X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2018, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja chyba ściągnę tą aplikację do picia wody inaczej nie zacznę pić więcej

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2018, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajkaa co to za aplikacja?

Czytałam gdzieś, że jedzenie niektórych owoców (np. arbuza, pomarańczy, wingron) też może zapobiec odwodnieniu.
    Chyba zacznę wcinać pomarańcze :)

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2018, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Obojętnie jaka, tzn ja wpisałam woda picie i wyskoczyło kilka:) ogólnie muszę to zmienić to czuję po ustach że są takie suche a ze kiedyś piłam dużo kawy a teraz prawie w ogóle to muszę czymś to zastąpić,

Ale powiem wam dziewczyny ze w końcu zaczynam wierzyć w tą ciąże :)

summer86, Flowwer, JustynaG, Sarna84 lubią tę wiadomość

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • Lusesita Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2018, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajka ja z ustami mam problem już jakieś 3 miesiące. Ciągle są mega suche mimo tego ze pije sporo. Pocieszam się, że już bliżej niż dalej.
    W ogóle mam dzisiaj zjazd formy. Bolą mnie plecy, mam dół i chce mi się płakać.

f2wlbd3m7vs8avcj.png
    dxom8u698gwsp1q3.png
  • Ruth Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2018, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajka z ustami mam to samo :-/ ciągle suche jak wiór i popękane, próbowałam smarować miodem, ale od tego znów mi niedobrze :-D jak nie urok to sraczka :-P
    Właśnie zjadłam całego melona skropionego cytryną mniam :-D
    Lusesita, tulę, a Ty rycz..wypłacz i trochę zejdzie. Dwa dni temu tak wyłam ci pół godziny..miałam dość już :-P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2018, 19:34

f2w3rjjgkyeh1vkk.png
  • Lusesita Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2018, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruth <3
    Jakoś tak lepiej jak wiem, że nie tylko ja tak mam.

f2wlbd3m7vs8avcj.png
    dxom8u698gwsp1q3.png
  • olik321 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2018, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nie chce Was straszyc ale pijcie ile się da. Ja w szpitalu pije okolo 2 litrow i tak wyzywaja ze mało

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2018, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olik no to nas nie strasz :)
    Tak btw byłam u dwóch lekarzy i ani jeden mi nie powiedział o tym że mam pić wodę w sensie by zwracać na to uwagę,
    A idę sobie zrobić koktajl ze szpinakiem:)

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • Ruth Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2018, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajka zdradź przepis:-)

f2w3rjjgkyeh1vkk.png
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2018, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biorę pomarańcze banany i szpinak baby, ogólnie na jedną porcje powinien wystarczyć jeden pomarańcz pół banana i garść szpinaku ale ja robię zawsze więcej, ogólnie to takie smoothie czy jak to się tam pisze, ale dlatego że ja mam tylko blender ale można dodać trochę wody i będzie mniej gęste ale ja taki uwielbiam i najlepiej smakuje zima no pomarańcze są najlepsze wtedy :)

Ruth, Sarna84 lubią tę wiadomość

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • innamorata88 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2018, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olik321 wrote:
    Dziewczyny nie chce Was straszyc ale pijcie ile się da. Ja w szpitalu pije okolo 2 litrow i tak wyzywaja ze mało
    Wiem coś o tym, tydzień temu sama wylądowałam w szpitalu z odwodnieniem. :P

Mikołaj 25.04.2011

08.06 - transfer 3dniowego malucha, 1x❄️3dniowy, 1x❄️5dniowy
    27.02 3480g Michaś 56cm długości <3
  • Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2018, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Innamorata, ja po Twojej historii to już wypiłam niezłą studnię.

Olik, a jak u Ciebie? Wszystko się normuje?

innamorata88 lubi tę wiadomość

• Lusesita Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2018, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj była mowa o fotelikach. Tych pierwszych 0-13. Ja oczywiście z moja skleroza zapomniałam napisać.
    Polecam fotelik Concord Air lub Airsafe. Oba mają 5 gwiazdek w testach bezpieczeństwa. Można je montować z bazą isofix lub bez.

