X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 20 września 2018, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melevis wrote:
    Aga ja nie będę obiektywna, bo pracuję w PZU ;) ale kilka razy już ściągałam, znajomi też i problemów nie było. Jeszcze Hestia ma fajny zakres.

Lusesita dokładnie, zawsze do ubezpieczenia domu daję (w sumie wtedy nawet zazwyczaj klienta nie pytam), wtedy wychodzi jeszcze taniej :)

Melevis, mogę prywaty trochę odnośnie ubezpieczeń?
    Mam ubezpieczenie pracownicze w PZU i wnioskowałam tylko o odszkodowanie z tytułu narodzin dziecka. Ostatnio rozmawiałam z koleżanką i twierdzi, że kilka lat temu dostała rownież świadczenie szpitalne za okres pobytu związanego z porodem. Sprawdzałam w OWU i nie ma wykluczeń związanych z ciążą, ale jakoś nie wierzę, żeby PZU za to wypłacało..

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 20 września 2018, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nenusia, porozmawiaj najpierw jak wyglądala sytuacja i w jaki sposób Twój syn zniszczył ten telefon, bo może nie do końca to tylko jego wina.

3i49mg7yu2aqel15.png
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • Lena21 Autorytet

Wysłany: 20 września 2018, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do ubranek, to mój mąż nie lubi jak mały ma pajaca w nocy, bo dużo zapinania ;) u nas głównie body+spodenki+skarpetki. Najmniej używałam takich koszulek i bluz typu T-shirt, bo się podwijają i mały miał albo gole plecy, albo było mu niewygodnie w wózku itp.

Jakiś czas temu na profilu Chpd był taki zajebisty post:

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/9f04a107a10f.jpg

summer86, Aga9090, KateHawke, Karma88, Lusesita, JuicyB, Nadzieja22, Rucola, Emiilka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2018, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summer, że się wtrace ja miałam cesarke i leżałam 4 dni (to było 5 lat temu) miałam w pzu ubezpieczenie grupowe i nie dostałam ani za pobyt ani za cesarke

summer86 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2018, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    summer86 wrote:
    Nenusia, porozmawiaj najpierw jak wyglądala sytuacja i w jaki sposób Twój syn zniszczył ten telefon, bo może nie do końca to tylko jego wina.
    Podobno pobiegł do tego kolegi, wyrwał mu telefon i przez przypadek spadł na ziemię i się zepsuł. Przyjdzie młody to go wypytam..

• Lena21 Autorytet

Wysłany: 20 września 2018, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    summer86 wrote:
    Melevis, mogę prywaty trochę odnośnie ubezpieczeń?
    Mam ubezpieczenie pracownicze w PZU i wnioskowałam tylko o odszkodowanie z tytułu narodzin dziecka. Ostatnio rozmawiałam z koleżanką i twierdzi, że kilka lat temu dostała rownież świadczenie szpitalne za okres pobytu związanego z porodem. Sprawdzałam w OWU i nie ma wykluczeń związanych z ciążą, ale jakoś nie wierzę, żeby PZU za to wypłacało..

Summer u mnie było zastrzeżenie w owu, że w ciąży płaca za pobyt w szpitalu powyżej 7 dni dopiero. I za cc nic ofc. Za to jak leżałam na patologii te chyba 11 dni wtedy, to dostałam bez problemu

• Melevis Autorytet

Wysłany: 20 września 2018, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summer niestety w tym Ci nie pomogę, bo to sektor życiówek, a ja zajmuję się majątkiem. Ale z tego co wiem, jakiś czas temu pzu wypłacało za pobyt w szpitalu po porodzie, jeśli ten trwał więcej niż 5 dni. Nie mam pojęcia jak jest teraz... Ja życiówkę mam w Hestii, leżałam w szpitalu 5 dni i za pobyt mi się nie należało.

