Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyNasometin brałam ale przed ciążą, teraz dostałam flixonase. Z Tosia też brałam i sterydy do nosa (nazwy nie pamiętam) i antybiotyk duomox (?) Na zapalenie zatok bo myślałam że zwariuje od zatkanego nosa
Summer to że mówią tak ludzie nie mający o tym pojęcia, bedacy wyznawcą mamy ginekolog jeszcze jakoś pojmę, ale że lekarz?! 32 tydzień i bezpieczeństwo? Jestem w szoku. Bogu dzieki, że miałaś jeszcze drugiego lekarza i wszystko skończyło się dobrze.
Nika zrobię sobie zrzut ekranu tego co napisałaś i będę czytać, jak znów będę miała gorsza chwilę:*
Aga wiem, jak dziecku jest przykro w takiej sytuacji... Mój ojciec nie przyszedł na urodziny młodej, bo był dziadek na którego jest obrażony. A Tosia pytała gdzie on jest i czemu moja mama była sama. Niestety tego nie zmienimy. Jedyne co bym zrobiła to pokusiła się i zwrócenie mamie uwagi.
Achia pisałam jej właśnie smsa o treści 'a ty po co leżysz w szpitalu, przecież z moja szyjka jest dużo gorzej i nie leżę, nie panikuje '. Ale olałam. Odcinam się od tego, następnym razem odpowiem że u nas wszystko cudownie i tyle. A jak komuś będzie się coś działo, koleżance, siostrze emka, teściowej to będę miała to w dupie. Też powiem 'ojej będzie dobrze' i si odwrócę. Po wczorajszej wizycie wysłałam zdjęcie malej teściowej i tej siostrze. Oczywiście wysłały po emotikonce nawet nie pytając o wagę małej, o sytuację z rozwarciem. A na baby shower było wielkie zmartwienie przed moja babcia, że biedne dziecko, takie malutkie, tyle przeszło, ja taką dzielna że leżę. Sranie w banie.
A Misiu może jak masz wątpliwości to spytaj gina? SMS albo coś? Albo Sanka może się pojawi i podpowie albo Lunaris?Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2018, 17:51
-
nick nieaktualny
-
Luna, tamten lekarz jest dobrym specjalista, ale ma bardzo pozytywne podejscie do życia i zawsze stara się pocieszyć, a ja jestm taka że bazuję na faktach i w tym momencie nie takiego podejscia potrzebowałam.
-
Bajeczko, moja rada, mimo cichych dni nie zwalniaj eMka z obowiazków przy malej, niech robi tyle samo albo i wiecej. My się potrafimy do siebie nie odzywać, ale nie obowiazuje to w tematach dotyczacych młodej i opieki nad nią.
Luna1993, Aga9090, pilik lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa już pod gabinetem i zaraz będę wchodzić.
Luna powiedziałam jej tylko, "dobrze, że przynajmniej pamiętasz kiedy od O** dzieci mają urodziny" już się nie chce denerwować..
Do mnie nikt nie dzwoni i nie pyta co u nas poza moją babcią... Moja siostra od czerwca jedzie do mnie i zajechać nie może, już nawet nie pisze do niej kiedy nas odwiedzi. Mam ich wszystkich głęboko, odcielam się i mniej stresu mam...
Już nie marudzę.. -
Justyna sęk w tym że ona usypia na chwilę tylko po kilku minutach się budzi
Summer ja bym tak robiła ale on nie ma sił... I nie wzrusza go płacz a ja nie mam serca zostawić poprostu jej przy nim i czekać aż się zajmie, w południe się z nią bawił i tyle...
Mam nadzieję że lada dzień się zmieni jego humor bo psychicznie wysiade -
nick nieaktualny
-
Karma - miałam Ci napisać, że taki ciepły pajac co kupiłaś, moja Alutka całą zimę przechodziła
tylko do tego do wózka miała jeszcze śpiworek.
I też kupiłam na dziale chłopięcym, bo różowe były brzydkie :p
Luna - Ty to chyba wrażliwa dziewczyna jesteś? Niestety ludzie teraz rzadko widzą coś dalej niż czubek własnego nosa. I chyba faktycznie lepiej mówić, że jest wszystko ok, niż później wysłuchiwać, że przesadzasz i inni mają gorzej.
