X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 września 2018, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasometin brałam ale przed ciążą, teraz dostałam flixonase. Z Tosia też brałam i sterydy do nosa (nazwy nie pamiętam) i antybiotyk duomox (?) Na zapalenie zatok bo myślałam że zwariuje od zatkanego nosa

Summer to że mówią tak ludzie nie mający o tym pojęcia, bedacy wyznawcą mamy ginekolog jeszcze jakoś pojmę, ale że lekarz?! 32 tydzień i bezpieczeństwo? Jestem w szoku. Bogu dzieki, że miałaś jeszcze drugiego lekarza i wszystko skończyło się dobrze.

Nika zrobię sobie zrzut ekranu tego co napisałaś i będę czytać, jak znów będę miała gorsza chwilę <3 :*

Aga wiem, jak dziecku jest przykro w takiej sytuacji... Mój ojciec nie przyszedł na urodziny młodej, bo był dziadek na którego jest obrażony. A Tosia pytała gdzie on jest i czemu moja mama była sama. Niestety tego nie zmienimy. Jedyne co bym zrobiła to pokusiła się i zwrócenie mamie uwagi.

Achia pisałam jej właśnie smsa o treści 'a ty po co leżysz w szpitalu, przecież z moja szyjka jest dużo gorzej i nie leżę, nie panikuje '. Ale olałam. Odcinam się od tego, następnym razem odpowiem że u nas wszystko cudownie i tyle. A jak komuś będzie się coś działo, koleżance, siostrze emka, teściowej to będę miała to w dupie. Też powiem 'ojej będzie dobrze' i si odwrócę. Po wczorajszej wizycie wysłałam zdjęcie malej teściowej i tej siostrze. Oczywiście wysłały po emotikonce nawet nie pytając o wagę małej, o sytuację z rozwarciem. A na baby shower było wielkie zmartwienie przed moja babcia, że biedne dziecko, takie malutkie, tyle przeszło, ja taką dzielna że leżę. Sranie w banie.

A Misiu może jak masz wątpliwości to spytaj gina? SMS albo coś? Albo Sanka może się pojawi i podpowie albo Lunaris?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2018, 17:51

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 września 2018, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiu, tez chciałam napisac co Luna- że jak masz wątliwości to dopytaj lekarza?

• summer86 Autorytet

Wysłany: 14 września 2018, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna, tamten lekarz jest dobrym specjalista, ale ma bardzo pozytywne podejscie do życia i zawsze stara się pocieszyć, a ja jestm taka że bazuję na faktach i w tym momencie nie takiego podejscia potrzebowałam.

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • Fozzie Bear Autorytet

Wysłany: 14 września 2018, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oczywiście, że napisałam do gin :) właśnie odpisał, że ryzyko jest mniejsze niż nieleczne zatoki i mam brać... No więc biorę! Z nadzieją, że nie będzie miało to negatywnych skutków dla Klarksona!

• summer86 Autorytet

Wysłany: 14 września 2018, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajeczko, moja rada, mimo cichych dni nie zwalniaj eMka z obowiazków przy malej, niech robi tyle samo albo i wiecej. My się potrafimy do siebie nie odzywać, ale nie obowiazuje to w tematach dotyczacych młodej i opieki nad nią.

Luna1993, Aga9090, pilik lubią tę wiadomość

3i49mg7yu2aqel15.png
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 września 2018, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już pod gabinetem i zaraz będę wchodzić.

Luna powiedziałam jej tylko, "dobrze, że przynajmniej pamiętasz kiedy od O** dzieci mają urodziny" już się nie chce denerwować..
    Do mnie nikt nie dzwoni i nie pyta co u nas poza moją babcią... Moja siostra od czerwca jedzie do mnie i zajechać nie może, już nawet nie pisze do niej kiedy nas odwiedzi. Mam ich wszystkich głęboko, odcielam się i mniej stresu mam...
    Już nie marudzę..

• Bajkaaa Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna sęk w tym że ona usypia na chwilę tylko po kilku minutach się budzi :(

Summer ja bym tak robiła ale on nie ma sił... I nie wzrusza go płacz a ja nie mam serca zostawić poprostu jej przy nim i czekać aż się zajmie, w południe się z nią bawił i tyle...
    Mam nadzieję że lada dzień się zmieni jego humor bo psychicznie wysiade

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fozzie Bear wrote:
    Oczywiście, że napisałam do gin :) właśnie odpisał, że ryzyko jest mniejsze niż nieleczne zatoki i mam brać... No więc biorę! Z nadzieją, że nie będzie miało to negatywnych skutków dla Klarksona!
    niech szybko pomoże! :)

• Kaczorka Autorytet

Wysłany: 14 września 2018, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karma - miałam Ci napisać, że taki ciepły pajac co kupiłaś, moja Alutka całą zimę przechodziła :) tylko do tego do wózka miała jeszcze śpiworek.
    I też kupiłam na dziale chłopięcym, bo różowe były brzydkie :p

Luna - Ty to chyba wrażliwa dziewczyna jesteś? Niestety ludzie teraz rzadko widzą coś dalej niż czubek własnego nosa. I chyba faktycznie lepiej mówić, że jest wszystko ok, niż później wysłuchiwać, że przesadzasz i inni mają gorzej.
    Przykre to jest, no ale jest.
    Za to na nas możesz liczyć <3

Bajka - a w wózku Zosia nie zaśnie? Masz w ogóle wózek w mieszkaniu?
    U mnie w domu, to mąż tylko potrafi uśpić małą na rękach.