l22nj48ay1qfqnoi.png
    klz9jw4z9e5d3ouc.png
    qb3cg7rfn0fbukfn.png
    02.2017 [*] 6tc
    01.2019 [*] 10tc
  • Lena21 Autorytet

Wysłany: 20 września 2018, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mu już po wizycie u neonatolog, ogólnie uznała, że wynik choć bez zmian ona traktuje w kategoriach sukcesu u dziecka po takich przejściach, nadal mamy brac actiferol start+actiferol 15, kontrola 5.11. Mój mąż już mnie opieprzyl, że szukam sobie problemów i niepotrzebnie się denerwuje, bo mnie martwi że ostatnio praktycznie nie przybiera Franio, ale ta lekarka powiedziała, że wagę ma ok, jest ok 50 centyla i że jak je chętnie i moczy pieluszki to ok. Kurczę nie chce wyjść na jakaś nawiedzoną, ale jednak miałam wrażenie, że ta wizyta była bardzo ekspresowa i pobieżna, badanie trwało może minutę... nie tego się spodziewałam

• Lena21 Autorytet

Wysłany: 20 września 2018, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Veritaserum - u mnie problem nierównych cycków nadal trwa, choć staram się jakoś to wyrównywać. Nie wiem z czego to wynika, ale jak odciagalam laktatorem to np. Złe lewej było 70ml a z prawu tylko 30. Do dziś np po nocy lewa piers jest większa i nabrzmiała a prawa normalna. Z kolei z karmieniem z dwóch na raz jest taki problem, że często po przełożeniu stron Franio zasypia i już nie chce i pije wtedy mniej :/ także witamy w cyckolandii :D

veritaserum lubi tę wiadomość

• StaraczkaNika Autorytet

Wysłany: 20 września 2018, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    summer86 wrote:
    Veritaserum, dziewczyny już chyba wszysyko napisały, musisz zaufać swojej intuicji, jeśli malutka regularnie moczy pieluszki, nie płacze dużo i przybiera na wadze, to wszystko robisz dobrze :) Polacy to taki naród, ktory zna się na wszystkim i musi dzielic się swoimi madrościami. U nas też bylo gadanie, że jak płacze to na pewno cos zjadłam albo jest głodna. I to nie tylko na pczatku tak jest.. ostatnio bylismy u teściów i mała miała etap na wciskanie piastek do buzi. Mówilam do męża, że pewbie będzie gadanie, że jest głodna. Przed samym wyjsciem ja nakarmiłam, 10 minut pózniej bylismy już u teściów i wpychała rączki. Oczywiscie od razu był tekst do młodej "taka jestem głodna, mamusia jeść nie dała". Tylko się usmiechnęlismy do siebie z mężem.
    A tak naprawdę to młoda próbowała popukać się w czoło jak to usłyszała, tylko jeszcze tam nie umie wycelowac ;)

summer86, Rucola, JustynaG lubią tę wiadomość

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • Fozzie Bear Autorytet

Wysłany: 20 września 2018, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna wstawiaj czosnkową na gaz! Postawi Tobie na nogi, a Ciebie zahartuje!

Luna1993 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2018, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzizas, Zaraz się wkurzę.siostra pisała wczoraj że ma jakieś mocne plamienia tak? A dziś myśli czy nie pracować do końca października,bo to byłoby dla niej korzystniej( chodzi o podstawę do wyliczenia chyba macierzyńskiego teraz mi napisala) i chce zadzwonić podpytać(dzwoniła już ale poszłam się zdrzemnąć). No ja bym się bardziej martwiła plamieniem, czekała na wizytę u lekarza. Nie wiem czy jednak dziś powtórzyła badania.
    Jak zaraz coś mi napisze głupiego, to przysięgam że napiszę jej co jest dla niej ważniejsze i że może gdyby starała się ponad 2 lata o dziecko i przeżyła choćby HSG to by inaczej na to patrzyła (ona nie wie do końca dlaczego mieliśmy problem, nigdy nie zapytała)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2018, 13:11

