Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyRucola wrote:I dziś miałam swój debiut karmienia w plenerze
Mały tak krzyczał, ze karmiłam Go na placu zabaw. Pociumał skubany ze 3 minuty, wypluł cycka i usnął... Facetom tak niewiele potrzeba do szczęścia....
haha, dokładnie mówiła wcoraj pani położna. że chłopcy są prostsi w obsłudze, niewiele im potrzeba,a dziewczynkami bywa różnie- mówiła z doświadczenia wokół siebie :p
na co panowie powiedzieli że im tak zostaje już nawet na dorosłe życie
ostatni wpis o siostrze- pamiętacie jak mówiłam że ma mi wysłać paczkę? miały w niej byc prześcieradła, jakaś mata itp i szumiś od mamy.i co? wysłała. ale tylko szumisia. bo nie ma kartonu (oczywiśćie może to byc prawda,ale wątpię skoro paczkę szykowała na urlopie w sierpniu). także ten, juz mogła szczerze powiedzieć, wiesz jak jest, będę jednak coś potrzebować itp. ja wiem,że to pierdoła, ale hormony mi wariują i jest mi mega przykro. przez min 2 dni nie zamierzam od niej odbierać tel. nie musiscie komentowac. chciałam to wydusić tylko.
ale porozmawiałam z moim siotrzeńcem chociaz, był wyjątkowo chętny do rozmowy.Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2018, 15:47
-
Rucola wrote:dzięki Dziewczyny, czyli mam jeszcze czas żeby ogarnąc temat
Achia pytałas wczoraj o aspiratorek do nosa z Alie, od wczoraj uzyłam go kilka razy, bo mój tak łapczywie je, ze mleko leci mu noskiem i tym aspiratorkiem wysysałam mu mleko i przy okazji nie jedną długasną kozę, więc jak dla mnie działa naprawdę ok. Nie wiem jak przy prawdziwym katarze, ale wolałabym się tego nie dowiedzieć -
nick nieaktualnyBardziej doświadczone mamusie, doradźcie... od kilku dni jest mi okropnie duszno. Nie, że gorąco, tylko duszno, dosłownie czuję brak tlenu w organiźmie, jest mi słabo, zawroty głowy, nie raz tak słabo, że mam wrażenie że zaraz zemdleje. Mała uciska na przeponę, żebra, i to chyba od tego, bo póki była mniejsza, i w poziomie, to byłook, niedawno sie przekeciła już główką i dół i się zaczęły duszności...
Macie na to jakiś patent ? Bo nie mogę nawet porządnego wdechu zrobić, głowa boli, ledwo daje rade.. A gdzie do końca.. -
JustynaG wrote:dasz linka do tego aspiratorka?
Prosze bardzo#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
Dziewczyny, dostałam dzisiaj kocyk-mgiełkę bambusową z Lullalove (który sama sobie zażyczyłam) i powiem tak - jest milusi, zwiewny, faktycznie jak mgiełka i na pewno będę go używać (do otulania na początek, potem na lato też się super nada na pewno), ale OLABOGA coś takiego za 100 zł? Kogoś zdrowo pogrzało z tą ceną
jakbym sama za to zapłaciła, to bym odesłała pewnie i kupiła coś tańszego...
I teraz się zastanawiam, jak wypadnie ten normalny kocyk Lullalove, którego się spodziewam na dniach także. Czy któraś z Was go ma w końcu? Bo myślałam, że Luna, ale chyba jednak nie masz, kochana? Wiem, że o tym gadałyśmy, to ten budyń w mózgu, wybacz.
Achia żeby przypadkiem Twoja siostra nie chciała czegoś po Oskarku...Sama przyjadę i Ci wszystkie pudła z domu pozabieram, tak na wszelki wypadek.
Przyszedł też segregator Jestem dzieckiem, który zamówił mój mąż (!) i bardzo mi się podoba. Nie mam żadnego innego produktu mamy ginekolog, ale w tym wypadku - czyli w wypadku posiadania roztrzepanej i nieogarniętej matki - moje dziecko będzie mi wdzięczne, że mam taki segregator
Ach i jeszcze pytanko!
Co na opuchnięte stopy?Jest już tak ostro, że chodzę w klapkach męża, rozmiar 44 (ja mam 37) i mi nawet nie klapią, bo moja słoniowata stopa jest taka ogromna (na grubość)
i czy u którejś z Was z podobnymi problemami wraz z opuchniętymi nogami pojawiły się źle wyniki moczu? Bo miałam dzisiaj, to aż mi kazano drugi raz dowieźć próbkę i jeszcze jutro mam kontrolne badanie też...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2018, 17:22
-
Jeżowa, ja kupowałam kocyk bambusowy Lulujo https://www.empik.com/lulujo-kocyk-bambusowy-grey-spotted-stripe-lulujo,p1157791272,dziecko-p i powiem Ci szczerze to też byłam lekko zawiedziona, że tyle to kosztuje. Jest cieniutki więc świetnie się sprawdza jako kocyk, którym przykrywam małą w trakcie drzemek w dzień. no i też używam go w wózku.
