X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2018, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zawsze wszyscy wiedzą wszystko lepiej ;) nigdy nie zapomnę, jak dostałam wykład w urzędzie, kiedy madka brajana pytała mnie (bez żadnego dzień dobry) czy moje dziecko ma piątki (w sensie zęby). Powiedziałam zgodnie z prawdą, że nie wiem :D łojezu jaki wykład dostałam, jak matka może nie wiedzieć czy jej dziecko ząbkuje, przecież już powinna mieć, do lekarza muszę iść.

A jeszcze wracając do tematu ciąż ludzi wokół. Ja też bardzo przeżywałam, że nasza malutka nikt się nie interesuje mimo problemow. Za to jest szał na siostrę emka. Teraz z kolei ciągle słucham od koleżanki, że ona się stara i musi to podkreślać na każdym kroku. Ale mój stosunek do tego wszystkiego się zmienił po rozmowie z emkiem. Powiedział, że on ma głęboko zdanie innych i to, czy się nami ktoś interesuje. Oczywiście jest mu jakoś tam przykro, ale to NASZE dziecko i to MY mamy się nią cieszyć, nie patrząc na innych.tak jak pisalyscie, dzieci są dla nas, a ludzie/rodzina/ znajomi zawsze znajdą pretekst, żeby wepchnąć swoje 3 grosze

• reset Autorytet

Wysłany: 20 września 2018, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nenusia, a w sumie wszyscy posiadający starsze dzieci tj. takie, które już potrafią coś zbroić , na takie okazje bardzo polecam zakupienie OC w życiu prywatnym. To są grosze, a bardzo się może przydać.

Aga9090, Lena21, Rucola lubią tę wiadomość

relgmg7ymfbmxgyl.png

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2018, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    reset wrote:
    Nenusia, a w sumie wszyscy posiadający starsze dzieci tj. takie, które już potrafią coś zbroić , na takie okazje bardzo polecam zakupienie OC w życiu prywatnym. To są grosze, a bardzo się może przydać.
    I przy moim agencie muszę to rozważyć....

• JustynaG Autorytet

Wysłany: 20 września 2018, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka Twoja Aluśka ma bardzo niewinne spojrzenie. Po Tobie czy eMku?

Emilkaa Świetny plan z tymi zdjęciami. Mam nadzieję, że uda nam się zrobić chociaż sesję raz w miesiącu :)
    My zamawiamy fotoksiążki w Empiku. Trzecie czeka na mnie do odbioru :)

Lunka trzymam kciuki za zdrówko. Stosuj zapobiegawczo domowe sposoby i wykorzystuj je rownież na tych chorych osobnikach. Im szybciej wyzdrowieją tym większa szansa,że Ciebie to ominie.

Emiilka lubi tę wiadomość

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • Nadzieja22 Autorytet

Wysłany: 20 września 2018, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola, wiem, że najwygodniej pajace i to takie rozpinane po długości, ale mnie generalnie strasznie napy wkurzają :D Te rozpinane rzeczy po długości są głównie dla męża. Mam trochę wprawy w takich maluchach i raczej szybko zacznę ubierać takie przez głowę. No chyba, że nagle zacznę się bać :P Teraz jak będę coś kupować, to właśnie pajace. Muszę na dniach posprawdzać co mam po siostrzeńcach i czego brakuje.

Rucola lubi tę wiadomość

HrQwp1.png
    21.06 hcg 14,3, 23.06 hcg 92,07, 25.06 hcg 307, 27.06 hcg 803
    ♡♡♡
    MTHFR 677 homo; niedoczynność tarczycy, ANA+++, NK 17%, kiepskie cytokiny
    W drodze do macierzyństwa od 05.2017
  • reset Autorytet

Wysłany: 20 września 2018, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga9090 wrote:
    I przy moim agencie muszę to rozważyć....

Ja polecam wszystkim. Czasem dziecko zrobi coś niechcący nawet - nie wiem, zbije coś/ zarysuje auto sąsiadowi wjeżdżając w nie hulajnogą - autentyk, z życia przyjaciółki/ rozbije komuś drogie okulary korekcyjne/ telefon itp. i to mogą być giga koszty. A ja za OC na cały rok płacę za mnie i za M. 60 zł!