Przykre to jest, no ale jest.
Za to na nas możesz liczyć
Bajka - a w wózku Zosia nie zaśnie? Masz w ogóle wózek w mieszkaniu?
U mnie w domu, to mąż tylko potrafi uśpić małą na rękach.
W ogóle zauważyłam ostatnio, że strasznie szybko się głodna robię i jest mi wtedy słabo i niedobrze. Dzisiaj po 2.5h od ostatniego posiłku myślałam, że zemdleję a żołądek aż mi się do kręgosłupa kleił. -
Dziewczyny, dziś przed wizytą u fizjo zrobiłam fotki tabelek odnośnie etapów siadania i raczkowania u dzieci, wklejam może komuś się przyda.
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/2fc808ae1406.jpg
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/a93702237487.jpgWiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2018, 18:24
Bajkaaa, JuicyB, KateHawke, malka, pilik lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKaczorka wrote:Karma - miałam Ci napisać, że taki ciepły pajac co kupiłaś, moja Alutka całą zimę przechodziła
tylko do tego do wózka miała jeszcze śpiworek.
I też kupiłam na dziale chłopięcym, bo różowe były brzydkie :p
ooo, to moze pojde jutro do pepcobo mam śpiworek do wózka
Kaczorka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Luna, ja (z doświadczenia mowiac - u nas włącza głównie YouTube na Smart tv) bym się nie cieszyła, Staszek operuje na całego od pół roku (ale to mały elektryk po dziadku), chociaż przez chwilę zastanawiałam się jak Zuzia! (a nie Tosia) może ogarniać pilot i byłam Pełna podziwu
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2018, 18:38
Luna1993 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNika, Justyna, Lusesita
w ostatni weekend września w Akpolu na Jaśkowej odbędą sie targi dziecięce - https://www.facebook.com/events/2232890550291342/
http://akpolbaby.pl/pl/content/113-targi-gdansk-28-29-wrzesnia-2018
my się pewnie wybierzemyWiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2018, 19:10
StaraczkaNika lubi tę wiadomość
-
Olik, chyba Ty pisałaś, że przerzuciliście się na Dady. Używasz tych fioletowych czy zielonych?
My póki co nadal na Pampers Premium Care, ale przy większych rozmiarach i częstotliwości kupek u mojej małej niedługo pójdę z torbamiChyba że jakieś promo dobre będzie to chyba zapas na 3 miesiące zrobię
-
nick nieaktualnyJa już po no i mam
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/77bebf5c5c0c.jpg https://naforum.zapodaj.net/thumbs/69be601b4a8f.jpg
Młody waży 690 gram ❤️
Pessar trzyma (przynajmniej te leżenie nie idzie na marne i od razu ulga, że to pomaga), łożysko dalej przodujace brzerzniesummer86, Luna1993, Rucola, Achia, Bobisia, Patrycja20, Kaczorka, Angelika83, blue00, Jeżowa, Karma88, Emiilka, StaraczkaNika, JustynaG, Siwulec, malka, Lunaris, Morusek, Nadzieja22, KateHawke, Yoselyn82, Bajkaaa, Phnappy, pilik lubią tę wiadomość
-
Aga, lubię za fotki i pessar. A co do łożyska, trzymam kciuki aby poszlo do góry!
Aga9090 lubi tę wiadomość
-
No my planujemy wypróbować dady, bo na razie tylko pampers mi podeszły
Dla zainteresowanych torba/ plecakiem z Ali napiszę że jestem zachwycona, musiałam tylko doszyć haczyki na wózek i jak torba wisi na wózku to musi być rozpięty zamek ale torba i tak się sama składa a na uszach do noszenia jest taki pasek do zamknięcia i w tym układzie bardzo się przydajena dowód wrzucam fotkę
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2018, 21:51
Luna1993, Aga9090, Achia, Bobisia, Patrycja20, Kaczorka, Angelika83, Jeżowa, Karma88, Fozzie Bear, Emiilka, Siwulec, Lunaris, malka, Morusek, Nadzieja22, KateHawke lubią tę wiadomość
#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021