Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
Aga, no jednak to jest zniszczenie mienia. Skoro szkoła nie bierze na siebie rozwiązania problemu, to rodzice tego chłopca będą chcieli rozwiązać go w inny sposób i tu nie ma różnicy czy doszło do zniszczenia tego telefonu w szkole czy poza nią
U nas szkoła też nie ponosi odpowiedzialności za przedmioty przynoszone do szkoły. No bo jak niby? Szkoła ze swojego budżetu za nic nie zapłaci, więc to nauczyciel miałby płacić za rozwalony na jego dużurze tablet? Nie mamy też zakazu komórek - za to zachowanie leci jak ktoś nie zachowa kultury i chociaż nie wyciszy telefonu tak, żeby nie zakłócać lekcjiMłodzież uczy się błyskawicznie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2018, 20:57
-
nick nieaktualnyStaraczkaNika wrote:Aga, no jednak to jest zniszczenie mienia. Skoro szkoła nie bierze na siebie rozwiązania problemu, to rodzice tego chłopca będą chcieli rozwiązać go w inny sposób i tu nie ma różnicy czy doszło do zniszczenia tego telefonu w szkole czy poza nią
Podobno ten chłopak głupio się odzywał do Wiktora on się wkurzył wziął mu telefon, chlopak zaczał go szarpać i telefon wypadł mu z ręki na ziemię -
summer86 wrote:Flowwer gdzieś Ty była jak Cię nie było? Dobrze Cię widzieć
Co u Was, jak się miewacie?
Na wczorajszej wizycie u neurologa został synek odroczony od szczepień na pewien czas, sam dr przyznał rację w stosunku do naszej sytuacji.
A tak Szymek to spokojne i wesołe dziecko ( nie licząc kilku dni z nadmiernymi wzdęciami, śpi w nocy z przerwami co 2,5 h na karmienie.
Dziś umyłam 10 okien, jutro kolejna tura bo trzeba wykorzystać ostatnie dni pogody.
Jedyny problem to wożenie w samochodzie w nosidełku uuuu to daje popistak samo jak nierozłączny jest z cycem czasem potrafi wisieć 5h non stop.
w sumie to mogę mieć 5 dzieci takich jak mój synek.
Dziś przekładam ubrania bo r.68 są idealne a przygotowuje 72
Ściskam ws wszystkie i uwielbiam czytać wasze relacje z wizyt.
aha uwielbiam poranki bo budzimy się razem i zaczynam całować od stup do ustSiwulec, Aga9090, Lunaris, Achia, summer86, lamka, Bajkaaa, Lena21, Karma88, Sarna84, Yoselyn82, Phnappy, Jeżowa, Nadzieja22, veritaserum, Madzik34, Emiilka, Lusesita lubią tę wiadomość
112 cs o syna, 15 lat walki !!
Provita-Paliga
NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
⛄⛄⛄
-
Nenusia jeśli jest zakaz tel to ten chłopiec nie powinien używać go w szkole, jeśli już złamał zakaz to i tak Teoj syn nie powinnienem go niszczyć (niestety już nie ważne czy zrobił to celowo czy nie), moim zdaniem koszty powinny iść po połowie aby oboje ponieśli konsekwencje (niestety bardziej w tej sytuacji konsekwencje ponoszą rodzice) żeby nauczyli się na przyszłość.
Rucola lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnySiwulec wrote:Nenusia jeśli jest zakaz tel to ten chłopiec nie powinien używać go w szkole, jeśli już złamał zakaz to i tak Teoj syn nie powinnienem go niszczyć (niestety już nie ważne czy zrobił to celowo czy nie), moim zdaniem koszty powinny iść po połowie aby oboje ponieśli konsekwencje (niestety bardziej w tej sytuacji konsekwencje ponoszą rodzice) żeby nauczyli się na przyszłość.
Siwulec lubi tę wiadomość
-
Aga9090 wrote:I jeszcze boję się kwoty jaka jutro mi powiedzą.. Nowego napewno nie odkupie, ewentualnie za naprawe
Tylko czasem naprawa jest droższa niż kupienie nowego, musicie poznać model tel i sprawdzić ile kosztuje.Aga9090 lubi tę wiadomość
-
Aga, a może to Ty powinnaś zaatakować w obronie pisklaka? Skoro to tamten chłopak sprowokował sytuację, to byłoby wysoce pedagogiczne, gdyby poniósł pewne konsekwencje. Jeśli zaczął zaczepiac duzo młodszego chłopca, to powinjen się liczyc z tym, że dziecko może różnie zareagować. Tylko że musiałabyś najpierw przycisnąć syna do bardziej szczegółowych zeznań - może niech go Twój maż przepyta jak to dokładnie było? Od czego się zaczęło?
