X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2018, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja chyba ściągnę tą aplikację do picia wody inaczej nie zacznę pić więcej

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2018, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajkaa co to za aplikacja?

Czytałam gdzieś, że jedzenie niektórych owoców (np. arbuza, pomarańczy, wingron) też może zapobiec odwodnieniu.
    Chyba zacznę wcinać pomarańcze :)

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2018, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Obojętnie jaka, tzn ja wpisałam woda picie i wyskoczyło kilka:) ogólnie muszę to zmienić to czuję po ustach że są takie suche a ze kiedyś piłam dużo kawy a teraz prawie w ogóle to muszę czymś to zastąpić,

Ale powiem wam dziewczyny ze w końcu zaczynam wierzyć w tą ciąże :)

summer86, Flowwer, JustynaG, Sarna84 lubią tę wiadomość

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • Lusesita Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2018, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajka ja z ustami mam problem już jakieś 3 miesiące. Ciągle są mega suche mimo tego ze pije sporo. Pocieszam się, że już bliżej niż dalej.
    W ogóle mam dzisiaj zjazd formy. Bolą mnie plecy, mam dół i chce mi się płakać.

f2wlbd3m7vs8avcj.png
    dxom8u698gwsp1q3.png
  • Ruth Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2018, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajka z ustami mam to samo :-/ ciągle suche jak wiór i popękane, próbowałam smarować miodem, ale od tego znów mi niedobrze :-D jak nie urok to sraczka :-P
    Właśnie zjadłam całego melona skropionego cytryną mniam :-D
    Lusesita, tulę, a Ty rycz..wypłacz i trochę zejdzie. Dwa dni temu tak wyłam ci pół godziny..miałam dość już :-P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2018, 19:34

f2w3rjjgkyeh1vkk.png
  • Lusesita Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2018, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruth <3
    Jakoś tak lepiej jak wiem, że nie tylko ja tak mam.

f2wlbd3m7vs8avcj.png
    dxom8u698gwsp1q3.png
  • olik321 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2018, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nie chce Was straszyc ale pijcie ile się da. Ja w szpitalu pije okolo 2 litrow i tak wyzywaja ze mało

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2018, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olik no to nas nie strasz :)
    Tak btw byłam u dwóch lekarzy i ani jeden mi nie powiedział o tym że mam pić wodę w sensie by zwracać na to uwagę,
    A idę sobie zrobić koktajl ze szpinakiem:)

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • Ruth Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2018, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajka zdradź przepis:-)

f2w3rjjgkyeh1vkk.png
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2018, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biorę pomarańcze banany i szpinak baby, ogólnie na jedną porcje powinien wystarczyć jeden pomarańcz pół banana i garść szpinaku ale ja robię zawsze więcej, ogólnie to takie smoothie czy jak to się tam pisze, ale dlatego że ja mam tylko blender ale można dodać trochę wody i będzie mniej gęste ale ja taki uwielbiam i najlepiej smakuje zima no pomarańcze są najlepsze wtedy :)

Ruth, Sarna84 lubią tę wiadomość

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • innamorata88 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2018, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olik321 wrote:
    Dziewczyny nie chce Was straszyc ale pijcie ile się da. Ja w szpitalu pije okolo 2 litrow i tak wyzywaja ze mało
    Wiem coś o tym, tydzień temu sama wylądowałam w szpitalu z odwodnieniem. :P

Mikołaj 25.04.2011

08.06 - transfer 3dniowego malucha, 1x❄️3dniowy, 1x❄️5dniowy
    27.02 3480g Michaś 56cm długości <3
  • Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2018, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Innamorata, ja po Twojej historii to już wypiłam niezłą studnię.

Olik, a jak u Ciebie? Wszystko się normuje?

innamorata88 lubi tę wiadomość

• Lusesita Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2018, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj była mowa o fotelikach. Tych pierwszych 0-13. Ja oczywiście z moja skleroza zapomniałam napisać.
    Polecam fotelik Concord Air lub Airsafe. Oba mają 5 gwiazdek w testach bezpieczeństwa. Można je montować z bazą isofix lub bez.

