SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2018, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola wrote:
    I dziś miałam swój debiut karmienia w plenerze :P Mały tak krzyczał, ze karmiłam Go na placu zabaw. Pociumał skubany ze 3 minuty, wypluł cycka i usnął... Facetom tak niewiele potrzeba do szczęścia....

haha, dokładnie mówiła wcoraj pani położna. że chłopcy są prostsi w obsłudze, niewiele im potrzeba,a dziewczynkami bywa różnie- mówiła z doświadczenia wokół siebie :p
    na co panowie powiedzieli że im tak zostaje już nawet na dorosłe życie ;)

ostatni wpis o siostrze- pamiętacie jak mówiłam że ma mi wysłać paczkę? miały w niej byc prześcieradła, jakaś mata itp i szumiś od mamy.i co? wysłała. ale tylko szumisia. bo nie ma kartonu (oczywiśćie może to byc prawda,ale wątpię skoro paczkę szykowała na urlopie w sierpniu). także ten, juz mogła szczerze powiedzieć, wiesz jak jest, będę jednak coś potrzebować itp. ja wiem,że to pierdoła, ale hormony mi wariują i jest mi mega przykro. przez min 2 dni nie zamierzam od niej odbierać tel. nie musiscie komentowac. chciałam to wydusić tylko.
    ale porozmawiałam z moim siotrzeńcem chociaz, był wyjątkowo chętny do rozmowy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2018, 15:47

• Fozzie Bear Autorytet

Wysłany: 20 września 2018, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie dobrze jakiego ja mam fiola na pkt sprzątania itp, a te puzzle to jak magnes normalnie były! Non stop koty koło nich się zbieraly. Chyba, że te moje to jakieś napromieniowane były ;)

• JustynaG Autorytet

Wysłany: 20 września 2018, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola wrote:
    dzięki Dziewczyny, czyli mam jeszcze czas żeby ogarnąc temat :)
    Achia pytałas wczoraj o aspiratorek do nosa z Alie, od wczoraj uzyłam go kilka razy, bo mój tak łapczywie je, ze mleko leci mu noskiem i tym aspiratorkiem wysysałam mu mleko i przy okazji nie jedną długasną kozę, więc jak dla mnie działa naprawdę ok. Nie wiem jak przy prawdziwym katarze, ale wolałabym się tego nie dowiedzieć :)
    dasz linka do tego aspiratorka?

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2018, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardziej doświadczone mamusie, doradźcie... od kilku dni jest mi okropnie duszno. Nie, że gorąco, tylko duszno, dosłownie czuję brak tlenu w organiźmie, jest mi słabo, zawroty głowy, nie raz tak słabo, że mam wrażenie że zaraz zemdleje. Mała uciska na przeponę, żebra, i to chyba od tego, bo póki była mniejsza, i w poziomie, to byłook, niedawno sie przekeciła już główką i dół i się zaczęły duszności...

Macie na to jakiś patent ? Bo nie mogę nawet porządnego wdechu zrobić, głowa boli, ledwo daje rade.. A gdzie do końca.. :/

• Rucola Autorytet

Wysłany: 20 września 2018, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JustynaG wrote:
    dasz linka do tego aspiratorka?
    https://pl.aliexpress.com/item/2018-NEW-Baby-Nasal-Aspirator-Safe-Hygienic-Nose-Snot-Cleaner-Suction-For-Newborn-Infant-Toddler-For/32879559993.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.558a5c0f8RAZpO
    Prosze bardzo :)

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 20 września 2018, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amal ja nie pomogę, mnie 2 razy przez kilka minut pomęczyły duszności, ale to ewidentnie przez pogodę a nie jakiś ucisk...