Aga9090 lubi tę wiadomość
-
Flower super że macierzyństwo Ci służy
taką pozytywną nutkę słychać
74 (rozmiary są co 6) WOW! SZymek rośnie jak na drożdżach
Kaczorka -u mnie w pracy gruszkowe jest co roku. Sprawdź jaki macie regulamin ale w tym roku nie brałaś a nie wiem jak w poprzednim? Pewnie też nie sądzę że Ci się należy ale warto doczytać.
Ja natomiast się zastanawiam jeszcze czy jak skończę macierzyński i wezmę urlop to przed nim mogę opiekę wykorzystać? zawsze to dodatkowe 2 dniMam taki plan -koniec macierzyńskiego grudzień 2019, 2 dni opieki potem cały urlop zaległy i z 2019, skończy mi się jakoś w lutym 2020 i znowu 2 dni opieki (z nowej puli) a następnie wychowawczy.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyLunaris- dobre ptanie z tą opieką bo ja w sumie mam podobnie
tylko ja nie idę na wychowaczy. no chyba że 6 w totka strzelimy
FFlower-zgadzam się z Lunarissłychac miłość i radość z macierzyństwa
a można zapytac w jaki rozmiar na początku wchodził Szymek?
-
Aga, a jak Młody przedstawił sytuację? Drogi był to telefon?
Może się chociaż uda wynegocjować połowiczny udział w kosztach? -
Lunaris - opiekę możesz wykorzystać
bo nawet się mnie kadrowa pytała czy chcę. Ale u nas mąż już wziął.
A "pod gruszą" u nas dają co roku. Rok temu nie byłam na urlopie, więc nie korzystałam. Ale w tym roku z chęcią bym wzięła. Zwłaszcza, że u nas wypłacają na każdego członka rodziny, więc na naszą trójkę bym dostała. Byłoby na zmianę garderoby z zimowej na wiosenną :pLunaris lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJustynaG wrote:Aga, a jak Młody przedstawił sytuację? Drogi był to telefon?
Może się chociaż uda wynegocjować połowiczny udział w kosztach?
Nie wiem czy drogi, bo tylko z wychowawczyni rozmawiałam i powiedziała tyle, że nie nadaje się do użytkuWiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2018, 21:39
-
nick nieaktualnyAga art. 362 kc
Jeżeli poszkodowany przyczynił się do powstania lub zwiększenia szkody, obowiązek jej naprawienia ulega odpowiedniemu zmniejszeniu stosownie do okoliczności, a zwłaszcza do stopnia winy obu stron.reset, StaraczkaNika, Aga9090, Lunaris, Sarna84, Emiilka lubią tę wiadomość
-
Ja nie wypowiem się co do zapłaty za telefon (pewnie sama probowalabym uniknąć) , ale Wiktor zdecydowanie powinien też odpowiedzieć za swoje zachowanie, tym bardziej, że sama pisałas, że masz z nim problemy. Jeśli Teraz nie zrozumie, że co by się nie działo nie ma prawa dotykać czyjegoś mienia, to później może być klops. Za rok, dwa, pięć np sąsiad coś mu powie "nie tak" i co? Samochód ma mu zabrać, kosiarke z rąk? Dziecko, bagatela 11 letnie powinno być nauczone, że swojego się nie bierze...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2018, 21:49
-
nick nieaktualnyFozzie Bear wrote:Ja nie wypowiem się do zapłaty za telefon, ale Wiktor zdecydowanie powinien też odpowiedzieć za swoje zachowanie, tym bardziej, że sama pisałas, że masz z nim problemy. Jeśli Teraz nie zrozumie, że co by się nie działo nie ma prawa dotykać czyjegoś mienia, to później może być klops. Za rok, dwa, pięć np sąsiad coś mu powie "nie tak" i co? Samochód ma mu zabrać, kosiarke z rąk? Dziecko, bagatela 11 letnie powinno być nauczone, że swojego się nie bierze...
Co mam więcej zrobić? On ma 10 lat, ma opinie od psychologa, psychiatry.. Przecież mu nie wlejeWiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2018, 21:52
-
Ty jesteś matka i zrobisz jak uważasz, ale wg mnie zakaz wychodzenia na dwór jest zły, bo świeże powietrze dzieciom służy! A że ja jestem z tych "oko za oko" to pewnie bym zabrała jego telefon/tablet/komputer/ulubiona zabawkę i ją "zepsuła" (głupie zabranie baterii czy jedynej ładowarki)
Aga9090, summer86 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny