X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2018, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruth mam taką nadzieje. Bardziej chodzi mi o to, że na pewno pójdę na usg, ktg. I jeśli się okaże, że Mały jest nadal malutki, a ja nie mam skurczy to mogą chcieć przetrzymać mnie jak najdłużej. A wiecie jak to jest jak kobieta w ciąży się nastawi. Poza tym oni nie zdają sobie sprawy z tego, że ktoś musi iść za mnie na opiekę, żeby siedzieć ze starszym synem. Mi też zależy na tym, żeby jak najszybciej wyjść ze szpitala jeśli z malenstwem wszystko będzie ok (na pewno będzie, musi). Będę walczyć jak lwica :D

innamorata88, Sarna84 lubią tę wiadomość

• Lusesita Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2018, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aiwlys mnie by już pewnie nerwy zjadły. Szpitale działają na mnie strasznie.
    A pokoik super :-)

aiwlys lubi tę wiadomość

f2wlbd3m7vs8avcj.png
    dxom8u698gwsp1q3.png
  • Ruth Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2018, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aiwlys trzymam kciuki żeby wszystko dobrze i szybko poszlo..wiem co znaczy leżeć dwa tygodnie i czekać na cc :/

aiwlys lubi tę wiadomość

f2w3rjjgkyeh1vkk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2018, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruth wrote:
    Aiwlys trzymam kciuki żeby wszystko dobrze i szybko poszlo..wiem co znaczy leżeć dwa tygodnie i czekać na cc :/
    Tzn.? Co się u Ciebie działo?

• Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2018, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wiecie, takie fajny dziś dzień jest pięknie pada śnieg, obiad już zjedzony, mąż idzie do pracy ja muszę rozebrać choinkę ogólnie wszystko fajnie :)
    Szkoda że jutro do pracy ale pocieszam się tym że jeszcze tylko 1,5tyg i będzie luty a luty krótki to lada moment będzie marzec i pójdę na l4 :) i cała wiosnę i lato będę mogła się wyspać a pod koniec sierpnia urodzi się mój okruszek :)

Bocianiątko, Jadranka, Sarna84, Ruth, mi88 lubią tę wiadomość

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • Sarna84 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2018, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inna, Lusesita, Flower, Aiwlys piękne te mebelki, pokoiki dla Waszych maluchów.  My za 2-3 miesiące się przeprowadzamy do naszego domu,  wiec w tej chwili nie organizuję jakoś specjalnie przestrzeni dla dzidziusia, z trudem udało się wygospodarować miejsce na ubranka, jest łóżeczko, którego nie zdążyłam schować po synu, przewijak, a wózek to chyba będę trzymać w salonie.

Aiwlys, jestem myślami z Tobą, trzymam kciuki aby Okruszek zaskoczył jutro swoją masą podczas usg i aby bez problemu we wtorek odbyło się cc.

Bajka koniec sierpnia to wspaniały czas na poród,  mój starszy syn się tak rodził. Wakacje w zaawansowanej ciąży są dużo lepsze niż zima, klapki, sukienka i po krzyku, a zimą to schylanie do kozaków,  gruba kurtka, śliska nawierzchnia i zasnieżone auto wykańczają człowieka.

aiwlys, mi88, Lusesita lubią tę wiadomość

Yru0p1.png
    yusqp1.png
  • olik321 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2018, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aiwlys w szpitalach teraz starają się nie trzymać jak nie muszą. Tym bardziej ze są wirysy i grypa wiec łóżka oblozone. Jestem zdziwiona pozytywnie opieka. Tutaj od rana ciężarne biorą na ktg i od 8 tną. Więc mam nadzieję ze u Ciebie tez tak bedzie.

aiwlys lubi tę wiadomość

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • Amy333 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2018, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aiwlys kciuki juz w pogotowiu, bedzie dobrze i szybko :-)

aiwlys lubi tę wiadomość

14 cs- suplementacja M- udało się w ostatnim dniu roku!
    2 cykl po sono HSG- polecam każdemu przeczyścić rurki;)
    3i49hdgeac44oma5.png
  • Sarna84 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2018, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aiwlys przypomnij ile Okruszek ważył ostatnio i kiedy to było?

Yru0p1.png
    yusqp1.png
  • Ruth Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2018, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aiwlys wrote:
    Tzn.? Co się u Ciebie działo?
    Ordynator wciąż twierdził że chce żebym mimo skierowania urodziła sn. Dwa razy leżała podpięta pod cewnik na czczo czekając na operację, po czym przychodził i mówił, że jednak mi nie zrobi cc..wypisalam sie w skończonym 42tc(po dwóch tygodniach obserwacji i czekania) na własne żądanie i pojechałam do szpitala innego i nacito cc robili ;-)

f2w3rjjgkyeh1vkk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2018, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruth olaboga.. Ja już jestem umówiona od grudnia na to CC.. Jak nie zrobią we wtorek, a to już będzie leciał 39 tydzień to ich będę naciskać.

