X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • Nadzieja22 Autorytet

Wysłany: 14 września 2018, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melevis cudne kobiety z Was :)

Luna, super koleżanka, nie ma co... Olej i tyle! :*

Aga, przystojny synek :) Super, że pessar dobrze trzyma, a łożysko może jeszcze pójdzie do góry :)

Rucola, pięknie wyglądacie, Ty mega promiennie <3

HrQwp1.png
    21.06 hcg 14,3, 23.06 hcg 92,07, 25.06 hcg 307, 27.06 hcg 803
    ♡♡♡
    MTHFR 677 homo; niedoczynność tarczycy, ANA+++, NK 17%, kiepskie cytokiny
    W drodze do macierzyństwa od 05.2017
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 14 września 2018, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summer a dawałaś Ani wcześniej smoczek?

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • 91Ewela09 Autorytet

Wysłany: 14 września 2018, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajka, u mnie też był ten problem. W naszym przypadku okazało się ze mała się przejada. Od pewnego momentu karmię ją na raty tzn. 30ml podnoszę ją do odbicia, i znów 30 i odbicie i przy trzecim odbiciu zaczyna odplywac i butli już nie chce kładę ja do łóżeczka na brzuszku i lekko klepie w tylek.

Bajkaaa lubi tę wiadomość

Nasze najważniejsze i największe szczęście ❤❤❤
    klz9io4pgd9tnf0d.png
    nzjdgzu3oxwel88w.png
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 14 września 2018, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola wrote:
    Summer a dawałaś Ani wcześniej smoczek?

Tak, po czwartym tygodniu i mała ladnie ssała, podobnie jak z jedzeniem odciągniętego mleka z butelki. Obecnie bunt na obie z tych rzeczy, ale walczymy :)

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 14 września 2018, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry wieczór!

Nie obejrzałam filmu -zapomniałam że to wrzesień: uczniowie na seansach. Tylko pierwsze 2 rzędy wolne, darowałam sobie, pojadę w poniedziałek do innego kina gdzie wycieczki szkolne nie docierają :P

Za to kawa (i pizza) z psiapsiółami przepyszna!

Fozzie nie będę zbyt pomocna bo nie czuję się kompetentnie w temacie. Lepiej podpytać lekarza.
    Sama mam problem z tą wysypką diabelną! Zaczęłam brać wapno i miałam ochotę dorzucić Claritine ale w ulotce piszą że nie dla ciężarnych :/ Achia czy Ty coś w ciąży bierzesz przy alergii? co Ci lekarz pozwolił przyjmować poza wziewkami?

Nenusia jaką masz piękną foteczkę synka! :)

Co do zachowań rodzin i koleżanek to jak zwykle brak słów... ludzie są beznadziejni- najbliżsi ludzie!

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • malka Autorytet

Wysłany: 14 września 2018, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summer my dopiero próbujemy smoczek, wcześniej używałam sporadycznie przy kolkach. Dzisiaj miała problem żeby go zassać, ale uspokajała się, bo miała coś w buzi. Jak jest zdenerwowana faktem, że nie potrafi zasnąć to wkłada albo całe pięści, albo kciuk, ale to rzadziej, bo chyba sobie nie potrafi samym kciukiem trafić ;) Skoro mówisz, że tylko kciuk jest problemem to może u nas nie jest jednak tak źle. W każdym razie, te pięści w buzi niby mają ją uspokoić, a chyba jej przeszkadzają, bo tylko bardziej się wkurza.

Mam nadzieję, że Ania pogodzi się za rok smoczkami i będziecie mogli wrócić do uspokajacza, albo przynajmniej do butelki.

summer86 lubi tę wiadomość

5b09trd8ji0unw2g.png

34bwflw153i9m8vo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 września 2018, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunaris tak, biorę w zasadzie to co brałam cały czas czyli wziewny salmex i doraźnie w razie potrzeby ventolin, krople do nosa mi zmieniła na tafen, i tabletki monkasta.
    Natomiast latem mówiła że jakbym miała jakieś zaostrzenie to mogę brać doraźnie lek loratan( jest i bez recepty i na receptę-wtedy jest tańszy)- to na szczęście nie było konieczne

• Lunaris Autorytet

Wysłany: 14 września 2018, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DZięki Achia! Właśnie Loratydyna jest składnikiem głównym Claritine. Czyli w razie masakry mogę wziąć.

Natomiast wyczytałam coś jeszcze : cholestaza ciążowa (wynika z niewydolności wątroby). Może być ona przyczyną świadu i jest najczęściej w okolicy 30tc. Mam nadzieję że to nie to :( zrobię ALAT i AspAT i zobaczymy. Miałam już wcześniej problemy z wątrobą więc trzeba trzymać rękę na pulsie.

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • Fozzie Bear Autorytet

Wysłany: 14 września 2018, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny poza sterydem dostałam jeszcze spray nasodren - bez recepty (ale kosztował 75 zł!).
    Powiem Wam, że jak się spryskałam to myślałam, że mi wypali układ oddechowy (uczucie jakby się pilo czysty spirytus nosem!), w godzinę zużylam 4 paczki husteczek, a teraz, czyli 2 godziny po? Dałabym wszystkie pieniądze, żeby o tym specyfiku wiedzieć wcześniej! Kuźwa, czuję się jak młody Bóg!

JustynaG lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 września 2018, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny,zdążyłam już zasnąć,ale obudził mnie silny ból żołądka,skręt kiszek i zgaga.Co ja mogę wziąść?Mój m poleciał już do apteki,chyba się czymś podtrułam.