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • Jeżowa Autorytet

Wysłany: 20 września 2018, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, dostałam dzisiaj kocyk-mgiełkę bambusową z Lullalove (który sama sobie zażyczyłam) i powiem tak - jest milusi, zwiewny, faktycznie jak mgiełka i na pewno będę go używać (do otulania na początek, potem na lato też się super nada na pewno), ale OLABOGA coś takiego za 100 zł? Kogoś zdrowo pogrzało z tą ceną :/ jakbym sama za to zapłaciła, to bym odesłała pewnie i kupiła coś tańszego...

I teraz się zastanawiam, jak wypadnie ten normalny kocyk Lullalove, którego się spodziewam na dniach także. Czy któraś z Was go ma w końcu? Bo myślałam, że Luna, ale chyba jednak nie masz, kochana? Wiem, że o tym gadałyśmy, to ten budyń w mózgu, wybacz.

Achia żeby przypadkiem Twoja siostra nie chciała czegoś po Oskarku... :) Sama przyjadę i Ci wszystkie pudła z domu pozabieram, tak na wszelki wypadek.

Przyszedł też segregator Jestem dzieckiem, który zamówił mój mąż (!) i bardzo mi się podoba. Nie mam żadnego innego produktu mamy ginekolog, ale w tym wypadku - czyli w wypadku posiadania roztrzepanej i nieogarniętej matki - moje dziecko będzie mi wdzięczne, że mam taki segregator :D

Ach i jeszcze pytanko!
    Co na opuchnięte stopy? :( Jest już tak ostro, że chodzę w klapkach męża, rozmiar 44 (ja mam 37) i mi nawet nie klapią, bo moja słoniowata stopa jest taka ogromna (na grubość) :( i czy u którejś z Was z podobnymi problemami wraz z opuchniętymi nogami pojawiły się źle wyniki moczu? Bo miałam dzisiaj, to aż mi kazano drugi raz dowieźć próbkę i jeszcze jutro mam kontrolne badanie też...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2018, 17:22

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

age.png
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 20 września 2018, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżowa, ja kupowałam kocyk bambusowy Lulujo https://www.empik.com/lulujo-kocyk-bambusowy-grey-spotted-stripe-lulujo,p1157791272,dziecko-p i powiem Ci szczerze to też byłam lekko zawiedziona, że tyle to kosztuje. Jest cieniutki więc świetnie się sprawdza jako kocyk, którym przykrywam małą w trakcie drzemek w dzień. no i też używam go w wózku.

Achia, posłuchaj Jeżowej - ma rację. :) Co najwyżej Szumisia będziesz mogła odesłać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2018, 17:22

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
  • Fozzie Bear Autorytet

Wysłany: 20 września 2018, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ostatnio debatowalysmy o ubraniach z tesco - do soboty -20% na wszystkie z kartą clubcard!

Dzisiaj zrobiłam sobie kartę "online" i doposazylam moje dzieci w bluzki z długim rękawem :)
    Dla małej 2pak bluzek z dl rękawem i koronkowym kołnierzykiem za 16 zł dla starszaka 3pak (bez koronek :D ) za 32 :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2018, 17:28

summer86 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2018, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżowa- I love you :)

My po wizycie! Z mniej dobrych wiadomości to za dużo przytyłam przez ostatnie 4 tyg więc mam być ostrożna z zachciankami.... Czułam to :p lamka co jeść?:p banany i jabłka chyba słodkie są nie?
    Poza tym Oskar ma się dobrze, ziewał, robił wygibasy, waży 994g:) wszystkie wymiary Super, szyjka długa i zamknięta ale mierzył ręcznie i tylko przez brzuch. Mówi że nie muszę się nią martwić :) tak kocham tą moją Kruszynkę, że ah!

