X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2018, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola wrote:
    I dziś miałam swój debiut karmienia w plenerze :P Mały tak krzyczał, ze karmiłam Go na placu zabaw. Pociumał skubany ze 3 minuty, wypluł cycka i usnął... Facetom tak niewiele potrzeba do szczęścia....

haha, dokładnie mówiła wcoraj pani położna. że chłopcy są prostsi w obsłudze, niewiele im potrzeba,a dziewczynkami bywa różnie- mówiła z doświadczenia wokół siebie :p
    na co panowie powiedzieli że im tak zostaje już nawet na dorosłe życie ;)

ostatni wpis o siostrze- pamiętacie jak mówiłam że ma mi wysłać paczkę? miały w niej byc prześcieradła, jakaś mata itp i szumiś od mamy.i co? wysłała. ale tylko szumisia. bo nie ma kartonu (oczywiśćie może to byc prawda,ale wątpię skoro paczkę szykowała na urlopie w sierpniu). także ten, juz mogła szczerze powiedzieć, wiesz jak jest, będę jednak coś potrzebować itp. ja wiem,że to pierdoła, ale hormony mi wariują i jest mi mega przykro. przez min 2 dni nie zamierzam od niej odbierać tel. nie musiscie komentowac. chciałam to wydusić tylko.
    ale porozmawiałam z moim siotrzeńcem chociaz, był wyjątkowo chętny do rozmowy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2018, 15:47

• Fozzie Bear Autorytet

Wysłany: 20 września 2018, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie dobrze jakiego ja mam fiola na pkt sprzątania itp, a te puzzle to jak magnes normalnie były! Non stop koty koło nich się zbieraly. Chyba, że te moje to jakieś napromieniowane były ;)

• JustynaG Autorytet

Wysłany: 20 września 2018, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola wrote:
    dzięki Dziewczyny, czyli mam jeszcze czas żeby ogarnąc temat :)
    Achia pytałas wczoraj o aspiratorek do nosa z Alie, od wczoraj uzyłam go kilka razy, bo mój tak łapczywie je, ze mleko leci mu noskiem i tym aspiratorkiem wysysałam mu mleko i przy okazji nie jedną długasną kozę, więc jak dla mnie działa naprawdę ok. Nie wiem jak przy prawdziwym katarze, ale wolałabym się tego nie dowiedzieć :)
    dasz linka do tego aspiratorka?

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2018, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardziej doświadczone mamusie, doradźcie... od kilku dni jest mi okropnie duszno. Nie, że gorąco, tylko duszno, dosłownie czuję brak tlenu w organiźmie, jest mi słabo, zawroty głowy, nie raz tak słabo, że mam wrażenie że zaraz zemdleje. Mała uciska na przeponę, żebra, i to chyba od tego, bo póki była mniejsza, i w poziomie, to byłook, niedawno sie przekeciła już główką i dół i się zaczęły duszności...

Macie na to jakiś patent ? Bo nie mogę nawet porządnego wdechu zrobić, głowa boli, ledwo daje rade.. A gdzie do końca.. :/

• Rucola Autorytet

Wysłany: 20 września 2018, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JustynaG wrote:
    dasz linka do tego aspiratorka?
    https://pl.aliexpress.com/item/2018-NEW-Baby-Nasal-Aspirator-Safe-Hygienic-Nose-Snot-Cleaner-Suction-For-Newborn-Infant-Toddler-For/32879559993.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.558a5c0f8RAZpO
    Prosze bardzo :)

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 20 września 2018, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amal ja nie pomogę, mnie 2 razy przez kilka minut pomęczyły duszności, ale to ewidentnie przez pogodę a nie jakiś ucisk...