Sarna jak dobrze pamiętam to był 28.12 i mały miał 2 kilo. Z marginesem 200 gram.

• Flowwer Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2018, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarna bardziej obawiam się w lato upałów afrykańskich, opuchnietych nóg....

Nowy dom nowy dzidziuś <3

Sarna84 lubi tę wiadomość

kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄
  • 91Ewela09 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2018, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w bardzo leniwym dniu.
    Nie mam kiedy tu napisać. Te dni, tygodnie tak szybko mijają...
    A my zaczynamy II trymestr ciąży, tak to już 4 miesiąc ❤ Az nie mogę w to uwierzyć.
    30 stycznia mamy badania prenatalne. Lekarz trochę odwlekal badania z tego względu że mały na początku szybko zaczął rosnąć i miał nadzieję że teraz troszkę zwolni i będzie wielkością odpowiadał tygodniowi ciąży.
    A tak poza tym wszystko ok, nawet już mam widoczny brzuszek,że w swoich spodniach chodzic nie mogę ;)
    Miłego popołudnia :)

Bocianiątko, olik321, Ruth, Jadranka, pawojoszka, Bajkaaa, Rucola, malka, Flowwer, Sarna84, Izolda90, JustynaG lubią tę wiadomość

Nasze najważniejsze i największe szczęście ❤❤❤
    klz9io4pgd9tnf0d.png
    nzjdgzu3oxwel88w.png
  • Sarna84 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2018, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aiwlys wrote:
    Ruth olaboga.. Ja już jestem umówiona od grudnia na to CC.. Jak nie zrobią we wtorek, a to już będzie leciał 39 tydzień to ich będę naciskać.

Sarna jak dobrze pamiętam to był 28.12 i mały miał 2 kilo. Z marginesem 200 gram.

Czyli bardzo podobnie idą nasze Maluchy, tyle że u Ciebie ciąża jest trochę starsza, ale masa w danym tyg bardzo podobna. Informuj nas jutro na bieżąco, wszystkie tu ściskam za Was kciuki <3 <3

Yru0p1.png
    yusqp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2018, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarna84 wrote:
    Czyli bardzo podobnie idą nasze Maluchy, tyle że u Ciebie ciąża jest trochę starsza, ale masa w danym tyg bardzo podobna. Informuj nas jutro na bieżąco, wszystkie tu ściskam za Was kciuki <3 <3
    Oczywiscie, że będę. Jutro odezwę się zaraz po badaniach i przyjęciu i zdam relacje. :D

Jadranka, Sarna84, olik321, Lusesita lubią tę wiadomość

• Sarna84 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2018, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flowwer wrote:
    Sarna bardziej obawiam się w lato upałów afrykańskich, opuchnietych nóg....

Nowy dom nowy dzidziuś <3

Wspominając tamto lato, a pamiętam że bylo piękne, a sierpień gorący, wcale nie było tak źle.

Nasze wielkie tegoroczne wydarzenia czyli dom i dzidziuś miały się trochę bardziej zgrać, tzn na Boże Narodzenie mieliśmy zamieszkać, ale wyszło jak zazwyczaj przy takich przedsięwzięciach, będzie super jak na Wielkanoc się uda.

Yru0p1.png
    yusqp1.png
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2018, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane mam problem wyskoczyło mi "zimno" na ustach i to chyba dwa na raz, ja ogólnie miewam takie coś raz na kilka lat i nie wiem czym sobie pomóc i nie ukrywam że trochę obawiam się tego :(

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2018, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boże teraz przeczytam że jest to bardzo groźne w ciąży!! Ja prdl... Dopiero zaczelam cieszyć się ciąża... A tu piszą że może doprowadzić do obumarcia płodu... Co ja mam robić?

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • Jadranka Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2018, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajkaaa wrote:
    Boże teraz przeczytam że jest to bardzo groźne w ciąży!! Ja prdl... Dopiero zaczelam cieszyć się ciąża... A tu piszą że może doprowadzić do obumarcia płodu... Co ja mam robić?
    Nie panikuj przede wszystkim. Opryszczki są różne, niektórzy mają na całą wargę albo prawie pół twarzy. Podobno może też wyjść na narządach płciowych. Więc obumarcia płodu to na pewno przy takich ekstremalnych przypadkach. Może zadzwoń jutro do lekarki to się uspokoisz. Nie wiem czy jest coś czym możesz to smarować, może ktoś wie? Zovirax pewnie odpada.

3jvzcwa1t1jbpiaq.png
    8.04.2018 3160 g Emilka
    13.08 || <3 8 cs
  • Ruth Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2018, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajka no stres! Dwa tygodnie temu przechodziłam to :-) kup plasterek na opryszczke, zaklej, bo żadnych maści nie wolno. Gin mi mówił, że jest groźne tyko wtedy, kiedy nigdy wcześniej nie miałaś, albo jest to opryszczka ta na dole ;-)

f2w3rjjgkyeh1vkk.png
‹‹ 182 183 184 185 186 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