Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
Melevis cudne kobiety z Was
Luna, super koleżanka, nie ma co... Olej i tyle! :*
Aga, przystojny synekSuper, że pessar dobrze trzyma, a łożysko może jeszcze pójdzie do góry
Rucola, pięknie wyglądacie, Ty mega promiennie -
Bajka, u mnie też był ten problem. W naszym przypadku okazało się ze mała się przejada. Od pewnego momentu karmię ją na raty tzn. 30ml podnoszę ją do odbicia, i znów 30 i odbicie i przy trzecim odbiciu zaczyna odplywac i butli już nie chce kładę ja do łóżeczka na brzuszku i lekko klepie w tylek.
Bajkaaa lubi tę wiadomość
-
Rucola wrote:Summer a dawałaś Ani wcześniej smoczek?
Tak, po czwartym tygodniu i mała ladnie ssała, podobnie jak z jedzeniem odciągniętego mleka z butelki. Obecnie bunt na obie z tych rzeczy, ale walczymy -
Dobry wieczór!
Nie obejrzałam filmu -zapomniałam że to wrzesień: uczniowie na seansach. Tylko pierwsze 2 rzędy wolne, darowałam sobie, pojadę w poniedziałek do innego kina gdzie wycieczki szkolne nie docierają
Za to kawa (i pizza) z psiapsiółami przepyszna!
Fozzie nie będę zbyt pomocna bo nie czuję się kompetentnie w temacie. Lepiej podpytać lekarza.
Sama mam problem z tą wysypką diabelną! Zaczęłam brać wapno i miałam ochotę dorzucić Claritine ale w ulotce piszą że nie dla ciężarnychAchia czy Ty coś w ciąży bierzesz przy alergii? co Ci lekarz pozwolił przyjmować poza wziewkami?
Nenusia jaką masz piękną foteczkę synka!
Co do zachowań rodzin i koleżanek to jak zwykle brak słów... ludzie są beznadziejni- najbliżsi ludzie! -
Summer my dopiero próbujemy smoczek, wcześniej używałam sporadycznie przy kolkach. Dzisiaj miała problem żeby go zassać, ale uspokajała się, bo miała coś w buzi. Jak jest zdenerwowana faktem, że nie potrafi zasnąć to wkłada albo całe pięści, albo kciuk, ale to rzadziej, bo chyba sobie nie potrafi samym kciukiem trafić
Skoro mówisz, że tylko kciuk jest problemem to może u nas nie jest jednak tak źle. W każdym razie, te pięści w buzi niby mają ją uspokoić, a chyba jej przeszkadzają, bo tylko bardziej się wkurza.
Mam nadzieję, że Ania pogodzi się za rok smoczkami i będziecie mogli wrócić do uspokajacza, albo przynajmniej do butelki.summer86 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyLunaris tak, biorę w zasadzie to co brałam cały czas czyli wziewny salmex i doraźnie w razie potrzeby ventolin, krople do nosa mi zmieniła na tafen, i tabletki monkasta.
Natomiast latem mówiła że jakbym miała jakieś zaostrzenie to mogę brać doraźnie lek loratan( jest i bez recepty i na receptę-wtedy jest tańszy)- to na szczęście nie było konieczne -
DZięki Achia! Właśnie Loratydyna jest składnikiem głównym Claritine. Czyli w razie masakry mogę wziąć.
Natomiast wyczytałam coś jeszcze : cholestaza ciążowa (wynika z niewydolności wątroby). Może być ona przyczyną świadu i jest najczęściej w okolicy 30tc. Mam nadzieję że to nie tozrobię ALAT i AspAT i zobaczymy. Miałam już wcześniej problemy z wątrobą więc trzeba trzymać rękę na pulsie.
-
Dziewczyny poza sterydem dostałam jeszcze spray nasodren - bez recepty (ale kosztował 75 zł!).