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • Jeżowa Autorytet

Wysłany: 20 września 2018, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, dostałam dzisiaj kocyk-mgiełkę bambusową z Lullalove (który sama sobie zażyczyłam) i powiem tak - jest milusi, zwiewny, faktycznie jak mgiełka i na pewno będę go używać (do otulania na początek, potem na lato też się super nada na pewno), ale OLABOGA coś takiego za 100 zł? Kogoś zdrowo pogrzało z tą ceną :/ jakbym sama za to zapłaciła, to bym odesłała pewnie i kupiła coś tańszego...

I teraz się zastanawiam, jak wypadnie ten normalny kocyk Lullalove, którego się spodziewam na dniach także. Czy któraś z Was go ma w końcu? Bo myślałam, że Luna, ale chyba jednak nie masz, kochana? Wiem, że o tym gadałyśmy, to ten budyń w mózgu, wybacz.

Achia żeby przypadkiem Twoja siostra nie chciała czegoś po Oskarku... :) Sama przyjadę i Ci wszystkie pudła z domu pozabieram, tak na wszelki wypadek.

Przyszedł też segregator Jestem dzieckiem, który zamówił mój mąż (!) i bardzo mi się podoba. Nie mam żadnego innego produktu mamy ginekolog, ale w tym wypadku - czyli w wypadku posiadania roztrzepanej i nieogarniętej matki - moje dziecko będzie mi wdzięczne, że mam taki segregator :D

Ach i jeszcze pytanko!
    Co na opuchnięte stopy? :( Jest już tak ostro, że chodzę w klapkach męża, rozmiar 44 (ja mam 37) i mi nawet nie klapią, bo moja słoniowata stopa jest taka ogromna (na grubość) :( i czy u którejś z Was z podobnymi problemami wraz z opuchniętymi nogami pojawiły się źle wyniki moczu? Bo miałam dzisiaj, to aż mi kazano drugi raz dowieźć próbkę i jeszcze jutro mam kontrolne badanie też...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2018, 17:22

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

age.png
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 20 września 2018, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżowa, ja kupowałam kocyk bambusowy Lulujo https://www.empik.com/lulujo-kocyk-bambusowy-grey-spotted-stripe-lulujo,p1157791272,dziecko-p i powiem Ci szczerze to też byłam lekko zawiedziona, że tyle to kosztuje. Jest cieniutki więc świetnie się sprawdza jako kocyk, którym przykrywam małą w trakcie drzemek w dzień. no i też używam go w wózku.

Achia, posłuchaj Jeżowej - ma rację. :) Co najwyżej Szumisia będziesz mogła odesłać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2018, 17:22

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
  • Fozzie Bear Autorytet

Wysłany: 20 września 2018, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ostatnio debatowalysmy o ubraniach z tesco - do soboty -20% na wszystkie z kartą clubcard!

Dzisiaj zrobiłam sobie kartę "online" i doposazylam moje dzieci w bluzki z długim rękawem :)
    Dla małej 2pak bluzek z dl rękawem i koronkowym kołnierzykiem za 16 zł dla starszaka 3pak (bez koronek :D ) za 32 :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2018, 17:28

summer86 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2018, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżowa- I love you :)

My po wizycie! Z mniej dobrych wiadomości to za dużo przytyłam przez ostatnie 4 tyg więc mam być ostrożna z zachciankami.... Czułam to :p lamka co jeść?:p banany i jabłka chyba słodkie są nie?
    Poza tym Oskar ma się dobrze, ziewał, robił wygibasy, waży 994g:) wszystkie wymiary Super, szyjka długa i zamknięta ale mierzył ręcznie i tylko przez brzuch. Mówi że nie muszę się nią martwić :) tak kocham tą moją Kruszynkę, że ah!

