X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • StaraczkaNika Autorytet

Wysłany: 20 września 2018, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga, no jednak to jest zniszczenie mienia. Skoro szkoła nie bierze na siebie rozwiązania problemu, to rodzice tego chłopca będą chcieli rozwiązać go w inny sposób i tu nie ma różnicy czy doszło do zniszczenia tego telefonu w szkole czy poza nią :/

U nas szkoła też nie ponosi odpowiedzialności za przedmioty przynoszone do szkoły. No bo jak niby? Szkoła ze swojego budżetu za nic nie zapłaci, więc to nauczyciel miałby płacić za rozwalony na jego dużurze tablet? Nie mamy też zakazu komórek - za to zachowanie leci jak ktoś nie zachowa kultury i chociaż nie wyciszy telefonu tak, żeby nie zakłócać lekcji :) Młodzież uczy się błyskawicznie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2018, 20:57

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • Siwulec Autorytet

Wysłany: 20 września 2018, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nenusia a jak Twój syn przedstawił to co się stało ?

relgwn15fhhth20g.png
    30.05 - 9dpo HCG 2,24; 04.06 - 14dpo HCG 268,80; 06.06 - 16doo HCG 496,00; 13.06 - 24dpo HCG 8619,00
    20.06 zarodek 3,4mm z czynnością serca
    02.2018 - 12tc [*] ♥️
    Siła jest kobietą <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2018, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    StaraczkaNika wrote:
    Aga, no jednak to jest zniszczenie mienia. Skoro szkoła nie bierze na siebie rozwiązania problemu, to rodzice tego chłopca będą chcieli rozwiązać go w inny sposób i tu nie ma różnicy czy doszło do zniszczenia tego telefonu w szkole czy poza nią :/
    No właśnie wiem... I jeszcze młody cała ta sytuacje opowiedział mi tak po łebkach..
    Podobno ten chłopak głupio się odzywał do Wiktora on się wkurzył wziął mu telefon, chlopak zaczał go szarpać i telefon wypadł mu z ręki na ziemię

• Flowwer Autorytet

Wysłany: 20 września 2018, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    summer86 wrote:
    Flowwer gdzieś Ty była jak Cię nie było? Dobrze Cię widzieć <3 Co u Was, jak się miewacie?
    Czytam was nocami głównie jak Szymek jest przy cycu. U nas czas biegnie jak szalony, Szymek już przekroczył 5600g w piersiach mam śmietanę bo mm nie daje od dłuższego czasu.
    Na wczorajszej wizycie u neurologa został synek odroczony od szczepień na pewien czas, sam dr przyznał rację w stosunku do naszej sytuacji.
    A tak Szymek to spokojne i wesołe dziecko ( nie licząc kilku dni z nadmiernymi wzdęciami, śpi w nocy z przerwami co 2,5 h na karmienie.
    Dziś umyłam 10 okien, jutro kolejna tura bo trzeba wykorzystać ostatnie dni pogody.
    Jedyny problem to wożenie w samochodzie w nosidełku uuuu to daje popis ;) tak samo jak nierozłączny jest z cycem czasem potrafi wisieć 5h non stop.
    w sumie to mogę mieć 5 dzieci takich jak mój synek.
    Dziś przekładam ubrania bo r.68 są idealne a przygotowuje 72 ;)

Ściskam ws wszystkie i uwielbiam czytać wasze relacje z wizyt.

aha uwielbiam poranki bo budzimy się razem i zaczynam całować od stup do ust

Siwulec, Aga9090, Lunaris, Achia, summer86, lamka, Bajkaaa, Lena21, Karma88, Sarna84, Yoselyn82, Phnappy, Jeżowa, Nadzieja22, veritaserum, Madzik34, Emiilka, Lusesita lubią tę wiadomość

kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄
  • Siwulec Autorytet

Wysłany: 20 września 2018, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nenusia jeśli jest zakaz tel to ten chłopiec nie powinien używać go w szkole, jeśli już złamał zakaz to i tak Teoj syn nie powinnienem go niszczyć (niestety już nie ważne czy zrobił to celowo czy nie), moim zdaniem koszty powinny iść po połowie aby oboje ponieśli konsekwencje (niestety bardziej w tej sytuacji konsekwencje ponoszą rodzice) żeby nauczyli się na przyszłość.