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/d53d85cd0c14.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2018, 17:36

summer86, Jeżowa, JustynaG, Bajkaaa, StaraczkaNika, Aga9090, KateHawke, Kaczorka, Luna1993, Yoselyn82, malka, Nadzieja22, lamka, Lunaris, Rucola, Siwulec, Madzik34, Patrycja20, Flowwer, JuicyB, Lusesita, -Mamunia-, Lena21, Karma88, ibishka, Bobisia, Morusek lubią tę wiadomość

• Jeżowa Autorytet

Wysłany: 20 września 2018, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Oskar <3

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

age.png
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 20 września 2018, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżowa puchniecie i białko w moczu plus ciśnienie to zatrucie ciążowe także powtórz badanie moczu oby to nie było to bo inaczej będą chcieli cię do szpitala dać i nie czekać na termin porodu

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 20 września 2018, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia, a ile przytyłas w ostatnich 4 tygodniach a ile masz na plusie od wagi wyjściowej?

Achia lubi tę wiadomość

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2018, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JustynaG wrote:
    Achia, a ile przytyłas w ostatnich 4 tygodniach a ile masz na plusie od wagi wyjściowej?
    Miałam zacytować. Wychodzi 4kg w 4 tyg a ogólnie 10od początku. A mam wrażenie że wcale dużo nie jem...

• Jeżowa Autorytet

Wysłany: 20 września 2018, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajkaaa wrote:
    Jeżowa puchniecie i białko w moczu plus ciśnienie to zatrucie ciążowe także powtórz badanie moczu oby to nie było to bo inaczej będą chcieli cię do szpitala dać i nie czekać na termin porodu

Ciśnienie mierzę od kilku dni trzy razy dziennie i mam zazwyczaj coś w stylu 110/70, więc tutaj problemu nie ma chyba... Natomiast no białko w moczu miałam dzisiaj dwa razy, zobaczymy jak jutro będzie :/

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

age.png
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 20 września 2018, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżowa wrote:
    Ciśnienie mierzę od kilku dni trzy razy dziennie i mam zazwyczaj coś w stylu 110/70, więc tutaj problemu nie ma chyba... Natomiast no białko w moczu miałam dzisiaj dwa razy, zobaczymy jak jutro będzie :/

Ja miałam bialkomocz i to trzeba kontrolować a ciśnienie dobrze ze mierzysz bo mi mówili że to nagle może się zmienić, a jeśli chodzi o opuchlizne to altacet albo zimna ubita kapusta mi mega pomogła po porodzie bo myślałam że mi do głowy uderzy

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 20 września 2018, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia wrote:
    Miałam zacytować. Wychodzi 4kg w 4 tyg a ogólnie 10od początku. A mam wrażenie że wcale dużo nie jem...
    u mnie przez długi czas przybierałam 1kg tygodniowo. Łącznie zebrałam 15kg,

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2018, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżowa mam ten caloroczny z Lullalove i akurat ten polecam, w babyboutik mają dobre ceny :) ja za niego dałam w promocji 115 zł jakoś

Achia cudowny Oskar <3

A zamiast tej mgiełki kupiłam otulacze dwa bambusowy i muślinowy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2018, 17:55

Jeżowa lubi tę wiadomość

• summer86 Autorytet

Wysłany: 20 września 2018, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://www.aptekagemini.pl/bocioland-kocyk-babuni-bambusowy-80x100cm-ecru-1-sztuka.html

Odnośnie kocyków to mamy ten i jest super, tylko jak go kupowałam był 10 lub 20 zł tańszy.

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • KateHawke Autorytet

Wysłany: 20 września 2018, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć przystojniaku <3 Achia super że dobrze wszystko w badaniu. Co do tycia to ja jakoś nie mam zachcianek ale za to duuużo owoców pochłaniam. I co parę dni sok jakiś kupuję. No i całą ciążę ciągnie mnie do kwaśnego. Może dlatego udało mi się stabilnie i niewiele tyć.

Jeżowa mam nadzieję że teraz wyjdzie ci ten mocz dobrze... A jak nie to jak mówi Bajka to może być zatrucie i lepiej od razu zadziałać.

08.05.2020 - II na teście 💕
    f2wl2n0auw5gzezn.png
    9f7jtv73nku3ge5t.png
    27 Styczeń 2018 - 18cs - ET
‹‹ 1883 1884 1885 1886 1887 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