X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2018, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lamka wrote:
    Dziewczyny a to 1922 to jest netto czy brutto? Czyli jak mamy pierwsze dziecko to nie może przekroczyć 1922 x 3 osoby?
    Netto. I tak jak piszesz 3x 1922, dochód za rok poprzedni.
    I wniosek można złożyć do 12 Mc życia dziecka

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2018, 14:50

Rucola lubi tę wiadomość

• Fozzie Bear Autorytet

Wysłany: 20 września 2018, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja zamarlam na kilka minut. Wstałam z drzemki, idę do WC na siku - standard, wycieram się, a tam na toalecie krople mega żywej krwi. Oczywiście nie poskromilam swoich paluchow i sprawdziłam szyjke, ale czysto. Lusterko też nie wyjaśniło przyczyny żadnej. Ostatnio miałam krew wykryta w moczu, a mała czuję że mnie zdrowo okładka po pęcherzu, możliwe, że to jest przyczyną?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2018, 14:51

• summer86 Autorytet

Wysłany: 20 września 2018, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fozzie, możliwe, u mnie raz tak było, ale że tak powiem z drugiej strony.. jakieś naczynko musiało pęknąć i się strachu najadłam. Obserwuj czy to na pewno nie z pochwy (ja potrafiłam sprawdzać patyczkami higienicznymi do uszu ;) ). Jakbyś miała wątpliwości to podjedź i sprawdź.

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 20 września 2018, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna - to spojrzenie to chyba po mężu. Jemu wszyscy powtarzają, że dobrze mu z oczu patrzy ;)

Jeżowa - gratuluję spakowania się :)

JustynaG lubi tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2018, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżowa- masz rację
    Jak dziś coś jeszcze powie na ten temat to tak jej odparuje
    Właśnie wyszłam spod prysznica, nadszedł ten dzień, w którym ogarnięcie grażyny wiąże się z istną gimnastyką :p co będzie dalej?:p

Sudoku lubię bardzo rozwiązywac, ale faktycznie ostatnio jakoś gorzej mi idzie :p

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2018, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za odpowiedź odnośnie becikowego.

Fozzie też ostatnio miałam taką sytuację, ale analogiczną do Summer. Jeśli nic przy szyjce się nie dzieje to bym się nie martwiła.

Jeżowa, też podkradnę chyba patent z woreczkami strunowymi i osobną torebką płócienną do porodu.

Achia ja już do porodu chodzę na wosk, bo nie widzę szans na inne działanie. Lustrzyca zaawansowana.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2018, 15:01

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2018, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi też ostatnio słabo idzie myślenie.. A najgorzej przy zadaniach z matematyki... Matko teraz kalkulatora potrzebuje

• Fozzie Bear Autorytet

Wysłany: 20 września 2018, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summer, to Twoim poście wpadłam na pomysł sprawdzenia tamponem, bagietek to bym musiała pół paczki pewnie zużyć :D
    Póki co wzięłam dwa głębokie oddechu, bo czysto. Nie mniej jednak małż będzie zawiedziony, bo kazałam mu wczoraj dać sobie na wstrzymanie na dzisiaj ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2018, 15:02

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2018, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fozzie może serio sprawdź jeszcze opcję numer dwa :-D

• Fozzie Bear Autorytet

Wysłany: 20 września 2018, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie no na włożenie tamponu do opcji nr 2 mnie nie namówisz :D
    Ale wizualnie czysto!

reset, summer86 lubią tę wiadomość

• Rucola Autorytet

Wysłany: 20 września 2018, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki Dziewczyny, czyli mam jeszcze czas żeby ogarnąc temat :)
    Achia pytałas wczoraj o aspiratorek do nosa z Alie, od wczoraj uzyłam go kilka razy, bo mój tak łapczywie je, ze mleko leci mu noskiem i tym aspiratorkiem wysysałam mu mleko i przy okazji nie jedną długasną kozę, więc jak dla mnie działa naprawdę ok. Nie wiem jak przy prawdziwym katarze, ale wolałabym się tego nie dowiedzieć :)

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2018, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola wrote:
    dzięki Dziewczyny, czyli mam jeszcze czas żeby ogarnąc temat :)
    Achia pytałas wczoraj o aspiratorek do nosa z Alie, od wczoraj uzyłam go kilka razy, bo mój tak łapczywie je, ze mleko leci mu noskiem i tym aspiratorkiem wysysałam mu mleko i przy okazji nie jedną długasną kozę, więc jak dla mnie działa naprawdę ok. Nie wiem jak przy prawdziwym katarze, ale wolałabym się tego nie dowiedzieć :)

A jak wypada cenowo ten z allie? może warto też go mieć w apteczce, obok katarku :)
    oczywiście życzę Wam by prawdziwy katar omijał Was szerokim łukiem!