Rucola lubi tę wiadomość

relgwn15fhhth20g.png
    30.05 - 9dpo HCG 2,24; 04.06 - 14dpo HCG 268,80; 06.06 - 16doo HCG 496,00; 13.06 - 24dpo HCG 8619,00
    02.2018 - 12tc [*] ♥️
    Siła jest kobietą <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2018, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siwulec wrote:
    Nenusia jeśli jest zakaz tel to ten chłopiec nie powinien używać go w szkole, jeśli już złamał zakaz to i tak Teoj syn nie powinnienem go niszczyć (niestety już nie ważne czy zrobił to celowo czy nie), moim zdaniem koszty powinny iść po połowie aby oboje ponieśli konsekwencje (niestety bardziej w tej sytuacji konsekwencje ponoszą rodzice) żeby nauczyli się na przyszłość.
    I jeszcze boję się kwoty jaka jutro mi powiedzą.. Nowego napewno nie odkupie, ewentualnie za naprawe

Siwulec lubi tę wiadomość

• Siwulec Autorytet

Wysłany: 20 września 2018, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga9090 wrote:
    I jeszcze boję się kwoty jaka jutro mi powiedzą.. Nowego napewno nie odkupie, ewentualnie za naprawe

Tylko czasem naprawa jest droższa niż kupienie nowego, musicie poznać model tel i sprawdzić ile kosztuje.

Aga9090 lubi tę wiadomość

relgwn15fhhth20g.png
    02.2018 - 12tc [*] ♥️
    Siła jest kobietą <3
  • StaraczkaNika Autorytet

Wysłany: 20 września 2018, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga, a może to Ty powinnaś zaatakować w obronie pisklaka? Skoro to tamten chłopak sprowokował sytuację, to byłoby wysoce pedagogiczne, gdyby poniósł pewne konsekwencje. Jeśli zaczął zaczepiac duzo młodszego chłopca, to powinjen się liczyc z tym, że dziecko może różnie zareagować. Tylko że musiałabyś najpierw przycisnąć syna do bardziej szczegółowych zeznań - może niech go Twój maż przepyta jak to dokładnie było? Od czego się zaczęło?

Aga9090 lubi tę wiadomość

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 20 września 2018, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flower super że macierzyństwo Ci służy :) taką pozytywną nutkę słychać :) 74 (rozmiary są co 6) WOW! SZymek rośnie jak na drożdżach :D

Kaczorka -u mnie w pracy gruszkowe jest co roku. Sprawdź jaki macie regulamin ale w tym roku nie brałaś a nie wiem jak w poprzednim? Pewnie też nie sądzę że Ci się należy ale warto doczytać.

Ja natomiast się zastanawiam jeszcze czy jak skończę macierzyński i wezmę urlop to przed nim mogę opiekę wykorzystać? zawsze to dodatkowe 2 dni :D Mam taki plan -koniec macierzyńskiego grudzień 2019, 2 dni opieki potem cały urlop zaległy i z 2019, skończy mi się jakoś w lutym 2020 i znowu 2 dni opieki (z nowej puli) a następnie wychowawczy.

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2018, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro rano z nim jeszcze na spokojnie pogadam, bo dzis byłam wk###@@ bardzo

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2018, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunaris- dobre ptanie z tą opieką bo ja w sumie mam podobnie :) tylko ja nie idę na wychowaczy. no chyba że 6 w totka strzelimy :)

FFlower-zgadzam się z Lunaris :) słychac miłość i radość z macierzyństwa :) a można zapytac w jaki rozmiar na początku wchodził Szymek?

• JustynaG Autorytet

Wysłany: 20 września 2018, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga, a jak Młody przedstawił sytuację? Drogi był to telefon?
    Może się chociaż uda wynegocjować połowiczny udział w kosztach?