Powiem Wam, że jak się spryskałam to myślałam, że mi wypali układ oddechowy (uczucie jakby się pilo czysty spirytus nosem!), w godzinę zużylam 4 paczki husteczek, a teraz, czyli 2 godziny po? Dałabym wszystkie pieniądze, żeby o tym specyfiku wiedzieć wcześniej! Kuźwa, czuję się jak młody Bóg!JustynaG lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Fozzie super! Znaczy oczyściły się zatoki i oby to był koniec problemów. Dawaj ten spray popsikam sobie tyłek bo swędzi na maxa
...jutro chyba sobie kupię nadmanganian potasu i się wykąpię jak niemowlak!
Uciekam spać- może przestanę się drapać.
Dobranocka!
Blue na zgagę to Renie albo inny Malox (jakieś mleczko w zawiesinie) a na ból żołądka i kich to ja zawsze duże ilości mięty. Masz jakieś inne objawy: nudności biegunka?Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2018, 22:57
-
nick nieaktualny
-
nie wiem czy można w ciąży ale wzięłabym chyba nifuroksazyd chociaż z raz.
znalazłam coś takiego ale to info z netu (str Mamo to ja):
"Leczenie bezpieczne – możesz sięgnąć np. po Rennie, Maalox, Alugastrin. Te leki działają osłaniająco na błonę śluzową żołądka. Na nudności polecamy Cocculine. Przy biegunce czy zatruciu możesz wziąć Nifuroksazyd lub popijać miętę."Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2018, 23:12
-
Dziewczyny nie napisałam wcześniej gratuluję 36tc!
Luna u ciebie to zobaczysz Zuzia będzie czekać na termin swój byś była o nią spokojna
U mnie mały sukces młoda po kąpieli spała do 22,45 także trochę i ja się wyspałam
Blue ja nie pomogę bo nie miałam takiego problemu ;(
Tak samo na temat sterydów nie wiem nic ;/Emiilka, summer86, Luna1993, KateHawke lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMięte chyba z jedną torebkę mam,to sobie zaparzę.Nifuroksazyd zdaje się,że jest wyłącznie na receptę.Trochę mnie przeczyściło w toalecie i jest troszkę lepiej.Dzięki Lunaris
Deszcz właśnie pada a mój chłop pofrunął na rowerze.Co za poświęcenie hehe.Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2018, 23:19
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Kurcze nie nadrobię Was. U nas ostatnio ciezsze dni, Leos jest marudny i rzadko kiedy odkladalny, ja juz chodze na rzesach no ale kiedys to sie skonczy i w koncu bedzie chwila dla mamusi.
Nie odniose sie do tematow ktore poruszalyscie, napiszę tylko do dziewczyn leżących i walczących - jesteście wielkie i to ze ktoś tego nie rozumie czy ma jakis z tym problem to tylko sprawa tej osoby. Ja ze starszakiem lezalam 3 miesiace z rozwarciem i krotka szyjka i tez mialam durne komentarze itp. I powiem Wam ze ta sytuacja bardzo zweryfikowala moich znajomych, ukrocilam kontakt z tymi, ktorzy nie widzieli problemu w tym ze walczylam o kazdy dzien w dwupaku i kazdy gram synka, żeby w razie czego dal sobie rade.
A na dobry sen wrzucam moje skarby
.Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 września 2018, 08:19
Nadzieja22, Rucola, 91Ewela09, malka, Kaczorka, Morusek, Emiilka, Aga9090, Luna1993, Lunaris lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Bajka, a o której kąpiel? Mamy w tym samym wieku dzieci, a moja spi od 20 / 21 do 2/3, dostaje 120 ml,ale zjada ok 100 i idzie dalej spac do ok 5/6.
A mówiłam Wam że wczoraj wieczorem dzwoniła Pani alergolog i kazała odstawić mleka i zacząć podawać niebieski Bebilon. Dostała wyniki małej i powiedziala ze problemy brzuszkowe to nie wina skazy tylko nie wykształconego układu pokarmowego,a na to jest debridat. Szok normalnie szok. Dobrze ze trafiłam na kompetentnego lekarza, widać że z powołania.
A po tym mleku Anastazja jest w każdym calu aniolkiem ❤
Mam nadzieję że jutro pozwoli włożyć się do chusty.Karma88, Emiilka, Aga9090, Jeżowa, KateHawke, Nadzieja22, pilik, olik321 lubią tę wiadomość