• Lunaris Autorytet

Wysłany: 14 września 2018, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fozzie super! Znaczy oczyściły się zatoki i oby to był koniec problemów. Dawaj ten spray popsikam sobie tyłek bo swędzi na maxa :P

...jutro chyba sobie kupię nadmanganian potasu i się wykąpię jak niemowlak!

Uciekam spać- może przestanę się drapać.
    Dobranocka!

Blue na zgagę to Renie albo inny Malox (jakieś mleczko w zawiesinie) a na ból żołądka i kich to ja zawsze duże ilości mięty. Masz jakieś inne objawy: nudności biegunka?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2018, 22:57

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 września 2018, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam biegunkę.

• Lunaris Autorytet

Wysłany: 14 września 2018, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie wiem czy można w ciąży ale wzięłabym chyba nifuroksazyd chociaż z raz.

znalazłam coś takiego ale to info z netu (str Mamo to ja):
    "Leczenie bezpieczne – możesz sięgnąć np. po Rennie, Maalox, Alugastrin. Te leki działają osłaniająco na błonę śluzową żołądka. Na nudności polecamy Cocculine. Przy biegunce czy zatruciu możesz wziąć Nifuroksazyd lub popijać miętę."

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2018, 23:12

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 14 września 2018, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nie napisałam wcześniej gratuluję 36tc!

Luna u ciebie to zobaczysz Zuzia będzie czekać na termin swój byś była o nią spokojna :)

U mnie mały sukces młoda po kąpieli spała do 22,45 także trochę i ja się wyspałam ;)

Blue ja nie pomogę bo nie miałam takiego problemu ;(

Tak samo na temat sterydów nie wiem nic ;/

Emiilka, summer86, Luna1993, KateHawke lubią tę wiadomość

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 września 2018, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mięte chyba z jedną torebkę mam,to sobie zaparzę.Nifuroksazyd zdaje się,że jest wyłącznie na receptę.Trochę mnie przeczyściło w toalecie i jest troszkę lepiej.Dzięki Lunaris :)

Deszcz właśnie pada a mój chłop pofrunął na rowerze.Co za poświęcenie hehe.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2018, 23:19

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 września 2018, 23:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blue00 wrote:
    Mam biegunkę.
    Węgiel ja brałam na biegunkę i pomoglo

3x2 brałam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2018, 23:33

blue00 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 września 2018, 23:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ohyda :P ale skuteczne

Aga9090 lubi tę wiadomość

• moniśka... Autorytet

Wysłany: 14 września 2018, 23:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze nie nadrobię Was. U nas ostatnio ciezsze dni, Leos jest marudny i rzadko kiedy odkladalny, ja juz chodze na rzesach no ale kiedys to sie skonczy i w koncu bedzie chwila dla mamusi.
    Nie odniose sie do tematow ktore poruszalyscie, napiszę tylko do dziewczyn leżących i walczących - jesteście wielkie i to ze ktoś tego nie rozumie czy ma jakis z tym problem to tylko sprawa tej osoby. Ja ze starszakiem lezalam 3 miesiace z rozwarciem i krotka szyjka i tez mialam durne komentarze itp. I powiem Wam ze ta sytuacja bardzo zweryfikowala moich znajomych, ukrocilam kontakt z tymi, ktorzy nie widzieli problemu w tym ze walczylam o kazdy dzien w dwupaku i kazdy gram synka, żeby w razie czego dal sobie rade.
    A na dobry sen wrzucam moje skarby

.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 września 2018, 08:19

Nadzieja22, Rucola, 91Ewela09, malka, Kaczorka, Morusek, Emiilka, Aga9090, Luna1993, Lunaris lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 września 2018, 00:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ta pani w aptece to chyba jakaś nie doinformowana.Powiedziała mojemu m,że nic mi nie moze dać,najlepiej to do lekarza.Kazałam mu chociaż miętę kupić.

• 91Ewela09 Autorytet

Wysłany: 15 września 2018, 02:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajka, a o której kąpiel? Mamy w tym samym wieku dzieci, a moja spi od 20 / 21 do 2/3, dostaje 120 ml,ale zjada ok 100 i idzie dalej spac do ok 5/6.
    A mówiłam Wam że wczoraj wieczorem dzwoniła Pani alergolog i kazała odstawić mleka i zacząć podawać niebieski Bebilon. Dostała wyniki małej i powiedziala ze problemy brzuszkowe to nie wina skazy tylko nie wykształconego układu pokarmowego,a na to jest debridat. Szok normalnie szok. Dobrze ze trafiłam na kompetentnego lekarza, widać że z powołania.
    A po tym mleku Anastazja jest w każdym calu aniolkiem ❤
    Mam nadzieję że jutro pozwoli włożyć się do chusty.

Karma88, Emiilka, Aga9090, Jeżowa, KateHawke, Nadzieja22, pilik, olik321 lubią tę wiadomość

Nasze najważniejsze i największe szczęście ❤❤❤
    klz9io4pgd9tnf0d.png
    nzjdgzu3oxwel88w.png
‹‹ 1839 1840 1841 1842 1843 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikrobiom intymny a infekcje - wakacyjny niezbędnik

Mikrobiom pochwy to złożony ekosystem mikroorganizmów, który pełni kluczową rolę w utrzymaniu zdrowia intymnego. Jego zaburzenie może prowadzić do różnorodnych dolegliwości, które są szczególnie uciążliwe podczas podróży. W tym artykule przyjrzymy się, jak działa mikrobiom pochwy, jakie czynniki mogą go zaburzyć podczas wakacji, a wreszcie jak skutecznie chronić zdrowie intymne w trakcie podróżowania oraz kiedy warto sięgnąć po sprawdzone wsparcie z apteki.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