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2018, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fozzie nie no tampona nie sugerowała, bardziej wzrokową kontrolę właśnie :-D

summer86, Fozzie Bear lubią tę wiadomość

• summer86 Autorytet

Wysłany: 20 września 2018, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do ubezpieczenia - złożyłam wniosek przez neta, trwa to 5 minut, więc nie zaszkodzi, dam znać jaki efekt eksperymentu :P

W każdym razie zachęciło mnie info na stronie PZU:

"Wypłata odszkodowania

Pobyt w szpitalu często wiąże się z dodatkowymi kosztami lub zmniejszonymi zarobkami. Aby złagodzić straty finansowe, umożliwiamy wypłatę z ubezpieczenia po hospitalizacji dłuższej niż 24-godzinna z powodu:

choroby,
    porodu,
    ​nieszczęśliwego wypadku (dowiedz się więcej).

Za dodatkową opłatą można rozszerzyć zakres ubezpieczenia o świadczenie pooperacyjne. Dzięki tej opcji ubezpieczony pracownik może otrzymać dodatkowe pieniądze, jeśli podczas pobytu w szpitalu będzie mieć operację."

malka lubi tę wiadomość

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • Fozzie Bear Autorytet

Wysłany: 20 września 2018, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summer, ja składałam po stracie ostatniej przez www i wypłata była po 2 dniach na koncie (pominę fakt, że najpierw mi wysłali gratulacje z okazji narodzin dziecka)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2018, 15:30

summer86 lubi tę wiadomość

• Rucola Autorytet

Wysłany: 20 września 2018, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia wrote:
    A jak wypada cenowo ten z allie? może warto też go mieć w apteczce, obok katarku :)
    oczywiście życzę Wam by prawdziwy katar omijał Was szerokim łukiem!
    jak ja kupowałam to dolar był tani i zapłaciłam jakies 37 zł, teraz z tego co patrzyłam to koło 50 wychodzi

Synek 💚 31.08.2018r.
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 20 września 2018, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do karmienia piersią, to ja karmie na zmianę a nawet nie zawsze, jak mam lewą nabrzmiałą to karmię 2 razy pod rząd lewą i potem znów na zmianę :)
    Aktualnie karmię na żądanie, czyli średnio co 2h. Czasem to 30 minut a czasem 3 godziny więc też raczej patrzę na to, która piers jest pełniejsza.
    I dziś miałam swój debiut karmienia w plenerze :P Mały tak krzyczał, ze karmiłam Go na placu zabaw. Pociumał skubany ze 3 minuty, wypluł cycka i usnął... Facetom tak niewiele potrzeba do szczęścia....

KateHawke, Jeżowa lubią tę wiadomość

Synek 💚 31.08.2018r.
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 20 września 2018, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny jakie macie zdanie na temat mat piankowych tych puzzli. Kupować takie kontrastowe czy raczej jednokolorowe? Na co zwracać uwagę? znalazłam jedne zajebiste, ale nie wiem czy nie będa Małego rozpraszac...
    na myśli mam takie
    https://allegro.pl/puzzle-piankowe-baby-great-mata-kontrastowe-zoo-o-i7483520997.html

Synek 💚 31.08.2018r.
  • Fozzie Bear Autorytet

Wysłany: 20 września 2018, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola ja nie lubiłam tej maty. Nie, że wzór, grubość, czy coś. Czyszczenie jej to istny dramat. Chyba, że uśmiecha Ci się mycie tych puzzli w wannie. Teraz stawiam na coś jednoczęściowego i "pralnego" tylko nie wiem czy zdążyli wymyślić takie coś :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2018, 15:42

Rucola lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2018, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Puzzle są spoko dopóki się nie ma sierściucha w domu, wszędzie pomiędzy nimi pełno psich kudłów :/

Fozzie też myślę, że to jednorazowa akcja pt naczynko, ale obserwuj :)

‹‹ 1882 1883 1884 1885 1886 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