Jadranka, innamorata88, Rucola lubią tę wiadomość

f2wlbd3m7vs8avcj.png
    dxom8u698gwsp1q3.png
  • olik321 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2018, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna dziekuje juz coraz lepiej. W pn mnie puszczą do domu.. juz odliczam

Anna Stesia, Flowwer, Lusesita, Rucola, Sarna84, summer86, Bajkaaa lubią tę wiadomość

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2018, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wspaniała wiadomość! :-)

• Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2018, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maja84 wrote:
    Hej kochane! :)

To miłe, że jeszcze o mnie pamiętacie <3
    U mnie i Malucha wszystko w porządku. Co prawda ostatnie tygodnie przechodzę dość ciężko, bo ciągłe wymioty męczą i przez to kiepskie samopoczucie, ale jak to ginka powiedziała: jak jest Ci niedobrze, to znaczy że jest dobrze :) i tego się trzymam ;)
    Ogólnie zaczynam czuć się szczęśliwa, bo już do mnie dociera, że rośnie we mnie życie, które ma już 5,5cm, pięknie mu bije serduszko i prawdopodobnie coś dynda między nóżkami :P
    Za tydzień w czwartek będę miała pełne usg więc będzie wiadomo czy na pewno jest z dzidzią wszystko ok.

Całuję Was wszystkie bardzo mocno Mamuśki <3

Kochana, czekamy w takim razie na relację z czwartkowej wizyty! Będzie dobrze!

• malka Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2018, 00:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też miałam problem z piciem. Ale od kilku dni się mocno mobilizuję, bo zaparcia już mi nie dawały żyć ;) robię podobnie jak Ruth, że mam 1,5 litrowa butelkę wody tylko dla mnie i muszę ją przez cały dzień wypić. Do tego zaczynam dzień od szklanki letniej wody z namoczonymi śliwkami i jakaś godzinę później szklanka wody z miodem i cytryną. W międzyczasie jakaś herbata i kawa. Jak wypije całe 1,5l wody to już wieczorem jakieś herbatki tylko. Myślę że w sumie wyjdzie jakieś 2,5-3l płynów. Ale to mi się udaje od jakieś 3-4dni. I na zaparcia pomogło :)

Justyna z jedzeniem w pierwszym trymestrze miałam podobnie. A jak tylko mi się robił pusty żołądek to mi się nie dobrze robiło i musiałam cały czas coś podgryzać. Teraz to przeszło.

5b09trd8ji0unw2g.png

34bwflw153i9m8vo.png
  • malka Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2018, 00:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olik321 wrote:
    Anna dziekuje juz coraz lepiej. W pn mnie puszczą do domu.. juz odliczam

Olik cieszę się, że już lepiej. Kuruj się. Do poniedziałku czas szybko zleci :)

olik321 lubi tę wiadomość

5b09trd8ji0unw2g.png

34bwflw153i9m8vo.png
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2018, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malka wrote:

Justyna z jedzeniem w pierwszym trymestrze miałam podobnie. A jak tylko mi się robił pusty żołądek to mi się nie dobrze robiło i musiałam cały czas coś podgryzać. Teraz to przeszło.
    Mam to samo i doprowadza mnie to do rozpaczy... W pracy pracuje z ludźmi i nie mogę jeść kiedy chce, przez co cały czas mnie mdli... Ale swiadomosc ze to wkrotce minie dodaje mi otuchy :) mam nadzieję, ze wszystko jest u mojego Maluszka dobrze, jeszcze na wizycie serduszkowej nie bylam :( mój gin ma terax 2 tyg urlop i chyba wybiorę sie do innego, znajomego zeby tylko popatrzeć na Okruszka:)

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2018, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzialam, że był temat mebli. U mnie w pokoju dzieciaków są same białe meble.
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/f7ca7586451e.jpg
    Ale dobrze kontrastuja z niebieska ściana.
    (Kolor taki na zdjęciu, bo robione wieczorem przy lampie).
    W końcu skończyłam ten pokój! :D

Dziś też chciałam isc sprzątać itd. Ale MAM TO GDZIEŚ. Zostaje w domu, pakuje walizki na jutro do szpitala i ODPOCZYWAM. W końcu. Jeden dzień dla siebie chce mieć jeszcze póki mogę. :)

Lusesita, innamorata88, Sarna84, Flowwer, pawojoszka, Rucola, Bocianiątko, Tosia2323, Jadranka lubią tę wiadomość

‹‹ 180 181 182 183 184 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