Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyWłaśnie, Patrycja- nie szalej;) daj organizmowi dojść jeszcze do siebie
Rucola- to ma takie przyssawki jak np mają półki pod prysznicem. Ja naiwnie myślę że mimo wszystko ktoś zwolni albo się zastanowi jak zobaczy że w aucie jedzie dziecko.bo wariatów na drodze nie brakuje.Patrycja20 lubi tę wiadomość
-
Rucola wrote:Co do gadżetów to muszę kupić 4 zasłonki na szyby do samochodów, bo mały jak wampir nie przepada za światłem na razie:) chcemy kupić czarne, bardzo neutralne.
Achia wrzuciła trójkąt ostrzegawczy " jedzie z nami dziecko" montuje się takie coś??? My z założenia tego nie chcieliśmy a teraz się zastanawiam
Hmm... dla mnie to raczej gadżet, a nie koniecznośćale dobrze, że mi przypomniałaś, muszę zamówić z Ali naklejkę z napisem "mały mugol na pokładzie"
KateHawke, lamka, Nadzieja22, JustynaG, Emiilka, Rucola lubią tę wiadomość
-
Szczerze? Do mnie jako kierowcy ten trójkąt "jedzie z nami dziecko" czy inne "wiozę ukochanego dziubdziusia" nie przemawia. Bo jeżdżę tak, że nie mam ochoty zrobić krzywdy ani komuś, ani sobie * (i w ogóle nie wiem, dlaczego dziecko miałoby we mnie wzbudzić takie refleksje... a jak zabiję 18 letnią dziewczynę przed którą całe życie to co? lepiej niż niemowlaka?).
Co najwyżej ten trójkąt może być ostrzeżeniem, że jest ryzyko, iż osoba jadąca przede mną wykona niebezpieczny, gwałtowny manewr, bo np. zerknie w lusterko wsteczne, czym właśnie ulał jej maluch albo cokolwiek innego.
Tylko, że z drugiej strony- od rodzica (zaznaczam, rodzica, nie tylko od matki!) kierowcy oczekuję tego samo, czego od siebie - czyli nie stwarzania zagrożenia na drodze, które skutkować miałoby wypadkiem. Bo ja też mogłabym sobie przypiąć trójkąt "jadę ze łzami w oczach po nieudanym usg" albo "wkurzył mnie klient- uwaga, prowadzę w furii".
* żeby nie było - łamię też czasem przepisy, jeżdżę często za szybko, ale są pewne rzeczy, których nie robię jak przekraczanie podwójnej cigłej, wyprzedzanie na pasach itp. Niezależnie od znaczków w aucie.
edit: a tak w ogóle to dzień dobry! :*
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2018, 10:05
Karma88, Bajkaaa, malka lubią tę wiadomość
* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero. -
Dziń Dybry!
Reset ja myślę że to bardziej po to żeby jadąc za kimś kto jedzie powoli i łagodnie np. skręca to nie mówić "ty dziadu, ty łamago, jedź szybciej"tylko wiesz że dziecko w środku to Tokio Drift nie będzie odpierniczać
Jeżowa naklejka byłaby boska!
Agulineczka super że badanie pięknie wyszło. Teraz już czekanie na termin zostaje
agulineczka, emi2016 lubią tę wiadomość
-
KateHawke wrote:Reset ja myślę że to bardziej po to żeby jadąc za kimś kto jedzie powoli i łagodnie np. skręca to nie mówić "ty dziadu, ty łamago, jedź szybciej"
tylko wiesz że dziecko w środku to Tokio Drift nie będzie odpierniczać
Obawiam się tylko, że te osoby, które w mieście oczekują brania zakrętów niczym Hołek z Kubicą to się nie pokuszą otaką refleksję jak powyżej... O ile o jakąkolwiek się pokuszą
Inna sprawa, że znam z opowieści prawniczych przypadek, gdy pewna pani jechała po autostradzie 40- 50 na godzinę, bo... dziecko jej wtedy najlepiej usypia, a budzi się przy szybszych prędkościach/ przy postoju na światłach. Więc ktoś doniósł policji, ona się od mandatu odwoływała aż do sądu i teraz anegdotka krąży wśród krakowskiej palestry.
KateHawke, JustynaG lubią tę wiadomość
* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero. -
Karma88 wrote:Achia rozumiem Cię z tym skopaniem doskonale. W nocy obudziłam się na lewym boku, a po prawej byłam skopana, że nawet nie musiałam dotykać, bo i bez tego bolało.
Przyszła paczuszki z Ali.
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/f8a795fee613.jpg
Sliczne te króliki, effiki czy jak one sie tam nazywajapewnie tez bym zamówiła tylko nie lubie ich smutnej minki
Synek 2016 💚
Córka 2018 💖
Synek 2021 💚 -
nick nieaktualnyReset- oczywiście było fajnie jakby wszyscy kierowcy jeździli tak żeby nie stwarzać zagrożenia na drodze- ale wiadomo że tak nie jest. no i to trochę tak, jak pisze Kate- o wyrozumiałość jeśli ktoś jedzie "spokojniej" czy coś. mój mąz jest kierowcą od wieeelu lat, jeździ bezpiecznie i mimo to jak widzi taką naklejkę to się uspokaja i np nie klnie na kierowcę
KateHawke lubi tę wiadomość
-
Reset padłam
wyobraziłam sobie tę babkę i policjanta który tego słucha
no kino jak nic.