W ogóle zauważyłam ostatnio, że strasznie szybko się głodna robię i jest mi wtedy słabo i niedobrze. Dzisiaj po 2.5h od ostatniego posiłku myślałam, że zemdleję a żołądek aż mi się do kręgosłupa kleił.

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 14 września 2018, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka akurat zostawiłam wózek u mamy wczoraj i dziś kiepska pogoda i nie byłam po niego a było by lepiej ją odłożyć do wózka bo dobujac można by no ale dziś już nie ma szans

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 14 września 2018, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, dziś przed wizytą u fizjo zrobiłam fotki tabelek odnośnie etapów siadania i raczkowania u dzieci, wklejam może komuś się przyda.

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/2fc808ae1406.jpg

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/a93702237487.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2018, 18:24

Bajkaaa, JuicyB, KateHawke, malka, pilik lubią tę wiadomość

3i49mg7yu2aqel15.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 września 2018, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka wrote:
    Karma - miałam Ci napisać, że taki ciepły pajac co kupiłaś, moja Alutka całą zimę przechodziła :) tylko do tego do wózka miała jeszcze śpiworek.
    I też kupiłam na dziale chłopięcym, bo różowe były brzydkie :p

ooo, to moze pojde jutro do pepco :D bo mam śpiworek do wózka :)

Kaczorka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 września 2018, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje dziecko nauczyło się obsługi pilota od tv. Nie wiem czy się cieszyć, że nie muszę jej 'podgłaśniać' co chwilę, czy płakać :D właśnie ogarnia programy disco polo

Achia lubi tę wiadomość

• Fozzie Bear Autorytet

Wysłany: 14 września 2018, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna, ja (z doświadczenia mowiac - u nas włącza głównie YouTube na Smart tv) bym się nie cieszyła, Staszek operuje na całego od pół roku (ale to mały elektryk po dziadku), chociaż przez chwilę zastanawiałam się jak Zuzia! (a nie Tosia) może ogarniać pilot i byłam Pełna podziwu :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2018, 18:38

Luna1993 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 września 2018, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika, Justyna, Lusesita
    w ostatni weekend września w Akpolu na Jaśkowej odbędą sie targi dziecięce - https://www.facebook.com/events/2232890550291342/

http://akpolbaby.pl/pl/content/113-targi-gdansk-28-29-wrzesnia-2018

my się pewnie wybierzemy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2018, 19:10

StaraczkaNika lubi tę wiadomość

• summer86 Autorytet

Wysłany: 14 września 2018, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olik, chyba Ty pisałaś, że przerzuciliście się na Dady. Używasz tych fioletowych czy zielonych?

My póki co nadal na Pampers Premium Care, ale przy większych rozmiarach i częstotliwości kupek u mojej małej niedługo pójdę z torbami :P Chyba że jakieś promo dobre będzie to chyba zapas na 3 miesiące zrobię ;)

3i49mg7yu2aqel15.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 września 2018, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po no i mam :D
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/77bebf5c5c0c.jpg https://naforum.zapodaj.net/thumbs/69be601b4a8f.jpg

Młody waży 690 gram ❤️

Pessar trzyma (przynajmniej te leżenie nie idzie na marne i od razu ulga, że to pomaga), łożysko dalej przodujace brzerznie

summer86, Luna1993, Rucola, Achia, Bobisia, Patrycja20, Kaczorka, Angelika83, blue00, Jeżowa, Karma88, Emiilka, StaraczkaNika, JustynaG, Siwulec, malka, Lunaris, Morusek, Nadzieja22, KateHawke, Yoselyn82, Bajkaaa, Phnappy, pilik lubią tę wiadomość

• summer86 Autorytet

Wysłany: 14 września 2018, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga, lubię za fotki i pessar. A co do łożyska, trzymam kciuki aby poszlo do góry!

Aga9090 lubi tę wiadomość

3i49mg7yu2aqel15.png
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 14 września 2018, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No my planujemy wypróbować dady, bo na razie tylko pampers mi podeszły :)
    Dla zainteresowanych torba/ plecakiem z Ali napiszę że jestem zachwycona, musiałam tylko doszyć haczyki na wózek i jak torba wisi na wózku to musi być rozpięty zamek ale torba i tak się sama składa a na uszach do noszenia jest taki pasek do zamknięcia i w tym układzie bardzo się przydaje :) na dowód wrzucam fotkę

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2018, 21:51

Luna1993, Aga9090, Achia, Bobisia, Patrycja20, Kaczorka, Angelika83, Jeżowa, Karma88, Fozzie Bear, Emiilka, Siwulec, Lunaris, malka, Morusek, Nadzieja22, KateHawke lubią tę wiadomość

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 14 września 2018, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga super zdjęcie!!!! No i na szczęście jest stabilnie. Wypoczywaj dużo a dotrwacie do bezpiecznego czasu :)

Aga9090 lubi tę wiadomość

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
‹‹ 1837 1838 1839 1840 1841 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