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/d53d85cd0c14.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2018, 17:36

summer86, Jeżowa, JustynaG, Bajkaaa, StaraczkaNika, Aga9090, KateHawke, Kaczorka, Luna1993, Yoselyn82, malka, Nadzieja22, lamka, Lunaris, Rucola, Siwulec, Madzik34, Patrycja20, Flowwer, JuicyB, Lusesita, -Mamunia-, Lena21, Karma88, ibishka, Bobisia, Morusek lubią tę wiadomość

• Jeżowa Autorytet

Wysłany: 20 września 2018, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Oskar <3

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

age.png
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 20 września 2018, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżowa puchniecie i białko w moczu plus ciśnienie to zatrucie ciążowe także powtórz badanie moczu oby to nie było to bo inaczej będą chcieli cię do szpitala dać i nie czekać na termin porodu

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 20 września 2018, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia, a ile przytyłas w ostatnich 4 tygodniach a ile masz na plusie od wagi wyjściowej?

Achia lubi tę wiadomość

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2018, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JustynaG wrote:
    Achia, a ile przytyłas w ostatnich 4 tygodniach a ile masz na plusie od wagi wyjściowej?
    Miałam zacytować. Wychodzi 4kg w 4 tyg a ogólnie 10od początku. A mam wrażenie że wcale dużo nie jem...

• Jeżowa Autorytet

Wysłany: 20 września 2018, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajkaaa wrote:
    Jeżowa puchniecie i białko w moczu plus ciśnienie to zatrucie ciążowe także powtórz badanie moczu oby to nie było to bo inaczej będą chcieli cię do szpitala dać i nie czekać na termin porodu

Ciśnienie mierzę od kilku dni trzy razy dziennie i mam zazwyczaj coś w stylu 110/70, więc tutaj problemu nie ma chyba... Natomiast no białko w moczu miałam dzisiaj dwa razy, zobaczymy jak jutro będzie :/

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

age.png
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 20 września 2018, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżowa wrote:
    Ciśnienie mierzę od kilku dni trzy razy dziennie i mam zazwyczaj coś w stylu 110/70, więc tutaj problemu nie ma chyba... Natomiast no białko w moczu miałam dzisiaj dwa razy, zobaczymy jak jutro będzie :/

Ja miałam bialkomocz i to trzeba kontrolować a ciśnienie dobrze ze mierzysz bo mi mówili że to nagle może się zmienić, a jeśli chodzi o opuchlizne to altacet albo zimna ubita kapusta mi mega pomogła po porodzie bo myślałam że mi do głowy uderzy

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 20 września 2018, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia wrote:
    Miałam zacytować. Wychodzi 4kg w 4 tyg a ogólnie 10od początku. A mam wrażenie że wcale dużo nie jem...
    u mnie przez długi czas przybierałam 1kg tygodniowo. Łącznie zebrałam 15kg,

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2018, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżowa mam ten caloroczny z Lullalove i akurat ten polecam, w babyboutik mają dobre ceny :) ja za niego dałam w promocji 115 zł jakoś

Achia cudowny Oskar <3

A zamiast tej mgiełki kupiłam otulacze dwa bambusowy i muślinowy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2018, 17:55

Jeżowa lubi tę wiadomość

• summer86 Autorytet

Wysłany: 20 września 2018, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://www.aptekagemini.pl/bocioland-kocyk-babuni-bambusowy-80x100cm-ecru-1-sztuka.html

Odnośnie kocyków to mamy ten i jest super, tylko jak go kupowałam był 10 lub 20 zł tańszy.

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • KateHawke Autorytet

Wysłany: 20 września 2018, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć przystojniaku <3 Achia super że dobrze wszystko w badaniu. Co do tycia to ja jakoś nie mam zachcianek ale za to duuużo owoców pochłaniam. I co parę dni sok jakiś kupuję. No i całą ciążę ciągnie mnie do kwaśnego. Może dlatego udało mi się stabilnie i niewiele tyć.

Jeżowa mam nadzieję że teraz wyjdzie ci ten mocz dobrze... A jak nie to jak mówi Bajka to może być zatrucie i lepiej od razu zadziałać.

08.05.2020 - II na teście 💕
    f2wl2n0auw5gzezn.png
    9f7jtv73nku3ge5t.png
    27 Styczeń 2018 - 18cs - ET
‹‹ 1883 1884 1885 1886 1887 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