Aga9090, Rucola, Kaczorka lubią tę wiadomość

relgmg7ymfbmxgyl.png

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • KateHawke Autorytet

Wysłany: 20 września 2018, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahahahaaha, nie wiem czy widziałyście ale u góry jest ankieta dotycząca nowego wyglądu wykresu (swoją drogą kto wymyślił takie wielgachne coś...na komórce nie da się przeglądać...). No i w tej ankiecie jest ocena wykresu. A skala oceny wygląda tak: 1 / 3 / 2 / 4 / 5 :D :D :D Cwaniaki :P

08.05.2020 - II na teście 💕
    f2wl2n0auw5gzezn.png
    9f7jtv73nku3ge5t.png
    27 Styczeń 2018 - 18cs - ET
  • Melevis Autorytet

Wysłany: 20 września 2018, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nenusia miałam pisać to, co Reset. Tak naprawdę w sumie nie tylko dla rodzin z dziećmi - mi się ostatnio zdarzyło zrzucić w sklepie tv, ubezpieczenie oczywiście to pokryło. Ale rzeczywiście każdemu, kto ma dzieci, obligatoryjnie to robię. Jestem zdziwiona, że Twój agent tego nie zaproponował. Koszt 60zl rocznie i święty spokój. A nawet jeśli dziecko wybiegnie na drogę i jakiś kierowca, chcąc je ominąć, uderzy w jakie Porsche to też z własnej kieszeni 300tys wykładać nie musisz ;)

Aga9090 lubi tę wiadomość

l22nj48ay1qfqnoi.png
    klz9jw4z9e5d3ouc.png
    qb3cg7rfn0fbukfn.png
    02.2017 [*] 6tc
    01.2019 [*] 10tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2018, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    reset wrote:
    Ja polecam wszystkim. Czasem dziecko zrobi coś niechcący nawet - nie wiem, zbije coś/ zarysuje auto sąsiadowi wjeżdżając w nie hulajnogą - autentyk, z życia przyjaciółki/ rozbije komuś drogie okulary korekcyjne/ telefon itp. i to mogą być giga koszty. A ja za OC na cały rok płacę za mnie i za M. 60 zł!
    A z jakiej to ubezpieczalni polecasz? Bo chyba się skuszę na to

jeszcze muszę ubezpieczenie szkolne dla całej 3 wykupić, bo w szkole cena jest straszna (73zl),a wychowawczyni poleciła NAU za cenę 36 zł i obejmuje to samo co te za 73 zł.

• Lusesita Autorytet

Wysłany: 20 września 2018, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    reset wrote:

Podciagnelismy to pod koszty ubezpieczenia mieszkania.

f2wlbd3m7vs8avcj.png
    dxom8u698gwsp1q3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2018, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KateHawke wrote:
    Hahahahaaha, nie wiem czy widziałyście ale u góry jest ankieta dotycząca nowego wyglądu wykresu (swoją drogą kto wymyślił takie wielgachne coś...na komórce nie da się przeglądać...). No i w tej ankiecie jest ocena wykresu. A skala oceny wygląda tak: 1 / 3 / 2 / 4 / 5 :D :D :D Cwaniaki :P
    Wszędzie zaznaczyłam 1 :D

KateHawke lubi tę wiadomość

• reset Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga9090 wrote:
    A z jakiej to ubezpieczalni polecasz?

Aga, ja w tym roku mam chyba z PZU, ale miałam też kiedyś z Hestii (dokupowane przy okazji wyjazdu na narty). Myślę, że musisz popytać albo podciągnąć pod jakieś inne ubezpieczenie, które już masz.

relgmg7ymfbmxgyl.png

• Melevis Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga ja nie będę obiektywna, bo pracuję w PZU ;) ale kilka razy już ściągałam, znajomi też i problemów nie było. Jeszcze Hestia ma fajny zakres.

