga9090, JustynaG, Karma88, Achia, Patrycja20, KateHawke, Nadzieja22, Lena21, emi2016, Lunaris, Angelika83 lubią tę wiadomość
Synek 2016 💚
Córka 2018 💖
Synek 2021 💚 -
olik321 wrote:Chętnie, chętnie!
I będzie okazja by się spotkać, nie wiem czy z tego się bardziej nie ciesze.
Jeżowa, Lamka powtórkę robimy? Juz nie na porodowce
I porami roku powinny Ci nawet odpowiadać patrząc na daty urodzenia naszych chłopaków!
Na spotkanie jestem jak najbardziej chętna (w takim towarzystwie? Baaaa!) -
Fozzie, czytajac post Olik przypomniało mi się - śniłaś mi się dzisiaj! Spotkałyśmy się w jakiejś szkole (?!) i Cię zaczepiłam czy czasem się z forum nie znamy
i w ogóle to mieszkałaś na moim osiedlu.. wiecej nie pamietam.
Fozzie Bear lubi tę wiadomość
-
Każda zmiana była decyzja lekarza pediatry.
Babilon Pronutra byl odstawiamy z powodu problemów z wyproznianiem,po Babilon Petit dostała wysypki. Nutramigen wczoraj kupiłam i probowalam podac 4 razy ale jadla co dwie godziny po 15ml i plakala, zadzwonilam do położnej o kazała wrocic do Babilon Comfort który podaję od trzech tygodni.