Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyZawsze wszyscy wiedzą wszystko lepiej
nigdy nie zapomnę, jak dostałam wykład w urzędzie, kiedy madka brajana pytała mnie (bez żadnego dzień dobry) czy moje dziecko ma piątki (w sensie zęby). Powiedziałam zgodnie z prawdą, że nie wiem
łojezu jaki wykład dostałam, jak matka może nie wiedzieć czy jej dziecko ząbkuje, przecież już powinna mieć, do lekarza muszę iść.
A jeszcze wracając do tematu ciąż ludzi wokół. Ja też bardzo przeżywałam, że nasza malutka nikt się nie interesuje mimo problemow. Za to jest szał na siostrę emka. Teraz z kolei ciągle słucham od koleżanki, że ona się stara i musi to podkreślać na każdym kroku. Ale mój stosunek do tego wszystkiego się zmienił po rozmowie z emkiem. Powiedział, że on ma głęboko zdanie innych i to, czy się nami ktoś interesuje. Oczywiście jest mu jakoś tam przykro, ale to NASZE dziecko i to MY mamy się nią cieszyć, nie patrząc na innych.tak jak pisalyscie, dzieci są dla nas, a ludzie/rodzina/ znajomi zawsze znajdą pretekst, żeby wepchnąć swoje 3 grosze -
Nenusia, a w sumie wszyscy posiadający starsze dzieci tj. takie, które już potrafią coś zbroić , na takie okazje bardzo polecam zakupienie OC w życiu prywatnym. To są grosze, a bardzo się może przydać.
Aga9090, Lena21, Rucola lubią tę wiadomość
* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero. -
nick nieaktualnyreset wrote:Nenusia, a w sumie wszyscy posiadający starsze dzieci tj. takie, które już potrafią coś zbroić , na takie okazje bardzo polecam zakupienie OC w życiu prywatnym. To są grosze, a bardzo się może przydać.
-
Kaczorka Twoja Aluśka ma bardzo niewinne spojrzenie. Po Tobie czy eMku?
Emilkaa Świetny plan z tymi zdjęciami. Mam nadzieję, że uda nam się zrobić chociaż sesję raz w miesiącu
My zamawiamy fotoksiążki w Empiku. Trzecie czeka na mnie do odbioru
Lunka trzymam kciuki za zdrówko. Stosuj zapobiegawczo domowe sposoby i wykorzystuj je rownież na tych chorych osobnikach. Im szybciej wyzdrowieją tym większa szansa,że Ciebie to ominie.Emiilka lubi tę wiadomość
-
Rucola, wiem, że najwygodniej pajace i to takie rozpinane po długości, ale mnie generalnie strasznie napy wkurzają
Te rozpinane rzeczy po długości są głównie dla męża. Mam trochę wprawy w takich maluchach i raczej szybko zacznę ubierać takie przez głowę. No chyba, że nagle zacznę się bać
Teraz jak będę coś kupować, to właśnie pajace. Muszę na dniach posprawdzać co mam po siostrzeńcach i czego brakuje.
Rucola lubi tę wiadomość
-
Aga9090 wrote:I przy moim agencie muszę to rozważyć....
Ja polecam wszystkim. Czasem dziecko zrobi coś niechcący nawet - nie wiem, zbije coś/ zarysuje auto sąsiadowi wjeżdżając w nie hulajnogą - autentyk, z życia przyjaciółki/ rozbije komuś drogie okulary korekcyjne/ telefon itp. i to mogą być giga koszty. A ja za OC na cały rok płacę za mnie i za M. 60 zł!
Aga9090, Rucola, Kaczorka lubią tę wiadomość
* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero. -
Hahahahaaha, nie wiem czy widziałyście ale u góry jest ankieta dotycząca nowego wyglądu wykresu (swoją drogą kto wymyślił takie wielgachne coś...na komórce nie da się przeglądać...). No i w tej ankiecie jest ocena wykresu. A skala oceny wygląda tak: 1 / 3 / 2 / 4 / 5
Cwaniaki
-
Nenusia miałam pisać to, co Reset. Tak naprawdę w sumie nie tylko dla rodzin z dziećmi - mi się ostatnio zdarzyło zrzucić w sklepie tv, ubezpieczenie oczywiście to pokryło. Ale rzeczywiście każdemu, kto ma dzieci, obligatoryjnie to robię. Jestem zdziwiona, że Twój agent tego nie zaproponował. Koszt 60zl rocznie i święty spokój. A nawet jeśli dziecko wybiegnie na drogę i jakiś kierowca, chcąc je ominąć, uderzy w jakie Porsche to też z własnej kieszeni 300tys wykładać nie musisz
Aga9090 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyreset wrote:Ja polecam wszystkim. Czasem dziecko zrobi coś niechcący nawet - nie wiem, zbije coś/ zarysuje auto sąsiadowi wjeżdżając w nie hulajnogą - autentyk, z życia przyjaciółki/ rozbije komuś drogie okulary korekcyjne/ telefon itp. i to mogą być giga koszty. A ja za OC na cały rok płacę za mnie i za M. 60 zł!
jeszcze muszę ubezpieczenie szkolne dla całej 3 wykupić, bo w szkole cena jest straszna (73zl),a wychowawczyni poleciła NAU za cenę 36 zł i obejmuje to samo co te za 73 zł.
-
reset wrote:Nenusia, a w sumie wszyscy posiadający starsze dzieci tj. takie, które już potrafią coś zbroić , na takie okazje bardzo polecam zakupienie OC w życiu prywatnym. To są grosze, a bardzo się może przydać.
Podciagnelismy to pod koszty ubezpieczenia mieszkania. -
nick nieaktualnyKateHawke wrote:Hahahahaaha, nie wiem czy widziałyście ale u góry jest ankieta dotycząca nowego wyglądu wykresu (swoją drogą kto wymyślił takie wielgachne coś...na komórce nie da się przeglądać...). No i w tej ankiecie jest ocena wykresu. A skala oceny wygląda tak: 1 / 3 / 2 / 4 / 5
Cwaniaki
KateHawke lubi tę wiadomość
-
Aga9090 wrote:A z jakiej to ubezpieczalni polecasz?
Aga, ja w tym roku mam chyba z PZU, ale miałam też kiedyś z Hestii (dokupowane przy okazji wyjazdu na narty). Myślę, że musisz popytać albo podciągnąć pod jakieś inne ubezpieczenie, które już masz.
Aga ja nie będę obiektywna, bo pracuję w PZU
ale kilka razy już ściągałam, znajomi też i problemów nie było. Jeszcze Hestia ma fajny zakres.
Lusesita dokładnie, zawsze do ubezpieczenia domu daję (w sumie wtedy nawet zazwyczaj klienta nie pytam), wtedy wychodzi jeszcze taniejAga9090 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyreset wrote:Aga, ja w tym roku mam chyba z PZU, ale miałam też kiedyś z Hestii (dokupowane przy okazji wyjazdu na narty). Myślę, że musisz popytać albo podciągnąć pod jakieś inne ubezpieczenie, które już masz.
-
Dziewczyny, odnośnie ubranek.. u nas te przez głowę się nie sprawdzają, ubieramy na jakieś większe wyjścia, bo jest krzyk przy tym straszny. To samo zresztą przy ubieraniu czapki/opaski gdy było chłodniej.. ciekawe co to zimą będzie
Także w zależności od egzemplarza, polecam różnorodność w wyprawce
Podobnie jak Rucola, polecam pajace rozpinane w kroku, najwygodniejsze ubranko do przewijania malucha. No oprócz samych bodziaków, ale zimą maluszki w domu raczej nie będą w samych bodziakach tak jak latem.
Kaczorka, moim zdaniem i tak jesteś super cierpliwa. Z tego co piszesz nie macie zbyt wiele pomocy przy Aluśce i wszystko robicie z mężem sami.. każdy ma gorsze dni a Ty już rok w dzień dzień zajmujesz się córeczką. Gdy dziecko ma dobry humor to i dzień inaczej mija, a gdy marudzi przez chorobę, ząbki, skok rozwojowy to człowiek tylko czeka aby do wieczora wytrwać. -
nick nieaktualny
-
Nenusia, a swoją drogą, to kto pozwala dzieciom brać telefony do szkoły? U nas zawsze był zakaz, dopiero w liceum. Teraz u siostrzeńców to samo. Nie mniej jednak, sytuacja niefajna
Kaczorka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNadzieja22 wrote:Nenusia, a swoją drogą, to kto pozwala dzieciom brać telefony do szkoły? U nas zawsze był zakaz, dopiero w liceum. Teraz u siostrzeńców to samo. Nie mniej jednak, sytuacja niefajna
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2018, 11:51