Lusesita dokładnie, zawsze do ubezpieczenia domu daję (w sumie wtedy nawet zazwyczaj klienta nie pytam), wtedy wychodzi jeszcze taniej :)

Aga9090 lubi tę wiadomość

l22nj48ay1qfqnoi.png
    klz9jw4z9e5d3ouc.png
    qb3cg7rfn0fbukfn.png
    02.2017 [*] 6tc
    01.2019 [*] 10tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2018, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    reset wrote:
    Aga, ja w tym roku mam chyba z PZU, ale miałam też kiedyś z Hestii (dokupowane przy okazji wyjazdu na narty). Myślę, że musisz popytać albo podciągnąć pod jakieś inne ubezpieczenie, które już masz.
    Mam pracownicze z PZU tylko. A dzieciom co rok szkolne tylko wykupowałam ale po tej akcji Wiktora to już muszę pomyśleć nad jakimś "lepszym"

• Lusesita Autorytet

Wysłany: 20 września 2018, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melevis u nas też w tym roku na PZU padło :-)

f2wlbd3m7vs8avcj.png
    dxom8u698gwsp1q3.png
  • Lena21 Autorytet

Wysłany: 20 września 2018, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak na szybko, Nenusia a ubezpieczasz dom/mieszkanie? Bo my mamy to w kwocie ubezpieczenia domu

• summer86 Autorytet

Wysłany: 20 września 2018, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, odnośnie ubranek.. u nas te przez głowę się nie sprawdzają, ubieramy na jakieś większe wyjścia, bo jest krzyk przy tym straszny. To samo zresztą przy ubieraniu czapki/opaski gdy było chłodniej.. ciekawe co to zimą będzie :) Także w zależności od egzemplarza, polecam różnorodność w wyprawce :)

Podobnie jak Rucola, polecam pajace rozpinane w kroku, najwygodniejsze ubranko do przewijania malucha. No oprócz samych bodziaków, ale zimą maluszki w domu raczej nie będą w samych bodziakach tak jak latem.

Kaczorka, moim zdaniem i tak jesteś super cierpliwa. Z tego co piszesz nie macie zbyt wiele pomocy przy Aluśce i wszystko robicie z mężem sami.. każdy ma gorsze dni a Ty już rok w dzień dzień zajmujesz się córeczką. Gdy dziecko ma dobry humor to i dzień inaczej mija, a gdy marudzi przez chorobę, ząbki, skok rozwojowy to człowiek tylko czeka aby do wieczora wytrwać.

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2018, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena21 wrote:
    Tak na szybko, Nenusia a ubezpieczasz dom/mieszkanie? Bo my mamy to w kwocie ubezpieczenia domu
    Nie, bo wynajmujemy...
    Emek ma jeszcze OC auta

• Nadzieja22 Autorytet

Wysłany: 20 września 2018, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nenusia, a swoją drogą, to kto pozwala dzieciom brać telefony do szkoły? U nas zawsze był zakaz, dopiero w liceum. Teraz u siostrzeńców to samo. Nie mniej jednak, sytuacja niefajna :/

Kaczorka lubi tę wiadomość

HrQwp1.png
    21.06 hcg 14,3, 23.06 hcg 92,07, 25.06 hcg 307, 27.06 hcg 803
    ♡♡♡
    MTHFR 677 homo; niedoczynność tarczycy, ANA+++, NK 17%, kiepskie cytokiny
    W drodze do macierzyństwa od 05.2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2018, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja22 wrote:
    Nenusia, a swoją drogą, to kto pozwala dzieciom brać telefony do szkoły? U nas zawsze był zakaz, dopiero w liceum. Teraz u siostrzeńców to samo. Nie mniej jednak, sytuacja niefajna :/
    Dlatego szkoła umywa ręce. W statusie szkoły jest napisane, że za telefony itp szkoła nie odpowiada. Wychowawczyni do mnie dzwoniła, że rodzice poszkodowanego chcą się ze mną spotkać i się dogadać - odkupić telefon

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2018, 11:51

‹‹ 1879 1880 1881 1882 1883 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