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 20 września 2018, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunaris - opiekę możesz wykorzystać :) bo nawet się mnie kadrowa pytała czy chcę. Ale u nas mąż już wziął.
    A "pod gruszą" u nas dają co roku. Rok temu nie byłam na urlopie, więc nie korzystałam. Ale w tym roku z chęcią bym wzięła. Zwłaszcza, że u nas wypłacają na każdego członka rodziny, więc na naszą trójkę bym dostała. Byłoby na zmianę garderoby z zimowej na wiosenną :p

Lunaris lubi tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2018, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JustynaG wrote:
    Aga, a jak Młody przedstawił sytuację? Drogi był to telefon?
    Może się chociaż uda wynegocjować połowiczny udział w kosztach?
    Właśnie musiałam z niego wyciągać.. I dowiedziałam się tyle, że chłopak się głupio do niego odzywał to Wiktor wziął mu telefon, chłopak zaczął go szarpać i telefon wypadł Wiktorowi z ręki,wiecej nie dało się wyciągnąć.. Rano będę z nim sama to go wypytam na spokojnie jeszcze, bo nie powiedział jakie słowa padły. Dostał wykład od eMka, że nie wolno zabierać czyiś rzeczy itp..

Nie wiem czy drogi, bo tylko z wychowawczyni rozmawiałam i powiedziała tyle, że nie nadaje się do użytku

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2018, 21:39

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2018, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga art. 362 kc
    Jeżeli poszkodowany przyczynił się do powstania lub zwiększenia szkody, obowiązek jej naprawienia ulega odpowiedniemu zmniejszeniu stosownie do okoliczności, a zwłaszcza do stopnia winy obu stron.

reset, StaraczkaNika, Aga9090, Lunaris, Sarna84, Emiilka lubią tę wiadomość

• Fozzie Bear Autorytet

Wysłany: 20 września 2018, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie wypowiem się co do zapłaty za telefon (pewnie sama probowalabym uniknąć) , ale Wiktor zdecydowanie powinien też odpowiedzieć za swoje zachowanie, tym bardziej, że sama pisałas, że masz z nim problemy. Jeśli Teraz nie zrozumie, że co by się nie działo nie ma prawa dotykać czyjegoś mienia, to później może być klops. Za rok, dwa, pięć np sąsiad coś mu powie "nie tak" i co? Samochód ma mu zabrać, kosiarke z rąk? Dziecko, bagatela 11 letnie powinno być nauczone, że swojego się nie bierze...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2018, 21:49

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2018, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fozzie Bear wrote:
    Ja nie wypowiem się do zapłaty za telefon, ale Wiktor zdecydowanie powinien też odpowiedzieć za swoje zachowanie, tym bardziej, że sama pisałas, że masz z nim problemy. Jeśli Teraz nie zrozumie, że co by się nie działo nie ma prawa dotykać czyjegoś mienia, to później może być klops. Za rok, dwa, pięć np sąsiad coś mu powie "nie tak" i co? Samochód ma mu zabrać, kosiarke z rąk? Dziecko, bagatela 11 letnie powinno być nauczone, że swojego się nie bierze...
    Nie usprawiedliwiam go... Karę dostał ma zakaz na telewizor i zakaz na wychodzenie na dwór (to go najbardziej zabolało).
    Co mam więcej zrobić? On ma 10 lat, ma opinie od psychologa, psychiatry.. Przecież mu nie wleje

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2018, 21:52

• Fozzie Bear Autorytet

Wysłany: 20 września 2018, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ty jesteś matka i zrobisz jak uważasz, ale wg mnie zakaz wychodzenia na dwór jest zły, bo świeże powietrze dzieciom służy! A że ja jestem z tych "oko za oko" to pewnie bym zabrała jego telefon/tablet/komputer/ulubiona zabawkę i ją "zepsuła" (głupie zabranie baterii czy jedynej ładowarki)

Aga9090, summer86 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2018, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym kazała dziecku zbierać pieniądze/oddawać z kieszonkowego za zniszczenie czyjegoś mienia, może to dobry pomysł

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2018, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    On nie ma ani telefonu ani tabletu ani laptopa.... Rower został schowany na strych no i nie mam co mu zabrać więcej.... A kieszonkowe nie dostaje - czasem mu dam 2 zł na loda jak idzie na dwór

‹‹ 1886 1887 1888 1889 1890 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również: