Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
My ciałko smarujemy tylko gdy sucha skórka jest. Dupie tylko gdy czerwona.
Twarz różnie jak wyjdzie.
O jej Malka to skoro Felcia tyle Ci nie spała to jakie zabawy stosowałas?
U nas mały narazie ogląda karty czy zabawki kontrastowe ale to 10 minut max. Czasami wsadze go do babybjorna tez na ok 10 minut. -
Bajkaaa wrote:A ja akurat twarzy nie smaruję niczym tylko myje może źle robię#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
Bajka, ja twarzy nie smaruję. W ogóle nic jej nie smaruję
Myje tylko całe ciało żelem. A twarz tylko wodą. Nic więcej nie robię. Tyłek linomagiem co którąś zmianę pieluchy, a jak widzę, że coś się zaczyna robić to sudocrem albo Nivea z cynkiem, ale to rzadkość. Jak były upały to czasem posmarowałam kremem z filtrem jak mi się przypomniało, ale nie zawsze bo i tak na słońcu nie siedziała.
Smarowałam balsamem tylko jak była sucha skóra po porodzie, bo aż schodziła płatami. Jak się to skończyło to odpuściłam.
Olik, u nas na początku najlepiej się sprawdził szeleścik. Taką szmatka kolorowa z taką szeleszczącą folia w środku. I taka podobna do tego pileczka. Bardzo lubiła na to patrzeć i słuchać szeleszczenia. Zresztą dalej jej się to podoba bo może łapać naszyte metki. No i noszenie, jak najczęściej kładzenie na brzuszku. Tylko ona dość często i długo wisiała na cycku, wtedy przysypiała. Czasem z premedytacją jej nie odkładałam żeby móc trochę posiedzieć. Aha i bardzo szybko zaczęliśmy ją kłaść na macie edukacyjnej. Chyba jak miała 5tygodni. Podobało jej się tylko oczywiście nie za długo.
Dziewczyny chustujące, czy Wasze dzieci miały etap buntu chustowego? Fela ostatnio coś marudzi. Czasem ją się da włożyć do chusty, a czasem strasznie się odpycha i płacze. Minie to?
-
A my sobie siedzimy i mamy czkawkę
znaczy Agatka ma, ja nie na szczęście - z naszej dwójki to dobry układ, ona ćwiczy mięśnie oddechowe, a ja czkawką bym się tylko wkurzała
koleżanka pożyczyła mi też książkę "Najszczęśliwsze niemowlę w okolicy", więc podczytuję
Czy odczuwane przeze mnie kilka razy dziennie bóle miesiączkowe to jakieś mini skurcze? Bo nie ma już dnia, bym ich nie czuła, pojawiają się zwłaszcza w nocy, ale w dzień też od czasu do czasu.
A tak w ogóle, to chciałabym wyciągnąć Flower do tablicy! Jeśli nas podczytujesz, to daj znać co tam u Was, KwiatuszkiWiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2018, 22:47
-
Hej dziewczyny,
Dziś wieczorem byliśmy u znajomych na lekcji chustonoszenia. No i tak jakoś wyszło, że nie ściągnęłam mleka przez 4h. Gdy wacaliśmy, zaczęło mną telepać (no cala się trzęsłam). Temperatura 38,4 C. Piersi nabrzmiałe. Troszkę odciągnęłam (dla uczucia ulgi) i prawie się poryczałam bo przecież tym to ja dziecka nie wykarmię
Mała z każdym dniem woła o więcej, a ja mam wrażenie, że zatrzymałam się w miejscu.
Po prostu mam kryzys...
eMek zajął się wieczorem małą a ja poszłam zawinięta w koc i kołdrę spać. Nie brałam żadnych leków ale temperatura spadła.
edit: nadrobiłam.
Jeżowa, a kto powiedział, że musisz prasować?
Summer, na fotę nie załapałam się (
Bajka, Ania też płacze przed/w trakcie/po kąpieli. Już sam fakt rozebrania sygnalizuje płaczem jakby obdzierali ją ze skóry. Liczę, że to się zmieni.
Patrycja, ale cudowna stópka
Rucola, mata wygląda super. Link poproszęWiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2018, 00:32
Patrycja20, Rucola lubią tę wiadomość
-
Justyna na pewno się zmieni naszym dziewczynom tylko fajnie by było gdyby to nastąpiło szybko hehe
Co do pokarmu nie pomogę bo ja poleglam przy kp ale pamiętaj że hormony robią dużo złego w głowie i na pewno dajesz radę wykarmic mała! -
Jeżowa, olej prasowanie. Ja nie wyprasowałam ani jednego ciuszka i jakoś mała ma się świetnie
Justyna, nie bardzo rozumiem... Skoro masz takie objawy to mleka w piersiach jest dość, więc czemu się martwisz, że nie wykarmisz małej. Musisz mocno uważać, żeby się zastoje nie zrobiły. Trzymaj się!
A ja głodna jestem jak wilk, chyba muszę iść zrobić napad na lodówkę!
-
Patrycja dlugo Cie trzymalo? Noc i wczorajszy dzien?
Dobrze, ze jest lepiej. Elektrolity uzupelnilas?Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2018, 06:37
Emilka
Od 09.2013:02.2014-5t6dc07.2015-12tc
MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia -
Od 15 w poniedziałek do wczoraj ... udręka .. myślałam, ze nie ma nic gorszego od mdłości w ciąży . Przekonalam się ze istnieje coś o wieleeeeeeee gorszego JELITÓWKA
Mam tylko nadzieje, ze Olivier nie załapie tego świństwa ..
Tak kochana uzupełnioneWiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2018, 06:39
Karma88 lubi tę wiadomość
-
Dzień dobry
Franio właśnie wcina śniadanie
Malka z chustą nie pomogę, nasz jest ogólnie anty zawijanie
Justynka tak jak Malka pisze, jeśli piersi zrobiły się nabrzmiałe to znak, że mleka jest dużo i uwierz mi, że ja do dziś nie potrafię laktatorem ściągnąć więcej niż 100 ml z obu piersi a jakoś u Frania ok
Pati dobrze, że już oki, odpoczywaj i nabieraj sił
Właśnie Flo gdzie się chowacie z Szmciem ?Patrycja20 lubi tę wiadomość
-
Też się zastanawiam co z Flowwer, obyśmy ją tu przywołały do tablicy
Malka, z chustą nie pomoge niestety.. mimo planów nadal nie kupiłam. A co do kawy to tak, była to moja pierwsza po porodzie, bo piję tylko z mlekiem a unikałam go praktycznie od 1 wizyty położnej. Ale mi ta kawka smakowała!
U nas już dzisiaj gorsza noc, ale uśmiech z rana to wynagrodził.
Z babskiego marudzenia, jestem zła, bo mimo pilnowania posiłķów i odstawienia słodyczy oraz wprowadzenia ćwiczeń, waga nie chce spadać. Jak miałam 3,5 kg do zrzutu tak nadal mam.. no i to pociążowe płaskodupie
Malka, Pilik a u Was jak z wagą?Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2018, 07:09
-
I ja się na żadne zdjęcie nie załapałam..
Ale staram się wieczory teraz spędzać bez telefonu.
U nas druga noc z rzędu do dupki. Młoda jakaś pokręcona.. tak się wierci, że ja milion razy się zastanawiam czy pod ręką mam jej głowę, tyłek czy nogi. I do cyca dostawia się trylion razy.
Oczywiście o 5 już cała szczęśliwa już jest gotowa do zabawy.
Mam nadzieję, że to jakiś rodzaj skoku i minie.
Wiecie, że do dziś myślałam, że tylko moje dziecko nie przepada za kąpielą i wszystkim co po niej następuje :p
Czytałam o masażach, całej tej pielęgnacji i zastanawiałam się co jest nie tak z Alą, bo ona za cholerę tego nie znosi. Wręcz muszę ją w locie wycierać i ubierać.
Dobrze wiedzieć, że Wasze dzieciątka mają podobnie
Co do rytmu dnia, to nawet u prawie rocznego brzdąca wygląda to tak, że jest karmienie, zabawa i spanie
Miłego dnia wszystkim -
Dzień dobry!
Dziewczyny, poczekajcie jeszcze trochę i będziecie musiały do wanny dolewać zimnej wody, żeby dziecko ją opuściło bez krzaków i fochow
.... Ewentualnie później płacz, że nie chce mieć rodzynek na palcach (płacze ze smiechu)
Miłego dnia
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2018, 07:18
Luna1993 lubi tę wiadomość
-
Kaczorka czyli może dziecko nie lubić kąpieli? Ehh to nie fajnie
Ja zauważyłam że moje dziecko coraz bardziej potrzebuje przytulania więc mogę zapomnieć o usypianiu nie na rękach
A jak wam się szumis sprawuje? Ja odziedziczyłam w spadku go i wydaje mi się że czasem robi swoją robotę
A czy któraś ciężarówka teraz będzie wizytowac?
No i to chyba już niedługo jak kolejne ciąże będą donoszone -
Patrycja popieram. U mnie co prawda jelitówka w postaci sraczki.
Ale chyba też się już będzie uspokajać. Ja wczoraj miałam najgorszy dzień z całej ciąży jak dotychczas. Z ginem się kontaktowałam, więc na spokojnie czekam, uzupełniam elektro, a jakby co to mogę podjechać, żeby zerknął na Małą na usg, ale fika aż miło w brzuszku, więc chyba się z domu nie ruszam.
Aha pokazały mi się rozstępy. Gdzie? Przednia część ud i to wysoko i dupsko. Liczyłam się z tym, ale nie tak szybko.
No nic, spokojnego dnia.Emilka
Od 09.2013:02.2014-5t6dc07.2015-12tc
MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia -
Summer płaskodupna dziewczyna łączy się w bólu.
I u mnie tez te ostatnie kg stoją ale narazie daje im jeszxze czas.
U nas dzis sukces mały spał do 7
I dziś mama ma fizjoterapeute.
Bajeczko mi kręgosłup tez siada... I to bardzo. Po takim dniu jak wczoraj ledwo siedzę.
P.s. dostaliśmy ciuszki w spadku po kuzynów... niestety większość za mała ale są też duże rozmiary i te sobie zostawimylamka lubi tę wiadomość