A propos snów to mi się pół nocy śniło że karmię Nat piersią i staram się pamiętać żeby po 10 minut na pierś. A ona po pierwszej mi zasnęła i bałam się że zrobi mi się zastój w tej drugiej. Ale jakie to było piękne trzymać tak w rękach - nawet we śniesummer86 lubi tę wiadomość
-
Nawiąże jeszcze do zwiedzania Wrocławia. W zeszłym roku byliśmy w czasie urlopu. Zwiedziliśmy wszystkie miejsca, o których pisalyscie. Corka statsza szuksla krasnali. Byla zachwycona Afrykarium.
Później pojechaliśmy do Kotliny Kłodzkiej i do Czech. Odpoczelismy, naladowalismy akumulatory i zaraz po powrocie Em oddal honorowy złoty strzał i powstała DominikaJeżowa, Nadzieja22, summer86, JustynaG, Rucola lubią tę wiadomość
-
Achia wrote:Reset- oczywiście było fajnie jakby wszyscy kierowcy jeździli tak żeby nie stwarzać zagrożenia na drodze- ale wiadomo że tak nie jest. no i to trochę tak, jak pisze Kate- o wyrozumiałość jeśli ktoś jedzie "spokojniej" czy coś. mój mąz jest kierowcą od wieeelu lat, jeździ bezpiecznie i mimo to jak widzi taką naklejkę to się uspokaja i np nie klnie na kierowcę
Achia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyRucola mocne kciuki za Lewka :* a imię ewidentnie pasuje do walecznego charakteru
Karma śliczny ten króliczekwidziałam takiego w Polsce w sklepie za stówę? Masakra
Achia dziękuję że pytasz, w dzień tak samo jak w nocy, godzinę zdycham bo czuję się jak w najgorszy okres, później znów spokój, a za jakiś czas znowu. Wiem, że to jeszcze nie to bo przecież akcja nie może się tyle rozkręcaćpewnie jutro usłyszę, że tak już mam a rozwarcie jest bez zmian
Rucola lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyŚliczny króliś
Co do tabliczki dziecko w aucie to my mamy niestety na szybie naklejkę (kupiliśmy auto w tamtym roku już z tą naklejką i Tarzan oczywiście miał odkleić i tak jeździmy do tej pory).nie widzę różnicy w zachowaniu kierowców na drodze.
Znalazłam na Ali maskotkę Baymaxa z wielkiej szóstki i to jest to, czego mi brakowało w życiu.
Są też do zakupu Słodziaki z biedronki za około 7$ -
Te ceny chińskich produktów w polskich sklepach to jest żenada.
Luna Ty biedaku, ja nie wiem, jak Ty wytrzymujesz, zarówno psychicznie, jak i fizycznie... Musisz być naprawdę silną kobietą, bo nie jedna to już by popadła w depresję. Mam nadzieję, że na wizycie okaże się, że Malutka troszkę nadgoniła z wagą, żebyś mogła być spokojniejsza w razie czego. I już sama nie wiem, czego Ci życzyć - donoszenia ciąży do terminu czy może jednak wcześniejszego porodu, żeby już Cię trochę odciążyć... Wierzę, że natura zadecyduje sama, na szczęście Zuzia jest już w bezpiecznym miejscu ciąży.
My wizytujemy dzisiaj o 15:15, więc o jakieś kciuki byśmy poprosiłyu nas trzymamy kciuki, by mała nie była zbyt duża do porodu naturalnego w opinii mojego lekarza prowadzącego i żebyśmy nie usłyszały dzisiaj, że mamy się nastawiać na CC.
I uderzyło mnie, że dzisiaj prawdopodobnie ostatni raz zobaczę ją na ekranie, przy kolejnej okazji zobaczę ją w moich ramionachKaczorka, lamka, Luna1993, Aga9090, Nadzieja22, Fozzie Bear, Karma88, Lena21, olik321, KateHawke, Emiilka, JustynaG, Rucola, Bajkaaa, Lunaris lubią tę wiadomość
-
lamka wrote:Śliczny króliś
Co do tabliczki dziecko w aucie to my mamy niestety na szybie naklejkę (kupiliśmy auto w tamtym roku już z tą naklejką i Tarzan oczywiście miał odkleić i tak jeździmy do tej pory).nie widzę różnicy w zachowaniu kierowców na drodze.
Znalazłam na Ali maskotkę Baymaxa z wielkiej szóstki i to jest to, czego mi brakowało w życiu.
Są też do zakupu Słodziaki z biedronki za około 7$
My po ostatniej wizycie w Berlinie mamy naklejkę ekologiczną, która kosztowała 10 euro - nawet nie udaję, że chcę ją ściągnąć, nie będę dwa razy bulić -
nick nieaktualnylamka wrote:Znalazłam na Ali maskotkę Baymaxa z wielkiej szóstki i to jest to, czego mi brakowało w życiu.
Są też do zakupu Słodziaki z biedronki za około 7$
Baymax
Dziewczyny ,kciuki zatem za dzisiejsze wizyty!
Luna- to jakbyś jutro usłyszała że jest jak było to w sumie chyba najlepsza opcja co?