• Lusesita Autorytet

Wysłany: 20 września 2018, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summer też mam grupowe w PZU.
    Za cesarke nie dostałam, bo za to nie dają ( przynajmniej u mnie) ale za pobyt w szpitalu tak. Więc dzwon/jedź i się dowiaduj.

f2wlbd3m7vs8avcj.png
    dxom8u698gwsp1q3.png
  • Flowwer Autorytet

Wysłany: 20 września 2018, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga9090 wrote:
    Summer, że się wtrace ja miałam cesarke i leżałam 4 dni (to było 5 lat temu) miałam w pzu ubezpieczenie grupowe i nie dostałam ani za pobyt ani za cesarke
    Żeby dostać wypłacone z tytułu pobytu w szpitalu w ciąży musi zakończyć się cc I powyżej 4 dni.
    Ja teraz dostałam ale gdybym sn rodziła i mies przebywała to nie dostanę wypłacone nic.
    Inna sprawa to wypłacanie z tytułu urodzenia dziecka.

kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 20 września 2018, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena, gadaniem eMka się nie przejmuj, bo to naturalne że jako matka i szczególnie po Waszych przejściach, chcesz dopilnować, żeby wszystko było ok. Ale jeśli neonatolog mówi, że jest ok to chyba musisz jej zaufać. Mniejszym wzrostem wagi się nie przejmuj, dzieci rosna skokowo i zdarzają się okresy (np. skoki rozwojowe) gdy nie przybieraja lub przybierają mniej. Jeśli trwałoby to dłużej niż 2 tygodnie, wtedy ewentualnie warto się ponownie skonsultować.

3i49mg7yu2aqel15.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2018, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A z tym ubezpieczeniem to zawsze warto zgłosić , najwyżej nie przyznają wypłaty prawda? Ja np za Histeroskopie dostałam ;)

• summer86 Autorytet

Wysłany: 20 września 2018, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flowwer gdzieś Ty była jak Cię nie było? Dobrze Cię widzieć <3 Co u Was, jak się miewacie?

3i49mg7yu2aqel15.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2018, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Chwalimy się po usg : 2150g, 42cm, obwód główki 31cm. Szyjka 3.7cm, zamknięta. Jutro zaczynamy 34tc. Mała jest już ładnie główką w dół.. Grzeczna :)

summer86, Achia, Lusesita, Patrycja20, KateHawke, Fozzie Bear, Aga9090, Nadzieja22, Rucola, Kaczorka, Yoselyn82, Bajkaaa, Emiilka, Lunaris, Flowwer lubią tę wiadomość

• Sanka Autorytet

Wysłany: 20 września 2018, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mogę z małym pytaniem? Obiecuję że po sobocie będę już bardziej aktywnie się udzielać :)
    Odebrałam wyniki obciążenia glukozą, no i znowu dziwne jak przed dwoma laty.
    Na czczo 74,8
    Po 1h 93,5
    Po 2h 91
    W poprzedniej ciąży miałam jeszcze niższe 78/88/81. Czy taki mały wzrost glukozy jest ok? Na ogół problem jest odwrotny i te cukry są za wysokie a tu u mnie najwidoczniej występuje szybki wyrzut insuliny i bardzo szybka reakcja że ta glukoza nawet porządnie nie rośnie. Praktycznie każdy z tych pomiarów jest jak na czczo a nie po 75g glukozy...

16udrjjgntojuwbl.png
    7cs - szczęśliwy! 14dpo-202,3 16dpo-607,4
    25.11.2017 - 6tc [*]
    Córeczka - 08.2016
  • malka Autorytet

Wysłany: 20 września 2018, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi w pracy powiedzieli, że za pobyt w szpitalu pzu nie wypłaca. A była w sumie 9dni więc szkoda :/

5b09trd8ji0unw2g.png

34bwflw153i9m8vo.png
‹‹ 1880 1881 1882 1883 1884 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