Achia, posłuchaj Jeżowej - ma rację.Co najwyżej Szumisia będziesz mogła odesłać.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2018, 17:22
-
Ostatnio debatowalysmy o ubraniach z tesco - do soboty -20% na wszystkie z kartą clubcard!
Dzisiaj zrobiłam sobie kartę "online" i doposazylam moje dzieci w bluzki z długim rękawem
Dla małej 2pak bluzek z dl rękawem i koronkowym kołnierzykiem za 16 zł dla starszaka 3pak (bez koronek) za 32
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2018, 17:28
summer86 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJeżowa- I love you
My po wizycie! Z mniej dobrych wiadomości to za dużo przytyłam przez ostatnie 4 tyg więc mam być ostrożna z zachciankami.... Czułam to :p lamka co jeść?:p banany i jabłka chyba słodkie są nie?
Poza tym Oskar ma się dobrze, ziewał, robił wygibasy, waży 994g:) wszystkie wymiary Super, szyjka długa i zamknięta ale mierzył ręcznie i tylko przez brzuch. Mówi że nie muszę się nią martwićtak kocham tą moją Kruszynkę, że ah!
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/d53d85cd0c14.jpgWiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2018, 17:36
summer86, Jeżowa, JustynaG, Bajkaaa, StaraczkaNika, Aga9090, KateHawke, Kaczorka, Luna1993, Yoselyn82, malka, Nadzieja22, lamka, Lunaris, Rucola, Siwulec, Madzik34, Patrycja20, Flowwer, JuicyB, Lusesita, -Mamunia-, Lena21, Karma88, ibishka, Bobisia, Morusek lubią tę wiadomość
-
Achia, a ile przytyłas w ostatnich 4 tygodniach a ile masz na plusie od wagi wyjściowej?
Achia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Bajkaaa wrote:Jeżowa puchniecie i białko w moczu plus ciśnienie to zatrucie ciążowe także powtórz badanie moczu oby to nie było to bo inaczej będą chcieli cię do szpitala dać i nie czekać na termin porodu
Ciśnienie mierzę od kilku dni trzy razy dziennie i mam zazwyczaj coś w stylu 110/70, więc tutaj problemu nie ma chyba... Natomiast no białko w moczu miałam dzisiaj dwa razy, zobaczymy jak jutro będzie -
Jeżowa wrote:Ciśnienie mierzę od kilku dni trzy razy dziennie i mam zazwyczaj coś w stylu 110/70, więc tutaj problemu nie ma chyba... Natomiast no białko w moczu miałam dzisiaj dwa razy, zobaczymy jak jutro będzie
Ja miałam bialkomocz i to trzeba kontrolować a ciśnienie dobrze ze mierzysz bo mi mówili że to nagle może się zmienić, a jeśli chodzi o opuchlizne to altacet albo zimna ubita kapusta mi mega pomogła po porodzie bo myślałam że mi do głowy uderzy -
Achia wrote:Miałam zacytować. Wychodzi 4kg w 4 tyg a ogólnie 10od początku. A mam wrażenie że wcale dużo nie jem...
-
nick nieaktualnyJeżowa mam ten caloroczny z Lullalove i akurat ten polecam, w babyboutik mają dobre ceny
ja za niego dałam w promocji 115 zł jakoś
Achia cudowny Oskar
A zamiast tej mgiełki kupiłam otulacze dwa bambusowy i muślinowyWiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2018, 17:55
Jeżowa lubi tę wiadomość
-
https://www.aptekagemini.pl/bocioland-kocyk-babuni-bambusowy-80x100cm-ecru-1-sztuka.html
Odnośnie kocyków to mamy ten i jest super, tylko jak go kupowałam był 10 lub 20 zł tańszy. -
Cześć przystojniaku
Achia super że dobrze wszystko w badaniu. Co do tycia to ja jakoś nie mam zachcianek ale za to duuużo owoców pochłaniam. I co parę dni sok jakiś kupuję. No i całą ciążę ciągnie mnie do kwaśnego. Może dlatego udało mi się stabilnie i niewiele tyć.
Jeżowa mam nadzieję że teraz wyjdzie ci ten mocz dobrze... A jak nie to jak mówi Bajka to może być zatrucie i lepiej od razu zadziałać.