Jadranka, innamorata88, Rucola lubią tę wiadomość

f2wlbd3m7vs8avcj.png
    dxom8u698gwsp1q3.png
  • olik321 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2018, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna dziekuje juz coraz lepiej. W pn mnie puszczą do domu.. juz odliczam

Anna Stesia, Flowwer, Lusesita, Rucola, Sarna84, summer86, Bajkaaa lubią tę wiadomość

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2018, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wspaniała wiadomość! :-)

• Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2018, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maja84 wrote:
    Hej kochane! :)

To miłe, że jeszcze o mnie pamiętacie <3
    U mnie i Malucha wszystko w porządku. Co prawda ostatnie tygodnie przechodzę dość ciężko, bo ciągłe wymioty męczą i przez to kiepskie samopoczucie, ale jak to ginka powiedziała: jak jest Ci niedobrze, to znaczy że jest dobrze :) i tego się trzymam ;)
    Ogólnie zaczynam czuć się szczęśliwa, bo już do mnie dociera, że rośnie we mnie życie, które ma już 5,5cm, pięknie mu bije serduszko i prawdopodobnie coś dynda między nóżkami :P
    Za tydzień w czwartek będę miała pełne usg więc będzie wiadomo czy na pewno jest z dzidzią wszystko ok.

Całuję Was wszystkie bardzo mocno Mamuśki <3

Kochana, czekamy w takim razie na relację z czwartkowej wizyty! Będzie dobrze!

• malka Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2018, 00:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też miałam problem z piciem. Ale od kilku dni się mocno mobilizuję, bo zaparcia już mi nie dawały żyć ;) robię podobnie jak Ruth, że mam 1,5 litrowa butelkę wody tylko dla mnie i muszę ją przez cały dzień wypić. Do tego zaczynam dzień od szklanki letniej wody z namoczonymi śliwkami i jakaś godzinę później szklanka wody z miodem i cytryną. W międzyczasie jakaś herbata i kawa. Jak wypije całe 1,5l wody to już wieczorem jakieś herbatki tylko. Myślę że w sumie wyjdzie jakieś 2,5-3l płynów. Ale to mi się udaje od jakieś 3-4dni. I na zaparcia pomogło :)

Justyna z jedzeniem w pierwszym trymestrze miałam podobnie. A jak tylko mi się robił pusty żołądek to mi się nie dobrze robiło i musiałam cały czas coś podgryzać. Teraz to przeszło.

5b09trd8ji0unw2g.png

34bwflw153i9m8vo.png
  • malka Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2018, 00:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olik321 wrote:
    Anna dziekuje juz coraz lepiej. W pn mnie puszczą do domu.. juz odliczam

Olik cieszę się, że już lepiej. Kuruj się. Do poniedziałku czas szybko zleci :)

olik321 lubi tę wiadomość

5b09trd8ji0unw2g.png

34bwflw153i9m8vo.png
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2018, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malka wrote:

Justyna z jedzeniem w pierwszym trymestrze miałam podobnie. A jak tylko mi się robił pusty żołądek to mi się nie dobrze robiło i musiałam cały czas coś podgryzać. Teraz to przeszło.
    Mam to samo i doprowadza mnie to do rozpaczy... W pracy pracuje z ludźmi i nie mogę jeść kiedy chce, przez co cały czas mnie mdli... Ale swiadomosc ze to wkrotce minie dodaje mi otuchy :) mam nadzieję, ze wszystko jest u mojego Maluszka dobrze, jeszcze na wizycie serduszkowej nie bylam :( mój gin ma terax 2 tyg urlop i chyba wybiorę sie do innego, znajomego zeby tylko popatrzeć na Okruszka:)

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2018, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzialam, że był temat mebli. U mnie w pokoju dzieciaków są same białe meble.
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/f7ca7586451e.jpg
    Ale dobrze kontrastuja z niebieska ściana.
    (Kolor taki na zdjęciu, bo robione wieczorem przy lampie).
    W końcu skończyłam ten pokój! :D

Dziś też chciałam isc sprzątać itd. Ale MAM TO GDZIEŚ. Zostaje w domu, pakuje walizki na jutro do szpitala i ODPOCZYWAM. W końcu. Jeden dzień dla siebie chce mieć jeszcze póki mogę. :)

Lusesita, innamorata88, Sarna84, Flowwer, pawojoszka, Rucola, Bocianiątko, Tosia2323, Jadranka lubią tę wiadomość

‹‹ 180 181 182 183 184 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